Tip van de sluier

Het EEF blokkenschema met alle podia en acts begint lekker te bollen. Steeds meer namen zijn bekend. Per dag geven we je een indruk van wat je kunt verwachten. Lees zeker ook verder bij EEF boeken en EEF klassiek.

Vrijdag 14 juni
De vrijdagbezoekers trakteren we in ieder geval op een lekkere portie blues, een avondje Ierse pubmuziek, heel veel jong talent en de internationale allure van zomerse Rumbaristas en de band Bear Valour. Niet genoeg? Kies dan voor een klassiek intermezzo of een vakantieavontuur van dichter, schrijver en entertainer Nyk de Vries op ons intieme gloednieuwe boekeneiland SSST. Gun het jezelf om even weg te dromen met een koptelefoon, mee te doen aan een korte film, bezig te zijn met pure creativiteit of een rondje te proeven langs de bijzondere foodtrucks. Dat Broeder Dieleman met zijn muzikanten in veelkleurige klanken de bezoeker uitnodigt om langs te komen, klinkt ons al als muziek in de oren. 

Zaterdag 15 juni
Zaterdag vroeg uit de veren voor louterende Tai-Chi of een gezondheidsbevorderende wake-up call door Kees & Koos. Maar vergeet het circus niet! Heel de dag ‘buutendiekse’ ervaringen. Wie nog niet helemaal wakker is, kan in de vroege middag bij Fanfare 9x13 in ons eigen Boktheater naar hun première van de voorstelling Les Fauves. Muziektheater in een wonderbaarlijke neoklassieke jas. Kunst als een lust voor oog en oor. Dat Boktheater moet je gewoon in de gaten houden, want na de fanfare staat daar trompet grootmeester Eric Vloeimans met pianist Egbert Derix. We denken dat de avonturiers onder de bezoekers het boekeneiland SSST dan al hebben gevonden en op tijd zijn voor de verhalende muziek van Ludwig van Beethoven…Daar, hebben we dan toch een grote naam bij EEF! Wat later op diezelfde plek, vind je een ander ensemble met de zomer van Vivaldi en in de schemer muziek van George Gershwin. Tussen de klassieke klassiekers door zijn daar ook literaire optredens van onder andere Tjitske Jansen met componist, zanger en trompettist Jeroen Zijlstra. Loop gerust mee langs het kindertheater bij Inlaag, de EEF Beach met film en klei kneedkunst en via de Kreek naar Podium Hout in het bos voor een droomconcert van Golden Glows! En last but not least: het jong talent eiland KunstCrewXXL. Let op: hier speelt de toekomst. Indie popband AAD, Isabel Provoost, maar ook hiphop van The Family First en deelnemers aan het PopzaanZee Gold project.  

Zondag 16 juni
Een dag om wat op festivalniveau te filosoferen. Dus 1,2,3 daar staat het EEF café tot NUT van het Algemeen voor allerlei ‘filosofiekes’. We maken er een kunst van, ontroering ligt ook op de loer in mooie uitspraken. Ze zijn er: Lao-Tse, Erasmus, Nietsche met hun al te mooie woorden. Muziek dus, want wat schuilt er een schat aan gedachten in de teksten van Ann & Kate McGarrile. Songs on a Wire laat het horen in het EEF bos. Meer rootsmuziek daar met bijvoorbeeld LENA en de Britse Black Feathers. En je komt vanzelf bij de dichters waar Janne Schra ons de grote Vasalis voorschotelt op een wel heel unieke en eigen wijze. Maar het is ook de zondag van het kinderfeest, de workshops  landschapsschilderen en pottenbakken met Zeeuwse klei. Dan is het mooi naar de verstilde repeterende klanken van Douwe Eisenga te luisteren of de combinatie van schrijven, koken en interviewen mee te maken met Manda Heddema en Mari Maris. Voor jonge bezoekers is het de dag om het KunstCrewXXL gebied op te zoeken. Tussen de een hemelse harmonieën van singer-songwriters vlamt het hiphopfeestje met Zeeuwse wegbereiders in het genre. Die laatste dag is ook voor EEF een kans om te laten zien waar iets moois begint. Kom maar kijken en luisteren. Net zo lang totdat een bigband je weer met een hoofd vol herinneringen naar huist blaast