Eilandhoppen op EEF
Terug naar het overzicht

Eilandhoppen op EEF

Voor een vakantie of een dagje uit bepaal je een reisdoel. Bijvoorbeeld naar een pretpark, berggebied, strand of naar een wereldstad. Iedere keuze zegt iets over wat je hier allemaal kan beleven. Zo kun je dit jaar bij het Eindeloos Eiland Festival ook kiezen tussen zes verschillende kleine gebieden. In ieder gebied staat een ander thema centraal. We lichten de EEF-gebieden kort toe.

KUNSTCREWXXL – toekomstmuziek 
Een gebied met verschillende podia en tenten voor workshops. Jong talent staat hier centraal. Muziek, dans, film, theater, schrijven en zelfs ‘fashion’ komen aan bod, maar altijd in combinatie met de jonge generatie die daarmee bezig is en opvalt. Dus wil je weten wat zoal gebeurt door jongeren? Ga dan hier eens kijken en luisteren. Altijd nieuw en altijd jong. hier hoor je toekomstmuziek. 

BUUTENDIEKS – een beetje vreemd…
Dat klinkt Zeeuws en gaat eigenlijk over alles wat juist niet-Zeeuws is. Andere culturen dus en zeker de moeite waard om er kennis mee te maken. Het geluid van de gamelan uit Indonesië, de didgeridoo uit Australië, de doedelzak uit Schotland of de ud uit Turkije. Denk ook aan het maken van Afrikaanse maskers, Indiaanse totems of het meedoen aan een workshops HAKA (Nieuw-Zeeland) of tapdans (New Orleans, VS). Klinkt dit je nog wat ‘vreemd’ in de oren? Dan is dit eiland zeker iets om te ontdekken!

INLAAG – speelplaats
Theater, gekke instrumenten uitproberen, knutselen, tekenen, bouwen met natuurmateriaal, dansjes bedenken; eigenlijk is het allemaal spelen. Bij EEF is dat altijd belangrijk. En vanaf het begin zien we dat niet alleen kinderen dat leuk vinden. Iedereen doet mee! Het gebied bij EEF waar we dit doen, noemen we INLAAG. Officieel is dat een gebied dat als een kleine, lage polder is ontstaan tussen een dijk die dreigde in te storten en een nieuwe dijk. Op Noord-Beveland vind je ze langs de Oosterschelde. Het is er altijd druk met vogels, een speelplaats voor vrije vogels dus.  

EEF BEACH – cultureel strandje
Achter de kleine kreek van EEF ligt een strook met zand en een aantal tenten. Je kunst hier tot rust komen in een strandstoel. Maar dan is er wel een portrettekenaar die daarvan een afbeelding maakt. Zelf illustraties maken kan ook. En dansen op je blote voeten in het zand terwijl een DJ strandmuziek draait. Geen gewoon strand dus. Een echt EEF strand omdat er toch stiekem iets anders gebeurt dan je verwacht. 

BOEKEN – over letters
Een dichter draagt voor, maar na een workshops ‘gedichten schrijven’ kun je ook zelf iets voordragen. Of luisteren naar hoe een zanger gedichten op muziek heeft gezet. Het kan ook een samenwerking zijn tussen een schrijver en een muzikant. De een zegt het met woorden, de ander met noten. Nou ja, alles dus wat met lezen, luisteren en schrijven te maken heeft. Hier draait het om de letters.  

ROETSREIS – muzikaal vormgeven
Hier draait het uitsluitend om muziek. Maar wel muziek die uit oude muzikale tradities is ontstaan Want met die tradities kun je juist steeds weer andere, nieuwe interessante dingen doen. Maar - en dat geldt voor bijna alle muziek -het komt altijd ergens uit voort. Muziek met wortels (roots) in het verleden. Americana is bijvoorbeeld een bekende muziekstijl waarin oude tradities van muziek uit het zuiden van de VS samenkomen. Maar ook de Portugese Fado, Spaanse Flamenco en Argentijnse Tango, zijn roots om mee verder te spelen. Zo maak je dus ook nog eens een reis op mooie klanken. Een ware EEF ROETSREIS dus. 

Terug naar het overzicht