POPACADEMY ZEELAND & POPaanZEE GOLD

VRIJDAG PODIUM MURALT
19.00 - 20.15: Podium-Z 1-3
20.25 - 20.45: SILKEN de POORTER
20.55 - 21.15: DAX HOVIUS
21.25 - 21.45: MARITH van BEEK
21.55 - 22.20: TRICYCLE
22.30 - 22.50: FEMKE BUN

ZATERDAG PODIUM MURALT
13.15 - 13.45: CHARADES
14.15 - 14.45: ZERO-ONE-EIGHTEEN
16.10 - 16.40: BAS de MEIJER
18.00 - 18.50: HOBBYISTEN

Vrijdagavond bij POPACADEMY ZEELAND
FEMKE BUN heeft al stappen gezet in haar carrière waar de deelnemers van Popacademy nog van dromen. De 19-jarige Zeeuws-Vlaamse is inmiddels de kersverse Zeeuwse Belofte. Eerder had ze de contest Steenworp al op haar naam geschreven. Als jonge talentvolle singer-songwriter weet ze hart en ziel in eigen composities te leggen. Blues, pop, soul zijn de voornaamste ingrediënten. En daar kan ze een eigen draai aan geven. Dat is al op veel podia opgevallen, ook op het Utrechts Conservatorium waar ze nu studeert. Over talent gesproken ...

Maar die avond ook de drie meiden van TRICYCLE. Vorig jaar maakten ze al hun EEF-debuut. Breekbaar, stoer en verrassend. De eigen nummers klinken steeds overtuigender. Begonnen als schoolband, maar al aardig op weg om op andere podia harten te veroveren. 

Ook singer-songwriter MARITH VAN BEEK heeft al een flinke dosis podiumervaring te pakken. Zij stond eerder op een EEF podium met haar zus Isabel als duo Gemina. Maar wie jong is blijft zoeken naar nieuwe uitdagingen ook Marith dus. Bij de Kunstbende Zeeland finale 2018 kwam ze duo met Roos van de Velde (BROOK & FIELD) als beste uit de bus. Op naar de landelijke finale dus, maar eerst nog bij EEF. 

De nog erg jonge DAX HOVIUS uit Kapelle staat alleen op het podium met gitaar, maar vooral een vette knipoog naar Elvis Presley. Hela ... dat was meer dan een halve eeuw geleden. Niet voor Dax, Elvis leeft! 

Bij SILKEN DE POORTER uit Zeeuws-Vlaanderen hoor je veel herkenbare muziek. Ze verstaat de kunst met invloeden te spelen en die van een eigen karakter te voorzien. Dat heet ‘veelbelovend’ en dat zullen we weten!

ZATERDAG bij POP AAN ZEE GOLD

CHARADES - Ze omschrijven hun muziek zelf als een frontale botsing tussen een droom en de werkelijkheid. Postpunk en alternatieve rock dus. Niet alles is keihard afrekenen geblazen, de weemoed en melancholie zit er bij Charades gegarandeerd ook tussen. ’Grey Pillar Sky’ heet de debuut EP die vorig jaar uitkwam. De band bestaat uit zanger/gitarist Gerben Kieviet, bassist Frank Mastenbroek en drummer Rick Kouwenberg.

ZERO ONE EIGHTEEN - een Engelstalige hip-hop formatie van 2 rappers, Sienta (Sietse) en MRN (Antonio). Sinds kort is ook DJ Syrup (Stefan) onderdeel van de groep. De naam verraadt overigens al dat alle leden van Walcheren komen. Denk aan rap, toegankelijk, herkenbaar, feest, Engelstalig en 0118 ... hebbes!

BAS de MEIJER - EEF heeft iets met Bas. Dit jaar voor de derde keer op een podium. En - zo is Bas - altijd met weer met iets nieuws. Rode draad in zijn ‘spoken word’ en knallende ‘flows’ is de sfeer waarin tolerantie hoogtijd viert en Bas steeds weer een persoonlijke draai aan een collectief gevoel kan geven. Een Old School rapper die altijd z’n eigen nieuwe route zoekt. Een wegbereider van hiphop in Zeeland.

Special Act
DE HOBBYISTEN- Hiphop is de basis van deze band, maar ze mixen dit met elektronische sounds in een bandsetting. Mede hierdoor is de sound eigen en levendig, in combinatie met de twee energieke frontmannen wordt een optreden van deze band een echte beleving. De Hobbyisten profileren zichzelf als echte levensgenieters en willen iedereen laten meegenieten van hun hobby: muziek maken. Ze combineren hun elektronische sound met de akoestische instrumenten. Begin dit jaar verscheen de EP ‘E.P & Vloed’.

EEF en Jong Talent

Wat jong talent betreft werkt EEF samen met tal van projecten voor jongeren in de provincie. Belangrijke coördinatoren zijn Leontien Poppe (ZB), Bart Gabriëlse  (PopaanZee Gold en Popacademy Zeeland) en Rob Maaskant (Kunstcrewxxl). Ze leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn en kansen voor jongeren met een passie in Zeeland. Maar ook leveren ze daarmee een bijdrage voor de festivals van morgen en bewijzen dat het talent daarvoor in de steigers staat.