Programma EEF 2017

Het programma EEF 2017 is bijna rond en de meeste optredens staan op deze pagina. Nog even en dan staan ook de blokkenschema's hier. Geen illusies, want wereldsterren of mega-idolen staan daar weer niet tussen. EEF blijft bescheiden, maar gaat wel voor de vonk die overslaat, de melodie die het hart raakt en de weemoed waaruit een troostende glimlach voortkomt. Als kunst de kracht heeft te ontroeren dan zit je bij EEF op rozen. En stiekem halen we toch wat wereldsterren in huis. Luister hoe een klassiek orkest kan toveren met de muziek van Radiohead, of waar de kracht ligt in de muziek van Leonard Cohen of Carole King. Veel muziek, maar tussendoor loop je gewoon even binnen bij de BOSBIOS of wandel je tussen de poëziebomen in het BOEKENBOS …. ssstt

Drie dagen feest in het natuurterrein bij landschapcamping Wilgenoord. Iedere dag een paar goede redenen om er bij te zijn. 

Locatie Eindeloos Eiland Festival

Locatie Eindeloos Eiland Festival 24 tot en met 26 september.
Ook HerfstEEF vindt plaats op het eindeloze eiland Noord-Beveland in Zeeland. 
Het festivalterrein ligt op het erf van de monumentale boerderij ’s Gravenhoek aan de Emelissedijk te Wissenkerke 

Rabobank

Rabobank

Walcheren/Noord-Beveland

Sponsor worden van EEF?

EEF is altijd op zoek naar nieuwe sponsors. Ook sponsor worden van EEF, vul dan onderstaand formulier in.

Gemeente Noord Beveland

Gemeente Noord Beveland

Word ook vrijwilliger van EEF

EEF zoekt mensen die zich voor 100% willen inzetten om EEF tot een onvergetelijk succes te maken. Niet alleen op de drie dagen zelf, maar ook in de maanden voorafgaand aan én de week na afloop van het festival.

Vrijwilligers vormen de ruggengraat van een festival als EEF. Ze verzetten ontzettend veel werk. Ze zorgen dat het terrein er netjes uitziet, artiesten hun ding kunnen doen en de bezoekers goed worden verzorgd. Alles moet op rolletjes lopen en fijn en safe zijn.

Lees het verhaal van één van de vrijwilligers van het eerste uur.

Wat verwacht EEF van vrijwilligers?

  • Je bent minimaal 16 jaar oud
  • Je bent enthousiast, vrolijk, vriendelijk, betrouwbaar, verantwoordelijk en flexibel
  • Je houdt je aan gemaakte afspraken, want vrijwillig betekent niet vrijblijvend!

Wat biedt EEF aan haar vrijwilligers?

  • Een enorm leuke werkervaring en veel waardering voor je bijdrage
  • Gratis toegang tot het festival
  • Een waardevolle uitbreiding van je netwerk in de culturele sector
  • Tijdens je werk een lunch en/of diner en genoeg te drinken

De vrijwilligersfuncties zijn

Artiestenbegeleiding, publieksbegeleiding, beveiliging en toezicht, catering, ecoteam, publiciteit, kaart- en muntverkoop, op- en afbouw, techniek, logistiek, verkeersbegeleiding, opruimen, vliegende brigade.

Herken jij jezelf in het bovenstaande en wil je graag het team versterken, aarzel dan niet langer en meld je meteen aan via onderstaand formulier.

Wat biedt EEF op zondag 10 mei?

Zondag is het tijd voor een fikse en gezonde brunch. Verder wandelt wie wil onder leiding van ervaren gidsen in het bos, door weidevelden, over de dijk en langs Nationaal Park Oosterschelde. Daar is het die dag rond 14.00 uur eb met prachtig zicht op de wijdse slikken waar talloze vogels foerageren. Op het festivalterrein zijn er weer diverse activiteiten, attracties en entertainment. Er is veel mooie luistermuziek. Speciaal voor de kleintjes spelen Kees & Koos ’s ochtends hun peutervoorstelling Het Visje en ’s middags brengen ze voor iets oudere kinderen De Dames De Wolf (www.keesenkoos.nl). Met de meerstemmige Sound of Music mag ook het publiek lekker meezingen en uithalen. De vijf meiden van Staatruis zingen a capella en close harmony: prachtig! En nog veel meer, bekijk ook het blokkenschema hieronder voor een volledig overzicht van deze dag.

Een geweldige afsluiter, verwacht EEF.

Tijd: 11.00-15.00 uur.
Toegang 5,00 Euro of met een passe-partout. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen zonder betalen mee. (Goed eten & drinken tegen betaling.)

"Wie zou dit willen missen?", vraagt EEF zich af.

Download het programmaboekje 2015

Blokkenschema 10 mei

Blijf op de hoogte over EEF

Wat biedt EEF op zaterdag 9 mei?

Op zaterdag is er voor elk wat wils: acts, theater, pop en klassiek, verkleden, knutselen, knoeien, lachen, genieten, eten, drinken, vrolijk zijn. Een dag om te doen en lekker te liggen luisteren en luieren. Een dag om te maken en te kijken. Feest voor jong en oud. Echt een festival van iedereen en dus van EEF. Bij goed weer buiten, bij regen onder afdakken en in de boerenschuur.

Zo komt het Groendoenpaviljoen met een auto vol recyclebare zooi. Dat wordt onder hun leiding lekker bouwen (www.groendoenpaviljoen.nl).

Creatievelingen krijgen les van Anke van Maris in sieraden haken van plastic tasjes. De bekende oer-Zeeuwse dichter/verhalenverteller Jan Zwemer, bekend van televisie, radio en zijn tientallen boeken, verzorgt op EEF verschillende pop-upoptredens. Je kunt gezellig aanschuiven bij de veelgevraagde Supervoorlezer Johan. De Zeeuwse Stichting tot Behoud van Roodkapje & De Boze Wolf sticht overal op EEF verwarring. Ook uit Zeeland komt Theatergroep Bries onder leiding van Josien de Graaf met dde geheimzinnige eenakter De Vleermuizensuite, die zich afspeelt in het Slot Oostende te Goes. De huisband van EEF, Six Times Fun, treedt op. Het Volksoperahuis brengt de aangrijpende voorstelling De Dood en de Zee (www.het.volksoperahuis.nl). Karel en de Boswachters spelen hun gezellige muziek tegen de achtergrond van de bossen van Het Bokkegat.

En er valt nog heel veel meer te genieten. Bekijk ook het blokkenschema hieronder voor een volledig overzicht van het aanbod op deze dag.

Tijd: 12.00-23.00 uur.

Toegang 10,00 Euro of met een passe-partout. Kinderen tot en met 12 jaar mogen zonder betalen mee. (Goed eten & drinken tegen betaling.)

"Wie zou dit willen missen?", vraagt EEF zich af.

Download het programmaboekje 2015

Blokkenschema zaterdag 9 mei

Contact met EEF

Heb je na het bekijken van de website nog vragen over het Eindeloos Eiland Festival, stuur dan een email naar info@eeffestival.nl of neem contact op met één van onderstaande contactpersonen.

Contactpersoon EEF algemeen

Josje de Koning / josje@josjedekoning.nl / 06 25 06 74 32

Contactpersoon EEF artiesten

René de Dreu / btte@zeelandnet.nl / 06 38 53 67 16

Zakelijke gegevens:

Stichting EEF
IBAN: NL 16 RABO 0195 298 403
BIC: RABO NL 2U
KvK: 61667730

Provincie Zeeland

Provincie Zeeland

Sponsors van EEF

Natuurlijk kan EEF niet zonder hulp van buiten. We zijn dan ook heel erg blij met alle bedrijven, fondsen en vrijwilligers die hun steentje bijdragen om EEF mogelijk te maken. 

Wilt u dat uw bedrijf hier ook komt te staan: laat het ons weten!

 

Voorbereidingen EEF 2015

Voorbereidingen EEF 2015

Het is zover, de eerste editie van EEF wordt opgebouw. Dit jaar zal Noord-Beveland kennis maken met het Eindeloos Eiland Festival, een festival vol kunst, cultuur, muziek en goed eten en drinken. Vele handen komen er aan te pas om alles in gereedheid te brengen maar dankzij de inzet van vele vrijwilligers begint het festivalterrein al aardig vorm te krijgen!

Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015

Test widget

Hieronder een test

Gregory Page

A small festival with a big heart

Wie speelt er op EEF 2015?

Bekijk hieronder de video's van een aantal atc's die op EEF zullen optreden en zie waarom je EEF niet mag missen!

Julio Melio

Letters from Nina

Broazinha

Cool Mc Finn

Straatruis

Slan

Kiki Hoefsmid

Spider & The Fly

The Pheasant Pluckers

Thomas Zwijsen & Anne Bakker

Anja Kopmels

Soort van Sven

Keaton

PEER

Monsun

Gregory Page

Blokkenschema's EEF 2015

Naturlijk wil je als EEF bezoeker niks missen. Download hieronder de blokkenschema's per dag zodat je precies weet waar je moet zijn om welke tijd.

Blokkenschema vrijdag 8 mei 

Blokkenschema zaterdag 9 mei 

Blokkenschema zondag 10 mei

Het Ezelshuis

Waar een klein eiland groots in kan zijn!

Noah, 3 jaar

Mama, gaan we vandaag weer naar EEF?

VPRO 3voor12

Het verborgen sprookje van Zeeland

Vriend van EEF

EEF zoekt echte vrienden.

Vind jij het belangrijk en waardevol dat EEF ook dit jaar weer kan plaatsvinden zodat jij en vele bezoekers kunnen genieten van diverse muziekstijlen, lekker eten en drinken, in een relaxte omgeving, word dan vriend van EEF.

Hoe meer vrienden hoe mooier EEF wordt.

Vriend van EEF ben je al vanaf 60 euro. Via de website kun je direct Vriend van EEF worden.

Wordt nu vriend van EEF

Wat is EEF?

Het Eindeloos Eiland Festival is inmiddels een begrip in heel Zeeland en ver daarbuiten. 3voor12.vpro.nl schreef al over de eerste editie van EEF in mei 2015: “Het mooiste festival van Zeeland. Wees gewoon jezelf, samen met de natuur”

Ons publiek is enthousiast over de intieme festivalsfeer en de vele aangename verrassingen die EEF haar gasten biedt. EEF is aantrekkelijk door de unieke combinatie van diverse muziekstijlen, bijzondere voorstellingen, spannende kinderactiviteiten, natuurlijke belevingen, lekker en eerlijk eten & drinken.

Kenmerkend voor EEF zijn vriendelijkheid, kleinschaligheid, toegankelijkheid, openheid, ongedwongen, spontaniteit, meedoen, niks doen, genieten. EEF richt zich op bezoekers van alle leeftijden, van ons 'eiland’, uit de regio en ver daarbuiten.

Er is voor elk wat wils.
EEF is eindeloos anders. Beleef EEF zelf. 

Bekijk onderstaande aftermovies om een indruk te krijgen

EEF Festival 2016 compilatie

Eindeloos anders

 

THE BALCONY PLAYERS

THE BALCONY PLAYERS

zaterdag 4 juni / 16:30 - 17:20

Het begon in 2009 met wat musiceren op een balkon. Muzikanten van verschillende nationaliteiten die niets liever doen dan mensen laten lachen en dansen met hun muziek. De oorsprong lag weliswaar in Nederland, maar inmiddels zijn The Balcony Players de wereld al een paar keer rondgereisd met hun muziek. Klezmer, gipsy en folk uit alle hoeken en gaten, met een flinke dosis passie en gevoel voor romantiek. Er verschenen al enkele albums. Een deel van de verkoopopbrengsten gaan naar goede doelen. Frontvrouw en violiste Monique heeft Zeeuwse roots, best iets om trots op te zijn.

LIEVE LOUISE

LIEVE LOUISE

zaterdag 4 juni

Lieve Lamerichs en Louise Donker vormen samen Lieve Louise en de Fanfare. Tweestemmige zang, gitaar, percussie en diverse bijzondere instrumenten zorgen voor het karakteristieke geluid. Hun sfeervolle teksten zijn in het Nederlands. Hartstochtelijk en theatraal, met raakvlakken aan singer-songwriter, pop, folk en kleinkunst. Een veelzijdig duo dat je altijd weer verrast met rake teksten en prachtige tweestemmigheid.

VOETREFLEX-MASSAGES

VOETREFLEX-MASSAGES

zaterdag 4 juni / 13:00 - 15:00 / 16:00 - 19:30

Even toe aan ontspannen op EEF? José van der Stap van praktijk Stap-voets biedt tegen een kleine vergoeding een kennismaking met voetreflexmassage aan. Omdat je gehele lichaam in verbinding staat met alle reflexzonepunten op de voeten, ben je na afloop van de massage lekker ontspannen. Gun jezelf een momentje rust en ... relax! Sessies van circa 30 minuten tussen 13.00 - 19.30 uur. Je kunt een tijdstip afspreken of op goed geluk langsgaan.

CHAMPAGNE CHARLIE

CHAMPAGNE CHARLIE

zondag 5 juni / 15:00

Muziek die we kennen omdat het in onze genen zit. De wortels van folk, blues, jugband en country zoals het moet klinken. Daar zijn ze goed in, al 25 jaar! Hoge school muziek uit Zeeland en tot ver buiten de provincie bejubeld.

Stoomcursus mondharmonica

Stoomcursus mondharmonica

zaterdagavond 4 juni

Behalve muziek luisteren is muziek maken een ingrediënt van het Eindeloos Eiland Festival (EEF) bij Wissenkerke. Zaterdagavond 4 juni is er in de EEF Bluesclub de mogelijkheid om het basisprincipe te leren van de mondharmonica.  Niet alleen een super instrument voor de blues,  maar juist ook voor allerlei liedjes en een veelvoud aan muziekstijlen. Van smartlappen tot deltablues!   En het is een eenvoudig bespeelbaar instrument  en past zo in de binnenzak.  Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair

In deze  workshop 'for absolute beginners' neemt harmonicaspeler Hans ‘homesick’ de Vries deelnemers mee door de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en haar talloze bespelers! Na een kwartier al speelt iedereen een eerste melodie  na afloop van de workshop speelt ‘Homesick’ met zijn band Louisiana Men en is het al mogelijk een deuntje mee te blazen.

Voor bezoekers aan het Eindeloos Eiland festival is deelname aan de workshop gratis. Goede kwaliteit mondharmonica's zijn ter plekke te koop voor 10 euro.  Wie al een bluesharmonica heeft in de toonsoort C kan die gebruiken.

Behalve meedoen aan de bluesworkshop kunnen bezoekers ook onder andere gratis workshops percussie of improvisatiemuziek volgen. Voor die laatste moet je wel een instrument meenemen naar EEF. Dat geldt ook voor deelname aan de BIG BAND, tenzij dat is als zanger. Naast workshop muziek zijn er nog andere EEF activiteiten in het wekeend van 3 t/m 5 juni om mee te doen. Dat loopt uiteen van Hoela Hoep, Tai-Chi tot glasblazen.

Meer informatie en aanmelden via info@eeffestival.nl  of 06 38 53 67 16

LOUISIANA MEN

LOUISIANA MEN

zaterdag 4 juni / vanaf 21:00

The Louisiana Men: drie muzikanten die de Mississippi Delta in hun hart gesloten hebben, maar per ongeluk in ons kouwe kikkerlandje geboren zijn.

Bandleider Hans ‘Homesick’ de Vries  zingt, speelt gitaar,dobro en mondharmonica. Alex Siegers zingt en speelt percussie en Toon Ekkers speelt gitaar en bajo sexto. De kracht van the Louisiana Men zit in de sfeer.
Het repertoire met blues, New Orleans Tunes en Swamp Music is toegankelijk en afwisselend. Met de combinatie van dobro, gitaar en wasbord heeft dit trio een authentieke Louisiana-klank. Bovendien maakt de band uitstapjes naar soul, waar de meerstemmige samenzang een hoog kippevel-gehalte heeft.

SUNDAYSOUNDS

zondag 5 juni / 12:30

De vijf meiden van StraatRuis kunnen het zingen niet laten. Ze zijn al een paar keer gestopt en kijk daar staan ze weer. Nu op een niet alledaagse EEF zondag bij het aanbreken van de middag. Net terug van een natuurexcursie door het vogelrijke Bokkegat waar ze wat meerstemmige zang betreft de beste zangvogels moeiteloos van hun tak blazen. Muziek om wakker te worden, verder te dromen of de werkelijkheid weer eens van een zonnige kant te zien. Vorig jaar als Sound of Music en nu nog even niet met Cohen Sessies, want dat komt - zo is al beloofd - op  EEF 3 in mei volgend jaar. We doen het dit jaar nog even met hun onovertroffen greatest hits. Podium MURALT om 12.30 uur

Ans (Schilders) en Lotte (van de Schelde)

Ans Schilders is een vaste waarde in de Zeeuwse cabaret en theaterwereld. En dat al meer dan 40 jaar. In die tijd heeft ze heel wat teksten geproduceerd. Die heeft ze onlangs, als kers op de taart van die 40 jaar - gebundeld en uitgegeven. Maar het zou Ans niet zijn als ze daar verder niks mee doet. Bij EEF laat ze horen dat ook het voordragen van fragmenten uit dat boek 'Leuk Bezig' een theatrale/cabareteske voorstelling oplevert. Na afloop is het boek aan te schaffen, gesigneerd en al!

Lotte is een kleindochter van Ans Schilders. Twaalf jaar nog maar en al helemaal thuis in de toneelwereld van haar oma. Onlangs was ze te bewonderen in een monoloog tijdens het eenakter festival in Middelburg. Dat maakte indruk.  Het stuk over 'zakgeld', maar ook een beetje over slimheid en bedrog krijgt bij EEF een reprise. Te zien op zaterdag 4 juni  bij podium HOUT 14.25 uur

Gabrielle & Julio

Gabrielle & Julio

zondag 5 juni / 12:40

We kennen Gabrielle als de frontvrouw van de Ierse band Slan. Maar sinds vorig jaar ook als solozangeres met veel eigen liedjes die het repertoire van de band niet haalden. Dat was een debuut dat naar meer smaakte. Vandaar met gitarist Julio Melio op repeat bij EEF. Mooi, melodieus en een stem die kan ontroeren. En dat tussen de bomen bij een Noord-Bevelandse kreek!

Crowdfunding

Het Eindeloos Eiland Festival (EEF) is een magisch, sprookjesachtig driedaags buitenfestival boordevol muziek, kunst, natuur en genieten. Eindeloos anders in de prachtige omgeving van het eindeloos eiland in Zeeland (Noord-Beveland). In 2017 vindt alweer de 3e editie plaats. We zijn al druk bezig met om de plannen vorm te geven en hebben hierbij de wens om samen met jou iets bijzonders te maken. Het plan is om een unieke EEF tent te laten maken die voor en door jullie gemaakt is. Hoe dit kan? EEF is een crowdfundingsactie gestart om zo geld in te zamelen voor het maken van een tent en hoe gaat is het als jij je steentje daarbij ook kan bijdragen. Dit kan al met een donatie vanaf 10 euro. Als we genoeg geld bij elkaar hebben kunnen we dit geweldige plan financieren en zullen we iedereen tijdens de volgende EEF editie ontvangen in onze eigen EEF tent. Wil je direct ons crowdfundingsproject steunen, klik dan op onderstaande button.

EEF 2021

En ook in 2021 jaar komt er in juni geen driedaags Eindeloos Eiland Festival (EEF) .
De organisatie heeft besloten de 6de editie weer een jaar uit te stellen. Die editie stond gepland voor 18, 19 en 20 juni 2021. We hebben het besluit genomen vanwege tal van onzekerheden die nu nog leven over de coronaregels, versoepelingen en het kunnen garanderen van de veiligheid.

We werken wel aan een kleinere editie: De HerfstEEF op 24, 25 en 26 september 2021.

 HerfstEEF wordt een driedaags evenement met de kenmerkende avontuurlijke programmering. Het draait ook dan om het beleven van een variatie aan cultuuruitingen in een karakteristieke en grotendeels natuurlijke omgeving. 
We hopen op een feestelijk weerzien en ontdekken.

Volg EEF via facebook of de nieuwsbrief. Niet ontvangen? Meld je dan nu aan!

De data voor 2022 zijn op dit moment nog niet bekend. 

Cultuur verrijkt en viert het leven, biedt troost en geeft antwoorden. Iets dat we in deze tijden hard nodig hebben en teveel missen. Gelukkig hebben we elkaar, de herinneringen waarmee we de toekomst kunnen kleuren. We hopen jullie daarin in goede gezondheid te ontmoeten … en tot die tijd …. pas goed op jezelf en je  omgeving.

DE BESTE EEN-AKTERS BIJ EEF

19, 20 en 21 mei

EEF serveert dit jaar elke festivaldag een of meer eenakters. Een selectie uit het aanbod van dit seizoen. 

DOLL(Y), JUST A LITTLE FAIRYTALE

DOLL(Y), JUST A LITTLE FAIRYTALE

Vrijdag 19 mei

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand ...  een sprookje? Nou ja, succes willen we eigenlijk allemaal. De één gaat wat verder dan de ander. Het kan zelfs heel bitter zijn om iets te bereiken. Geen sprookje dus. Dat laatste geldt voor Dolly in een kort theaterverhaal. De regie is van Derek Meijer en Sofie Scheyen. De spelers zijn: Astrid de Buck, Roelie van de Velde, René de Jonge en Kees Bayens

 

LETTERS FROM NINA

LETTERS FROM NINA

Zaterdag 20 mei

Natuurlijk willen we bij EEF niet ieder jaar hetzelfde programma aanbieden. Maar toch … wie het festival volgt, ziet wel wat namen terugkomen. Dat zijn dan de acts die zichzelf steeds durven te vernieuwen. Neem ‘Letters from Nina’.  Een nieuwe zangeres betekent al snel een ander geluid. Zoiets als de nieuwe lente dus, waaruit weer een andere zomer tevoorschijn komt. Wat blijft zijn de mooie liedjes en de stijlvolle perfomance. Letters is bij EEF aan een mooie briefwisseling bezig.

 

Overnachten tijdens EEF

Kamperen 2020

Er zijn vanaf 2020 geen kampeermogelijkheden meer op camping Wilgenoord.
Wil je het festival bezoeken en in de buurt overnachten dan verwijzen we je naar de omliggende (mini)-campings. Onderstaand een aantal bedrijven welke op Noord-Beveland gelegen zijn.

Overige kampeermogelijkheden op Noord-Beveland

Graag nodigen de onderstaande (familie) campings op Noord-Beveland uit tot een verblijf tijdens EEF. Ze bieden tijdens het festival kampeer en verblijfsmogelijkheden, het zijn geen specifieke festivalcampings.

Familie Camping en Villapark de Paardekreek
Familiecamping de Molenhoek
RCN Familie Vakantiepark de Schotsman
Familie Camping Anna Friso
Familie Camping Orisant
Roompot vakanties

Bekijk de websites voor de uitgebreide mogelijkheden.

Partners van EEF

Naast sponsoren en subsidiegevers werkt EEF samen met een aantal partners die op diverse manieren het festival ondersteunen.

Boekhandel Koperen Tuin / Goes
Kunstbende Zeeland, geeft jongeren geweldige kansen om talent te ontwikkelen. EEF organiseert tijdens het festival al 5 jaar workshops voor de finalisten van de Kunstbende.
Muziekpodium Razzmatazz, werkt mee in het EEF programma met PopSport, PopaanZee, Classic!Fever
NUT Noord-Beveland,  presenteert het nieuwe programma
Kunstspoor Noord-Beveland
Provincie Zeeland, ondersteunt Kunstcrew en PopaanZee academy
Razzmatazz
Tangelder Presenteert

 

 

SONGBIRD

SONGBIRD

Vrijdag 19 mei

Joyce van Bavel maakte een aantal jaar geleden als zangeres diepe indruk in de groep No Frontiers. Een groep die zich vooral richtte op Ierse Folk melodieën. Joyce en bandlid David van Egter van Wissenkerke (viool,mandoline,gitaar) kwamen elkaar na enkele jaren weer tegen en deden met gitarist James Denton wat jamsessies. Dat groeide uit tot de nieuwse band Songbird. De stem van Joyce nog even kraakhelder en indringend. Met de twee vakkundige rasmuzikanten goed voor een aangrijpend concert met intieme luistermuziek.

MARK VAN RHIJN & JOOST ARIENS

Zondag 21 mei

De combinatie van een cellist met een singer-songwriter hoor je niet vaak. Als er dan nog niet-alledaagse Nederlandstalige teksten aan te pas komen is een bijzonder concert gegarandeerd. Twee vrienden uit Breda zoeken een weg tussen klassiek en pop en komen altijd daar uit waar je het niet verwacht.

Food tijdens EEF

Foodtrucks zorgen voor lekkere hapjes en kleine maaltijden; dat gaat van vis, stoofpotjes, tapas en vegetarische curry’s tot poffertjes en pizza en van alles er tussenin. De komende periode zullen er nog meer foodtrucks op de site geplaatst worden.

SUITCASE

SUITCASE

Zaterdag 20 mei

Jong poptalent trapt zaterdag om 13.00 uur af op podium MURALT. De eerste stappen op een echt podium ... mooi om mee te maken. Ook jong, maar net al iets meer stappen heeft de band SUITCASE gezet. Een frontvrouw van 13 jaar met de stem van Janis Joplin en muzikanten die hun instrument beheersen. Daar kun je ver mee komen. Maar het gaat bij SUITCASE vooral om de fun samen muziek te maken. Zo hoort het ook!.

STAN BOR

STAN BOR

Zondag 21 mei

Stan Bor zat in de werkgroep van Podium-Z. Het deed mee aan het organiseren van podia voor nieuwe Zeeuwse popbandjes. Wat niemand wist, was dat hij ondertussen thuis ook met muziek bezig was. Vooral om finger-
picking gitaartechnieken aan te leren. Blijkt later dat één van de grootste Zeeuwse talenten niet op maar naast het podium staat. Gelukkig is dat tij snel gekeerd na een eerste optreden. Stan zingt, speelt gitaar, componeert, bewerkt en interpreteert als een ervaren podiumartiest. We kunnen daar nu allemaal getuige van zijn.

 

LOTTE

LOTTE

Zondag 21 mei

LOTTE speelt ‘Binnen de Lijntjes’ (van Ans Schilders). Een 15-jarig meisje vertelt over haar leven in geuren en vooral: in kleuren. Soms weet je niet wat je ziet of wat je voelt.

KIDS

KIDS

Zaterdag 20 mei

Kinderactiviteiten zoals mini workshops met natuurlijk materiaal maar ook voorstellingen van Clown SAAR, MUZIMO THEATER en Voorstellingen door TIJL DAMEN. Op het EEF Festivalterein ook de verkleedkist, schminken, ezels knuffelen, vliegeren, groendoen en hoelahoep.

KIDS Zondag

KIDS Zondag

Zondag 21 mei

Kinderactiviteiten zoals mini workshops met natuurlijk materiaal maar ook voorstellingen van Clown SAAR, MUZIMO THEATER en voorstelling DE WENSAPPEL door LAPPIE LAPSTOK. REUZENBELLEN BLAZEN. Op het EEF Festivalterein ook de verkleedkist, schminken, Ezels knuffelen, vliegeren en hoelahoep

SOORT VAN SVEN

SOORT VAN SVEN

Zondag 21 mei

Het was even stil rond importzeeuw Sven van Rijswijk. Na een sidderend mooie debuutplaat en een enerverend optreden in het EEF bos in 2015 gingen we wachten op een vervolg. Maar het bleef stil. Tot we het seintje kregen dat er nieuw nummers klaarliggen en een try-out er voor EEF altijd wel in zit. HiepHoi , de troubadour is terug.

NYK DE VRIES

NYK DE VRIES

Vrijdag 19, zaterdag 20 mei

Nyk de Vries (1971) is schrijver en dichter van prozagedichten in zowel het Nederlands als het Fries. Hij beschrijft het Friesland van zijn jeugd. Het Nederlandstalig romandebuut van Nyk de Vries kan zich meten met eerdere debuten van schrijvers die in een provincie opgroeien. De thematiek doet denken aan Joe Speedboot van Tommy Wieringa en de eerste delen van De Tandeloze Tijd, waarin A.F.Th. van der Heijden zijn jeugd in Brabant beschrijft.

RAOUL DE JONG

RAOUL DE JONG

Zondag 21 mei

Raoul de Jong (1984) is een Nederlands auteur, columnist, programmamaker en danser. Zijn werk kenmerkt zich door een humoristische, autobiografische en spirituele toon. Hij reisde op zijn negentiende vier maanden in zijn eentje door Afrika. Op zijn eenentwintigste overleefde hij drie maanden in New York met vijftig dollar op zak. Hij schreef columns voor NRC Handelsblad, IS en Het Parool. Hij publiceerde vier boeken.

 

ANS SCHILDERS

ANS SCHILDERS

Zondag 21 mei

Ans Schilders is bekend van haar werk als auteur, regisseuse voor diverse theatergezelschappen. Van haar jarenlange carrière heeft ze een verzameld werk gepubliceerd, Leuk bezig.  Daaruit leest ze voor, aanvullend worden uit haar theaterproducties fragmenten uitgespeeld. 

 

BLINGBLING BUFFET

BLINGBLING BUFFET

Zondag 21 mei

BlingBling Buffet: Opscheppen als de Amerikaanse presidentsvrouw
Recycle Materialen en Sieraden zijn de ingrediënten van dit -met recht- schitterende buffet! Op stand tafelen onder een gouden prieel. Stel je eigen BlingBling gerecht samen van de lekkerste 'recycle' blingbling. Schuif aan, schep op en maak unieke creaties. Je eigen broche of coole hanger. Het is hartstikke leuk en iedereen kan het. Alle leeftijden 6+

MARJOLEIN MEIJERS

MARJOLEIN MEIJERS

Zondag 21 mei

Meestal begin je bij een aankondiging van Marjolein Meijers over de Rotterdamse succesact De Berini’s of  haar samenwerking met Jan Rot. Niet alleen goede muziek, maar ook humor en dat dan weer in combinatie met voor iedereen herkenbare gevoelens en belevenissen. De lach en de traan dus, maar dan wel met wat extra dimensies vanwege de muzikale hoogstandjes. Marjolein Meijers is de liedjeskunstenaar waar theaters ieder jaar weer naar uitkijken. Ze staat al 40 jaar op de planken en nog steeds bruist ieder nieuw programma. Ze zingt, vertelt, speelt contrabas, gitaar en banjo en krijgt nog eens steun van haar twee vaste rasmuzikanten: Walter en Onno Kuipers. Zij zorgen met viool, bazouki, doedelzak, accordeon, trekzak, mandoline en gitaar voor alles wat nodig is om een wervelende festival show neer te zetten. Voor wie het heeft meegemaakt hoef je eigenlijk geen aankondiging meer te schrijven. Marjolein Meijers komt? Dat is dan genoeg

 

GABRIELE & JULIO

GABRIELE & JULIO

Zondag 21 mei

Gabriele Kohl beheerst het ambacht van het liedjes schrijven tot in de kleinste details. De mooiste melodieën uit de Keltische muziek vormden daarvoor een mooie inspiratiebron. Met haar band Slàn grasduint ze nog steeds in het veelomvattende werk dat in die traditie is ontstaan. Het levert naast mooie arrangementen ook ideeën op voor een eigen repertoire. Dat zorgt weer voor songs waarin ze haar glasheldere stem kan laten schitteren. Julio Melio weet met zijn gitaar subtiel accenten te leggen waardoor ieder detail tot leven kan komen. 

 

DYLAN & NIELS

DYLAN & NIELS

Vrijdag 19 Zaterdag 20 mei

Twee gezichten, gitaristen en stemmen van de Zeeuwse band SMOUT. Dat is al jaren een collectief van songwriters en ervaren, maar nog jonge muzikanten. Het duo Dylan (den Hartog) & Niels (Hariot) vertolken de eigen Nederlandstalige liedjes op zo’n manier dat de inhoud in combinatie met knappe melodieën raken en ontroeren. Geen heftige tranentrekkers, eerder een greep uit het leven van alledag met af en toe een regenbui maar vaak een stralend zonnetje. De liedjes gaan in ieder geval ergens over en balanceren tussen melancholie en die positieve en zonnige uitstraling. Dat past dan weer precies bij EEF.

 

MARSHA

MARSHA

Zaterdag 20 mei

Marsha begon als een vertolker van sterke songs. Van Neil Young en Amos Lee bijvoorbeeld. Niet de minsten. Da’s al even geleden. Inmiddels heeft ze zelf een heel eigen repertoire bij elkaar geschreven, deels uitgebracht op albums, maar vooral her en der laten horen hoe sterk dat eigen werk is. Samen met een stem die kan ontroeren en opzwepen is dat de ideale combinatie voor een singer-songwriter. Ze jaagt niet op de gouden contractbeloften, maar blijft het liefst dicht bij zichzelf. En dat leidt dan weer tot mooie verhalen in knap gearrangeerde songs. Haar uitstraling op een podium en heldere soulvolle stem doen de rest. Bij EEF met Stoffel Biesterbosch op piano.

 

DJANGUS

DJANGUS

Zaterdag 20 mei

Django Boegheim begon een aantal jaren geleden liedjes te schrijven en te zingen. Hij besloot vervolgens aan wat popcontests in Zeeland mee te doen. Hij won ze allemaal. Kreeg daardoor weer meer kansen om vaak op te treden en zich te ontwikkelen. Veel adviezen en tips dus. Zo kwam hij vorig jaar op de Nederlandse Pop Academie in Utrecht terecht … en heeft nu een eigen band. Pop met een singer-songwriter inslag. Django is de frontman, maar vlak de andere bandleden niet uit: Mart Wijker op gitaar, Luc van Dijk drums en Guyon van Vliet op de basgitaar. Samen dienen ze  een uitgekiende coctail van pop, funk, soul  gospel, rock en  hiphop op.

 

Ondernemersborrel

De Schipper Groep, Rabobank Walcheren/Noord-Beveland, Trias Notarissen en  Theelen & Partners nodigen u graag uit voor 

Eindeloos Eiland Ondernemersborrel 2019.

Het Eindeloos Eiland Festival, georganiseerd door en voor Noord-Bevelanders, is een mooi voorbeeld van hoe je samen meer kunt bereiken. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de natuur, de cultuur, maar ook zeker voor de leefbaarheid en economie van ons eiland. De ondernemers van Noord-Beveland leveren hier een belangrijk bijdrage aan en krijgen nog meer slagkracht door de handen ineen te slaan. Dat begint met elkaar (nog) beter leren kennen.

Wij bieden hiervoor een platform tijdens de Eindeloos Eiland Ondernemersborrel op het festivalterrein op vrijdag 14 juni om 16:30 uur.

Onder het genot van een drankje maken we graag nader kennis met elkaar. Na afloop van de borrel nodigen we u graag uit om op het festivalterrein te genieten van alle festiviteiten. We hopen u te ontmoeten.
Aanmelden via de website kan tot donderdag 15.30 uur via info@schippergroep.nl

LINDA NIJLUNSING - Wildernisjaren

LINDA NIJLUNSING - Wildernisjaren

Zaterdag 20 mei

Na het overlijden van haar moeder vertrekt de Groningse Linda Nijlunsing uit Nederland. Na vele omzwervingen belandt ze in Alaska, waar ze Jim ontmoet, een man die zich teruggetrokken heeft in de natuur en in zijn levensbehoeften voorziet door de jacht op pelsdieren en vissen.
Linda valt als een blok voor Jim en gaat bij hem wonen in zijn hut aan de Yukon-rivier, tientallen kilometers van de bewoonde wereld. Linda beheert de moestuin, ze vangt zalm, ze leert sledehonden mennen, stekelvarkens schieten en elanden villen. Samen met Jim zet ze klemmen voor marters en wolven. Ze past zich volledig aan zijn leven aan en trotseert de barre omstandigheden. Makkelijk is dat niet, ze voelt zich soms eenzaam en bang. Jim windt er geen doekjes om; hij zoekt een vrouw die zijn leven makkelijker maakt. Als Linda zwanger wordt realiseert ze zich dat ze die uitspraak veel letterlijker had moeten nemen dan ze aanvankelijk dacht.

 

Arte Della Pizza

Arte Della Pizza

Op een houtgestookte oven in de Pizza-Piaggio worden heerlijke authentieke Italiaanse pizza’s geserveerd.

Missie Applepie

Missie Applepie

Landelijke groene vintage caravan(foodtruck) met verschillende appeltaarten van Zeeuwse bodem, quiches met appel / geitenkaas Zeeuwse Appelaere sap, puro fairtrade koffie thee en chai lattes.. biologisch & fairtrade

 

TRISKELL

TRISKELL

Zondag 21 mei

Van de bijna vijftig muziekacts die dit jaar bij EEF optreden kunnen we op twee bands het etiket ‘Keltisch’ plakken.
Triskell leunt zwaar tegen de Ierse en Schotse muziektraditie. Geen museale aanpak, maar zodanig dat de Kelten met alle respect de 21ste eeuw in tuimelen. Wat overheerst is de triomf van de melodie, vrolijk makend melancholisch tot ontroerend breekbaar luchtig, als luisteraar zit je dus al snel in die schommel van emoties. De afzonderlijke invloeden die de bandleden meenenem zijn terug te horen. Het kleurt de muziek van Triskell. Daar draagt ook de bezetting met zang, viool, fluit, gitaar en basgitaar aan bij. Daardoor is het mogelijk een rijk scala aan stijlen te verkennen en toe te passen op oude en nieuwe traditionals. 

BIG BAND ZMS

BIG BAND ZMS

Zondag 21 mei

Muzikant en dirigent Anja Sinke en haar ZMS BIG BAND garanderen een spetterende EEF finale. Hoogstandjes, maar vooral die swingende nostalgie uit de periode dat muziek er was om op te dansen. Radiomuziek ook waarbij hele families in de jaren veertig en vijftig aan het toestel zaten gekluisterd. Dat alles zit er nog in, stilzitten is geen optie. Ze zeggen dat BIG BANDS zelfs de tijd in beweging hebben gezet. Dat klopt in ieder geval voor de muziek zelf. De eigentijdse draai zit er in. En bij Anja en haar studenten is dat in goede handen. Ze blazen, drummen en spelen EEF al stiekem richting 16, 17 en 18 juni 2018 ...  

 

TECHNASIUM

TECHNASIUM

Zaterdag 20 mei

Woensdag 15 maart zijn de technasiumleerlingen van de brugklas van het Pontes scholengroep op stap geweest om het festivalterrein van EEF te verkennen. 
Aan de leerlingen is gevraagd een bijdrage te leveren aan de Symfonische Wei. Op deze plek worden verschillende objecten gebouwd waar festivalgangers  met elkaar muziek kunnen maken. Voor hun objecten maken de leerlingen gebruik van afvalmateriaal. Tijdens het festivalweekend krijgen de leerlingen de kans om hun ontwerp op de locatie te bouwen
De leerlingen poseren op de foto voor een voorbeeld van een Afrikaanse percussiegroep dat van een vorige editie is blijven staan.

 

2 STADSDICHTERS

2 STADSDICHTERS

Zondag 21 mei

Stadsdichter Karel Leeftink Gemeente Middelburg heeft haar eigen stadsdichter: Karel Leeftink. De stadsdichter dicht over actuele gebeurtenissen, evenementen en dingen die hem opvallen. Karel Leeftink maakte januari 2015 zijn debuut tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Middelburg.

Stadsdichter JAN J.B. KUIPERS publiceerde ongeveer 65 boeken en honderden bijdragen, zowel fictie als non-fictie: geschiedenis, archeologie, letteren, fantastiek, thrillers, jeugdliteratuur, poëzie. De concepten 'tijd' en 'mythe' spelen een grote rol in zijn werk. Hij is een van de eerste live-vertolkers van de 'megafoonpoëzie'.  Kuipers won diverse prijzen en was stadsdichter van Middelburg in 2005/2006. Zie ook janjbkuipers.nl en janjbkuipers.blogspot.nl

Brommer van de Slager

Brommer van de Slager

De brommer van de slager is een Batavus bakbrommer uit 1958, die omgebouwd is tot barbecue... Heerlijk genieten van ambachtelijke hamburgers, saté en andere lekkernijen.

 

TJITSKE JANSEN

TJITSKE JANSEN

Tjitske Jansen (1971) is een Nederlandse dichteres en schrijfster van teksten waarin ze poëzie, proza en theater combineert. Ze is een van de meest gevraagde dichters op scholen en festivals die een grote invloed heeft gehad op zowel het schrijverschap als de performance van veel jonge dichters/ performers na haar. Het voorlezen van haar werk ziet Jansen als een vorm van theater: een uniek punt in de tijd waarop een aantal mensen in een bepaalde ruimte bij elkaar is gekomen met het verlangen ter plekke iets te laten gebeuren.
Tijdens haar optreden wordt zij begeleid door Jasper de Clerck, musicant bij Zapp4.

 

POPACADEMY ZEELAND & POPaanZEE GOLD

VRIJDAG PODIUM MURALT
19.00 - 20.15: Podium-Z 1-3
20.25 - 20.45: SILKEN de POORTER
20.55 - 21.15: DAX HOVIUS
21.25 - 21.45: MARITH van BEEK
21.55 - 22.20: TRICYCLE
22.30 - 22.50: FEMKE BUN

ZATERDAG PODIUM MURALT
13.15 - 13.45: CHARADES
14.15 - 14.45: ZERO-ONE-EIGHTEEN
16.10 - 16.40: BAS de MEIJER
18.00 - 18.50: HOBBYISTEN

Vrijdagavond bij POPACADEMY ZEELAND
FEMKE BUN heeft al stappen gezet in haar carrière waar de deelnemers van Popacademy nog van dromen. De 19-jarige Zeeuws-Vlaamse is inmiddels de kersverse Zeeuwse Belofte. Eerder had ze de contest Steenworp al op haar naam geschreven. Als jonge talentvolle singer-songwriter weet ze hart en ziel in eigen composities te leggen. Blues, pop, soul zijn de voornaamste ingrediënten. En daar kan ze een eigen draai aan geven. Dat is al op veel podia opgevallen, ook op het Utrechts Conservatorium waar ze nu studeert. Over talent gesproken ...

Maar die avond ook de drie meiden van TRICYCLE. Vorig jaar maakten ze al hun EEF-debuut. Breekbaar, stoer en verrassend. De eigen nummers klinken steeds overtuigender. Begonnen als schoolband, maar al aardig op weg om op andere podia harten te veroveren. 

Ook singer-songwriter MARITH VAN BEEK heeft al een flinke dosis podiumervaring te pakken. Zij stond eerder op een EEF podium met haar zus Isabel als duo Gemina. Maar wie jong is blijft zoeken naar nieuwe uitdagingen ook Marith dus. Bij de Kunstbende Zeeland finale 2018 kwam ze duo met Roos van de Velde (BROOK & FIELD) als beste uit de bus. Op naar de landelijke finale dus, maar eerst nog bij EEF. 

De nog erg jonge DAX HOVIUS uit Kapelle staat alleen op het podium met gitaar, maar vooral een vette knipoog naar Elvis Presley. Hela ... dat was meer dan een halve eeuw geleden. Niet voor Dax, Elvis leeft! 

Bij SILKEN DE POORTER uit Zeeuws-Vlaanderen hoor je veel herkenbare muziek. Ze verstaat de kunst met invloeden te spelen en die van een eigen karakter te voorzien. Dat heet ‘veelbelovend’ en dat zullen we weten!

ZATERDAG bij POP AAN ZEE GOLD

CHARADES - Ze omschrijven hun muziek zelf als een frontale botsing tussen een droom en de werkelijkheid. Postpunk en alternatieve rock dus. Niet alles is keihard afrekenen geblazen, de weemoed en melancholie zit er bij Charades gegarandeerd ook tussen. ’Grey Pillar Sky’ heet de debuut EP die vorig jaar uitkwam. De band bestaat uit zanger/gitarist Gerben Kieviet, bassist Frank Mastenbroek en drummer Rick Kouwenberg.

ZERO ONE EIGHTEEN - een Engelstalige hip-hop formatie van 2 rappers, Sienta (Sietse) en MRN (Antonio). Sinds kort is ook DJ Syrup (Stefan) onderdeel van de groep. De naam verraadt overigens al dat alle leden van Walcheren komen. Denk aan rap, toegankelijk, herkenbaar, feest, Engelstalig en 0118 ... hebbes!

BAS de MEIJER - EEF heeft iets met Bas. Dit jaar voor de derde keer op een podium. En - zo is Bas - altijd met weer met iets nieuws. Rode draad in zijn ‘spoken word’ en knallende ‘flows’ is de sfeer waarin tolerantie hoogtijd viert en Bas steeds weer een persoonlijke draai aan een collectief gevoel kan geven. Een Old School rapper die altijd z’n eigen nieuwe route zoekt. Een wegbereider van hiphop in Zeeland.

Special Act
DE HOBBYISTEN- Hiphop is de basis van deze band, maar ze mixen dit met elektronische sounds in een bandsetting. Mede hierdoor is de sound eigen en levendig, in combinatie met de twee energieke frontmannen wordt een optreden van deze band een echte beleving. De Hobbyisten profileren zichzelf als echte levensgenieters en willen iedereen laten meegenieten van hun hobby: muziek maken. Ze combineren hun elektronische sound met de akoestische instrumenten. Begin dit jaar verscheen de EP ‘E.P & Vloed’.

EEF en Jong Talent

Wat jong talent betreft werkt EEF samen met tal van projecten voor jongeren in de provincie. Belangrijke coördinatoren zijn Leontien Poppe (ZB), Bart Gabriëlse  (PopaanZee Gold en Popacademy Zeeland) en Rob Maaskant (Kunstcrewxxl). Ze leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn en kansen voor jongeren met een passie in Zeeland. Maar ook leveren ze daarmee een bijdrage voor de festivals van morgen en bewijzen dat het talent daarvoor in de steigers staat.

JP

JP

Jan Piet (JP) de Klerk (JP & The Seeger Session Band) heeft vorig jaar eigen werk uitgebracht op het album ‘Old Cold Church Road’. Een verzameling songs op het snijvlak van country, folk en rootsrock. JP DeKlerk komt voor een bijzondere set met dochter Lonneke (backing vocals) en gitarist Ralf Wychgel naar EEF.

Louis Johnson & The Desert Wolf

Louis Johnson & The Desert Wolf

Zoals de EEF bezoeker zijn ontdekkingstocht langs podia kan maken, zo ontdekte de Amerikaanse zanger-gitarist Ry Cooder de blues uit Mali. Authentieke Afrikaanse muziek waarin de herhaling, het stuwende lyrische en hypnotiserende ritme en behalve de gitaar dat kenmerkende snaarinstrument de kora sfeerbepalend zijn. Bij EEF zatermiddag een variant door Louis Johnson & The Desert Wolf.

VANWIJCK

VANWIJCK

‘An Average Woman’ heet het dit jaar verschenen debuutalbum van zangers, gitarist  en songwriter VANWIJCK. Opgegroeid in Nieuw-Zeeland, woonachtig in Amsterdam, maar met wortels in Zuid-Beveland. VANWIJCK is de artiestennaam van Christine Oele. Haar muziek klinkt internationaal, en de release van haar album in de VS is daarvan een bewijs. Ze treedt in de tradities van de American folk met een portie alternatieve country. Een donkere ongepolijste stem en muziek die vooral een sfeer oproept, melancholisch, duister met een naar binnen gekeerd expressionisme. Dat alles verpakt in sublieme liedjes en sobere arrangementen. Met band bij EEF!

TENFOLD

TENFOLD

Een eigenzinnige jonge singer-songwriter. Kan zowel onderkoeld als meeslepend klinken. De melancholie en satire zorgen voor een relativerend contrast. Tenfold vertelt met haar folky liedjes verhalen die je meenemen. Inspiratiebronnen als The Tallest Man On Earth en Laura Marling zijn terug te horen in haar zang- en gitaarspel. Zo iemand maakt EP's die moeilijk zijn onder te brengen bij welke categorie dan ook. Soms ga je terug in de tijd door haar jazzy draai, een knipoog naar Peggy Lee, dan weer vlieg je een nieuwe toekomst van musiceren binnen met onnavolgbare melodieën. Voor het eerst in Zeeland met ook een blik op  een aankomend debuut album.

SUNSHINE CLEANERS

SUNSHINE CLEANERS

Noem het een ideaal begin van een zondagochtend, … even schoon schip maken met een repertoire dat bestaat uit murder ballads, crime songs en verhalende liedjes over soldaten die niet terugkeren van het front. Dan nog een portie onbeantwoorde liefde, gebroken harten, eenzaamheid, ouder worden, heimwee, dromen die nooit uitkomen en andere droefenis.  Dat lucht op. Vooral als de muzikanten Sjef Hermans en Geert de Heer van Champagne Charlie zich laten bijstaan door zangeres Jacqueline Heijmans.  Ze halen songs uit The American Folk Anthology van onder het stof en poetsen die vervolgens keurig op. Zo gaan die liedjes, die vaak tijdloos zijn en soms zo schrijnend als het leven zelf, weer een beetje stralen. Daar kom je je bed voor uit. Dus vroeg op de EEF zondag  al naar The Sunshine Cleaners en je voelt je opnieuw geboren.

ASUNTA & THE LIGHT ORCHESTRA

Achter die enigszins verwarrende naam gaat een zeer bijzonder Belgisch muzikaal duo schuil dat opviel door een bijdrage in het VPRO-programma Vrije Geluiden Dat leverde een spervuur aan enthousiaste reacties opleverde. De zwoele stem van Mandaglio en het klassiek geschoolde gitaarspel van Thys vormen samen een platina eenheid en tonen bijzonder muzikaal lef met subtiel en doorleefde muziek

 

Low Joe Hansdsome

Low Joe Hansdsome

Denk aan de cellosuites van Bach en tegelijk ook aan de bluesgrass van Bill Monroe of Chet Atkins. Die combinatie lijkt moeilijk of zelfs onmogelijk, maar bij Slow Joe Handsome (we kennen hem misschien beter als Laurens Joensen), klopt het als een bus. Droommuziek, een genot om op weg te dromen. Een gitaar en een mandoline ... en uiteindelijk Bachgrass. 
Foto 3voor12drenthe

KAWIENBI

KAWIENBI

Kawienbi is een vrolijke percussie- groep onder leiding van Onno van Tongeren. Ze brengen een programma van moderne arrangementen van authentieke Afrikaanse ritme's gespeeld op djembe's, doundouns, krins, kessekessedi, balafon, fluit en waterdrums.
Bandleden: Ron Breve, Richard van der Elburg, Pieter Fokkens, Onno van Tongeren, Michela Heijnsbroek, Margo Philipsen, Jan Blijenberg, Ilja Fase.
Eind zaterdagmiddag met een workshop Afrikaanse Dans olv Yvonne Dingjan, ‘s avonds een concert.

FADO met MAGDA MENDES

FADO met MAGDA MENDES

FADO met MAGDA MENDES en gitarist WARD VEENSTRA. Fado als de blues van Portugal ging als een veelzeggend muziekgenre al sinds halverwege de vorige eeuw de wereld over. De melancholieke verklanking van weemoed met meanderende zanglijnen geven de muziek extra kracht en laten niemand onberoerd. Wat nodig is, is een stem die  authentiek kan vertolken en een zangeres die de kunst verstaat de traditie te laten aansluiten op het hier en nu. Met de van oorsprong Portugese Magda Mendes klinkt de muziek van haar vaderland heel dichtbij en neemt ze haar publiek mee op een emotionele reis. De stilte is voelbaar in haar uitvoeringen met de subtiele begeleiding van gitarist Ward Veenstra. Magda: ‘’ Silêncio gaat vooral over mijn reis naar Nederland, over de heimwee naar Lissabon maar ook over het thuis voelen in Rotterdam. Het zijn intieme en akoestisch gespeelde concerten op kleine locaties.’’ De bezoeker van EEF krijgt op zondagmiddag een droomreisje Portugal.

Vliegerconcert

Vliegerconcert

Spelen met Wind en Muziek - Vliegerconcert met DJ Vindictive en saxofonist Erwin Vann  Het zijn kunstenaars; de mannen en vrouwen die ieder jaar bij EEF het luchtruim kleurrijk versieren. Vuurwerk zonder geknal en rook, maar van een verstilde pracht. Ze ontbreken deze vierde editie niet. Pakken zelfs uit met een klein eigen podium waar omheen muziek zweeft. Zo is er op zaterdag, als ook één van de langste dagen moet wijken voor het duister, een eerste ‘vliegerconcert’. Een eerbetoon aan de grote jazzlegenden door DJ Vindictive en saxofonist Erwin Vann. Vindictive (de artiestennaam van Chris Smith) was al vaker te gast bij EEF. Een kunstenaar in het veroorzaken van sfeer en ontroering. Bij zijn DJ Big Band ontmoette hij de Belgische saxofonist met een enorme staat van dienst. Erwin Vann speelde met  grootheden als Wayne Shorter en Toots Tielemans. Vindictive ‘s reputatie is niet minder en hij is de muzikant die altijd en met iedereen muzikale verbindingenkan smeden. Nu met  Erwin Vann en de vliegkunstenaars om jazzmusici als Miles Davis, Sarah Vaughan en Billy Holiday hun ‘hemelvaart’ te geven