Eerste namen 2022!

Jan 27, 2022 | 0 comments

De eerste namen voor EEF 2022.

We onthullen de eerste namen voor ons Eindeloos Eiland Festival  2022.

Dit geldt als startschot van EEF. We zijn laaiend enthousiast en hopen dat onze bezoekers dit met ons delen.

Eerste namen EEF 2022:

VanWyck met strijkers

Fluisterzachte huiskamermuziek voor de late avonden. VanWyck´s muzikale universum is magistraal en breekbaar. Sinds de Amsterdammer haar debuutalbum ‘An Avarage Woman’ in 2018 uitbracht toonde ze aan een serieuze speler te zijn in de (inter)nationale folkscene. Met haar opvolgers ‘Molten Rock’ en ‘Go is in the Detour’ bevestigde ze dat.

Fans en critici noemen haar naam in dezelfde zucht als Laura Marling, Nathalie Merchant en Leonard Cohen.

Tekstueel aangrijpend, muzikaal ontroerend. VanWyck neemt voor dit optreden op EEF strijkers mee, wat ongetwijfeld voor een magische ervaring zal zorgen.

Stephanie Struik & Eva de Roovere

Met genoeg kilometers in de koffer hebben zowel Stephanie als Eva ervaring genoeg opgedaan in het muzikale spectrum, van pop tot rock naar folk. Toen ze elkaar ontmoetten in Antwerpen voor een optreden in de Bourlaschouwburg onstond er een klik en besloten de twee op muzikaal avontuur te gaan.

Enorm veel sessies om te schrijven in the States gingen er aan te pas en Stephanie en Eva kwamen terug thuis op het vaste land met enkel Nederlandstalige liedjes. In die liedjes een terugkerend thema: altijd op reis, maar overal thuiskomen.

Jesse Dayton

Een toer door Europa brengt de Amerikaan Jesse Dayton (Beaumond, Texas) ook met band naar EEF.  Dat kan omdat Dayton  zich niet gemakkelijk in een hokje laat plaatsen. De roots genres uit de zuidelijke staten van de VS buitelen bij hem over en door elkaar heen. Dus lekker solo om zijn ballads met de pure roots invloeden volledig tot uiting te brengen.

Later met zijn band om iets meer dan akoestisch die andere, energieke,  kant van zijn country, blues en rock ‘n roll mix te laten horen. Feestje! Jesse Dayton heeft inmiddels ook een aardige carrière als acteur en scriptschrijver achter de rug. En dat in combinatie met de 30 jaar muziek maken, toeren en opnemen.

Er verschenen sinds 1995 13 albums. Dayton werkte bovendien als gitarist mee aan albums van Willie Nelson, Waylon Jennings, Kris Kristofferson en Johnny Cash.

Jesse Dayton was aangekondigd voor onze 2020-editie, welke helaas niet doorging, maar staat dit jaar alsnog op ons mooie festival!

Handkerchief

Allemaal aan boord! Handkerchief heeft aan stuurboord klassieke rock’n’roll en aan bakboord dronken zeemansblues. Denk Elvis Presley in zijn zeilkostuum als hij de meest sleazy rock’n’roll zou maken waar de rum vanaf druipt.

Het collectief uit Antwerpen maakt van elke haven waar ze aanmeren een ware bende van het speelveld en ook Eindeloos Eiland Festival zal niet gespaard blijven. Hijs de zeilen! Los de trossen! Handkerchief is onderweg en neemt ons allen mee als reisgenoot. 

Ilsha

Met nog maar net een debuut-ep met vijf nummers op zak weet het Rotterdamse Ilsha al hoge ogen te gooien. Singer/songwriter Ilse Hamelink weet prachtige muziek te schrijven die op het eerste gehoord in het hokje folk passen, maar wie langer luistert merkt details, opvallende percussie en spannende instrumentatie op waarmee Ilsha ook buiten het folk hokje durft te wandelen.

Ilsha’s ‘Dive’ is een belofte voor groter materiaal, op EEF mogen we in ieder geval genieten van het kleine wonder dat haar eerste materiaal kan bieden.

WOOLF

Samenzang staat centraal bij het trio WOOLF. De drie dames leerde elkaar kennen aan het conservatorium in Amsterdam en is sindsdien onafscheidelijk. Met invloeden van de folk van de sixties gingen de dames allemaal hun eigen weg maar kwamen altijd weer terecht bij elkaar. Denk Crosby, Stills & Nash met The Supremes.

In 2020 kwam hun eerste gelijknamige ep uit in eigen beheer en laat meteen horen wat de dames in huis hebben: een dijk van drie stemmen, een schitterende harmonie, een kijk naar het verleden maar met een blik op de toekomst. WOOLF ontroert en verwondert.

Binnenkort meer informatie over deze artiesten bij de line-up.

Bestel nu je SUPER EARLY BIRD tickets!

Dit vind je misschien ook leuk….

EEF wat was je weer leuk

Gelukkig hebben we de fotos nog. Het EEF 2022 weekend in een aantal minuten samen gevat.

Streekomroep de Bevelanden

Streekomroep de Bevelanden

Er was weer een volwaardig Eindeloos Eiland Festival, en de bezoekers weten de nieuwe locatie goed te vinden.

EEF in Omroep Zeeland

EEF in Omroep Zeeland

Dansjes en regendruppels tijdens Eindeloos Eiland Festival in Kortgene: ‘Het oude EEF gevoel is weer terug’

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *