Programma EEF 2020

2020

Programma 2020

Over EEF
De afgelopen vijf jaar heeft EEF bij veel mensen een bijzonder plekje in het hart gekregen. Drie dagen ontsnappen aan de drukte en hektiek en jezelf onderdompelen in het sprookje van EEF. 

EEF heeft...
in vijf jaar tijd een eigen plek in het Zeeuwse cultuurlandschap ingenomen. Het speelt zich af in een natuurgebied op Noord-Beveland waar doorgaans de stilte zegeviert. Te midden van die natuur liggen de podia als kleine eilandjes met een eigen sfeer. Daar kunnen bezoekers van heel dichtbij de impact van een optreden ervaren. Want uiteindelijk draait het om ontroering, troost, geluk, verwondering. 

EEF is … 
theater voor jong en oud, duiken met dichters en schrijvers in boeken, in actie komen met hoofd of handen, relaxen aan de bosrand, ontmoeten en kennismaken, een droom en een sprookje, een verzameling intieme festivalletjes op een archipel aan eilanden, eindeloos anders. EEF is vooral muziek, eindeloos veel muziek … van klassiek, pop, jazz, blues en folk tot het exotisch vreemde. 
 
EEF zal … 
iedereen die op 19, 20 en 21 juni 2020 langskomt, verrassen en meenemen in een nieuw avontuur. Smullen, genieten van natuur en natuurlijk weer dans, theater, gedichten, workshops, film, en vooral muziek, muziek en nog eens muziek. Muziek van ver en dichtbij. Tijdloos genieten, en ontsnappen aan de hokjes en kijkcijfers. Ontdekken en herkennen, daar draait het om in de EEF archipel. 

Triskell & John Blek

Triskell & John Blek

Uit Zeeland komt onder andere de groep Triskell voor een optreden in het Keltisch EEF-Kaffee. Daar ook de Ierse troubadour John Blek. Vorig jaar verscheen zijn vierde album. Opnieuw een bevestiging van zijn kracht om songs in Ierse en americana traditie te schrijven en uit te voeren. Melancholie gevat in mooie, bekijvende melodieën. Soms dichtbij de folk traditionals, dan weer met een knipoog naar songs al la Townes van Zandt.

 

Wendy McNeill

Wendy McNeill

Uit Zweden komt Wendy McNeill naar EEF. Zangeres en accordeonist met een eigenzinnig benadering van het singer-songwriterschap. Vooral opvallend sinds haar deelname aan het  ‘Duets’ album van Ane Brun in wie ze een muziekverwante vond. Wendy, oorspronkelijk uit Canada, toerde over de hele wereld met haar muziek die door de muziekpers het etiket Folk Noir kreeg opgespeld. Kan zijn, maar Wendy is vooral onnavolgbaar in haar shows waarin ze steeds verrassende combinaties van stijlen gebruikt. Een ‘one woman band’ tussen liedjes en cabaret. ‘A Dreamers Guide to Hardcore Living’ en ‘The Wonder Show ‘ zijn twee van de zes albumtitels die sowieso al nieuwsgierig maken. 

 

Geert de Kockere

Geert de Kockere

Zonder schrijvers en dichters geen EEF. In ieder geval kunnen de liefhebbers van de in 17 lettergrepen vervatte Haiku’s hun hart ophalen. De Belgische Schrijver en dichter Geert de Kockere heeft aan drie woorden genoeg om iedereen een eigen Haiku te bezorgen. Een EEF productie die inspireert, oplucht en als tasbare herinnering mee naar huis kan.

 

Willem Ploum & Marianne Blankenburgh

Willem Ploum & Marianne Blankenburgh komen naar EEF met een tas vol chansons. Niet wat het lijkt, omdat ze van menige klassieker een theatrale weergave verzorgen. Spoken Word in het Frans dus, zeg maar gerust impressionant. Natuurlijk zal er muzikale begeleiding en omlijsting zijn. Een wijntje, stukje kaas en in een mum van tijd beleven we dat het Frans een beeldende taal is.

 

Eva de Roovere

Eva de Roovere

En over taal gesproken. De Vlaamse Eva de Roovere speelt er mee om haar woorden in muzikale vertolkingen betekenis te geven. Luisterliedjes als gedichten die op mooie melodieën drijven. Eva balanceert tussen kleinkunst en pop en vangt in haar vertolkingen altijd iets dat boven het vluchtige zweeft. In Vlaanderen een ster. Haar carrière ging van Kadril, Oblomov, Kleine Blote Liedjes naar de solo toer. Wat altijd bleef was die warme stem. In Nederland had ze een hit met rapper Diggy Dex. Het laatste album ‘La Loba’ heeft ‘loslaten’ als rode draad. Wie haar concert heeft meegemaakt, zal dat in ieder geval nog wel even meedragen.

 

Marjolein Meijers

Marjolein Meijers

Over doorleefde liedjes gesproken. Marjolein Meijers verstaat de kunst ze met lach en traan te vertolken. Dat komt aan. Samen met haar twee begeleiders, multi-instrumentalisten Walter en Onno Kuipers, rijgt ze pareltjes uit haar omvangrijke oeuvre aaneen. Ze was eerder bij EEF met Jan Rot en een show met haar trio. Bij Marjolein denk je na afloop altijd dat had wel langer mogen duren. Dus dat gevoel lossen we in 2020 in. Tijdloos heet het programma en zo klinkt het ook. 

 

Tutu Puoane - The Joni Mitchell  Project

Tutu Puoane - The Joni Mitchell Project

Met een unieke mix van jazz, soul, pop en Afrikaanse muziek haalt EEF dit jaar een hartverwarmend staaltje hedendaagse muziek in huis. Vergeet al die hokjes en geef je over aan de stemacrobatiek van de Zuid Afrikaanse zangeres Tutu Puoane. Zij doet met haar interpretaties van Joni Mitchell songs precies waar we zo vrolijk van worden. Ze tilt de bewezen klasse van Mitchell met haar muzikanten en haar stem naar een nog grotere hoogte. Dat is wat we doen met kunst, teruggrijpen, onderdompelen en als een hergeboorte de toekomst induiken. Alsof ze de rivier waarover Joni Mitchell in de vroege jaren zestig zong heeft ontdekt en de tocht die de legendarische Canadese popzangeres begon voor haar kan afmaken. Ze kan dat ook dankzij een uitgelezen gezelschap muzikanten waarmee ze de magie van muziek een nieuwe dimensie geeft. Jasper van Hulten (percussie), Tineke Postma (saxofoon), Ewout Pierreux (toetsen), Clemens van der Feen (contrabas). LuisterenLuisteren

Lieve Buren

10 jongeren uit België en 10 uit Nederland hebben dit voorjaar een speciale en bijzondere festival voorstelling gemaakt. Dat kon omdat het om echte talenten gaat. Diverse kunstdisciplines zijn in het twintigtal vertegenwoordigd. Kom dus zien wat er gebeurt als talent samenkomt. Hoog niveau en toekomstmuziek. De hele productie draait onder de noemer Lieve Buren en is een  grensoverschrijdende samenwerking van De Kunstbende Noord-Brabant, Limburg en Zeeland in Nederland en jong talent organisaties Kaaiman en Fameus in Vlaanderen.  Bij de 10 Nederlandse talenten zitten 3 Zeeuwen. Trots dus, ook omdat in een behoorlijk toer langs festivals in België en Nederland EEF in Zeeland is geselecteerd!. Niet missen dus!

 

Alexandra Alden

Alexandra Alden

Dromerig, minimalistisch, folk, jazz, maar vooral muziek met sterke Europese wortels. De uit Malta afkomstige Alexandra Alden tovert op een bijna vanzelfsprekende manier kleine intieme pareltjes tevoorschijn. Daarmee was ze al in haar moederland in een populaire TV show opgevallen, maar ook Nederland  maakt steeds meer kennis met  haar talent om muziek op een eigenzinnige manier in te kleuren. De laatste Eurosonic editie heeft daaraan nog een extra duwtje gegeven.  We horen Laura Marling, Nick Drake, Joni Mitchell  … maar vooral een huiveringwekkend mooie combinatie van een stem en melodielijnen die raken en ontroeren. Luisteren? Luisteren?

 

Waar een klein eiland groots in kan zijn!

- Het Ezelshuis -

Blijf op de hoogte over EEF

Eindeloos Eiland Festival wordt mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Noord Beveland Provincie Zeeland Rabobank VSB Fonds Lirafonds

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje: