Eerste uurs Vrijwilligers

Nov 3, 2021 | 0 comments

Vrijwilligers verhalen.

Ieder jaar zetten zo’n 100 vrijwilligers zich in voor EEF. Het Eindeloos Eiland Festival kan niet bestaan zonder de inzet van al deze mensen, die zich belangeloos inzetten om er samen een onvergetelijk weekend van te maken. Sommigen zijn vanaf het eerste uur betrokken, anderen zijn er dit jaar voor het eerst bij. Wie zijn zij en waarom zijn ze vrijwilliger geworden? 

Lees hun verhaal en laat je inspireren. Bij de EEF familie horen is een keer in het jaar samen een sprookje mogen beleven.

 

 

Ontmoet vrijwilliger Willem

 

 

Wie ben je?
Willem Foppen

Waar kom je vandaan?
Colijnsplaat

Hoe lang ben je al vrijwilliger?
Ik ben vanaf de tweede editie betrokken, dus dit jaar wordt het derde jaar. 

Wat doe je als vrijwilliger?
Ik maak onderdeel uit van ‘de bouwploeg’. Wij maken, bouwen en klussen voor verschillende onderdelen van het terrein. Zo maakte ik vorig jaar de twee enorme strandstoelen en zijn we momenteel bezig met de Madelief. Deze oude bouwkeet op wielen knappen we helemaal op, zodat deze straks op het terrein prijkt en dienst kan doen als klein podium. Die voorbereidingen beginnen trouwens al vroeg: vanaf april komen we regelmatig samen om een dag(deel) te klussen. 

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Heel simpel eigenlijk. Een dorpsbewoner wees me op het festival. Ik kende het niet, dus ben ik op de website gaan kijken. Daar las ik dat ze vrijwilligers zochten. Ik ben gek op muziek en heb eerder vrijwilligerswerk gedaan dat ik erg leuk vond. Daarnaast ben ik best handig, dus gaf ik me op om te helpen. En dat bevalt prima!

Wat is je mooiste EEF-moment?
Mijn mooiste EEF-moment kan ik niet zeggen, want ik vind het totaalgebeuren grandioos! Het totaalplaatje maakt EEF uniek. Ik kijk mijn ogen uit als ik over het terrein loop, overal is iets anders te zien voor jong en oud. Het is kleinschalig qua karakter, maar door de ruime opzet qua terrein en breed ‘assortiment’, maakt EEF een groots festival. 

Wat hoop je voor deze editie?
Ik hoop dat EEF zo goed draait, dat we volgend jaar weer een editie krijgen!

Herken jij jezelf in het bovenstaande en wil je graag het team versterken, aarzel dan niet langer en meld je meteen aan via deze link.

Ontmoet vrijwilliger Annelies

Ontmoet vrijwilliger Annelies

 

Wie ben je?
Annelies Steendijk

Waar kom je vandaan?
Colijnsplaat

Hoe lang ben je al vrijwilliger?
Ik zat jarenlang in de organisatie van Peerock en ben gevraagd voor EEF: een nieuw festival met een heel andere sfeer dan wat mensen gewend waren. Ik hielp mee als bestuurslid met de opzet van de eerste editie en bleef vervolgens bij volgende EEF- edities als vrijwilliger ‘plakken’, dus nu reeds vier jaar besmet met het EEF-virus.

Wat doe je als vrijwilliger?
Ik ‘speur’ in mijn netwerk nieuwe EEF-barbabes & -hunks op en verzamel tweedehands stoelen voor onze EEF-terrassen. Verder verzorg ik de planning en coördinatie van deze intussen vaste club enthousiaste vrienden die inmiddels een bekend gezicht zijn op het festival achter de bar. En vergeet niet het sociale karakter van EEF: een gezellig praatje maken met alle bezoekers en vooral de nieuwe Peelanders, die in grote getalen EEF bezoeken en super enthousiast zijn over dit driedaagse feestje, ons eiland en haar bewoners. Zo mooi om hen te spreken en dat te horen. Daarom staat ons EEF-barteam met plezier achter de bar, want ook zij dragen naast de bezoekers en artiesten EEF een warm hart toe. Zij melden zich vaak uit zichzelf al aan om bardiensten te draaien. Echt geweldig! Bovenstaande verzorg ik samen met vriendin Corien Kramer, die ook de styling van EEF grotendeels verzorgde.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Ik ben een mensen-mens en organiseren en plannen zit me in het bloed. Tevens word je van belangeloos helpen als vrijwilliger zo ontzettend gelukkig. Zeker als je iedereen bij EEF van 4 – 84 jaar zo enorm ziet genieten. Ik raak enorm enthousiast om mee te helpen nieuwe projecten op te starten. Helemaal als ik hiermee ons mooie Peeland op de kaart kan zetten. EEF is anders dan andere festivals. Een van de pareltjes van ons eiland. Dat wil ik graag promoten.

Wat is je mooiste EEF-moment?
De eerste editie was enorm spannend. Zou alles lukken? Hoe zouden bezoekers het vinden? En de artiesten, zouden die enthousiast zijn? Van de VPRO kregen we na afloop een geweldige recensie met termen als: “Het leek wel een sprookje”, “We waren een met de natuur” en “Toen ik wegliep, keek ik achterom en vroeg mezelf af of dit wel echt was gebeurd”. Na al het harde werk voelde ik een enorme trots. Dat hadden we toch maar even mooi met zijn allen gedaan. 

Wat hoop je voor deze editie?
Mooi (en dorstig) weer! Daar valt of staat EEF mee. Maar ik hoop vooral dat iedereen, jong en oud, van de vijfde editie EEF geniet. Dat ze onthaasten en echt EEF beleven!

Herken jij jezelf in het bovenstaande en wil je graag het team versterken, aarzel dan niet langer om je aan te melden of neem contact op voor meer informatie!

Dit vind je misschien ook leuk….

EEF wat was je weer leuk

Gelukkig hebben we de fotos nog. Het EEF 2022 weekend in een aantal minuten samen gevat.

Streekomroep de Bevelanden

Streekomroep de Bevelanden

Er was weer een volwaardig Eindeloos Eiland Festival, en de bezoekers weten de nieuwe locatie goed te vinden.

EEF in Omroep Zeeland

EEF in Omroep Zeeland

Dansjes en regendruppels tijdens Eindeloos Eiland Festival in Kortgene: ‘Het oude EEF gevoel is weer terug’

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *