In the spotlights
Terug naar het overzicht

In the spotlights

Ons programma staat vol met pareltjes. Optredens en workshops die je zeker niet mag missen! We lichten voor elke dag een bijzondere EEF-beleving toe. 

Nyk de Vries
Op de startdag van EEF staat schrijver Nyk de Vries met zijn programma ‘De Grote Vakantie’. Naast romans publiceerde hij bundels met ‘proza gedichten’, zoals ‘De dingen gebeuren omdat ze rijmen’ (Arbeiderspers, 2013) die werd genomineerd voor de J.C. Bloem-poëzieprijs. Nyk ontving in 2016 de Piter Jelles Priis voor letteren van de gemeente Leeuwarden. “In zijn roman Renger (Arbeiderspers, 2015) is Nyk de Vries erin geslaagd de sfeer van het arbeidsmilieu uit de Friese Wâlden op te roepen”, aldus de jury, die spreekt van ‘een meeslepende roman die je in een adem uitleest’.  De jury vergelijkt het boek met schrijversdebuten van Tommy Wieringa en A.F.Th. van der Heijden. Nyk dankt zijn populariteit, behalve aan zijn boeken en gedichten ook aan zijn (festival)optredens, onder andere bij Lowlands en Oerol. Het is trouwens niet de eerste keer dat Nyk op EEF staat. In 2017 was Nyk al eerder bij ons te gast. 

Bandgladesh ‘Bubble’ music
Op zaterdag 15 juni speelt Bandgladesh ‘Bubble’ music. Deze muziekgroep voegt letterlijk iets toe aan de muziek die ze maken. Muzikanten Ania Brzezinska, Joris Cohen, Javier Murugarren en Hassie Dune nemen behalve een ongebruikelijk samenstelling van instrumenten, ook een eigen bubbel mee waarin ze optreden. Het brengt de luisteraar in een sfeer die past bij de muziek. Soms meditatief, dan weer bevlogen en experimenteel. Een concert van Bandgladesh  is vooral een ervaring. 

Autosalon – dansvoorstelling Vloeistof
In het EEF-bos beleef je op zondag 16 juni deze dansvoorstelling vanuit een volvo 740. Neem plaats in onze luxe sedan en bekijk de wereld eens heel anders. Vanachter de licht getinte ruiten van een volvo 740, geparkeerd in het bos, zie je een vrouw alleen.  Je ogen volgen haar onbeschroomd. Uit de autoradio klinkt muziek: donkere beats geven het steriele grijs van de parkeervlakken kleur. De entourage verandert in een filmische dans. Ben jij wel veilig?

Beklijk het volledige programma

 

Terug naar het overzicht