Uitgelicht
Terug naar het overzicht

Uitgelicht

Ons programma kent tal van pareltjes. Ook de laatste dagen zijn nog verschillende artiesten in het blokkenschema opgenomen.

Vrijdag
De Zeeuwse zangers Ilse Voorhoeve heeft een groot arsenaal muzikale passies om uit te putten. Van klassiek tot pop via musical en jazz beheerst ze de genres. Op vrijdag komt ze voor twee sets naar EEF. Klassiek afgestuurd gitarist en oud-docent gitaar aan de muziekschool Pierre de Nijs zal Ilse begeleiden. Nog een optreden van dichtbij vinden we bij Delta Bluesband. Ze waren al eerder te gast bij EEF en komen dit jaar terug. Dat heeft weer alles te maken met de manier waarop deze oudste bluesband van Zeeland de muziek benadert. Vanuit een diep respect voor de wortels van de blues dus, maar dan door de ogen van die jaren zestig jongeren die vol bewondering naar die Amerikaanse giganten luisterden.

Zaterdag 
Op zaterdag mogen we zanger en songwriter Alex Roeka verwelkomen. Een lied van hem gaat je niet zomaar in de koude kleren zitten. Het is meestal een rake klap die aankomt. Romanticus en realist strijden in zijn liedjes om een waarheid die stand houdt. Dat beroert en raakt. Diezelfde zaterdag staat ook jong talent Isabel Provoost op het podium. Zij is bekend van de The Voice Kids en later The Voice of Holland waarbij ze bij beide tweede werd. Nu toert ze met haar band en speelt eigen nummers. Kinderen (en ouders) mogen zeker Theaterduo Kees & Koos niet missen die op zaterdag en zondag de voorstelling 'Waar is Harry' spelen. 

Zondag 
Ira von Harras, directrice van ZMf maakte vorig jaar een wandeling over de Zeeuwse eilanden. Dit heeft geleidt tot de korte film Ommegang, gemaakt door twee kunstenaars: Eduard Walhout en Broeder Dieleman (hij staat ook vrijdag op EEF!). Tijdens de Preek bij de Kreek op zondag wordt de film geïntroduceerd door Ira zelf. Net op tijd terug van optredens bij Oerol komt de band MORJAK aan het eind van de zondag hun zeilschip bij EEF aanleggen. De muziek van Morjak is ongepolijste muziek die doet denken aan het kraken van een schip, het fluiten van de wind in het wand, het denderen over de oceaan en soms juist ook het vertwijfeld ronddrijven in windstilte. Morjak is weerbarstig, van platteland blues naar de roll van de stad.
Geen moment om te vervelen!

Natuurlijk hebben we ook dit jaar weer tal van activiteiten die doorlopend op EEF te beleven zijn. Zo hebben we de beleeflaan waar kinderen kunnen bouwen, spelen, verkleden en geschminkt kunnen worden. Op EEF Beach staan weer strandhuisjes waarin je workshops als schilderen en hoelahoep  kunt volgen. Ook zijn hier doorlopend films te zien. En vergeet natuurlijk niet de verschillende foodtrucks waar je rustig iets kunt eten en drinken, en natuurlijk andere mensen kunt ontmoeten. Kortom: je hoeft je bij EEF geen moment te vervelen! 

 

Terug naar het overzicht