Programma EEF 2018

2018

Download het blokkenschema 2018
Alles Vrijdag Zaterdag Zondag

Programma EEF 2018

De vierde editie van het Eindeloos Eiland Festival, EEF begint langzaam zichtbaar te worden. De drie dagen vullen zich met mooie songs, inspirerende voordrachten, een subtiel kunstwerk, een ongeoorloofde dans …  moeilijk in bedwang te houden door het verlangen om te zien, horen en te beleven.  Nog even geduld … 15, 16 en 17 juni ….  tot tussen de bomen, langs de kreek, op de EEF weide …  gloedvolle herinneringen staan in de steigers. Reserveer om het mee te maken.

Het plakboek van de Beatles-zusjes

Het plakboek van de Beatles-zusjes

Zoals iedereen zitten wij als EEF ook weleens te dagdromen. Van die dromen waarin alles mogelijk is. Voor je het weet heeft de verbeelding je in een melancholieke greep. Grijpbaar  geluk. We weten dat er artiesten zijn die ons meenemen naar die wereld van het dagdromen. Kunstenaars dus. Theo Hendriks is zo’n kunstenaar. John, Paul, George en Ringo bij EEF? Het kan! Met de drie zussen Loes, Joke en Riet,  hun plakboek en een superieure verhalenverteller en zijn pick-up komen de dromen vanzelf.  Om mee te dromen, zo mooi.

Jaune Toujours

Jaune Toujours

Een feestje  met de Brusselse Jaune Toujours is niet om op een stoel mee te maken. Muziek die je gegarandeerd in beweging brengt. Ook in je hoofd gaat het ritmisch duizelen. Mestizo, jazz, pop, brass, rock, fanfare, chanson, ska … gooi weg die hokjes. Jaune Toujours is al 20 jaar een hutspot van alles wat ons  aan het denken en dansen kan brengen.  De wereld in hun muziek, maar ook in hun reizen langs de podia. En toch nog maar zelden in Zeeland gezien of gehoord.  Dat maken we even goed. 
Wil je alvast luisteren klik dan hierhier

THE BALCONY PLAYERS

THE BALCONY PLAYERS

Wereldmuziek
Inmiddels wereldwijd een begrip als feestverhogende festivalband. Kleurrijk, swingend op klanken met Balkan ritmes, latin gevoel en Mediterrane tradities. Soms ook net genoeg melancholie voor een traan tussen de lach. Onder leiding van de Zeeuwse violiste Moniek de Leeuw altijd goed voor interactief festivalplezier. Dansend de eerste festivaldag afsluiten. Moniek en Balcony accordeonist Ilse komen terug met hun eigen kinderfeest op zaterdag. Dan zelfs een demonstratie tapdansen. En altijd met een uitgebalanceerde mix van kwaliteit en humor.

SONGS ON A WIRE

Bijzondere reprise van de EEF Cohen Sessies
Een  groep jonge muziektalenten strooide op de vorige EEF-editie met kippenvelsongs van Leonard Cohen. Wel eigen bewerkingen met een kleurrijke instrumentale en vocale invulling. Ze gingen daar nog een tijdje mee door tot ver buiten Zeeland. Maar een nieuwe uitdaging lag ook al weer op de loer. Dat pas voor zondag. Nu even terug in de tijd tussen de bomen voor wat tot het  mooiste hoort dat popmuziek tot nu toe heeft opgeleverd. Verpakt als Songs on a Wire dus ook een fraai stukje EEF geschiedenis.

Billy & Bloomfish

De blues kennen we allemaal. We lopen er soms mee rond, maar beter is er om er naar te luisteren. Daar wordt je vrolijk van. Twee dames -  ‘from Belgium’ -beheersen het bluesjargon als geen ander. Traditionals die ze lekker verbouwen  tot akoestische pareltjes. Ze kunnen zeldzaam diep graven in de americana roots en laten hartstocht, tragiek en wereldleed voelbaar uit hun ook al door de blues gevormde stembanden klinken. Het schuurt en schrijnt en dat lucht op …  vooral als er ook nog eens een Chinese Moonguitar aan te pas komt.  Zeker komen dus op de EEF vrijdag naar Kathleen Vandenhoudt & Pascale Michiels .
Wil je alvast luisteren klik dan hierhier

Duo Musiverse

Duo Musiverse

De tijdloze liedjes voor alle leeftijden van Annie M.G. Schmidt kruipen met zinderend gemak in je hoofd om daar nooit meer te verdwijnen.  Met de melodieën door Hannie Bannink op muziek gezet, krijgen die teksten extra warmte. Dus wie boven de 6 jaar is, stapt bij een concert van zangeres Ilse Voorhoeve met pianist Erwin van Bogaert  in een wereld van warme herinneringen.  En Ilse weet die poëtische teksten en vlinderende muziek op indringende wijze te vertolken. Van Bello tot De Noordenwind  …  was alles maar zo mooi! Alle leeftijden dus. Vrijdag!
Wil je alvast luisteren klik dan hier

STEAMPOWER

STEAMPOWER

Voor wie al warm loopt voor een muzikale bezetting van banjo, mandoline, viool, gitaar en bass begint EEF dit jaar op vrijdag gunstig. Voeg er nog een klarinet, zingende zaag en vier harmoniërende stemmen bij en de eerste festivaldag kan niet meer kapot. Besef dat het gaat om getalenteerde en gelouterde muzikanten die samen komen in supergroep STEAMPOWER … en dan is het zeker iets dat je niet mag missen. Plek genoeg bij podium VUUR om Fay Lovski, Laurens Joensen, Janos Koolen en Joost van Es te zien en horen. Country, bluegrass, nooit gehoorde samenzang en sterke composities die verwijzen naar het Americana Songbook. Zo nu en dan een Nederlands tintje. Nu dus live en adembenemend bij EEF op vrijdag. 
Wil je alvast luisteren klik dan hierhierhier

KINDERTHEATER ‘DANSENDE DIEREN DEUNTJES’

KINDERTHEATER ‘DANSENDE DIEREN DEUNTJES’

Ook op zondag een feestje voor de EEF peuters. Die middag een  beestachtig leuk muzikaal feestje voor alle kinderen vanaf 2 jaar met de meest bekende en ook de meest onbekende peuter- en kleuterliedjes over dieren. Een prachtige muzikale ontmoeting tussen de allerkleinste kinderen en artiest Rosanne de Graaf. Muziektheater om gewoon aan mee te doen.

The Suitcase Junket (USA)

The Suitcase Junket (USA)

Ga er maar aanstaan, een hele band en dan toch op je eentje. The Suitcase Junket  bouwt veel zelf en produceert geluiden die je een wereld intrekken waarvan je niet wist dat die bestaat. Een ontwerpkunstenaar, klankartiest en muzikale vakman die heerlijk buiten de lijntjes kleurt. Het past zo perfect bij hartslag van EEF dat we het bijna aan de grote klok willen hangen. Maar pareltjes zet je niet in de etalage, die bewaar je voor het moment dat je naar iets voor jezelf verlangt.  De omgeving is zijn studio, de Amerikaanse traditionals zijn de bouwstenen voor zijn nieuwe geluidsarchitectuur. Dus ook nog herkenbaar … hallo folk, grunge, blues en westcoast strandmuziek. Toch dus maar 1 man: Matt Lorenz alias The Suitcase Junket is op vrijdag te gastvoor een bijzonder concert  bij EEF.
Wil je alvast luisteren klik dan hierhierhierhier

ARANIS

ARANIS

Al meer dan 16 jaar  bijzonder programma’s met eigen bewerkingen en composities. Optredens van Japan tot de VS, zeven albums en diverse prijzen.  Opnieuw een groep perfecte beeldhouwers met klanken bij EEF. De ARANIS bandleden zijn klassiek geschoold, maar behept met het DNA van zo’n beetje alle denkbare muziekstijlen. Ze slaan met gemak een brug tussen klassieke barok, Philip Glass, grunge, volksmuziek en experimentele rock. Wat ze ook spelen het blijft een virtuoze vorm van akoestische kamermuziek. Met gemak gaan ze 600 jaar terug in de tijd, een fictieve tijdreis want de muziek is zo anno nu als maar zijn kan. Kortom, iets om je te laten verrassen, precies wat we willen bij EEF. En het vakmanschap druipt ervan af, dus niet bang zijn. Echt iets voor een mooie EEF zondag.
Wil je alvast luisteren klik dan hier, hier, hier

LANDSCHAPSSCHILDEREN

LANDSCHAPSSCHILDEREN

Wil je zelf iets creatiefs doen in het natuurgebied bij het festivalterrein? Kom dan naar de zondagmiddaginloop landschapsschilderen, van 13.00 – 16.00 uur. Begeleid door Bart Vlasblom teken en schilder je in een uurtje je eigen groene schilderij. Er is tekenmateriaal, verf en papier. Ervaring is niet nodig en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

THE GOAT ROPER RODEO BAND

THE GOAT ROPER RODEO BAND

Country Blues uit Wales.Dat maakt nieuwsgierig.De drie Eleshmen verwijzen naar Dylan, Gram parsons en Wayling Jennings.En dat dan in een Britse jas. Dus vol levenslust, hier en daar wat duister en donker, maar genoeg vrolijke noten om niet al direct in een depressie te vervallen. Ze staan bekend om hun live shows. Dat past dus mooi bij podium VUUR.
 

LIGHTHOUSE COMPAGNIE

EEF start deze editie met muziek van de Bevelanden. Vier Zeeusen met een enorme bagage aan ervaring in iteenlopende bands en muziekstijlen. En die komen nu mooi samen in een akoestisch setting. Eigen werk, maar met duidelijke verwijzingen naar vertrouwede roots. Later op de avond ook nog op podium KREEK.
 

TRIO WOUTER DEWIT

TRIO WOUTER DEWIT

Modern Klassiek, piano, cello en viool
Muziek die zich gemakkelijk vertaalt in emotionele beelden. Pianist en componist Wouter DeWit geeft zijn noten de tijd om te bezinken. Wie daarin mee kan gaan maakt een mooie impressionistische reis in een landschap met modern klassieke klanken. Viool en cello leggen de accenten op de lijnen die de pianist aanreikt. Het laatste album ‘Still’ uit 2017 liet al menig hart sneller kloppen. Vergelijkingen met Nils Frahm en Ólafur Arnalds zongen al direct na het verschijnen rond. Muzikanten die zowel concertpodia als popzalen in vervoering wisten te brengen. Tijd voor een festivaloptreden … EEF dus, want daar ritselen de bladeren rond podium SSST vrijdagavond gegarandeerd sfeervol mee. 

Luna Zeegers

Luna Zeegers

Flamenco zangeres Luna Zegers rondt in 2010 cum laude de studie jazz-zang af aan conservatorium van Amsterdam. Ze studeert verder in New York en vervolgens in Bangladore India voor een studie Indiase zang. In India ontdekt ze de flamenco-zang, vanwege de wortels die deze Spaanse muziekstijl onder andere heeft in de eeuwenoude traditie van Indiase muziek.  Dat leidt tot een vertrek naar Spanje. In 2015 studeert ze af als eerste niet-Spaanse aan de opleiding flamenco-zang aan het prestigieuze conservatorium in Barcelona. De flamencomuziek waarin zowel diep verdriet als intense levensvreugde doorklinkt blijkt voor haar ook een manier uiting te geven aan groot verdriet dat haar en haar familie is overkomen. Als flamencozangeres vond ze een stem om haar bitterzoete levenslied te vertolken. Haar muziek verscheen vorig jaar op CD.  Hoe dat leven verliep heeft ze inmiddels ook vastgelegd in een aangrijpend en inspirerend boek ‘Solo’.  Zowel muziek als boek zijn uniek en persoonlijk en geven houvast voor wie dat zoekt.

KINDERTHEATER ‘BERE BOOS’

KINDERTHEATER ‘BERE BOOS’

De hele familie is welkom bij EEF. Dat laten we weten door voor iedereen wel wat op het programma te krijgen. Dus ook de kleinsten, minder kleinsten, broertjes, zusjes, papa’s en mama’s en oma’s en opa’s die daar dan weer bij horen. Vrolijke boel denk je dan. Totdat je zaterdag Evy tegenkomt. Die is boos, mega reuze bere boos zelfs. Herkenbaar? Vast wel. Maar ook om vrolijk van te worden want ‘Bere Boos!’ is een grappige, herkenbare en interactieve voorstelling over boos zijn, weglopen, thuiskomen en zelf de wereld ontdekken. Vanaf 2 jaar. Kindertheater door Lotte Middendorp

Wim Steenbakker

Wim Steenbakker

Zanger en klassiek gitarist
Met een kersverse Liesbeth List prijs op zak reist Wim Steenbakker op zaterdag 16 juni af naar EEF.  Daar laat hij horen hoe hij zich de laatste jaren op muziekgebeid heeft ontwikkeld tot een meester in diverse genres.  Zijn repertoire bestaat vooral uit bewerkingen van bestaande songs en chansons en klassieke stukken die hij een eigen draai geeft. Interpretaties die hij vakkundig en met gevoel voor ontroering kan vertolken.  In 2017 afgestudeerd aan het conservatorium en dit jaar dus deelnemer aan het internationaal Concours de la Chanson te Den Haag. Daar behaalde hij de prestigieuze  Liesbeth List-prijs met het klassieke Franse chanson ‘La maladie d’amour’ en het eigentijdse chanson ‘Savoir dire Merci’.  Twee nummers die we ongetwijfeld tijdens het EEF optreden te horen krijgen.

Zeeuws Jeugd Orkest

Zeeuws Jeugd Orkest

Klassieke toekomstmuziek uit Zeeland
Het barst op de drie EEF dagen van het jong talent. Theater, filmprojecten en vooral ook muziek. Van punkrock, hiphop, indiepop, singer-songwriters tot de puur klassieke oorsprong met Haydn, Bach en Elgar, Jong talent van her en der, maar dus vooral ook uit Zeeland. Ook al is EEF zelf ook nog jong, er is al sprake van een traditie. En dat leidt steevast tot verrassingen en ontroering. Zo ook op zaterdagmiddag met in Muralt talentvolle hiphop en in podium Loods twee Zeeuwse orkesten met een extreem lage gemiddelde leeftijd. Eerst het Zeeuws kinderorkest (tussen 7 en 12 jaar) en daarna de jongeren tussen de 11 en 20 jaar van het Zeeuws Jeugd Orkest.  Dat is een symfonieorkest voor jonge Zeeuwse muzikanten tussen ongeveer 11 en 19  jaar, en bestaat op het moment uit ongeveer 30 leden, onder de bezielende leiding van Carlo Nabbe. Voornaamste doel van het orkest is het samen muziek maken, de gezamenlijke muzikale ontwikkeling. Elke vrijdagavond komen de leden uit de hele provincie naar Middelburg om te repeteren. Tijdens hun jaarlijkse toer nu dus te gast bij EEF voor een eerste festivaloptreden. Spannend!

BlueBerry Blossom

BlueBerry Blossom

Een acoustische bluegrass band. Speelt nagenoeg traditionele Bluegrass/Americana met af en toe een bekend nummer ”verbluegrassed”. De sfeer is die van de Broken Circle Breakdown Band, de Old Crow Medicine show. Vooral up tempo met hier en daar een ballad. Voor de sfeer klik hier

Rosemary & Garlic

Rosemary & Garlic

Verstilde droompop met alure
Hoe verstild, kabbelend en toch indringend dichtbij kan muziek klinken? Het duo Rosemary & Garlic bracht vorig jaar de song ‘I’m Here’ uit als voorloper van een album. Het nummer belandde al snel in de Spotify playlist van ‘Most Beautiful Songs’. Begin dit jaar verscheen dat album en daarop nog veel meer van al dat moois.  Liedjes als kleine landschappen om eindeloos in te verdwalen. Ongrijpbaar soms, dan weer duidelijk verwijzend naar een folktraditie die past bij verhalende singer-songwriters. De verstilde zang  komt van Anne van den Hoogen en de gelaagde muzikale omlijsting van piano en subtiele elektronica van Dolf Smolenaers. Anne studeerde literatuurgeschiedenis en hield daar een voorliefde voor de Romantiek aan over – een stroming uit de 19e eeuw, waarin de natuur emoties weerspiegelt en personages op zoek zijn naar authenticiteit. Haar teksten zijn beeldend en laten ruimte aan de luisteraar om er een eigen interpretatie aan te geven. Kortom: muziek om in mee te gaan. Rosemary & Garlic heeft in Nederland 700.000 vaste luisteraars., en de song ‘Old Now’ kent al 7 miljoen streams.

BALCONY GIRLS

BALCONY GIRLS

MuziektheaterMuziek is een Wereldtaal
Muziek is voor alle leeftijden. Dat bewijzen de twee frontvrouwen Moniek en Ilse van wereldband The Balcony Players. Een kinderprogramma dus voor alle leeftijden en nationaliteiten, want .. muziek is een wereldtaal. Spreek jij ook de taal van muziek of wil je die wel leren? Dan ben je klaar voor een avontuurlijke, te gekke wereldreis langs alle landen waar de Balcony’s de laatste jaren naartoe zijn gereisd. Soms reizen ze met de zigeuners te paard, dan weer zingen ze zeemansliedjes op een groot schip op weg naar Amerika. En misschien dat ze zelfs nog per luchtballon naar het verre warme Brazilië varen. Hoeveel avontuur kun je aan? 

DE BOUWMEESTERS

Interactief kunstwerk
Bezoekers aan eerdere EEF edities kennen het GroendDoenPaviljoen. Vooral voor kinderen die van bouwen houden. En in het bijzonder dan weer van bouwen met natuurlijke materialen. Samen werken aan een kunstwerk. De initiatiefnemers vieren dit jaar een 20-jarig bestaan en noemen zich nu De Bouwmeesters. Dus met een groot assortiment bouwmateriaal en een grote dosis enthousiasme kunnen we ook deze EEF iedereen uitdagen een steentje of takje bij te dragen aan een monumentaal kunstwerk. Dus ook nu hoeven we niet naar Oerol, Into The Great Wide Open Sommerset House Londen of Antwerp Open om met dit interactieve programma kennis te maken. Kom meedoen of kijk hoe creativiteit en duurzaamheid hand in hand gaan.

VISSER & ZWEMER

VISSER & ZWEMER

Walcherse zang- en dichtkunst
In het najaar van 2017 besloten de enige artiest die zingt in de Walcherse streektaal en de enige dichter die in die streektaal optreedt tot samenwerking.  Een logische stap, zei noe zelf.  Singer-songwriter Dingeman de Visser, ooit bekend met de band Dønder maar alweer jaren solo, en schrijver, verhalenverteller en dichter Jan Zwemer vonden elkaar in een afwisselend programma met soms een licht melancholische, dan weer een maatschappijkritische en vaak ook humoristische ondertoon. Briengt jen ooren mee en laet ze verwenne!

Mees landt op het Eindeloos Eiland

Mees landt op het Eindeloos Eiland

Vorig jaar was Mees met haar volgelhuis  te gast bij EEF met gevleugelde vertellingen en beeldende liedjes. Dit jaar vliegt ze opnieuw uit en landt voor een driedaags verblijf op het Eindeloos Eiland. Een plek vindt ze altijd wel, zoals een strandhuis of de mobiele EEF huiskamer MADELIEF aan de rand van de kreek. En dan gebeurt het: een serie korte muziektheater voorstellingen over de relatie tussen mens & vogel.
Vergezeld door haar gitaar verhaalt en zingt Mees over de absurde en hilarische personages die deze serie voorstellingen zo bont gekleurd maken. Ondeugend, grappig, spannend; maar altijd intiem en liefdevol.
Als het leven een vogel was, dan waren muziek en fantasie haar vleugels. Dan was de lucht een podium om verhalen in te verspreiden.
Alvast een mooie foto van Billie-Jo Krul om haar komst te  vieren!

Blaze Bayley, Thomas Zwijsen & Anne Bakker

Blaze Bayley, Thomas Zwijsen & Anne Bakker

Zaterdagavond terug bij EEF … BLAZE BAYLEY met zijn akoestische vertolkingen van het Iron Maiden repertoire. Bayley toert nog steeds onder eigen naam met een complete hardrock-metalband over de wereld. En nieuwe albums van hem komen nog keihard binnen en krijgen lovende kritieken. Maar met zijn stem kan hij ook ontroeren, zijn teksten een extra dimensie geven en zinderend emoties vertolken. Dat past bij de passie van de flamenco die Thomas Zwijsen in zijn gitaarspel legt. En de singer-songwriter en violist Anne Bakker voegt daar subtiel accenten aan toe. Het trio toert door Europa en EEF is een halteplaats. Bovendien laat Anne eerder die dag eigen werk horen van haar nieuwe album in podium SSST en speelt ze op zondag met Thomas als extra toegift een briljant vaarwel. Een trio dat met hun visie op muziek helemaal thuis hoort op het Eindneloos Eiland Festival.
https://www.youtube.com/watch?v=gRzvJCAdPfE

Jeffrey Martin en Anna Tivel

Jeffrey Martin en Anna Tivel

Jeffrey Martin en Anna Tivel stonden al op de lijst van de vorige EEF editie. De twee Amerikaanse singer-songwriters waren in Europa, maar te ver van EEF om langs te komen. Nu zijn ze er wel. Rechtstreeks uit Portland, Oregon en met ieder een set. Met stemmen die karakter en authenticiteit uitstralen. Met teksten die je raken. Zoals muziek bedoeld is dus. Bij EEF zullen ze ook samen te horen zijn. Ook dat is al afgesproken. 
Wil je alvast luisteren klik dan hierhier

A small festival with a big heart

- Gregory Page -

Blijf op de hoogte over EEF

Eindeloos Eiland Festival wordt mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Noord Beveland NUTfonds Prins Bernard Cultuurfonds Provincie Zeeland

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje: