Programma EEF 2021

2021

Download het blokkenschema
KIDS Vrijdag Zaterdag Zondag

Programma HerfstEEF september 2021

EEF is …

 
theater voor jong en oud, duiken met dichters en schrijvers in boeken, in actie komen met hoofd of handen, relaxen, ontmoeten en kennismaken, een droom en een sprookje, een verzameling intieme festivalletjes op een archipel aan eilanden: eindeloos anders. 
EEF is ook veel muziek, eindeloos veel muziek … van klassiek, pop, jazz, blues en folk tot het exotisch onbekende . 

vrijdag 24 september: 17.00 -23.00 uur
zaterdag 25 september: 12.00-23.00 uur
zondag 26 september: 12.00-19.00 uur

DICHTER PIER … POEZIEPIER

Vrijdag, Zaterdag, Zondag

Dichter Pier de Koning (POEZIEPIER) scharrelt drie dagen rond bij EEF. Declamerend, of omlijstend, hij zal zich vooral thuis voelen waar een luisterend oor te vinden is. We kennen hem als een zogenaamde ‘rafelranddichter, die verhaalt en dicht over een wereld waar de zon niet altijd schijnt en duisternis verlicht. De zelfkant en de marges van de samenleving kunnen dus ook inspireren. Pier verrast de EEF gangers met werk uit een zojuist verschenen bundel. LUISTER

YAEL van der PUIL

YAEL van der PUIL

Vrijdag 24 september

Yael de spontane creatieveling duikt de diepte in met haar gedichten. Zo heeft ze het in een van haar gedichten over haar hopeloze liefdesleven. "Dit doe ik nooit meer!" Riep Yael toen ze van het podium afkwam tijdens de Zeeuwse voorrondes van Kunstbende, en toch staat ze vrijdag 24 september op het podium bij EEF!

 

DJOSZUWA

DJOSZUWA

Zondag 26 september

Theater, spoken word en Kleinkunst zijn de dingen waarmee Djoszuwa zijn verhalen en ervaring zowel theatraal en muzikaal met zijn publiek deelt, waar hij vaak tot het uiterste gaat om het publiek zowel te entertainen als aan het denken probeert te zeggen.  Zichzelf begeleidend op zijn reeks aan instrumenten (Drums, piano en bass) zingt en danst Djoszuwa van idee naar concept om zijn werk fris en scherp te houden.

 

Peuters, kleuters, basisschool kids

Zondag 26 september

Ook vandaag weer 3x een boekenfeestje met dans en muziek bij de komst van de BOEKFIETS om 13.30, 15.00 en 16.00 uur. En dan van alles maken en ontdekken bij en met DORON. Of je laten schminken bij Brenda.
Nog jong maar wel op zoek naar een podium. Net als zaterdag jong zie  en hoor je Zeeuws talent op de podia HOEK. 

AMIMEA, Ferenc Hannewijk en Douwe Eisenga en harpist Nicki van Popering

Zaterdag 25 september

Podium SCHOR: Piano/Harp estafette

15.45 -16.30: aankondiging volgt (piano)
16.30 – 16.45: Nicki (harp) 
16.45 – 17.30: Amimea (piano)
17.30 – 17.45: Nicki (harp)
17.45 – 18.30: Douwe Eisenga (piano)

Zie het als een eerbetoon aan een bijzonder instrument en de mogelijkheden die het biedt om welke muziek dan ook op te vertolken of te begeleiden. Dan denk je voor EEF al snel aan een combinatie van die elementen. Dus  nodigden we vier muzikanten uit die ieder op een eigen en vooral eigenzinnige manier weten hoe ze de piano naar hun hand kunnen zetten. Gaat het om de aanslag, de stiltes, de kunst om het instrument een verlengstuk van lichaam en ziel te maken? En hoe dicht ligt de harp bij de piano? Luister hoe vier* pianisten en een harpist hun hedendaagse muziek een eigen maar steeds verschillende ziel  en kleur weten te geven. 
* 1 aankondigng volgt nog

Van Ferenc Hannewijk verscheen dit jaar het debuutalbum ‘Behind my Face’, te beluisteren op spotify). Zijn kracht ligt in het verhalende karakter van de muziek. Hij voert je mee, brengt je in een sfeer waarin beelden opdoemen die de tijd stilzetten. Volgers van youtube programma Ferenc’ Newsroom kennen hem wellicht van de klassiekers die hij daar elke week ten gehore brengt. Tijdloze melodieën uit de popmuziek lijken een inspiratiebron om daar op voort te borduren.  Door de combinatie van die herkenning en de persoonlijke invulling weet hij  een verborgen wereld te laten horen. De story van zijn leven. Het bracht hem zekerheid, vertrouwen en de ontdekking dat de taal van muziek zoveel teweeg kan brengen. FErenc bezit het talent dat te delen. 

AMIMEA is de artiestennaam van Merit Visser. Ze is songwriter, performer en coach en studeerde af aan de rock-academie met piano als compositie-instrument en aan de HKU als Master of Music. Er verschenen al 2 albums met haar band (II MER) en 1 met zangeres Shanna Nico. In Berlijn nam ze in 2017 muziek op voor haar solo project LIJO dat langs en over de grenzen van de alternatieve popmuziek scheert. Als AMIMEA heeft ze haar talent als pianist een enorme ‘boost’ gegeven.  Mooie, soms melancholieke dan weer hypnotiserende  pianomuziek die ook al via spotify is te beluisteren. 

Douwe Eisenga is de pianist en componist die de kunst van muziek een eigen universum te maken. Luisteren betekent ontdekken, meereizen, verhalen horen. Muziek die je raakt, meeneemt en vaak lange tijd niet meer loslaat.  Steeds opnieuw ontdek je nieuwe lagen in zijn muziek. Het album ‘For Mattia’ was een brug naar een groter publiek. Dit is muziek waarin je wil wonen, het is thuiskomen en reizen tegelijk. Douwe schreef  daarnaast stukken voor orkest, ensembles, film, theater en dans. Die veelzijdigheid biedt ongekende mogelijkheden om beelden en gevoelens op te roepen, maar altijd is te horen wie de muzikant en componist is.
  

Die veelzijdigheid past ook bij harpist Nicki van Popering. Zij is deze Herfst EEF bijna als een ‘artist in residence’ . Iedere dag laat ze van zich horen. En omdat de harp als instrument heel dicht tegen de piano aanleunt past ze ook perfect in de EEF piano estafette. Je hoort ook hier een muzikant die haar instrument zo beheerst dat klanken tot leven komen. De harp heeft bijna dezelfde expressieve mogelijkheden als de piano, maar er zijn natuurlijk ook verschillen. In ieder geval geldt voor beide instrumenten dat er een orkest in schuil gaat. Dat gaan we ook bij Nicki horen tijdens haar sprankelende intermezzo’s.

Het Verborgen podium in de AANWAS

Vrijdag, Zaterdag, Zondag

Het nieuwe aan- en opwasgbied bij EEF ligt er om zintuigen te prikkelen en nieuwe werelden te ontdekken. Gedichten, exotische klanken, ze waren er bij EEF altijd al … maar bij deze Herfst EEF  hebben we het beleven daarvan een eigen bunder en podium gegeven. De dichter tovert er zijn Haiku’s tevoorschijn, de muzikant kruipt in de ziel van een instrument en de schrijver verandert in een ontdekkingsreiziger. We voeden de verbeelding met zowel poëtische woorden als de klanken van een gamelan, oceandrum of glasorgel. Even stilstaan en je kunnen verwonderen, misschien laat het iets achter of neem je iets mee, zoals dat gaat bij een aanwasen en opwassen.  

In dat beleefgebied de gedichten die waren genomineerd voor de Maerlant poëzieprijs. Zelfs de dichters zijn te horen bij de voordracht van hun eigen werk. Natuurlijk een klein erepodium voor de 2 winnende gedichten (Anders Schinkel en Sara de Lodder).  Let ook op de beelden/objecten van de kunstenaars Marion Kamper, Iris van ’t Bosch, Ria Roerdink en Janneke Rottier. 

Naast de kijkdozen en ‘zetstukken’ tussen de struiken in de aan- en opwas ook een klein podium. Daar staan optredens aangekondigd door glazendraaier Roel Kappers (zaterdag en zondag), en schrijver Arita Baaijens (zondag). Dichter Geert De Kockere  (vrijdag, zaterdag en zondag) stalt er zijn haikucyclette en richt er zijn Cinéhaiku in. Een pareltje tussen het groen, een verborgen podium voor de verloren momenten. 
Mis het niet …. Zie aankondigingen  in het EEF Aan- en Opwasgebied van de voordrachten, films en muziek

POTENTIAL WONDER

POTENTIAL WONDER

Zondag 26 september

Potential Wonder is een indie-folkrock groep uit het diepe, zilte zuiden van de lage landen: De zak van Zuid Beveland. De muziek vind zijn oorsprong dus in bloeiende meidoornbloesems en meedogenloze westerstormen.  De band bestaat sinds 2016 uit een driestemmige front-linie, allen zowel lead-singer als backing vocalist. Ook bespeelt dit drietal verscheidene instrumenten. De ritmesectie bestaat uit een een door The Band geïnspireerde drummer en een
uit De Funk getrokken bassist. De muziek van popgroep Potential Wonder is een samensmelting van  sterk uiteenlopende muzikale invloeden. Potential Wonder bestaat uit Teun van Staveren (saxofoon, gitaar en zang), Dries van Staveren (bas), Esther de Rijke (zang, percussie, gitaar), Jurian van der Stoep (toetsen, zang, gitaar) en Gerard Steur (drums).

BRENT BEUKELAER

BRENT BEUKELAER

Zaterdag 25 september

De Belgische zanger, gitarist Brent Beukelaer rammelde in Vlaanderen al een paar jaar aan de deuren van een grote doorbraak. Een album was er nog niet maar de recensies na een concert  waren unaniem meer dan lovend.  Dat begon al direct in 2016 met het winnen van de in België prestigieuze Nekka- wedstrijd.  Met het dit jaar in augustus verschijnen van zijn debuutalbum ‘Heen zonder Weer’ lost hij alle verwachtingen die hij in de jaren daarna had opgebouwd ruimschoots in. Geïnspireerd door artiesten als Nick Drake, Spinvis, Boudewijn De Groot en The National laat hij zijn muziek zweven tussen kleinkunst en Nederlandstalige alternatieve luisterpop. Cultuurpact.be omschreef het als volgt: ‘De nummers vormen kleine schilderijtjes van personages die leven op de grens van de werkelijkheid en de verbeelding. Het zijn kunstige, taalvirtuoze pastiches uit een ander universum dat tegelijkertijd veraf en dichtbij lijkt te staan, op de rand van het herkenbare’. Hoe dat klinkt? Misschien nu nog een goed bewaard geheim in Vlaanderen, maar wie zaterdag naar het concert gaat bij EEF op podium HOUT kan dat geheim delen als iets over en van jezelf. LUISTEREN
Brent Beukelaer - Gitaar, Toetsen, Vocals
Sander Cliquet - Gitaar, Toetsen, Mandoline
David Broeders – Drum

Peuters, kleuters, basisschool kids

Zaterdag 25 september

13.00 uur: ‘Peertje’ door ANIMOSO
Kinderen en opera  …  bij EEF moet dat kunnen. Peer Gynt verandert in ‘PEERTJE’ en het hele koor en orkest krimpt tot 4 muzikanten die zingen, musiceren, voordragen en acteren  …  kinderopera met de grote ‘O’. Voor kids vanaf 6 jaar een leuk en nuttig avontuur en voor kleuters een opstapje naar verwondering.  Natuurlijk geldt dat laatste voor alle leeftijden. 
Zaterdag gewoon al vroeg  - 13.00 uur - op het EEF terrein te zien en te horen.  Zoals componist Edvard Grieg en schrijver Hendrik Ibsen het hadden bedoeld  … een verhaal over het verschil tussen waarheid en leugen … maar dan net even anders  en in pakweg  35 minuten.  

Vanaf 12.00 uur al veel te beleven en te doen  ... zoals:
PLANTAARDIG – knutselen met blaadjes, bloemetjes en takjes  …  of  om 14.00 en 15.30 even verdwijnen in de wereld van de leukste, mooiste en aangrijpendste boeken met de komst van de BOEKFIETS. Of diezelfde middag meedoen met de Baba Jaga sprookjesverhalen van DORON. Maar natuurlijk geen EEF zonder de verkleedkist en kast van Janny Boen. Ze is er zaterdag al vanaf 12.00 uur. Ook bij de Herfst EEF is het hele terrein een catwalk. Ga als prins, prinses, jonkvrouw, sprookjesfiguur, kabouter of dandy naar de Boekfietsavonturen of een BABA JAGA verhaal van Doron  … Janny maakt je een bijzondere toeschouwer! Natuurlijk wel even eerst schminken bij Brenda, want ook dat kan bij de Herfst EEF

AWKWARD i

AWKWARD i

Zaterdag 25 september

Awkward i is het alter ego van Djurre de Haan. Muzikant, maar misschien vooral een liedjesmaker met de vindingrijkheid van een verhalenverteller en arrangeur. Een stem die de verbeelding aanjaagt en sferen tekent. Dromerig, met een mooie balans tussen tragiek en humor. De maker van melodieuze liedjes, of liever songs, want Engelstalig, en geworteld in de late jaren zestig tradities van  popmuziek. Je hoort The Beatles en Beach Boys, Nick Draalternatieveeke maar ook Neil Young en Eels. En negens klinkt het gedateerd, muziek van deze tijd dus. Zijn drie tot nu toe  verschenen albums zijn ieder op zich kleine monumenten. Daarnaast maakt hij soundtracks zoals voor de toneelbewerking van Annet Schaap’s  boek‘Lampje’ en diverse films . Bij deze Herfst EEF solo als de eigenzinnige folky muzikant die je inpalmt met zijn stem, verhalen en melodieën.

 

BOEREN BIOS

BOEREN BIOS

Vrijdag 24 september

De Boeren Bios is geboren op Schouwen-Duiveland door een verbinding tussen Agrarisch Schouwen-Duiveland en Stichting Zonnemaire Buitengewoon. Met korte films, gemaakt door Zeeuwse filmmakers uit de buurt, wordt er een programma samengesteld. Het idee sloeg direct aan en trekt veel bezoekers. De Boeren Bios laat zien hoe het leven is op het boerenland. Met krachtige korte films zoals creatieve documentaires, aandoenlijke animaties, vermakelijke sketches en een interessant interview. Neem een voorproefje Kom kijken op Podium HOEK.

ZOWIE ZWIER

ZOWIE ZWIER

Zaterdag 25 september

Zowie Zwier zingt en gitaar speelt. Ze komt uit een muzikale familie met haar moeder als zangeres en muziek lerares, vader die gitaren bouwt en tweeling broertje die drumt en liedjes schrijf. Zowie heeft verschillende kanten. Ze is een rock chick die met haar band lost contacts alternatieve rock muziek maakt, maar ook kan zij er van genieten om kleinen Nederlandstalig akoestische sets te spelen. Ze studeerde nu zang aan de Herman brood academie en hoopt daar haar passie uit te berijden. Onder tussen houd ze zich ook bezig met het organiseren van jamsessie en muziek lessen voor en door kids. 

MERROW

MERROW

Vrijdag 24 september

Podium INLAAG

Grasduinend in de catalogus van Engelse-, Ierse- en Schotse  folksongs komt er een schat aan verhalen tevoorschijn. Het hele spectrum aan emoties zit er in verborgen. Vooral de Ieren zijn meesters in het vertolken van weemoed in herkenbare melodielijnen, bijpassende woorden en verhalende tristesse. Muziek die in traditie gedrenkt de wereld overgaat en overal waar ze aanlandt als een eigentijdse volksmuziek voortleeft. Zo komt het in de VS terecht en waait met vertolkers als Woody Guthrie, Bob Dylan, John Prine en Nathalie Merchant terug naar Europa. Tot in Zeeland. Want dat alles komt aan het licht als je het in 2018 verschenen album van de Zeeuwse groep Merrow beluisterd.  Engelstalig maar met Zeeuwse aankondigingen diepen ze de verhalen op en geven er een Merrow draai aan. Hun repertoire is een mooie staalkaart van wat muziek, mensen en culturen vanouds bindt. De verhalen die we kunnen delen, moeten blijven delen, om te weten waar we vandaan kwamen. Dat is weer mooi om te zien waar we zijn en heen gaan.

Merrow bestaat uit Gabien Lambert (zang), Wolfert Jumelet (accordeon, hammond), Bouke Nijssen (bas), Ruud Eggermont (gitaar, zang) en David Egter van Wissekerke (viool, mandoline, gitaar, zang). Kijk en luister

 

Geert De Kockere

Geert De Kockere

Vrijdag, Zaterdag, Zondag

Podium AAN- en OPWAS

De Haiku’s van Geert De Kockere, schrijver en dichter Geert De Kockere komt naar de Herfst-EEF. Van zijn hand verschenen inmiddels talrijke uitgaven, ook voor kinderen, en staan zijn gedichten in toonaangevende verzamelbundels. De laatste jaren ligt de nadruk op de Japanse dichtvorm de haiku. Niet alleen het schrijven en uitgeven, ook en wellicht vooral het uitventen via wandelingen, festivals en zijn ‘Huis van de Haiku’ in TURNHOUT. De manier waarmee hij er mee omgaat maakt het toegankelijk, logisch en leuk om er ook zelf mee aan de slag te gaan. De versvorm die een observatie of beleving in 17 lettergrepen samenbalt ziet Geert als een ultieme vorm van het ‘spelen met taal’. Dat het ook nog eens onverwachte inzichten oplevert en de blik opent voor de eenvoud van onopvallend moois is dan een vrolijk makende bonus. Let op de Stoel met QR codes, de Haikucyclette  of Haiku Rolkrant  ..en natuurlijk op Geert De Kockere zelf.  Drie EEF dagen wandelt de dichter met zijn honderden haiku’s over het terrein. Een niet te missen speels avontuur

 

ALEXANDRA ALDEN

ALEXANDRA ALDEN

Vrijdag 24 september

Podium SCHOR

Dromerig, minimalistisch, folk, jazz, maar vooral muziek met sterke Europese wortels. De uit Malta afkomstige Alexandra Alden tovert op een bijna vanzelfsprekende manier kleine intieme pareltjes tevoorschijn. Daarmee was ze al in haar moederland in een populaire TV show opgevallen, maar ook Nederland  maakt steeds meer kennis met  haar talent om muziek op een eigenzinnige manier in te kleuren. De Eurosonic editie 2019 heeft daaraan nog een extra duwtje gegeven.  We horen Laura Marling, Nick Drake, Joni Mitchell  … maar vooral een huiveringwekkend mooie combinatie van een stem en melodielijnen die raken en ontroeren. Luister en kijk of Luister

 

ILSE Voorhoeve

ILSE Voorhoeve

Vrijdag en Zondag

De Zeeuwse zangeres Ilse Voorhoeve gaat geen enkel muzikaal genre uit de weg. Als zingen je passie is, zoek je de ruimte om met je stem te kunnen spelen.  Ilse heeft laten horen dat ze van klassiek tot pop via musical en jazz  de stijlen een eigen kleur kan geven. Vrijdag begint het met Nederlandstalige kleinkunst en chansons om later op zondag bij de Herfst EEF terug te komen met een greep uit het American Songbook.

 

PLANTAARDIG

PLANTAARDIG

Zaterdag 25 september KIDS

Mosdieren maken en cactus kleien voor de kleintjes. Zelf dieren bedenken en
maken van mos en stokken. Een eindeloos creatief knutsel avontuur. 

 

BOEKFIETS

BOEKFIETS

Zaterdag, Zondag KIDS

De boekfiets komt naar de Herfst EEF. Peuters en kleuters krijgen zaterdagmiddag  2x een voorleesfeestje van 35 a 40 minuten en zondagmiddag zelfs 3x. Steeds anders, maar altijd draait het om leuke, mooie en bijzondere verhalen. De boekfiets komt dus met boeken,  maar in de bak zit veel meer. En voorlezen betekent dus ook meedoen, samen muziek maken en dansen of waarom niet  … een mooi verhaal verzinnen. … kan dat ook weer mee in de boekfiets

 

Jan Verstraeten

Jan Verstraeten

Zondag 26 september

Podium INLAAG

In België maakte in de zomer van 2019 zanger, componist  en kunstenaar Jan Verstraeten vanuit het niets  een spraakmakende indruk. Er gebeurde iets, niet alleen op dat podium, ook bij degenen die ervoor stonden. Jan wie? …. Verstraeten is niet bepaald een naam die je verwacht bij iets dat direct als  bijzonder, binnenkomt … die je doet vergeten waar en wie je bent. Jan krijgt het voor elkaar. Van oorsprong is hij grafisch kunstenaar die plots een uitstapje naar de muziek maakt. Recensies in Vlaanderen met de max 5 sterren zijn geen uitzondering. Feeërieke muziek lezen we ergens. Klopt, want overtuigend koppelt hij de zachtheid van klanken aan de schoonheid van woorden. Begeleidende strijkers versterken de emoties met sferische melodieën. Muziek met een hypnotiserende werking. Een strijd tussen het willen zijn en het verdwalen en verdwijnen. Luister en kijk of Luister

 

MARJOLEIN MEIJERS

MARJOLEIN MEIJERS

Zaterdag 25 september

Podium INLAAG

Over doorleefde liedjes gesproken. Marjolein Meijers verstaat de kunst ze met lach en traan te vertolken. Dat komt aan. Samen met haar twee begeleiders, multi-instrumentalisten Walter en Onno Kuipers, rijgt ze pareltjes uit haar omvangrijke oeuvre aaneen. Ze was eerder bij EEF zowel met haar eigen show als samen met Jan Rot. Bij Marjolein denk je na afloop altijd dat had wel langer mogen duren. Dus dat gevoel lossen we in 2021 in. ‘Tijdloos’ heet het programma … en zo klinkt het ook.

 

YVI solo

YVI solo

Zaterdag 25 september

Podium HOUT

Zanger, componist en multi-instrumentalist Dierderik Brandsma (artiestennaam YVI) verstaat als singer-songwriter de kunst het breekbare met het  schurende te combineren. Liedjes dus met mooie melodielijnen, intiem, melancholisch, verhalende teksten en met een stem die raakt. Denk gerust aan Damien Rice, of Glen Hansard. Niet de minste Ierse singer-songwriters. Bij hen komt Diederik behoorlijk dicht in de buurt. In 2019 verscheen een prachtig album met 9 nummers ‘A Few Words of Comfort’. De titel dekt de lading van de muziek. Bij Eurosonic bewees hij de kracht van zijn muziek op een podium. Denk alternatieve folk, indie-pop, en dan zoals je wil dat het klinkt, Luister of Luister of Luister

 

IRIS PENNING

IRIS PENNING

Zondag 26 september

Podium HOUT

 Iris Penning (1993) maakt Poëtische Pop. Ze is muzikant en (stads)dichter en dat straalt ze in alles uit. De drie albums die tot nu toe van haar verschenen gaan dan ook vergezeld van een bijbehorend gedichtenboekje. De kracht van haar muziek ligt juist in dat verbonden zijn van stem, melodieën, voordracht en teksten. In 2019 won ze de Belgische NEKKA-wedstrijd. Ze stond meer dan duizend keer op de planken: in Paradiso, op Oerol, op theaterfestivals en in poppodia door heel Nederland en België. Ze deelde het podium met Spinvis en bracht drie platen uit die lovend werden ontvangen door de muziekmedia.
In maart 2019 kwam haar nieuwe plaat uit, ‘Liever vieze voeten’, die op menig radiostation en Spotifyplaylist te horen is. Luister, Luister, Luister, Luister

 

SAURO

SAURO

Zaterdag 25 september

Podium HOEK
Na jarenlang in bands gespeeld te hebben besloot Sauro op zijn eigen instincten te vertrouwen en een aantal ‘acoustic guitar driven 90’s power pop’ songs te schrijven. Songs over de keren dat hij aan de bar zat te piekeren over zijn leven. Songs over verandering en afkicken van z’n oude leven. Weg van negativiteit en positiviteit laten bloeien. Out with the old, in with the new.

SHAMBALAJAH (Solo)

SHAMBALAJAH (Solo)

Zaterdag 25 september

Podium HOEK
Johan De Pue zijn werk is muzikaal sterk geïnspireerd door Nick Drake. Het optimisme in zijn teksten is echter steeds zeer dichtbij. Johan laat zowel eigen werk horen als bewerking van muziek die hij leerde kennen op zijn reizen naar Brazilië, New Orleans en Roemenië. Johan is een troubadour, en in zijn hart een vredeskrijger met een gitaar in zijn hand.

 

AMADU & JOHAN

AMADU & JOHAN

Zaterdag 25 september

Podium HOUT
Amadu Fadel Ba is een Senegalese muzikant. Van jongs af aan dompelde hij zichzelf onder in senegalese volksmuziek en reggae. In België begon hij met het schrijven van zijn eigen ‘liedjes’, en startte hij een samenwerking met gitarist Johan De Pue (Balcony Players, Karivaani Orkestra). Zonnige muziek die je meevoert langs de uitgestrekte stranden van Senegal...

 

NICKI van POPERING

NICKI van POPERING

Vrijdag, Zaterdag, Zondag

NICKI van POPERING - harp

Met Nicki van Popering (Oost-Souburg) kun je verschillende muzikale kanten op. Als harpiste met een brede muzieksmaak en een – ondanks haar leeftijd – al lange carrière beheerst ze de kunst zichzelf steeds te vernieuwen. Dat betekent dus dat zowel Einaudi, Metallica  als Debussy  genoeg uitdaging  bieden om er mee aan de slag te gaan. In haar spel hoor je dat muziek maken een passie is. En welk genre ze ook kiest, ze kan dat overtuigend op een podium overbrengen. Vandaar dat ze zowel vrijdag, zaterdag (bij de piano/harp estafette, als zondag op verschillende podia met verschillende programma’s te horen is.  De harp als veelkleurig instrument en de speelstijl als kunst om mee te ontroeren. Met koptelefoon, als huiskamerconcert of op een podium in de EEF natuur …. altijd zo dichtbij en onontkoombaar dat het wonderen verricht. LUISTER

 

ANIMOSO

ANIMOSO

Zaterdag 25 september KIDS

ANIMOSO

Een bijzonder klassieke voorstelling voor kinderen (en hun ouders). Maar verder natuurlijk voor iedereen die benieuwd is naar een vertolking van het meesterwerk Peer Gynt van van de Noorse componist Edvard Grieg door de groep ANIMOSO. De groep bestaat uit de zangeressen Yvonne Kok, Bauwien van der Meer en Klarijn Verkaart. Zij delen hun liefde voor de combinatie van theater en muziek en hebben hun sporen als zangeres verdiend. Zo zingen zij regelmatig bij de Nationale Opera en andere (opera)gezelschappen. Met Animoso gaan zij buiten de gebaande paden, om klassieke muziek op die manier toegankelijk te maken voor kinderen – en hun families.

Is de waarheid wel voor iedereen hetzelfde? Een groot thema, ook voor kinderen dus (vooral vanaf 6 jaar). Peertje is een grappige muzikale voorstelling over een groot en serieus onderwerp … over de grootste leugenaar van Noorwegen.

WINSON BLUE

WINSON BLUE

Vrijdag 24 september

Podium HOUT 

Winson Blue is het gezamenlijke project van Producer/Singer-Songwriter Jaimy Versteeg en producer/Gitarist Loek Maas.
Jaimy zou je onder andere kunnen kennen van haar soloproject, haar show voorafgaand aan het optreden van Billie Eilish in 2018 of het feit dat ze behoorde tot de best of van Rabo open stage 2018 beide in Tivoli. Loek was frontman bij An Adverse Copy, en deed sessiewerk bij Smoking Gunz. 
De muziek van Winson Blue is een mix van elektronische en organische klanken, met invloeden uit het verleden en het heden die op een verassende manier bij elkaar komen.
Moderne songwriting en composities gecombineerd met catchy vocals, rijke gitaargeluiden begeleid door heerlijke harmonieën. Luister, Facebook, Instagram

 

Beleefpad Aan- en Opwas

Beleefpad Aan- en Opwas

Vrijdag, Zaterdag, Zondag

EEF is vooral beleven. Je laten verrassen en ontdekkingen doen. De verbeelding laten spreken. Dat is bij de Herfst EEF niet anders. Naast veel soorten muziek  dus aandacht voor beeldend werk kunst, film, gedichten, boeken en lichtprojecties. Tussen en bij de tentoongestelde of voorgedragen gedichten ook poëtische klanken. Ze komen onder andere van multi-instrumentalist Onno van Tongeren. Op zaterdag en zondag zijn er hypnotiserende concerten door Glazendraaier Rogier Kappers. Dankzij de bijdrage van Stichting KUNSTSPOOR Noord-Beveland zien of horen we de voor de Maerlant poëzieprijs genomineerde gedichten.  Kunstspoor stelt 20 gedichten ten toon, allemaal gekoppeld aan het thema ‘Eiland’. Dat sluit weer aan op het werk van een aantal beeldend kunstenaars van het project ‘DIJKEN van WIJVEN’. Zij  hebben gewerkt met het thema ‘Eindeloos’. Voila … de beleefcirkel is rond.   

Foto  en filmpjes Rogier Kappers, preview1, preview2

JEREMY

JEREMY

Zaterdag 25 september

Podium HOEK
Jeremy Lahr is een 20 jarige Singer-songwriter uit Vlissingen (Zeeland). Solo timmert hij al langer aan de weg, maar sinds kort is hij zanger/gitarist van de Indie-rock band Alta Luna. Vette drums, riffende gitaren, catchy refreinen en een herkenbare stem. Jeremy is geïnspireerd door namen als Arctic Monkeys, The Strokes, Inhaler en Cameron Avery. Op EEF zal Jeremy onder andere nummers van zijn band in een akoestisch jasje spelen.

 

BLIJTANKEN

BLIJTANKEN

Zondag 26 september

Niet alles gaat in het leven van een leien dakje. ’t Kan behoorlijk tegenzitten en dan ligt een dip zelfs op een avontuurlijk festival als EEF al snel op de loer. Dan zoek je ee moment om even op adem te komen. Dat kan bij EEF bij het relax ZENCETRUM met beeld en geluid. Maar voor een opkikker die nieuwe energie geeft staat er zondag een speciaal tankstation op het festivalterrein. Eén tankbeurt en je komt er vrolijk en blij en met een nieuwe portie positiviteit vandaan. Geen  gewoon BIJTANKEN dus, zeg maar gerust BLIJtanken.

 

SOLE to SOUL

SOLE to SOUL

Zondag 26 september

Ontmoet voetlezer Gerham Ashrem uit Oezbekistan. Hij is dé voetenfluisteraar van Nederland. Loopt u te veel op uw tenen, staat u met de hakken in het zand of houdt u uw poot stijf? Uw voet geeft antwoord! En net als u denkt, wat grappig dat gekke mannetje dat daar aan mijn voeten zit, bevindt u zich in een intiem gesprek over angsten, zorgen en verlangens. Ook de meest sceptische zielen vragen zich vaak af: hoe weet die knakker dit.

 

NINALYNN

NINALYNN

Vrijdag 24 september

De muziek van Ninalynn klinkt frivool, huppelend en met een lach. Zo nu dan en goed getimed horen we wat melancholie maar zwart of donker is het nooit. Het plezier overheerst. Dat straalt ook het in 2021 verschenen debuutalbum ‘Hummingbird’ uit. Muziek die veel kanten op kan gaan, maar wel bijeengehouden door dat ongebreidelde positivisme en de karaktervolle stem van zangeres Nina van Woerden. Laverend tussen country, jaren dertig vaudeville en verhalende folk  krijgt de muziek een eigen signatuur. Maar herkenbaar blijft het in alle opzichten. Plak er namen op dan kom je bij Dixie Chicks, Alisson Kraus, Kate Rusby, Taylor Swift  … maar vooral  toch Ninalynn.
Luister, Luister.

 

THE LASSES

THE LASSES

Vrijdag 24 september

We hoorden ze al eerder bij EEF. Sterke harmonieën, loepzuivere zang en ongedwongen stemgeluid maken The Lasses een veelgevraagd duo in de internationale folkscene: van Schotland tot Amerika tot Japan. Margot Merah en Sophie Janna toeren met hun geweldige folkballades afkomstig uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes de hele wereld over. Hun stemmen smelten prachtig samen in hun akoestische muziek waarbij je referenties zou kunnen maken met bijvoorbeeld Mary Black, McGarrigles, the Roches, Sandy Denny,  Nathalie Merchant en Olabelle Reed. Van de laatste 3 staan er tevens ook songs op hun laatste album Undone. Door de bijzondere combinatie van hun stemmen en de mooie instrumentatie met bodhrán, gitaar en tenor ukelele blijf je luisteren. En met hun gevoelige liedjes, charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten The Lasses ieder publiek te raken. Margot en Sophie waren te zien bij tv-programma Vrije Geluiden en het nieuwe album  stond al op nummer 1 in de Euro-Americana Chart.“Folkalbum van het jaar". LuisterLuister

 

SUNSHINE CLEANERS

SUNSHINE CLEANERS

Vrijdag 24 september

De naam van dit Middelburgse trio rond zangeres Jacqueline Heijmans is geïnspireerd door de film ‘Sunshine Cleaning’. Daarin beginnen twee zussen schoonmaakbedrijfje, dat is gespecialiseerd in het opruimen van plaatsen delict en andere onheilsplekken. Sunshine Cleaners doen in wezen  hetzelfde, maar dan op muzikaal gebied.  Hun repertoire bestond oorspronkelijk uit murder ballads, crime songs en verhalende liedjes over soldaten die niet terugkeren van het front, onbeantwoorde liefde, gebroken harten, eenzaamheid, ouder worden, heimwee, dromen die nooit uitkomen en andere droefenis. Heijmans en de van Champagne Charlie bekende Sjef Hermans (zang/gitaar) laten zich inspireren door een reeks singer songwriters die het aandurven om in songs ook hun donkere kant te tonen. Ook halen ze regelmatig materiaal uit The American Folk Anthology van onder het stof en poetsen die vervolgens keurig op. Zo gaan die liedjes, die vaak tijdloos zijn en soms zo schrijnend als het leven zelf, weer een beetje stralen. Al was het maar door de muzikale inkleuring van multi-instrumentalist Geert de Heer (Champagne Charlie) op mandoline, dobro, gitaar en tiple. 
In het voorjaar van 2019 verscheen hun eerste album ‘Silent Voices’ met eigen liedjes die zijn geïnspireerd door de gevangenisgedichten van Dietrich Bonhoeffer, de Duitse theoloog die betrokken was bij de voorbereiding van een aanslag op Hitler. Vorig jaar verscheen“Sad Songs For Us To Bear” (2020), met eigen songs over gewone mensen, die onder ongewone omstandigheden tot bijzondere dingen in staat zijn. Inmiddels heeft het trio een derde album opgenomen ‘Seven Acts Of Mercy’. "Foto Lex de Meester" Luister, Luister

SIEWERD BIN

SIEWERD BIN

Zaterdag 25 september

Sieuwerd Bin (Sjoerd Bin, 34) is een muzikant uit Middelburg die zolang hij zich kan herinneren instrumenten bespeeld. Gitaar is altijd zijn hoofdinstrument geweest. Hij groeide op met klassiek gitaar als kind en speelde al op jonge leeftijd verschillende concerten. Later vond hij zijn weg naar een meer blues/country achtige stijl zonder zijn klassieke roots daarbij te vergeten. Deze combinatie brengt zijn muziek tot een sferische mix van ritmisch en melancholisch spel. Na in verschillende bands en door heel Nederland te hebben gespeeld is hij zijn eigen liedjes voor publiek gaan schrijven. Dit resulteerde in het thema-album ‘Brieven, liederen over de oorlog van 14-18’ van Gebroeders Bin. Dit album werd goed ontvangen door o.a. het Nederlands Dagblad, klassiek magazine Luister en New Folk Sounds. Hij en zijn broer hebben hiermee door heel Nederland en ook in België gespeeld. Ze waren daarmee ook bij EEF te horen. 
Nu is Sieuwerd Bin terug naar zijn eigen roots gegaan: Een oude zangbundel waar zijn ouders vroeger uit zongen. Oude spirituals als ‘All night all day’ en ‘I shall not be moved’ heeft hij op zijn eigen muziek gezet. Vergezeld door afwisselende muzikanten voert hij je misschien wel zelf naar de trap waar hij als kind ’s avonds laat stiekem zat te luisteren naar zijn ouders en hun vrienden: Naar het gezang, het gelach, het samenzijn ….
Voor het optreden op EEF wordt Sieuwerd Bin vergezeld door Jeanine Melis (1994) op viool. Jeanine is een bevlogen violiste, gevestigd in Tilburg. Ze studeerde aan het Conservatorium in Tilburg en de Musik Akademie in Basel. Ze is o.a. verbonden als aanvoerder tweede viool in het Ars Musika Orkest.
"Foto Siewerd /sjoerd en foto Jeanine"

TINEKE SCHOEMAKER & JOHN LAPORTE

TINEKE SCHOEMAKER & JOHN LAPORTE

Zaterdag 25 september

 (zangeres en gitarist van Barrelhouse)
‘We keep the blues in shape’ is een programma van Tineke Schoemaker en Johnny Laporte, beiden bekend van Barrelhouse. Omdat de corona maatregelen het optreden met de gehele band onmogelijk maken, vormen zij een tijdelijk blues-duo (totdat de band weer kan toeren).  
Het programma staat in het teken van de pure blues, Tineke en Johnny gaan terug naar de roots en naar de essentie van de bluessong. Tineke zal haar favoriete (blues) songs zingen en erover vertellen. Naast een aantal Barrelhouse songs verrast Tineke met een aantal nooit eerder voor het publiek gespeelde songs. De verrassing van John is dat hij zijn roots eer aan zal doen door een aantal Indische liedjes op de gitaar te spelen én te zingen. Verder vertelt hij over zijn vijftigjarige muzikale vriendschap met de vorig jaar overleden Oscar Benton met wie hij de afgelopen jaren twee albums heeft opgenomen. Johnny en Tineke zullen een aantal songs uit het Oscar Benton repertoire ten gehore brengen. 

 

EELKE & Band

EELKE & Band

Zaterdag 25 september

Eelke is Eelke Ankersmit. Zanger, songwriter en muzikant. Hij studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en is sindsdien bezig met het schrijven en uitbrengen van muziek. Dit leverde hem onder andere airplay en liveoptredens op bij Radio 1,2,3 en Kink FM. De muziek van Eelke laat zich niet makkelijk categoriseren. Van de gevoelige Americana die hij met The Rag Trade liet horen op hun self-titled album (2014, Cane Goose Records), via de melancholische singer-songwriter sound van zijn EP Old Friend (2015) naar een alternatieve rock sound, met losse singles in ’17 en ’18 en de Something In The Night EP in 2019.
Deze evolutie leidt uiteindelijk tot aan de nieuwe EP Mirror (release in 2021) waarop Eelke alle ingrediënten uit zijn voorgaande werk combineert met een professionele studioproductie. Zodoende creëert hij een unieke en veelzijdige sound waarmee de eerlijkheid en authenticiteit van zijn songwriting perfect tot hun recht komen. Bij de Herfst EEF met band en ook ingetogen in akoestische setting. Luister

 

VANESSA PETERS

VANESSA PETERS

Zondag 26 september

Voor zangeres  Vanessa Peters (Texas 1980) begon haar muziekcarrière met de ambitie schrijver te worden. Ze verstond al vroeg de kunst om een kort verhaal meerdere lagen mee te geven. Op het oog kleine verhalen, maar achter de metaforen gaan de grote levensvragen en maatschappelijke items schuil. Ze leerde gitaarspelen en  schreef op die manier haar liedteksten. Sinds 2003 toert ze met die bijna literaire songs alleen of met band door de VS en Europa. Ondertussen bouwde ze aan een imposant serie van al meer dan 10 albums.  De laatste verscheen dit jaar onder de titel ‘Modern Age’.  Daarnaast nam ze op en toerde met de band Ice Cream on Mondays.  De muziek draait om haar songs, die weliswaar iets hebben van de Texaanse country sfeer, maar dichter bij  de singer-songwriter pop van bijvoorbeeld Suzanne Vega. Kate Wolf of Aimee Mann staan. Op haar laatste album raakt het aan rock. Wat hetzelfde blijft zijn die sterke songs, toegankelijk, herkenbaar en met altijd een verhaal. 

LITTLE SYMPHONIES

LITTLE SYMPHONIES

Zondag 26 september

Sfeervolle en nostalgische luisterliedjes die hun inspiratie vinden bij artiesten als Bon Iver, Wilco en Radiohead. Little Symphonies is een Zeeuws / Brabantse indie band die eind 2019 vriend en vijand verraste met hun debuut “We Used To Be Immortal”.   In dit album staat een donkere periode van zanger Maxim centraal, waarin hij zijn moeder verloor en daarmee ook zijn thuis in Vlissingen. De band exploreert thema’s als verdriet en sterfelijkheid, maar ook hoop en verwerking, en stopt deze liedjes in een atmosferische sound. Little Symphonies bestaat uit vier multi-instrumentalisten die hun repertoire live op overtuigende wijze weten over te brengen

 

JERRY JOSEPH

JERRY JOSEPH

Zondag 26 september

De Amerikaan (Portland 1961) doet het in zijn thuisland al jaren goed op rockpodia. Volle zalen. Begin jaren tachtig begint die tocht. Hij baant zich een weg door een ogenschijnlijk onsamenhangende  diversiteit aan rockgenres.  Zijn reputatie groeit met ieder nieuw album, en ook gerenommeerde muzikanten kan hij  steeds meer tot zijn fans gaan rekenen. Een stem die kraakt en teksten die bijten. Is er onrecht dan hoor je dat, gaat het over verlies je voelt het en  verwarring raakt je. Een album dat alleen in 2020 kan ontstaan en alleen iemand als Jerry Joseph kan maken. Op dat album met de titel ‘Days of Madness’ begeleidt de band Drive by Truckers , zelfs Jason Isbell op slide gitaar de zanger/componist. Solo met alleen die stem en gitaar landen de muziek, melodie en tekst in een golvende americana vijver. De samenhang komt van diep uit heart en soul van de maker. Hij schildert met herfstkleuren een prachtige waanzin. Luister

 

DUO ACHTEROM

DUO ACHTEROM

Zondag 26 september

Twee cellisten die de comfort zone van de cello durven te verlaten. Ze componeren, bewerken, en zoeken de grenzen op, soms er overheen.  Maar de melancholie en hartslag van de cello blijft bepalend. In die zin is een concert van Jascha Bordon en Alfian Emir Adytia ook een hommage aan hun instrument.  De twee ontmoetten elkaar tijdens de Zutphen Cello Academy. En het resultaat van die ontmoeting is een exotische mix met Indonesische, Italiaanse en Nederlandse invloeden. Klassiek, jazz, wereldmuziek komt bij Duo Achterom samen. Een zeer uiteenlopend repertoire dat ze dan ook het liefst op zeer uiteenlopende locaties spelen, van een kathedraal naar bruine kroegen tot op de Cello Biennale , en nu dus ook bij De Herfst editie van Eindeloos Eiland Festival. Luister, Luister

 

WATERSPIEGELINGEN

WATERSPIEGELINGEN

Zondag 26 september

dans Saraja de Jonge
"Bespiegelingen over verleden, heden en toekomst. Klimaat en waterloop veranderen met de tijd. Geluiden van oude schepen,  dans … vervlogen tijden en dromen ….”
Hedendaagse dans improvisatie met verfijnde bewegingen. Spelend met geluiden van de dansvloer, ingebed in watergeluiden en een gedicht van Rodaan Al Galidi.
Saraja de Jonge (1966)  groeide op in Zeeland. Zij volgde een hedendaagse dansopleiding aan het Centrum voor Nieuwe Dansontwikkeling (HKA ) in Arnhem en zij ontwikkelde zich verder in theater en kunst-, cultuur- en taalontwikkeling voor kinderen in het basis onderwijs.
Zondag Podium Hoek 13.45 

 

CANTATE BURLESQUE - BACH

CANTATE BURLESQUE - BACH

Zondag 26 september

Ruim 3 eeuwen geleden (in 1742) schreef Johan Sebastiaan Bach de Cantate Burlesque. Muziek op een tekst van  dichter Picander. De cantate staat bij ons bekend als de Boerencantate. Een werelds en behoorlijk volks stuk, dat dus veraf af staat van bijvoorbeeld de Mattheus Passion. Maar het is en blijft erg Bach. Sopraan Klaartje van Veldhoven heeft het stuk bewerkt voor een uitvoering op een heel andere plek dan een gewijde concertzaal. Dus uitermate geschikt voor op het boerenerf waar we de Herfst EEF houden. Van Veldhoven voert het uit in kleine bezetting met bariton Matthijs van Woerd, accordeoniste Renée Bekkers  en cellist Benjamin Glorieux. Zondagmiddag al heel vroeg in de middag  Bach dus bij EEF. Maar wel meer dan alleen de muziek, zang en de tekst. Dat laatste overigens in het Nederlands naar een vertaling van Carel Alphenaar. ‘ Gun de boerenmensen een bestaan, en ach, klee ze niet uit tot op de blote huid’.  Drie eeuwen oud, toch actueel. ‘Een gouden greep’, concludeerde de recensent van NRC. ‘Het durven loslaten van conventies’  … 5 sterren. Zondag dus vroeg naar podium Schor. Luister

POPAANZEE

Zaterdag 25 september

Podia HOEK
Zeeland heeft een platform voor talentontwikkeling in popmuziek:  Popaanzee Dat is er voor alle popmuzikanten in Zeeland. Popaanzee ontwikkelt projecten om popmuzikanten van ieder niveau en genre verder te helpen. Of je nu in een rockband speelt, hiphop maakt of zelf liedjes schrijft, bij Popaanzee  kun je terecht om verder te komen op muzikaal en zakelijk gebied. Popaanzee werkt onder andere samen met de bandcompetities Spectra, Podium Z, Regioruis en Steenworp. Ook EEF doet dat en dus krijgen jongeren die aan die projecten meedoen sinds de start van het Eindeloos Eiland Festival ook hier kansen om van zich te laten horen. Maar vooral ook krijgt het publiek een kans te genieten van de enorme portie jong muziektalent dat hier rondloopt. De manier om ook voor de toekomst muziekcultuur levend,  bloeiend en boeiend te houden. 

De Herfst EEF heeft  letterlijk en figuurlijk een HOEK waar dat jong talent zich op diverse podia presenteert. Op zaterdag met een complete showcase  door Popaanzee Popsport NL muzikanten …. Hieronder een schema  met kort ‘wie, wat en wanneer’

PODIUM STIL (Headphones concerten)

12.30 uur ROSANN 
Muziek is als de wind. Je kan erdoor worden geraakt of meegesleept, of je kan het aan je voorbij laten gaan. Nuchterheid en positiviteit zijn kenmerkende invalshoeken in de muziek van Rosann. Toonaangevend is het aansnijden van zware onderwerpen, niet vanuit een perspectief van ellende, maar vanuit een perspectief van hoop.
13.30 uur DOMI
Een artiest met rijk taalgebruik die ook goed kan communiceren zonder een taal te gebruiken, door middel van emoties in de pure vorm. Gedreven door verschillende gevoelens en belevenissen maakt zij muziek, die niet alleen eerlijk klinkt, maar ook zo voelt. Domi speelt piano, gitaar, ukulele en basgitaar en ze is niet bang om uit haar comfort zone te gaan. Ze staat altijd open voor nieuwe muziekervaringen. Haar muziek doet sommige mensen denken aan Billie EIlish of Eefje de Visser.

14.30 uur FAURE
FAURE zingt en speelt met veel enthousiasme haar eigen geschreven pop-americanaliedjes. Ze laat zich inspireren door het verleden en de wereld om haar heen. Faure schrijft liedjes met een pakkende melodie, haar diepgaande en verhalende teksten zijn voor velen herkenbaar. Haar vocale en melodische keuzes komen onder andere voort uit haar liefde voor muziek uit de jaren 70 (Joni Mitchell, Crosby Stills Nash & Young, Paul Simon en James Taylor)
Vol zelfvertrouwen durft ze zich kwetsbaar op te stellen voor haar publiek. Ze staat dan ook voor een ongedwongen sfeer. “Puur en intiemer kan niet” schreef 3voor12 Zeeland over haar optreden bij EEF in 2019.

15.30 uur FREDERIQUE
Singer-songwriter Frederique maakt pop & jazzy muziek met soms een countrypop twist. Ze wordt geïnspireerd door Miley Cyrus in het begin van haar carrière en Amy Winehouse. Frederique doet solo mee met Popsport, maar ze is ook leadzanger van de band The Warehouse.


16.30 uur NAOMI
Noami is haar zangcarrière begonnen met haar eerste single ‘Why You’. En bracht daarna haar tweede single ‘Far from Home’ uit. Ze is druk bezig met nieuwe liedjes schrijven. Liedjes die gaan over dingen die zij voelt of heeft meegemaakt, en dingen die andere mensen meemaken. Ze was op TV te zien bij het tweede seizoen van ‘I Can See Your Voice’ waar ze veel ervaring heeft mogen opdoen. 

13.00 uur BREAKOUT
Vier jonge honden die sinds ruim een jaar vol voor hun zelfgeschreven punkrock nummers gaan. In oktober 2020 brachten ze hun eerste album uit: ‘9 Volt’. Aan het tweede album wordt alweer hard gewerkt. De muziek die ze maken is een combinatie van Dinosaur Pile-Up, Greta von Fleet, Green Day en zelfs rap invloeden Van 2Pac. 

14.00 uur ST JUNE
St. June is een jonge band met muzikanten die ervaring hebben opgedaan in verschillende bands. Nu werken ze hard aan eigen nummers om - zodra het weer kan - te knallen op verschillende podia. De muziek is een combinatie van pop en rock, of hoe ze het zelf graag noemen: Happy Rock. Pakkende melodieën en scheurende gitaren zijn toonaangevend (pun intended) voor deze Hulsterse rockers!

15.00 uur
Mash-up

16.00 uur GERBEN
Gerben Buijze leeft met muziek. Hoewel hij in zijn eentje is, brengt hij als producerende muzikant het geluid van een complete band. Een combinatie van akoestisch en elektrisch, live en vooraf opgenomen. 
Ondertussen is hij al vergeleken met Lucky Fonz III, Hobo Johnson, en zelfs Jacob Collier. Gerben maakt vrolijke muziek met buitenwereldse sferen, allerlei verschillende instrumenten, een gezonde dosis humor en positiviteit, maar vooral genietbare muziek die in je hoofd blijft zitten.


17.00 uur ARN DIJON
Arnout de Jong, artiestennaam Arn Dijon, is singer-songwriter met droevige en persoonlijke teksten. Hij is altijd vol inspiratie en spitsvondige ideeën en overal en altijd liedjes aan het schrijven of bezig met kunst te maken.

ROMMELHOND

ROMMELHOND

Vrijdag 24 september

Podium INLAAG
Rommelhond is de band Crappy Dog, maar dan in het Nederlands. Ineens versta je wat je hoort. Overigens zijn het drie aardige jongens, maar ze weten alleen niet van ophouden.  Rommelhond gaat tekeer op oude rammelgitaren, banjo, trekzak, klompen, voetdrums, viool en contrabas. Muziek uit het hart, recht voor z’n raap, rauw, stampend, zwetend en kreunend, rommelen en improviseren de heren er zich doorheen. Deze muziek luister je niet, maar onderga je. Door merg en been gaand klinkt het behoorlijk authentiek en onvergelijkbaar.
Erik vandenBerge; zang, gitaar, banjo, trekzak, voetdrums, Natanael Boelen; contrabas en Max Swagemakers; viool.

ERIK VANDENBERGE

ERIK VANDENBERGE

Vrijdag 24 september

Podium HOUT
De zanger en multi instrumentalist van de band Rommelhond /CrappyDog (zie podium INLAAG)  timmert  al lang aan de weg als eigenzinnige vertolker van muziek die doet denken aan de Mississippi sound uit het diepe zuiden van de VS,  doorleefd en rauw. Maar Erik voelt zich ook verbonden met de iconische  folktoubadours  Woody Guthrie en Leadbelly. Erik neemt je met zijn muziek mee op een reis met teksten die uit het leven zijn gegrepen. Een deel van zijn songs is vastgelegd op verschillende albums die sinds het debuut in 2004  zijn verschenen.

SIGOURNEY ROSE

SIGOURNEY ROSE

Zaterdag 25 september

Podium HOEK
Sigourney de Roos, alias Sigourney Rose (2003) is een singer-songwriter en multi-instrumentalist uit Nederland. Ze maakt poëtische teksten die zijn gebaseerd op haar verleden, liefde, maatschappelijke problemen en verhalen van anderen. Sigourney is winnares van verschillende bandcompetities in Zeeland. Deelnemer geweest van Popsport  en winnaar Kunstbende in 2020.
De jonge Nederlandse zangeres en songwriter maakt alternatieve, indie-pop, nederpop en pop-rock nummers met invloeden van Maaike Ouboter, Spinvis en WIES. Ze begeleidt zichzelf op de gitaar of piano. ,,In muziek kan ik mezelf zijn. Ik kan uiten wat ik wil uiten. Mensen een kijkje laten nemen in mijn hoofd. Ze kennis laten maken met mijn diepste gedachten en ze meenemen in een wereld waar goed of fout niet bestaat.

JUA

JUA

Zaterdag 25 september

Podium HOEK
“Altijd blijven dromen, want wat niet is kan nog komen
Het motto wat de 23-jarige Juanita altijd al in zich heeft gehad. Van jongs af aan was Juanita al niet bij het podium weg te slaan. Juanita vond het heerlijk om in de spotlights te staan. Eenmaal begonnen met het zingen van covers ontdekte Juanita al snel dat haar passie is weggelegd bij het schrijven van eigen liedjes. De eerste Engelstalige liedjes vloeide op papier, later ook Nederlandstalige liedjes.
Singer-songwriter Jua koos ervoor om in beide talen te blijven schrijven. In haar liedjes is Jua altijd open, waarin ze persoonlijke verhalen en ervaringen tot kwetsbare nummers omtovert. Liedjes die voor herkenning kunnen zorgen bij anderen. Tijdens optredens draagt Jua het liefste zoveel mogelijk kleur. Ze houdt niet van simpel en combineert haar kledingstijl graag met accessoires in het haar. Het podium is voor Jua als thuiskomen, het contact met het publiek vindt zij het allerbelangrijkste.

MAX HORAK

MAX HORAK

Zaterdag 25 september

Podium HOEK
Ken je dat gevoel? Wanneer je zoveel energie in je hebt dat je niet anders kan dan bewegen? Dat je op wat voor manier mee wil gaan in dat explosieve gevoel? Max Horák had dat gevoel en stopte dit in zijn muziek. Explosief, energiek en catchy dat kun je verwachten tijdens het luisteren van de muziek van Max Horák. Euforische gitaar noten, een rauwe stem en melodieën die voor de rest van de week niet meer uit je hoofd gaan. Deze ingrediënten vormen de basis van de Gitaarpop die de 22-jarige Max Horák aan de wereld brengt. Max Horák komt oorspronkelijk uit Zeeuws-Vlaanderen waar hij als kind veel heeft geluisterd naar John Mayer, Harry Styles en Prince. Momenteel studeert Max aan het
Conservatorium van Rotterdam. Zijn eerste 3 singles zijn al op spotify te beluisteren en zijn onderdeel van zijn debuut EP genaamd ‘Friday Night.

ESTATILIA

ESTATILIA

Zondag 26 september

Podium HOEK
Estatilia, 42 jaar is al vanaf haar tienerjaren bezig met het zelf schrijven en spelen van nummers. Dat schrijven gaat haar schijnbaar gemakkelijk af. Voor haar handicap – geen vingers – heeft ze een oplossing bedacht waarmee ze met enkele akkoorden een simpele maar effectieve gitaarbegeleiding achter haar teksten kan zetten.  Sinds een paar jaar deelt ze haar muziek met de buitenwereld. Haar teksten zijn doorgaans serieus van aard en de melodieën melancholisch. Daar voegt ze met haar donkere stem een extra dimensie aan toe.  Dit jaar deed ze mee aan  de Songs For Freedom contest en heeft die gewonnen met ‘My Dream Of Freedom’.

 

ARITA BAAIJENS

ARITA BAAIJENS

Zondag 26 september

Podium AANWAS - BOEKEN
Arita Baaijens (1956)  is bioloog, schrijver, maar vooral ontdekkingsreiziger. Ze kiest voor het avontuur. Dat begon ruim dertig jaar geleden met de aanschaf van kamelen en haar tochten door woestijnen, later een ander avontuur in Siberië en haar reis te paard om het Altaigebegte. Avonturen die ze in verschillende boeken op indrukwekkende wijze vastlegde. Het zijn bestsellers zoals ‘Een regen van eeuwig vuur’ (1998) en ‘Woestijnnomaden’ (2003). In 2016 verscheen ‘Zoektocht naar het paradijs’.  Het verhaal waarin ze tijdens haar reis geïntrigeerd raakt door het geloof van lokale bewoners in bezielde natuur. Dat veroorzaakt dan weer een conflict met de wetenschapper in zichzelf. Een onverwachte wending zet haar leven op z'n kop en tegelijkertijd weer op de rails.  Het in 2018 verschenen ‘Paradijs in de Polder’  bouwt zou daarmee verder aan haar avonturen. Nu dichter bij huis, en de intentie natuur een herwaardering te bezorgen, een andere kijk op het beleven en ervaren van onze omgeving en de band met natuur. Eerder een nieuw project en avontuur dan alleen maar een boek. En daar komt ze bij EEF op haar indrukwekkende en inspirerende manier over vertellen.  Een verhaal over beleven, zintuigen op scherp zetten en meedoen … welkom bij EEF Arita!

DE LOEPERS

DE LOEPERS

Zondag 26 september

Schouwen-Duiveland heeft een eigen muziektraditie. De wortels dateren uit de jaren zeventig. De ‘Al te Klein’ band onder leiding van Harry van der Wekken zou een begin kunnen zijn. Muzikanten die de kunst van het verrassen in hun instrument hadden gestopt. Muziek die waaiert tussen pop, fanfare, folk en jazz. Strakke composities worden afgewisseld met experimentele stukken. Een gestructureerde chaos die gerust het etiket ‘tijdloos’ mag krijgen. De nieuwe band De Loepers van Swen Blikman,percussie,  en de multi instrumentalisten  Stefan Fokker en Jaap Verseput zet die traditie voort.  Anders natuurlijk, en op een eigenzinnige manier weer onnavolgbaar. Het experiment zit er in, evenals de zalvende melodieën en onweerstaanbare ritmes.

 

QUETZAL

QUETZAL

Zondag 26 september

Duo Quetzal bestaat uit een Vlaamse gitarist en een Mexicaanse zangeres. Ze leerden elkaar in 2017 kennen in een bar in San Cristobal de las Casas ( Mexico). Er si sprake van een (muzikale) klik. Drie maanden later reist de zangeres naar België. Zangeres Sofia Diaz Poplo duikt het liefst in de traditionele muziek uit het zuiden van Mexico.Zo brengt ze de verhalen over het leven en de dood, de liefde en het verdriet uit die streken tot leven. Met haar stem maakt ze nostalgie e melancholie voelbaar.  Muziek die geworteld is in het collectieve gevoel van de Mexicaanse samenleving. Gitarist Jasper De Kind  zorgt met zijn akoestische gitaar voor de Latijns-Amerikaanse sfeer die de teksten een plek en thuis geven. De twee hebben in de drie jaar dat ze elkaar kennen een sterke live-reputatie opgebouwd. Ervaar het op de zondag bij deze Herfst EEF. LUISTER

CRITTER

CRITTER

Vrijdag 24 september

Critter is een alternatief rock project van Nederlandse bodem. Het project zag het daglicht in 2019 met de release van het concept EP ‘Soul Lullaby’. Het geluid van Critter is een hybrid van zware alternatieve rock en outlaw country met folk, en haalt inspiratie uit moderne rockbands als Brand New, grunge acts uit de jaren 90 zoals Alice in Chains en Stone Temple Pilots, en moderne acts zoals Damien Rice. De nummers snijden veelal zware thema’s aan zoals verlies, angst, de betekenis van het leven, en het ontdekken van dankbaarheid en wilskracht door middel van strijd. De muziek daagt de luisteraar uit zichzelf oncomfortabele vragen te stellen en zichzelf te confronteren met uitdagende onderwerpen. Luisteren

A small festival with a big heart

- Gregory Page -

Blijf op de hoogte over EEF

Eindeloos Eiland Festival wordt mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Noord Beveland Peet ICT Provincie Zeeland

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje: