Streekomroep de Bevelanden

Jun 29, 2022 | 0 comments

EEF streekomroep de bevelanden

Eindeloos Eiland Festival:

Natuurrijk genieten van muziek en cultuur

KORTGENE – Voor het eerst sinds de coronacrisis was er dit weekeinde weer een volwaardig Eindeloos Eiland Festival, oftewel EEF. En de bezoekers weten de nieuwe locatie in Kortgene goed te vinden, constateert medeorganisator en programmeur Bart Gabriëlse. Per dag bezochten zo’n 1.200 tot 1.500 mensen het festival.door: Han VerbeemHet EEF heeft ook dit jaar voor elk wat wils: een jeugdprogramma voor de allerkleintjes (met een knutselhoek en een bijenhotel), stevige rockmuziek voor de jeugd. Volop cultuur van binnen en buiten de landsgrenzen, Portugese fadoklanken met een Flamengo danseres, en Ierse folk. Alles is te beleven en mee te maken vanaf de diverse podia met veelzeggende namen als Stil, Hout, Schor en Verleden Tijd,

Finding Roots

Ook natuureducatie is te vinden op het EEF-festival. Zo ook het bewustwordingsproject Finding Roots, waarbij jongeren een boodschap aan Moeder Nauur kunnen doorgeven op  papier met plantenzaatjes. Zodoende worden ze uitgedaagd na te denken over de toekomst, zegt deelnemer Ran Hoek. De fotoserie #7 geeft met een portrettenreeks van jongeren de de zevengeneraties-filosofie weer, legt Ran uit. “Bij alles wat de mensen nú doen moeten ze stilstaan wat de impact is voor de toekomst – tweehonderd jaar van nu, oftewel een tijdvak van pakweg zeven generaties.” Ran staat zelf ook op één van de foto’s. Finding ROOTS is een project van onder meer de Bibliotheek van Zeeland en natuurorganisaties waaronder Zeeuwse Milieufederatie.Foto boven: Ran Hoek bij de fotoserie #7 (© Streekomroep de Bevelanden)

No Nonsence; Finding Tomorrow (© Streekomroep de Bevelanden, Hans Colijn)

Luister hieronder naar het interview wat Han Verbeem had met Bart Gabriëlse, medeorganisator en programmeur van EEF.

Soundcloud :

Dit vind je misschien ook leuk….

EEF wat was je weer leuk

Gelukkig hebben we de fotos nog. Het EEF 2022 weekend in een aantal minuten samen gevat.

EEF in Omroep Zeeland

EEF in Omroep Zeeland

Dansjes en regendruppels tijdens Eindeloos Eiland Festival in Kortgene: ‘Het oude EEF gevoel is weer terug’

EEF Vrijwilliger Nova

EEF Vrijwilliger Nova

“Als je geniet van de kleine dingen, moet je naar EEF gaan! Ik ontmoette er mijn eerste liefde. Je maakt veel mee daar!”

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *