Programma EEF 2018

2018

Alles Vrijdag Zaterdag Zondag
VANWIJCK

VANWIJCK

‘An Average Woman’ heet het dit jaar verschenen debuutalbum van zangers, gitarist  en songwriter VANWIJCK. Opgegroeid in Nieuw-Zeeland, woonachtig in Amsterdam, maar met wortels in Zuid-Beveland. VANWIJCK is de artiestennaam van Christine Oele. Haar muziek klinkt internationaal, en de release van haar album in de VS is daarvan een bewijs. Ze treedt in de tradities van de American folk met een portie alternatieve country. Een donkere ongepolijste stem en muziek die vooral een sfeer oproept, melancholisch, duister met een naar binnen gekeerd expressionisme. Dat alles verpakt in sublieme liedjes en sobere arrangementen. Met band bij EEF!

TENFOLD

TENFOLD

Een eigenzinnige jonge singer-songwriter. Kan zowel onderkoeld als meeslepend klinken. De melancholie en satire zorgen voor een relativerend contrast. Tenfold vertelt met haar folky liedjes verhalen die je meenemen. Inspiratiebronnen als The Tallest Man On Earth en Laura Marling zijn terug te horen in haar zang- en gitaarspel. Zo iemand maakt EP's die moeilijk zijn onder te brengen bij welke categorie dan ook. Soms ga je terug in de tijd door haar jazzy draai, een knipoog naar Peggy Lee, dan weer vlieg je een nieuwe toekomst van musiceren binnen met onnavolgbare melodieën. Voor het eerst in Zeeland met ook een blik op  een aankomend debuut album.

SUNSHINE CLEANERS

SUNSHINE CLEANERS

Noem het een ideaal begin van een zondagochtend, … even schoon schip maken met een repertoire dat bestaat uit murder ballads, crime songs en verhalende liedjes over soldaten die niet terugkeren van het front. Dan nog een portie onbeantwoorde liefde, gebroken harten, eenzaamheid, ouder worden, heimwee, dromen die nooit uitkomen en andere droefenis.  Dat lucht op. Vooral als de muzikanten Sjef Hermans en Geert de Heer van Champagne Charlie zich laten bijstaan door zangeres Jacqueline Heijmans.  Ze halen songs uit The American Folk Anthology van onder het stof en poetsen die vervolgens keurig op. Zo gaan die liedjes, die vaak tijdloos zijn en soms zo schrijnend als het leven zelf, weer een beetje stralen. Daar kom je je bed voor uit. Dus vroeg op de EEF zondag  al naar The Sunshine Cleaners en je voelt je opnieuw geboren.

JP

JP

Jan Piet (JP) de Klerk (JP & The Seeger Session Band) heeft vorig jaar eigen werk uitgebracht op het album ‘Old Cold Church Road’. Een verzameling songs op het snijvlak van country, folk en rootsrock. JP DeKlerk komt voor een bijzondere set met dochter Lonneke (backing vocals) en gitarist Ralf Wychgel naar EEF.

Louis Johnson & The Desert Wolf

Louis Johnson & The Desert Wolf

Zoals de EEF bezoeker zijn ontdekkingstocht langs podia kan maken, zo ontdekte de Amerikaanse zanger-gitarist Ry Cooder de blues uit Mali. Authentieke Afrikaanse muziek waarin de herhaling, het stuwende lyrische en hypnotiserende ritme en behalve de gitaar dat kenmerkende snaarinstrument de kora sfeerbepalend zijn. Bij EEF zatermiddag een variant door Louis Johnson & The Desert Wolf.

ASUNTA & THE LIGHT ORCHESTRA

Achter die enigszins verwarrende naam gaat een zeer bijzonder Belgisch muzikaal duo schuil dat opviel door een bijdrage in het VPRO-programma Vrije Geluiden Dat leverde een spervuur aan enthousiaste reacties opleverde. De zwoele stem van Mandaglio en het klassiek geschoolde gitaarspel van Thys vormen samen een platina eenheid en tonen bijzonder muzikaal lef met subtiel en doorleefde muziek

 

FADO met MAGDA MENDES

FADO met MAGDA MENDES

FADO met MAGDA MENDES en gitarist WARD VEENSTRA. Fado als de blues van Portugal ging als een veelzeggend muziekgenre al sinds halverwege de vorige eeuw de wereld over. De melancholieke verklanking van weemoed met meanderende zanglijnen geven de muziek extra kracht en laten niemand onberoerd. Wat nodig is, is een stem die  authentiek kan vertolken en een zangeres die de kunst verstaat de traditie te laten aansluiten op het hier en nu. Met de van oorsprong Portugese Magda Mendes klinkt de muziek van haar vaderland heel dichtbij en neemt ze haar publiek mee op een emotionele reis. De stilte is voelbaar in haar uitvoeringen met de subtiele begeleiding van gitarist Ward Veenstra. Magda: ‘’ Silêncio gaat vooral over mijn reis naar Nederland, over de heimwee naar Lissabon maar ook over het thuis voelen in Rotterdam. Het zijn intieme en akoestisch gespeelde concerten op kleine locaties.’’ De bezoeker van EEF krijgt op zondagmiddag een droomreisje Portugal.

Vliegerconcert

Vliegerconcert

Spelen met Wind en Muziek - Vliegerconcert met DJ Vindictive en saxofonist Erwin Vann  Het zijn kunstenaars; de mannen en vrouwen die ieder jaar bij EEF het luchtruim kleurrijk versieren. Vuurwerk zonder geknal en rook, maar van een verstilde pracht. Ze ontbreken deze vierde editie niet. Pakken zelfs uit met een klein eigen podium waar omheen muziek zweeft. Zo is er op zaterdag, als ook één van de langste dagen moet wijken voor het duister, een eerste ‘vliegerconcert’. Een eerbetoon aan de grote jazzlegenden door DJ Vindictive en saxofonist Erwin Vann. Vindictive (de artiestennaam van Chris Smith) was al vaker te gast bij EEF. Een kunstenaar in het veroorzaken van sfeer en ontroering. Bij zijn DJ Big Band ontmoette hij de Belgische saxofonist met een enorme staat van dienst. Erwin Vann speelde met  grootheden als Wayne Shorter en Toots Tielemans. Vindictive ‘s reputatie is niet minder en hij is de muzikant die altijd en met iedereen muzikale verbindingenkan smeden. Nu met  Erwin Vann en de vliegkunstenaars om jazzmusici als Miles Davis, Sarah Vaughan en Billy Holiday hun ‘hemelvaart’ te geven

 

Low Joe Hansdsome

Low Joe Hansdsome

Denk aan de cellosuites van Bach en tegelijk ook aan de bluesgrass van Bill Monroe of Chet Atkins. Die combinatie lijkt moeilijk of zelfs onmogelijk, maar bij Slow Joe Handsome (we kennen hem misschien beter als Laurens Joensen), klopt het als een bus. Droommuziek, een genot om op weg te dromen. Een gitaar en een mandoline ... en uiteindelijk Bachgrass. 
Foto 3voor12drenthe

KAWIENBI

KAWIENBI

Kawienbi is een vrolijke percussie- groep onder leiding van Onno van Tongeren. Ze brengen een programma van moderne arrangementen van authentieke Afrikaanse ritme's gespeeld op djembe's, doundouns, krins, kessekessedi, balafon, fluit en waterdrums.
Bandleden: Ron Breve, Richard van der Elburg, Pieter Fokkens, Onno van Tongeren, Michela Heijnsbroek, Margo Philipsen, Jan Blijenberg, Ilja Fase.
Eind zaterdagmiddag met een workshop Afrikaanse Dans olv Yvonne Dingjan, ‘s avonds een concert.

FLAMENCO

FLAMENCO

Myrddin is een Belgische gitarist die zijn hart en ziel aan de gitaar heeft verpand. Een lid van één van Belgisch muzikaalste families. Met verwijzingen naar klassiek, jazz en gipsy blijkt flamenco de rode draad in alles wat hij doet en hoe hij ademt. Bij EEF treedt Myrddin op met danseres Saïdjah Galo en zanger Jose Ligero en een programma waarin een wereld vol passie zich ontvouwt. Ook ligero komt uit een kunstenaarsfamilie  uit Sevilla. Als kind leerde hij van zijn vader en andere meesters uit de zigeunerwijk van Triana de cante flamenco in zijn pure form. Saïdjah Galo krijgt de eerste lessen in famenco van haar moeder die een dansschool heeft. Later studeerde ze onder andere aan de flamenco-academie ‘La Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco’. Drie flamenco kunstenaars bij EEF!

Jeffrey Martin en Anna Tivel

Jeffrey Martin en Anna Tivel

Jeffrey Martin en Anna Tivel stonden al op de lijst van de vorige EEF editie. De twee Amerikaanse singer-songwriters waren in Europa, maar te ver van EEF om langs te komen. Nu zijn ze er wel. Rechtstreeks uit Portland, Oregon en met ieder een set. Met stemmen die karakter en authenticiteit uitstralen. Met teksten die je raken. Zoals muziek bedoeld is dus. Bij EEF zullen ze ook samen te horen zijn. Ook dat is al afgesproken. 
Wil je alvast luisteren klik dan hierhier

Programma EEF 2018

De vierde editie van het Eindeloos Eiland Festival, EEF begint langzaam zichtbaar te worden. De drie dagen vullen zich met mooie songs, inspirerende voordrachten, een subtiel kunstwerk, een ongeoorloofde dans …  moeilijk in bedwang te houden door het verlangen om te zien, horen en te beleven.  Nog even geduld … 15, 16 en 17 juni ….  tot tussen de bomen, langs de kreek, op de EEF weide …  gloedvolle herinneringen staan in de steigers. Reserveer om het mee te maken.

Het plakboek van de Beatles-zusjes

Het plakboek van de Beatles-zusjes

Zoals iedereen zitten wij als EEF ook weleens te dagdromen. Van die dromen waarin alles mogelijk is. Voor je het weet heeft de verbeelding je in een melancholieke greep. Grijpbaar  geluk. We weten dat er artiesten zijn die ons meenemen naar die wereld van het dagdromen. Kunstenaars dus. Theo Hendriks is zo’n kunstenaar. John, Paul, George en Ringo bij EEF? Het kan! Met de drie zussen Loes, Joke en Riet,  hun plakboek en een superieure verhalenverteller en zijn pick-up komen de dromen vanzelf.  Om mee te dromen, zo mooi.

Jaune Toujours

Jaune Toujours

Een feestje  met de Brusselse Jaune Toujours is niet om op een stoel mee te maken. Muziek die je gegarandeerd in beweging brengt. Ook in je hoofd gaat het ritmisch duizelen. Mestizo, jazz, pop, brass, rock, fanfare, chanson, ska … gooi weg die hokjes. Jaune Toujours is al 20 jaar een hutspot van alles wat ons  aan het denken en dansen kan brengen.  De wereld in hun muziek, maar ook in hun reizen langs de podia. En toch nog maar zelden in Zeeland gezien of gehoord.  Dat maken we even goed. 
Wil je alvast luisteren klik dan hierhier

THE BALCONY PLAYERS

THE BALCONY PLAYERS

Wereldmuziek
Inmiddels wereldwijd een begrip als feestverhogende festivalband. Kleurrijk, swingend op klanken met Balkan ritmes, latin gevoel en Mediterrane tradities. Soms ook net genoeg melancholie voor een traan tussen de lach. Onder leiding van de Zeeuwse violiste Moniek de Leeuw altijd goed voor interactief festivalplezier. Dansend de eerste festivaldag afsluiten. Moniek en Balcony accordeonist Ilse komen terug met hun eigen kinderfeest op zaterdag. Dan zelfs een demonstratie tapdansen. En altijd met een uitgebalanceerde mix van kwaliteit en humor.

SONGS ON A WIRE

Bijzondere reprise van de EEF Cohen Sessies
Een  groep jonge muziektalenten strooide op de vorige EEF-editie met kippenvelsongs van Leonard Cohen. Wel eigen bewerkingen met een kleurrijke instrumentale en vocale invulling. Ze gingen daar nog een tijdje mee door tot ver buiten Zeeland. Maar een nieuwe uitdaging lag ook al weer op de loer. Dat pas voor zondag. Nu even terug in de tijd tussen de bomen voor wat tot het  mooiste hoort dat popmuziek tot nu toe heeft opgeleverd. Verpakt als Songs on a Wire dus ook een fraai stukje EEF geschiedenis.

Billy & Bloomfish

De blues kennen we allemaal. We lopen er soms mee rond, maar beter is er om er naar te luisteren. Daar wordt je vrolijk van. Twee dames -  ‘from Belgium’ -beheersen het bluesjargon als geen ander. Traditionals die ze lekker verbouwen  tot akoestische pareltjes. Ze kunnen zeldzaam diep graven in de americana roots en laten hartstocht, tragiek en wereldleed voelbaar uit hun ook al door de blues gevormde stembanden klinken. Het schuurt en schrijnt en dat lucht op …  vooral als er ook nog eens een Chinese Moonguitar aan te pas komt.  Zeker komen dus op de EEF vrijdag naar Kathleen Vandenhoudt & Pascale Michiels .
Wil je alvast luisteren klik dan hierhier

Duo Musiverse

Duo Musiverse

De tijdloze liedjes voor alle leeftijden van Annie M.G. Schmidt kruipen met zinderend gemak in je hoofd om daar nooit meer te verdwijnen.  Met de melodieën door Hannie Bannink op muziek gezet, krijgen die teksten extra warmte. Dus wie boven de 6 jaar is, stapt bij een concert van zangeres Ilse Voorhoeve met pianist Erwin van Bogaert  in een wereld van warme herinneringen.  En Ilse weet die poëtische teksten en vlinderende muziek op indringende wijze te vertolken. Van Bello tot De Noordenwind  …  was alles maar zo mooi! Alle leeftijden dus. Vrijdag!
Wil je alvast luisteren klik dan hier

STEAMPOWER

STEAMPOWER

Voor wie al warm loopt voor een muzikale bezetting van banjo, mandoline, viool, gitaar en bass begint EEF dit jaar op vrijdag gunstig. Voeg er nog een klarinet, zingende zaag en vier harmoniërende stemmen bij en de eerste festivaldag kan niet meer kapot. Besef dat het gaat om getalenteerde en gelouterde muzikanten die samen komen in supergroep STEAMPOWER … en dan is het zeker iets dat je niet mag missen. Plek genoeg bij podium VUUR om Fay Lovski, Laurens Joensen, Janos Koolen en Joost van Es te zien en horen. Country, bluegrass, nooit gehoorde samenzang en sterke composities die verwijzen naar het Americana Songbook. Zo nu en dan een Nederlands tintje. Nu dus live en adembenemend bij EEF op vrijdag. 
Wil je alvast luisteren klik dan hierhierhier

KINDERTHEATER ‘DANSENDE DIEREN DEUNTJES’

KINDERTHEATER ‘DANSENDE DIEREN DEUNTJES’

Ook op zondag een feestje voor de EEF peuters. Die middag een  beestachtig leuk muzikaal feestje voor alle kinderen vanaf 2 jaar met de meest bekende en ook de meest onbekende peuter- en kleuterliedjes over dieren. Een prachtige muzikale ontmoeting tussen de allerkleinste kinderen en artiest Rosanne de Graaf. Muziektheater om gewoon aan mee te doen.

The Suitcase Junket (USA)

The Suitcase Junket (USA)

Ga er maar aanstaan, een hele band en dan toch op je eentje. The Suitcase Junket  bouwt veel zelf en produceert geluiden die je een wereld intrekken waarvan je niet wist dat die bestaat. Een ontwerpkunstenaar, klankartiest en muzikale vakman die heerlijk buiten de lijntjes kleurt. Het past zo perfect bij hartslag van EEF dat we het bijna aan de grote klok willen hangen. Maar pareltjes zet je niet in de etalage, die bewaar je voor het moment dat je naar iets voor jezelf verlangt.  De omgeving is zijn studio, de Amerikaanse traditionals zijn de bouwstenen voor zijn nieuwe geluidsarchitectuur. Dus ook nog herkenbaar … hallo folk, grunge, blues en westcoast strandmuziek. Toch dus maar 1 man: Matt Lorenz alias The Suitcase Junket is op vrijdag te gastvoor een bijzonder concert  bij EEF.
Wil je alvast luisteren klik dan hierhierhierhier

ARANIS

ARANIS

Al meer dan 16 jaar  bijzonder programma’s met eigen bewerkingen en composities. Optredens van Japan tot de VS, zeven albums en diverse prijzen.  Opnieuw een groep perfecte beeldhouwers met klanken bij EEF. De ARANIS bandleden zijn klassiek geschoold, maar behept met het DNA van zo’n beetje alle denkbare muziekstijlen. Ze slaan met gemak een brug tussen klassieke barok, Philip Glass, grunge, volksmuziek en experimentele rock. Wat ze ook spelen het blijft een virtuoze vorm van akoestische kamermuziek. Met gemak gaan ze 600 jaar terug in de tijd, een fictieve tijdreis want de muziek is zo anno nu als maar zijn kan. Kortom, iets om je te laten verrassen, precies wat we willen bij EEF. En het vakmanschap druipt ervan af, dus niet bang zijn. Echt iets voor een mooie EEF zondag.
Wil je alvast luisteren klik dan hier, hier, hier

LANDSCHAPSSCHILDEREN

LANDSCHAPSSCHILDEREN

Wil je zelf iets creatiefs doen in het natuurgebied bij het festivalterrein? Kom dan naar de zondagmiddaginloop landschapsschilderen, van 13.00 – 16.00 uur. Begeleid door Bart Vlasblom teken en schilder je in een uurtje je eigen groene schilderij. Er is tekenmateriaal, verf en papier. Ervaring is niet nodig en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

THE GOAT ROPER RODEO BAND

THE GOAT ROPER RODEO BAND

Country Blues uit Wales.Dat maakt nieuwsgierig.De drie Eleshmen verwijzen naar Dylan, Gram parsons en Wayling Jennings.En dat dan in een Britse jas. Dus vol levenslust, hier en daar wat duister en donker, maar genoeg vrolijke noten om niet al direct in een depressie te vervallen. Ze staan bekend om hun live shows. Dat past dus mooi bij podium VUUR.
 

LIGHTHOUSE COMPAGNIE

EEF start deze editie met muziek van de Bevelanden. Vier Zeeuwen met een enorme bagage aan ervaring in uiteenlopende bands en muziekstijlen. En die komen nu mooi samen in een akoestisch setting. Eigen werk, maar met duidelijke verwijzingen naar vertrouwde roots. Later op de avond ook nog op podium KREEK.
 

TRIO WOUTER DEWIT

TRIO WOUTER DEWIT

Modern Klassiek, piano, cello en viool
Muziek die zich gemakkelijk vertaalt in emotionele beelden. Pianist en componist Wouter DeWit geeft zijn noten de tijd om te bezinken. Wie daarin mee kan gaan maakt een mooie impressionistische reis in een landschap met modern klassieke klanken. Viool en cello leggen de accenten op de lijnen die de pianist aanreikt. Het laatste album ‘Still’ uit 2017 liet al menig hart sneller kloppen. Vergelijkingen met Nils Frahm en Ólafur Arnalds zongen al direct na het verschijnen rond. Muzikanten die zowel concertpodia als popzalen in vervoering wisten te brengen. Tijd voor een festivaloptreden … EEF dus, want daar ritselen de bladeren rond podium SSST vrijdagavond gegarandeerd sfeervol mee. 

Luna Zeegers

Luna Zeegers

Flamenco zangeres Luna Zegers rondt in 2010 cum laude de studie jazz-zang af aan conservatorium van Amsterdam. Ze studeert verder in New York en vervolgens in Bangladore India voor een studie Indiase zang. In India ontdekt ze de flamenco-zang, vanwege de wortels die deze Spaanse muziekstijl onder andere heeft in de eeuwenoude traditie van Indiase muziek.  Dat leidt tot een vertrek naar Spanje. In 2015 studeert ze af als eerste niet-Spaanse aan de opleiding flamenco-zang aan het prestigieuze conservatorium in Barcelona. De flamencomuziek waarin zowel diep verdriet als intense levensvreugde doorklinkt blijkt voor haar ook een manier uiting te geven aan groot verdriet dat haar en haar familie is overkomen. Als flamencozangeres vond ze een stem om haar bitterzoete levenslied te vertolken. Haar muziek verscheen vorig jaar op CD.  Hoe dat leven verliep heeft ze inmiddels ook vastgelegd in een aangrijpend en inspirerend boek ‘Solo’.  Zowel muziek als boek zijn uniek en persoonlijk en geven houvast voor wie dat zoekt.

KINDERTHEATER ‘BERE BOOS’

KINDERTHEATER ‘BERE BOOS’

EEF Kids

De hele familie is welkom bij EEF. Dat laten we weten door voor iedereen wel wat op het programma te krijgen. Dus ook de kleinsten, minder kleinsten, broertjes, zusjes, papa’s en mama’s en oma’s en opa’s die daar dan weer bij horen. Vrolijke boel denk je dan. Totdat je zaterdag Evy tegenkomt. Die is boos, mega reuze bere boos zelfs. Herkenbaar? Vast wel. Maar ook om vrolijk van te worden want ‘Bere Boos!’ is een grappige, herkenbare en interactieve voorstelling over boos zijn, weglopen, thuiskomen en zelf de wereld ontdekken. Vanaf 2 jaar. Kindertheater door Lotte Middendorp

Wim Steenbakker

Wim Steenbakker

Zanger en klassiek gitarist
Met een kersverse Liesbeth List prijs op zak reist Wim Steenbakker op zaterdag 16 juni af naar EEF.  Daar laat hij horen hoe hij zich de laatste jaren op muziekgebeid heeft ontwikkeld tot een meester in diverse genres.  Zijn repertoire bestaat vooral uit bewerkingen van bestaande songs en chansons en klassieke stukken die hij een eigen draai geeft. Interpretaties die hij vakkundig en met gevoel voor ontroering kan vertolken.  In 2017 afgestudeerd aan het conservatorium en dit jaar dus deelnemer aan het internationaal Concours de la Chanson te Den Haag. Daar behaalde hij de prestigieuze  Liesbeth List-prijs met het klassieke Franse chanson ‘La maladie d’amour’ en het eigentijdse chanson ‘Savoir dire Merci’.  Twee nummers die we ongetwijfeld tijdens het EEF optreden te horen krijgen.

Zeeuws Jeugd Orkest

Zeeuws Jeugd Orkest

Klassieke toekomstmuziek uit Zeeland
Het barst op de drie EEF dagen van het jong talent. Theater, filmprojecten en vooral ook muziek. Van punkrock, hiphop, indiepop, singer-songwriters tot de puur klassieke oorsprong met Haydn, Bach en Elgar, Jong talent van her en der, maar dus vooral ook uit Zeeland. Ook al is EEF zelf ook nog jong, er is al sprake van een traditie. En dat leidt steevast tot verrassingen en ontroering. Zo ook op zaterdagmiddag met in Muralt talentvolle hiphop en in podium Loods twee Zeeuwse orkesten met een extreem lage gemiddelde leeftijd. Eerst het Zeeuws kinderorkest (tussen 7 en 12 jaar) en daarna de jongeren tussen de 11 en 20 jaar van het Zeeuws Jeugd Orkest.  Dat is een symfonieorkest voor jonge Zeeuwse muzikanten tussen ongeveer 11 en 19  jaar, en bestaat op het moment uit ongeveer 30 leden, onder de bezielende leiding van Carlo Nabbe. Voornaamste doel van het orkest is het samen muziek maken, de gezamenlijke muzikale ontwikkeling. Elke vrijdagavond komen de leden uit de hele provincie naar Middelburg om te repeteren. Tijdens hun jaarlijkse toer nu dus te gast bij EEF voor een eerste festivaloptreden. Spannend!

Lars van der Werf

Lars van der Werf

LARS VAN DER WERF verstaat de kunst om met gedichten een glimlach op gezichten te toveren. Gedichten die kort en eenvoudig klinken, maar iets hebben dat raakt en ontroert. Noem het gedichtenbundels die hij maakt, altijd is het een verzameling om vrolijk van te worden. Iets voor op een nachtkastje en met een glimlacht in te slapen. Op EEF met zijn typemachine om zijn repertoire met jouw verhaal in dichtvorm aan te vullen.

Sanneke van Hassel

Sanneke van Hassel

SANNEKE VAN HASSEL debuteerde in 2005 met IJsregen. Deze verhalenbundel werd geprezen om de licht absurdistische sfeer, de poëtische stijl en de aandacht voor details. Begin juni 2007 verscheen haar tweede verhalenbundel, Witte veder, die opnieuw een groot succes werd en waarvoor de schrijfster de BNG Literatuurprijs kreeg. In 2010 verscheen haar eerste roman ‘Nest’ en in 2017 haar nieuwe roman ‘Stille grond’, een actuele roman over de wil goed te doen en de angst voor het onbekende.

Maartje Wortel

Maartje Wortel

MAARTJE WORTEL debuteerde in 2009 met de verhalenbundel ‘Dit is jouw huis’. Dat was direct al goed voor de Anton Wachterprijs. Haar eerste roman “Half Mens’ verscheen drie jaar daarna. En sindsdien is het voor veel meer lezers uitkijken naar nieuw werk. Dat stelde niet teleur, want met IJstijd uit 2014 oogst ze veel lovende kritieken. Ook bij voordrachten maakt ze indruk. Om niet te missen dus! Mooi taalgebruik, humor en de kunst om met weinig woorden veel te zeggen.

Rosemary & Garlic

Rosemary & Garlic

Verstilde droompop met alure
Hoe verstild, kabbelend en toch indringend dichtbij kan muziek klinken? Het duo Rosemary & Garlic bracht vorig jaar de song ‘I’m Here’ uit als voorloper van een album. Het nummer belandde al snel in de Spotify playlist van ‘Most Beautiful Songs’. Begin dit jaar verscheen dat album en daarop nog veel meer van al dat moois.  Liedjes als kleine landschappen om eindeloos in te verdwalen. Ongrijpbaar soms, dan weer duidelijk verwijzend naar een folktraditie die past bij verhalende singer-songwriters. De verstilde zang  komt van Anne van den Hoogen en de gelaagde muzikale omlijsting van piano en subtiele elektronica van Dolf Smolenaers. Anne studeerde literatuurgeschiedenis en hield daar een voorliefde voor de Romantiek aan over – een stroming uit de 19e eeuw, waarin de natuur emoties weerspiegelt en personages op zoek zijn naar authenticiteit. Haar teksten zijn beeldend en laten ruimte aan de luisteraar om er een eigen interpretatie aan te geven. Kortom: muziek om in mee te gaan. Rosemary & Garlic heeft in Nederland 700.000 vaste luisteraars., en de song ‘Old Now’ kent al 7 miljoen streams.

BALCONY GIRLS

BALCONY GIRLS

MuziektheaterMuziek is een Wereldtaal
Muziek is voor alle leeftijden. Dat bewijzen de twee frontvrouwen Moniek en Ilse van wereldband The Balcony Players. Een kinderprogramma dus voor alle leeftijden en nationaliteiten, want .. muziek is een wereldtaal. Spreek jij ook de taal van muziek of wil je die wel leren? Dan ben je klaar voor een avontuurlijke, te gekke wereldreis langs alle landen waar de Balcony’s de laatste jaren naartoe zijn gereisd. Soms reizen ze met de zigeuners te paard, dan weer zingen ze zeemansliedjes op een groot schip op weg naar Amerika. En misschien dat ze zelfs nog per luchtballon naar het verre warme Brazilië varen. Hoeveel avontuur kun je aan? 

DE BOUWMEESTERS

DE BOUWMEESTERS

EEF Kids

BouwMeesters is een interactief kunstwerk voor en door kinderen dat rondreist en steeds weer anders is. Het is een initiatief van Hendrien en Hester Pilz (beide beeldend kunstenaar) en wordt uitgevoerd en verder ontwikkeld door Hendrien, Leo Houtekamer (bewegend raadgever) en Dagmar van Wersch (beeldend kunstenaar). Met natuurlijke en gerecyclede eigenzinnige materialen bouwen kinderen al spelend hun eigen fantasiewereld. Ze creëren samen een monumentaal kunstwerk, vol beeldverhalen en plezier. Het hele kunstwerk wordt weer gerecycleerd. Dit natuur-educatieve kunstproject, heeft zijn oorsprong in 1998 en was onder andere te beleven tijdens Oerol, Somerset-House Londen en Into The Great Wide Open. Voor de 3de keer bij EEF op zaterdag en zondag bij podium Inlaag.

VISSER & ZWEMER

VISSER & ZWEMER

Walcherse zang- en dichtkunst
In het najaar van 2017 besloten de enige artiest die zingt in de Walcherse streektaal en de enige dichter die in die streektaal optreedt tot samenwerking.  Een logische stap, zei noe zelf.  Singer-songwriter Dingeman de Visser, ooit bekend met de band Dønder maar alweer jaren solo, en schrijver, verhalenverteller en dichter Jan Zwemer vonden elkaar in een afwisselend programma met soms een licht melancholische, dan weer een maatschappijkritische en vaak ook humoristische ondertoon. Briengt jen ooren mee en laet ze verwenne!

BlueBerry Blossom

BlueBerry Blossom

Wat is er mooier dan samen muziek maken? Kijk en luister naar The Blueberry Blossom Band en er is maar een antwoord mogelijk: Niets. Maar kijken en, luisteren naar dat plezier is ook al een belevenis.  De songs en tunes komen bovendien uit een collectief geheugen, dus dat verschaft toegang. Tijdloos dus, net als het plezier dat muziek maken geeft. De Bleuberry Blossom Band knispert van geluk bij iedere bluegrass traditonal die ze uit hun instrumenten en kelen tevoorschijn toveren. Zaterdag twee kansen om met de band dat akoestische feestje mee te vieren. Al vroeg (12.00 uur) bij podium LOODS en ’s avonds bij podium INLAAG.Voor de sfeer klik hier

Popacademy - Tricycle

Popacademy - Tricycle

Op vrijdagavond ook de drie meiden van TRICYCLE. Vorig jaar maakten ze al hun EEF-debuut. Breekbaar, stoer en verrassend. De eigen nummers klinken steeds overtuigender. Begonnen als schoolband, maar al aardig op weg om op andere podia harten te veroveren.

Popacademy - Marith van Beek

Popacademy - Marith van Beek

Ook singer-songwriter MARITH VAN BEEK heeft al een flinke dosis podiumervaring te pakken. Zij stond eerder op een EEF podium met haar zus Isabel als duo Gemina. Maar wie jong is blijft zoeken naar nieuwe uitdagingen ook Marith dus. Bij de Kunstbende Zeeland finale 2018 kwam ze duo met Roos van de Velde (BROOK & FIELD) als beste uit de bus. Op naar de landelijke finale dus, maar eerst nog bij EEF.

Popacademy - Dax Hovius

Popacademy - Dax Hovius

De nog erg jonge DAX HOVIUS uit Kapelle staat alleen op het podium met gitaar, maar vooral een vette knipoog naar Elvis Presley. Hela ... dat was meer dan een halve eeuw geleden. Niet voor Dax, Elvis leeft!

Popacademy - Silken de Poorter

Popacademy - Silken de Poorter

Bij SILKEN DE POORTER uit Zeeuws-Vlaanderen hoor je veel herkenbare muziek. Ze verstaat de kunst met invloeden te spelen en die van een eigen karakter te voorzien. Dat heet ‘veelbelovend’ en dat zullen we weten!

Mees landt op het Eindeloos Eiland

Mees landt op het Eindeloos Eiland

Vorig jaar was Mees met haar volgelhuis  te gast bij EEF met gevleugelde vertellingen en beeldende liedjes. Dit jaar vliegt ze opnieuw uit en landt voor een driedaags verblijf op het Eindeloos Eiland. Een plek vindt ze altijd wel, zoals een strandhuis of de mobiele EEF huiskamer MADELIEF aan de rand van de kreek. En dan gebeurt het: een serie korte muziektheater voorstellingen over de relatie tussen mens & vogel.
Vergezeld door haar gitaar verhaalt en zingt Mees over de absurde en hilarische personages die deze serie voorstellingen zo bont gekleurd maken. Ondeugend, grappig, spannend; maar altijd intiem en liefdevol.
Als het leven een vogel was, dan waren muziek en fantasie haar vleugels. Dan was de lucht een podium om verhalen in te verspreiden.
Alvast een mooie foto van Billie-Jo Krul om haar komst te  vieren!

Blaze Bayley, Thomas Zwijsen & Anne Bakker

Blaze Bayley, Thomas Zwijsen & Anne Bakker

Zaterdagavond terug bij EEF … BLAZE BAYLEY met zijn akoestische vertolkingen van het Iron Maiden repertoire. Bayley toert nog steeds onder eigen naam met een complete hardrock-metalband over de wereld. En nieuwe albums van hem komen nog keihard binnen en krijgen lovende kritieken. Maar met zijn stem kan hij ook ontroeren, zijn teksten een extra dimensie geven en zinderend emoties vertolken. Dat past bij de passie van de flamenco die Thomas Zwijsen in zijn gitaarspel legt. En de singer-songwriter en violist Anne Bakker voegt daar subtiel accenten aan toe. Het trio toert door Europa en EEF is een halteplaats. Bovendien laat Anne eerder die dag eigen werk horen van haar nieuwe album in podium SSST en speelt ze op zondag met Thomas als extra toegift een briljant vaarwel. Een trio dat met hun visie op muziek helemaal thuis hoort op het Eindneloos Eiland Festival.
https://www.youtube.com/watch?v=gRzvJCAdPfE

Florence Tonk

Florence Tonk

FLORENCE TONK ‘is een goede verhalenvertelster en zet enkele keren de lezer op het verkeerde been. Ook zorgt ze voor een relatief verrassende afloop, die je als lezer niet kan voorzien.’ Dat schreef een jonge lezer op de website scholieren. Mooi, vooral als je weet dat Florence, net als Lars en Sanneke overigens, tot een nieuwe garde dichters en verhalenvertellers hoort. De scholier had ‘IJsheiligen’ gelezen, de roman die in 2017 verscheen. Het was haar 2de roman. Daarin weet ze te ontroeren met een verhaal dat actueel, persoonlijk en op een verrassende en inspirerende manier een maatschappelijk thema aansnijdt. Eerder verscheen een dichtbundel ‘Anders komen de Wolven’ en de roman ‘Blijf bij ons’.

Jana Arns

Jana Arns

JANA ARNS (Gent, 1983) maakt bij EEF muziek. Ze treedt op met het klassiek georiënteerde Aranis. Maar in podium SSST staan haar gedichten centraal. Twee bundels verschenen er inmiddels van haar: ‘Status, het is ingewikkeld’ uit 2016 en het dit jaar verschenen ‘Nergens in het bijzonder’. Gedichten die klinken als zelfportretten van iemand die in de schaduw zichzelf zoekt. Aanwezig zijn en verdwijnen lijken thema’s. Haar woorden roepen tegenstellingen op, en dat roept weer vragen en herkenning op bij wie ze leest of hoort. Teder, sensueel en ontroerend. Een talent uit Vlaanderen. Dat besef dringt ook steeds vaker door tot in Nederland. 

Hella de Jonge

Hella de Jonge

HELLA DE JONGE Hella Elisabeth de Jonge-Asser (Den Haag, 21 april 1949) is een Nederlandse kunstenares. Zij is de echtgenote van Freek de Jonge en dochter van Eli Asser en Eva Croiset. Hella publiceerde in 2006 het autobiografische boek ‘Los van de Wereld’. In dit boek wordt het leven van een tweede generatie Joods kind en de daarmee gepaard gaande problemen op openhartige wijze beschreven. De tegenstelling tussen de uiterlijk zo vrolijke tekstschrijver en scenarist Eli Asser en de werkelijke gezinssituatie van twee ouders met een onderduikverleden is groot. In 2012 verscheen het vervolg, ‘Spring’. Dit jaar verscheen ‘Hartschade’. In ‘Hartschade’ vindt Hella de Jonge zichzelf terug in een ziekenhuis aan de monitor: hartaanval. Als de goede bedoelingen van de specialisten haar tot een gevangene van een systeem dreigen te maken, komt ze in opstand. Ze gaat op zoek naar de oorzaak van haar fysieke problemen en wat haar drijft. Dit leidt tot ontroerende gesprekken met haar dochter, beiden hebben een kind verloren, en soms confronterende, maar ook hilarische bezoeken aan haar vader. Dit boek getuigt van een gevecht om geen patiënt te worden maar mens te blijven. Bij EEF een openhartig gesprek van Manda Heddema (De Koperen Tuin) en Hella de Jonge.

Pop aan Zee GOLD - Charades

Pop aan Zee GOLD - Charades

CHARADES - Ze omschrijven hun muziek zelf als een frontale botsing tussen een droom en de werkelijkheid. Postpunk en alternatieve rock dus. Niet alles is keihard afrekenen geblazen, de weemoed en melancholie zit er bij Charades gegarandeerd ook tussen. ’Grey Pillar Sky’ heet de debuut EP die vorig jaar uitkwam. De band bestaat uit zanger/gitarist Gerben Kieviet, bassist Frank Mastenbroek en drummer Rick Kouwenberg.

Pop aan Zee GOLD - Zero One Eighteen

Pop aan Zee GOLD - Zero One Eighteen

ZERO ONE EIGHTEEN - een Engelstalige hip-hop formatie van 2 rappers, Sienta (Sietse) en MRN (Antonio). Sinds kort is ook DJ Syrup (Stefan) onderdeel van de groep. De naam verraadt overigens al dat alle leden van Walcheren komen. Denk aan rap, toegankelijk, herkenbaar, feest, Engelstalig en 0118 ... hebbes!

Pop aan Zee GOLD - Bas de Meijer

Pop aan Zee GOLD - Bas de Meijer

BAS de MEIJER - EEF heeft iets met Bas. Dit jaar voor de derde keer op een podium. En - zo is Bas - altijd met weer met iets nieuws. Rode draad in zijn ‘spoken word’ en knallende ‘flows’ is de sfeer waarin tolerantie hoogtijd viert en Bas steeds weer een persoonlijke draai aan een collectief gevoel kan geven. Een Old School rapper die altijd z’n eigen nieuwe route zoekt. Een wegbereider van hiphop in Zeeland.

Lotte Dodion

Lotte Dodion

LOTTE DODION is dichter, performer en polyvalent teksttalent. Ze is nog erg jong als ze al verschillende poëzieprijzen in de wacht sleept. Ook bij de Belgische Kunstbende schrijft ze in 2005 op haar naam. Ze  zoekt uitdagingen en verzamelt prijzen.  In 2013, staat ze als enige Belg in de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. En dan volgen de optredens als buitengewoon voordrachtskunstenaar snel: Crossing Border, Nacht van de Poëzie, Incubate, Gentse Feesten ... ze toert door België en Nederland  als ‘dealer in mooie praatjes’. In 2016 verscheen het poëziedebuut 'Kanonnenvlees' bij uitgeverij Atlas Contact. Nog geen drie weken na de lancering was de eerste druk volledig uitverkocht.  En nieuwe uitdagingen dienden zich aan. Wat te denken van een samenwerking met zangeres, songwriter CHANTAL ACDA. Ook zo’n buitencategorie talent. Zij werkt al met Isbells, Sleeping Dog en Nils Frahm en lanceerde al verschillende solo albums. Sfeermuziek, duister en sprankelend. Ook Chantal zoekt uitdagingen. Bij EEF dus een samenwerking van twee tegenpolen met een zelfde ziel. Muzikale woorden en poëtische geluiden.

Freek de Jonge

Freek de Jonge

De Preek bij de Kreek op zondag is vanaf de eerste EEF tot traditie verheven. Verzamelen bij de kreek op het festivalterrein en luisteren naar de spreker en zijn verhaal. Een agrarisch ondernemer, een schrijver-columnist en een vluchteling wisten eerder al te raken en ontroeren.

Voor de EEF editie 2018 is Freek de Jonge uitgenodigd om zijn verhaal te doen. De schrijver, cabaretier, activist die eind jaren zestig met zijn compagnon Bram Vermeulen het cabaret en muziektheater een nieuwe draai heeft gegeven. Vanaf de jaren zeventig gaat Freek solo verder en ontwikkelt zich tot de uitvinder van een nieuwe vorm van de conference. Dit jaar verscheen een uiterst nauwkeurig overzicht met het volledige werk van Neerlands Hoop.
Verzamelen om 15.00 uur.

KunstcrewXXL

KunstcrewXXL

EEF geeft jong talent kansen en een eigen podium

Tijdens het festival weekend krijgen jongeren die al actief bezig zijn met de uitvoering van een kunstvorm de kans daarmee bij EEF verder aan de slag te gaan.
Niet zomaar jongeren, wel talenten op gebied van de diverse kunststromingen. Een aantal heeft dat al bewezen door mee te doen aan de diverse projecten voor kunst en cultuur in de provincie, zoals de contesten voor popbandjes, De Kunstbende, een theater-, dans- of muziekschool. Maar ook degenen die in alle stilte op een zolderkamer de mooiste gedichten schrijven, geluiden aan elkaar verbinden of ongekende modetrends  bedenken zijn dan welkom. Welkom om met een team aan professionele coaches samen een eigen, nieuwe productie op te zetten en die twee keer op het festival uit te voeren (zaterdagavond en zondagmiddag). Een voorstelling waarin al die kunstuitingen een plek krijgen ... vandaar dus meer dan alleen muziek of alleen dans... nee ... alles komt samen. Daarom ook die toevoeging met ‘XXL’.

En zo kom je met die passie  een stap verder en grijp je de kans om dat wat al zo mooi en interessant was een leuke duw voorwaarts te geven. En voor het EEF- publiek de kans om een kijkje in de keuken van talentontwikkeling te nemen. Zo is dat uiteindelijk dubbel genieten!

Het project KunscrewXXL is mogelijk dankzij steun van de provincie Zeeland

Symfonisch Eiland

Symfonisch Eiland

SYMFONISCH EILAND
In 2016 kreeg EEF het verzoek van Pontes Technasium in Goes om een opdracht voor hun brugklasleerlingen te bedenken. Dat gebeurde. En sindsdien is op de school gewerkt, door inmiddels meer dan 120 (!) leerlingen aan het vormgeven van een ‘symfonisch eiland’. Vorig jaar resulteerde het in veel ideeën en een aantal objecten van gerecycled materiaal. Daarmee gaf een groep leerlingen bij EEF hun eigen concert. Dit jaar gaat de opdracht weer een stap verder. Geluidskunstenaars en vormgevers Hans van Dorp en Onno van Tongeren zijn ingeschakeld om de leerlingen te begeleiden naar drietonige grotere objecten die als instrument dienst kunnen doen. Een symfonisch eiland als een symfonisch orkest ... spannend of dat gaat lukken!

‘Symfonische Wei’ gaat in samenwerking van EEF met: Technasium Pontes, Classic!Fever, Kunstcrewxxl

Pop aan Zee GOLD - De Hobbyisten

Pop aan Zee GOLD - De Hobbyisten

DE HOBBYISTEN- Hiphop is de basis van deze band, maar ze mixen dit met elektronische sounds in een bandsetting. Mede hierdoor is de sound eigen en levendig, in combinatie met de twee energieke frontmannen wordt een optreden van deze band een echte beleving. De Hobbyisten profileren zichzelf als echte levensgenieters en willen iedereen laten meegenieten van hun hobby: muziek maken. Ze combineren hun elektronische sound met de akoestische instrumenten. Begin dit jaar verscheen de EP ‘E.P & Vloed’.

LOOK@YOURSELF

EEF Bosbios

LOOK@YOURSELF
Het beleven in optima forma. Wie de route naar de EEF BosBios volgt wacht een verrassing. Althans voor wie het kan zien. Een vertraginsgtactiek om zelf een korte geschiedenis te schrijven van het verblijf op het Eindeloze Eiland. De alternatieve bioscoop staring yourself dus. Als het leven zelf waarin we uiteindelijk allemaal onze rol spelen. Met dank aan kunstenaars Joost, Paco en Hanny.

Convoi Exeptional

Convoi Exeptional

CONVOI EXCEPTIONAL
EEF had al in 2016 ondervonden dat het uitnodigen van CONVOI EXCEPTIONAL in een feestje ontaard. Maar ze kunnen ook ingetogen ‘tekeer’ gaan. Een bijzonder muziekgezelschap. Op het nippertje toegevoegd aan de EEF 2018 Line-Up. Met Barre Verkerke in de bezetting op toetsen, zoals dus in 2015, en toch weer heel anders, want ‘time goes by’ en stilstaan is geen optie. Zaterdag bij EEF, hou ze in de gaten.

Dansende Dieren Deuntjes

Dansende Dieren Deuntjes

EEF Kids

THEATER
Zaterdag de voorstelling DANSENDE DIEREN DEUNTJES door Rosanne de Graaf. 
Een prachtige muzikale ontmoetingen tussen de allerkleinste kinderen en artiest Rosanne de Graaf. 

POPacademy Zeeland & POPaanZEE Gold

POPacademy Zeeland & POPaanZEE Gold

POPACADEMY ZEELAND & POPaanZEE GOLD

Zeeland timmert aan de landelijke popweg met bands als Peer, Bløf en Racoon. Maar met zo mogelijk nog meer succes gebeurt dat met jong poptalent. Er zijn aardig wat kansen voor jonge muzikanten om van zich te laten horen. Dat blijkt voor anderen weer een stimulans om ook met muziek aan de slag te gaan. Het verklaart deels het grote aantal talentvolle jongeren uit de provincie dat voor een opleiding aan een landelijke popacademie of conservatorium kiest. En in Zeeland zelf zijn er naast de reguliere muziekscholen veel projecten die bijdragen aan die keuze. Ze bieden mogelijkheden om je hier al vroeg op een speelse manier in muziek te bekwamen. Denk aan RegioRuis (Schouwen-Duiveland), Spectra (Zuid-Beveland), Podium-Z (Walcheren) en Steenworp (Zws-Vlaanderen). EEF doet daar op een actieve manier aan mee. Niet alleen door eigen projecten zoals De ‘Kunstcrewxxl’ en dit jaar ‘From us to You’, maar ook door met die bovengenoemde organisaties samen te werken. En dan krijg je op vrijdagavond het beste van de startende muziekacts en vooraf Podium-Z workshop bands. Op zaterdagmiddag bij EEF de acts die al wat meer ervaring en reputatie hebben opgebouwd in het Pop aan Zee traject. Bekijk alle optredens bij elkaar.

Roerend Goed

Roerend Goed

Wat kan Roodkapje leren van Klein Duimpje? En hoe Groot en Boos is die Grote Boze Wolf? Enneh… waar kent Sneeuwwitje de wolf eigenlijk van? Theatergroep ROEREND GOED komt naar EEF met een muzikaal sprookje

Het is maar goed dat de jagermannen altijd in de buurt zijn. Altijd? Nou ja, behalve als het uitverkoop is, natuurlijk. Roerend Goed trakteert deze EEF editie op een kleurrijke voorstelling vol humor, live muziek en vreemde ontwikkelingen. Een voorstelling voor jong én oud, voor iedereen die nog geloven wil in de liefde én in ouderwetse sprookjes. ... O ja, en voor iedereen die diep van binnen weet dat moeders altijd gelijk hebben.

Fiepbus

Fiepbus

EEF Kids

FIEPBUS - DANSENDE DIEREN - BERE BOOS – MUZIEKREIS
De FIEPBUS is ontstaan in 2016 ter gelegenheid van de viering van de 100e verjaardag van Fiep Westendorp. Deze vrolijk gedecoreerde dubbeldekkerbus rijdt sindsdien door heel Nederland. Het rijdend kunstwerk is maar liefst 9,5 meter lang en meer dan 3,5 meter hoog! Op de benedenverdieping van de bus kunnen de jongsten (4-8 jaar) in een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Ze vinden er allerlei spelletjes en bekende Fiepkarakters. Op de bovenverdieping kunnen 36 kinderen en begeleiders op de bankjes plaatsnemen om daar spelletjes te doen, te knutselen en nog veel meer. Deze brede variatie aan activiteiten prikkelen op een vernieuwende of bijzondere manier de fantasie van kinderen en belichten het vak illustratie. Zaterdag en zondag bij EEF!

Schminken, knutselen en peuteropvanlg

Schminken, knutselen en peuteropvanlg

EEF Kids

Bij Els, Willeke en Daniële kunnen kids van alle leeftijden op allerlei manier knutselen. Schminken is natuurlijk voor alle leeftijden net als rondlopen in een mooi camouflagepak.

En - het moet niet gekker worden - er is dit jaar een peuteropvang bij EEF, niet als attractie maar om onbezorgd van het festival te genieten.

Ezels knuffelen

Ezels knuffelen

EEF Kids

Wandelen met ezels werkt heel ontspannend en is een unieke gebeurtenis. Door de kalmte en de rust van de ezel, sta je dicht bij de natuur en gaat deze niet zomaar aan je voorbij. De ezels zoeken graag contact en op EEF kun je er eindeloos mee knuffelen.

Vliegkunst & DJ Vindictiv & Erwinn Vann

Vliegkunst & DJ Vindictiv & Erwinn Vann

VLIEGKUNST ALS EEN LUCHTAQUARIUM
Voor de grote jazz legenden moeten we zaterdagavond - als het duister zijn intrede heeft gedaan  - bij het Vliegerpodium zijn. Een samenwerking tussen vliegerkunstenaars en de muzikanten DJ Vindictiv en saxofonist ERWIN VANN leidt dan tot een heuse hemelvaart. Natuurlijk op de klanken van de onsterfelijke muziek van grootheden als Miles Davis, Billy Holiday, Sarah Vaughan en Chet Baker.

Hemelvaart Jazzlegenden

Voorstelling ‘HEMELVAART JAZZLEGENDEN met DJ VINDICTIV en saxofonist Erwin VANN zaterdagavond na optreden Jaune Toujours bij tent LOODS

Boekenprogramma

Boekenprogramma

Podium SSST

Om een bijzonder, verrassend en kwalitatief ‘boekenprogramma’ te krijgen levert Manda Heddema van Boekhandel de Koperen Tuin (en afgelopen jaar boekenpanel DWDD) een belangrijke bijdrage als adviseur. Ze komt dit jaar op zondag naar het festival om daar in Podium SSST Hella de Jonge over haar boek ‘Hartschade’ te interviewen.

Meditatie en Muziek

Meditatie en Muziek

De dag beginnen met een meditatie om daarna heerlijk te genieten van de geweldige verrassingen die EEF ons deze keer gaat bieden. We starten de meditatie met een aantal ademhalingsoefeningen en daarna kun je liggend genieten van verschillende klanken. Een ontspannen begin van de dag.

Yoga Daoyin & Qigong

Yoga Daoyin & Qigong

Yoga DaoYin & Qigong is een vorm van yoga, die zowel kenmerken van de Indiase yoga als van het Chinese qigong bevat.
Bedoeld om de energiebanen te openen, gericht op het bevorderen van de gezondheid en brengt de geest tot rust.
Het omvat milde strekkingen die staande worden uitgevoerd.

50 JAAR Blues in Zeeland

50 JAAR Blues in Zeeland

De blues zoals de DELTA BLUES BAND daarmee omgaat verdient het etiket klassiek. En dan niet in de betekenis van belegen of ouwerwets, maar juist van authentiek en onverwoestbaar. Oude mannen muziek? forget it. De Blues zoals zij dat dus al vijftig jaar doen is niet stuk te krijgen. Levenslust door pijn, weltschmerz en tragedie getekend krijgt vleugels. Gefundeerd in de jaren zestig Britse bluesrevival van Amerikaanse rootsmuziek, maar gewoon nooit stilgestaan. Denk Kinks, Pretty Things, John Mayel en ga mee in de reis door een bluesgekleurd landschap. We moeten tensotte toch af en achterom kijken om verder te gaan. Ook in de Delta! Wie er in 1968 niet bij was kan dat bij EEF goed maken. Met zang en mondharmonica van Johannes Milhous, gitaar van Sander Gerretse, leunend op ritmiek van Han van Nieuwenhuijzen (bas) en Ben(jamin) Klink (drums). 

Natuurwandelingen op zondag

Natuurwandelingen op zondag

Op zondag kun je mee met Natuurwandelingen onder leiding van gids Karel Leeftink, boswachter van Staatsbosbeheer. Start om 10.00 uur vanaf het festivalterrein. Deelname uitsluitend met toegangskaarten van EEF.

WILLO & THE WOODY’S

WILLO & THE WOODY’S

Ze spelen op houtblazers en ook de percussie is van hout … Woody’s dus. Het kwintet ladies stond al eerder bij EEF en dan is het feest!. Vrolijke meiden, vrolijke muziek met hier en daar ook een traantje en een mix van stijlen. Van klassiek via rock ‘n roll naar klezmer.  Da’s dus duidelijk bij EEF op z’n plek. Vier saxofoons en percussie is iets dat je niet dagelijks hoor … en dit jaar op zaterdag vanaf 14.00 uur ook nog eens met zangeres Willemijn. Vandaar Willo & The Woody’s. En altijd vakwerk … ook dat nog. Niet te missen.

Geert van Oorschot

Geert van Oorschot

Het optreden bij EEF van Femke Bun op vrijdagavond  is gecancelled. Daarvoor in de plaatst ook weer niet de minste … singer-songwriter Geert van Oorschot!
Het jonge Zeeuwse talent met sprankelende Nederlandstalige liedjes en ongecompliceerd gitaarwerk is uitgegroeid tot een popartiest die op een eigen weg heeft gevonden in de Nederlandse popcultuur. Die weg in de muziek heeft singer-songwriter Geert van Oorschot inmiddels al glorieus afgelegd. Soms solo, dan weer met band (in Zeeland als Geert & The Chiefs, de laatste jaren in Moeders Mooiste). Vrijdagavond presenteert hij een nieuwe lichting  Zeeuwse singer-songwriters op Podium Muralt bij de PopaanZee Academie showcases. Zelf laat hij horen hoe zijn muziek nu klinkt. Maar wees gerust … Geert blijft verrassen en doet dat op zijn onnavolgbare manier waarmee hij ooit zelf zijn eerste stappen op de Zeeuwse podia zette.  

Widdershins

Widdershins

De zes muzikanten van Widdershins spelen met traditionals. Die zijn vooral afkomstig uit de oorsprong van blues, folk, country en gospel. De bewerkingen leiden tot nieuw werk met bestaande ingrediënten zoals close harmony, herkenbare melodielijnen en geraffineerde inzet van snaarinstrumenten. Melancolie in een veelkleurig klnakenpalet, kortom de visie van WIDDERSHINS op het genre dat te boek staat als americana.
Roos Dobson – zang, Joris Lodder – zang, Martijn Hartman – bas, Joop Flaman – snaren, Aurora Dobson – viool en Fokke Osterthun – snaren. Zondagmiddag bij EEF.

LUNA ZEGERS

LUNA ZEGERS

LUNA ZEGERS vond in Spaanse flameco haar stem en passie. Maar dat niet alleen. Een leven vol tegenslag en verdriet zoekt ook naar een uitweg en antwoorden. En ook die vond ze in die traditionele muziek. Daar  schreef ze het boek ‘SOLO’ over en bij EEF laat ze met haar muziek en verhaal horen hoe troostend die passie kan zijn. Luna Zegers studeerde in 2015 als eerste niet-Spaanse af als flamenco-zangeres aan het conservatorium in Barcelona. Ze schreef zelf de teksten en muziek voor haar debuut album ‘Entre dos Mundos’ (Tussen twee Werelden). Daarop ook te horen dat ze eigen weg heeft gevonden in de traditionele flamenco, gekleurd met onder andere invloeden uit de jazz. Niet vreemd, want in 2010 studeerde ze com laude af aan het Amsterdams conservatorium in jazz zang. Haar boek  Solo is een verhaal over rouw en verdriet, maar ook over liefde, vriendschap en natuurlijk muziek.
EEF-optreden Luna Zegers zaterdagavond in boekenpodium SSST.

Voetreflexmassage

Voetreflexmassage

Even toe aan ontspannen op EEF?  
José van der Stap van praktijk Stap-voets biedt tegen een kleine vergoeding een kennismaking met voetreflexmassage aan. Omdat je gehele lichaam in verbinding staat met alle reflexzonepunten op de voeten, ben je na afloop van de massage lekker ontspannen. Gun jezelf een momentje rust en ....relax! 

A small festival with a big heart

- Gregory Page -

Blijf op de hoogte over EEF

Eindeloos Eiland Festival wordt mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Noord Beveland Provincie Zeeland Rabobank VSB Fonds Lirafonds

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje: