Programma EEF 2020

2020

Download het blokkenschema
Boeken vrijdag zaterdag zondag

zondag

YVI

YVI

Zondag 21 juni podium EEFKAFFEE

Zanger, componist en multi-instrumentalist Dierderik Brandsma (artiestennaam YVI) verstaat als singer-songwriter de kunst het breekbare met het  schurende te combineren. Liedjes dus met mooie melodielijnen, intiem, melancholisch, verhalende teksten en met een stem die raakt. Denk gerust aan Damien Rice, of Glen Hansard. Niet de minste Ierse singer-songwriters. Bij hen komt Diederik met zijn band behoorlijk dicht in de buurt.  Dierderik is de aangever van de songs, en samen met zijn bevriende muzikanten Lendert Andel (electric guitar/piano), Sebastiaan van Sliedregt (bass) and Sijmen Wijnja (drums) krijgen ze een mooie uitgebalanceerd arrangement. Vorig jaar verscheen een prachtig album met 9 nummers ‘A Few Words of Comfort’. De titel dekt de lading van de muziek. Bij Eurosonic begin dit jaar bewezen ze de kracht van hun muziek op een podium. Denk alternatieve folk, indie-pop, en dan zoals je wil dat het klinkt.
LuisterenLuisterenLuisteren?

ATMACA

ATMACA

Zondag 21 juni EEFluisterKAFFEE

De Syrische Klarinettist Ghaeth Almaghoot studeert aan het conservatorium in Rotterdam. Daar is ook zijn band ATMACA met 6 muzikanten ontstaan. Een bont gezelschap dat behalve uit Ghaet op klarinet bestaat uit Sun Zheng uit China die de Chinese viool (ehru) bespeelt, Nikos Avgoustidis uit Griekenland op ud, de Nederlandse drummer Ap Verhoeven, bassist Baris Ofluoglu uit Turkije en Sebastien Wrincq  uit België op gitaar. Muzikanten met eigen invloeden, ervaringen en visies op traditionele en hedendaagse muziek uit het Midden-Oosten en de Balkan. Dat zorgt voor een mix van muziek uit diverse culturen en waarbij alle denkbare barrières smelten als sneeuw in de zon. Er ontstaat een nieuwe harmonie die als een warme wind door Syrië langs China, Turkije, Bulgarije, Griekenland, België  tot in Nederland waait. De spil is Ghaeth die zijn klarinet ontroerend en verhalend laat klinken en zo fungeert als een begenadigd reisleider. 
Luisteren

AWKWARD i

AWKWARD i

Zondag 21 juni podium HOUT

Djurre de Haan is AWKWARD i, solo en meestal in kleine bezettingen. Zijn albums zijn vaak wat rijker gearrangeerd. Daarvan verschenen er sinds 2009 drie. Daarvoor was hij al sinds 200 actief met muzuek bezig, bracht enkele EP’s uit en musiceerde en toerde als bandlid een tijd met de alternatieve rockband Alamo Race Track. Naast het werken aan eigen materiaal voor de albums en daarmee optreden, maakt hij amuziek voor films, met Tim Knol samen voor kinderprogramma’s en voor theatervoorstellingen. Wat dat laatste betreft ook  voor de toneelbewerking van Annet Schaap’s boek ‘Lampje’(waar hij deze dag ook mee optreed). Als muzikant, singer-songwriter begeeft hij zich graag op onverwachte paden. Door afwisseling van ritmes, experimenteren met klanken en deels ook door de vaak cryptische teksten ontstaat een sfeer die doet denken aan luchtige flower-power pop, maar dan met de impact van indringende alternatieve hededaagse folk. Op het laatste album uit 2018 (KYD) komende grote thema’s langs, geboorte, verliezen van onschuld, dood … zware kost  … maar bij AWKWARD i  toch verteerbaar en in goede handen. Het raakt, troost en het lucht op.  Altijd glinsteren er opbeurende zonnestralen door de chaos van het leven.
LuisterenLuisteren?

ERWIN van LIGTEN

ERWIN van LIGTEN

Zondag 21 juni KREEKPODIUM

Een gitarist voor de fijnproevers. Het genre dat hij speelt maakt dan niet uit. Erwin van Ligten kan blijkbaar alles aan. Zijn virtuositeit komt tot uiting in muziek van anderen en eigen werk. En bovenal typeert het zijn talent om in alles een eigen sound te laten klinken. ‘De beste onbekende gitarist van Nederland’, schreef een muziekjournalist. En wie de ‘erelijst’ ziet van Erwin kan niet anders dan dat statement onderschrijven. Vanaf de jaren 70 speelt hij in diverse bands en met grootheden uit de Nederlandse pop en kleinkunst. Om wat te noemen: Dizzy Man’s Band, Alessi Brothers en op het podium en de studio met onder andere Herman Brood, Bertus Borgers, Jan Akkerman, Kaz Lux en Hans Vermeulen. Hij ondersteunt programma’ van Frederique Spit, Micheline van Hautem. Mathilde  Santing, Brigitte Kaandorp en Beatrice van der Poel. En echt genieten is het van zijn solopojecten en de theatershows met band. Bij EEF horen we hem solo met een voorproefje van een nieuwe theatershow (met band) die in het teken staat van de muziek van Jimi Hendrix: The Jimi Hendrix Re-Experience. Erwin van Ligten vertolkt de Hendrix nummers op zijn manier en zoals alleen hij dat kan … en toch onmiskenbaar Hendrix. Ook op zondag is hij bij EEF nog te horen in een programma met dichteres Ellen Deckwitz.
Luisteren?

VLOEISTOF

VLOEISTOF

Vrijdag, zaterdag, zondag

Drie dagen bij EEF de dansvoorstelling WEGWERPWERELD van dansgroep VLOEISTOF. En dat in een eigen danstheater en passend bij de EEF traditie  … onontkoombaar dichtbij. Niet zonder gevaar bij te wonen.

Op een lichtvoetige en eigentijdse manier brengt dansgroep VLOEISTOF maatschappelijke vraagstukken in beeld bij zowel de cultuuromnivoor die ‘niet zoveel met dans heeft’ als de doorgewinterde danskijker. Dat doen ze daar waar het gebeurt, in de publieke buitenruimte met verrassende performances op het water, midden in de stad of op en om een auto bijvoorbeeld, zoals vorig jaar bij EEF. In de dansvoorstellingen speelt het publiek zelf altijd een belangrijke rol. Of het nu gaat om een toevallige passant of een bezoeker, je bent ineens, nog voor je er erg in hebt, onderdeel van een groter geheel. Bij EEF en het danstheatertje staat aangeven op welke tijden er voorstellingen zijn. Mis het niet!!

DRIE dagen TOEKOMSTMUZIEK bij EEF

Vrijdag, zaterdag, zondag

EEF heeft drie dagen podia met ‘TOEKOMSTMUZIEK’. Er is een podium voor met name bands, een workshopruimte en een podium waar met koptelefoons het talent rechtsreeks binnenkomt. Te horen zijn onder andere de deelnemers aan de provinciale talentprojecten PopSport en PopaanZee Gold. Nieuw en jong Zeeuws  poptalent zal zich daar presenteren. Ook ander jong nationaal en internationaal talent zal enkele blokken op het eiland van de belofte vullen. Voor het wie, wat en waar hou website en actuele programma info in de gaten. 
Op zaterdag de 3 geselecteerden voor PopaanZee Gold (zie programma zaterdag).

EEF BOEKENPROGRAMMA

Vrijdag, zaterdag, zondag

Het EEF boekenprogramma begint vrijdag in Podium SSST met twee korte presentaties door nieuw en jong schrijf- en dichttalent. Die eerste avond is ook de dichter en schrijver Geert De Kockere al aanwezig met een eigen plek aan EEF BEACH. Van daaruit werkt hij een weekend lang, samen met bezoekers aan een EEF-bundel met haiku’s. Het kan een mooie herinnering opleveren. 

Zondag
Op het podium SSST komen vandaag dichter, columnist Ellen Deckwitz en illustrator en auteur Annet Schaap. Op het podium INLAAG geven schrijver Ted van Lieshout en tekenaar Philip Hopman een voordracht over de kinderboeken ‘Boer Boris’. Geert De Lockere werkt ook vandaag bij EEF BEACH met bezoekers aan Haiku’s

MEES VOGELHUIS VOORSTELLINGEN

MEES VOGELHUIS VOORSTELLINGEN

Zaterdag, zondag

Mees zal bij EEF weer een nest bouwen. Zaterdag en zondag staat het vogelhuis van MEES bij EEF.  Daarin verschillende intieme voorstellingen. En dat met twee programma’s.  Zie de aankondiging van de tijden bij het vogelhuis. 

Voorstelling alle leeftijden: IEDER ZIJN DING
Het afgelopen jaar is Mees als verhalenverzamelaar door het land getrokken om het verhaal achter voorwerpen te ontdekken. Waarom is dat ene schilderijtje zo belangrijk voor iemand, terwijl een ander er nog geen euro voor zou geven? Waarom is voor iemand een koffiekopje met een afgebroken oortje waardevoller dan die dure oorbellen? In haar zoektocht ontdekte ze jeugdsentiment, vrijheidsliefhebbers, bijzondere relaties, liefdevolle herinneringen aan voorouders, zelfontdekking en hoop. Stuk voor stuk fantastische verhalen van gewone mensen. Universeel en intiem tegelijkertijd.
Uit die verhalen is een voorstelling ontstaan. Mees kruipt in de huid van andere mensen en verteld haar versie van het verhaal, gevangen in pakkende liedjes en sketches.
Voorstellig voor kinderen: MEES IN DE BOSJES 
In deze hilarische kindervoorstelling sleept Mees met groot enthousiasme als een ware natuurgids kinderen mee in de wereld van de huis-tuin-en-keuken-vogel. Met haar sublieme vertelkunst laat Mees de kinderen ervaren hoe het is om een roodborst, spreeuw, kauw of koolmees te zijn. Ze vertelt, zingt en speelt de vogels. De ene keer is ze de bonte specht, die maar geen koppijn krijgt van al het hakken in de boom; de andere keer vertelt ze over Ingbert de IJsvogel, die niet snapt waarom hij ijsvogel heet, terwijl hij helemaal niet van ijs houdt. Leerzaam en ontzettend gezellig!

EVA BOS

EVA BOS

Zondag 21 juni EEFKAFFEE

huiskamercabaret
Met de komst van Eva Bos naar EEF rolt ook cabaret binnen bij de EEF podiumkunsten. En dan gelijk maar een veelbelovend talent. Eva begon haar carrière in 2011 met het winnen van het Amsterdams Studenten Festival in de categorie muziek. Andere prijzen volgden en in 2018 komt ze met een eerste avondvullende voorstelling ‘Leven2’. Dat levert in 2019 gelijk een erkenning op als één van de drie beste acts van het afgelopen seizoen. Eva timmert dus aan de cabaretweg. Bij EEF voor het publiek heel dichtbij omdat ze hier een ‘huiskamervoorstelling houdt in het EEFKAFFEE met Sander Bos op toetsen. Een heel persoonlijke kleinkunstvoorstelling  die schommelt tussen licht en donker … ontwapenend met bovenal prachtige liedjes. Een voorstelling over hoe je kan leven in het kwadraat. Als  afgestudeerd psycholoog weet Eva de invloeden van de psychologie op een speelse manier te verwerken in verhalen en liedjes.
Luisteren

UNDEFINED

UNDEFINED

Zondag 21 juni KREEKPODIUM

Popklassiekers harmonieus
Vier meiden doen niets liever dan samen zingen. Vierstemmig dan en met gevoel en geschoolde stemmen. Daarmee kunnen ze naar hartenlust bestaande popsongs inkleuren.  Van Simon & Garfunkel tot TOTO krijgt alle nummers een UNDEFINED sfeer. Daaraan werken ze inmiddels ruim vier jaar. Nog steeds met het etiket jonge talenten verdiepen ze hun repertoire. De zangeressen Famke Ijpelaar, Chloë verkooijen, Rowena Miltenburg en Jessie de Hond krijgen bij EEF ondersteuning van een band.
Luisteren

KAVIAAR

KAVIAAR

Zondag 21 juni PODIUM BOKTHEATER

Halverwege vorig jaar verscheen een dubbelalbum met de titel ‘320 gram’ van de band KAVIAAR. Twee LP’s op vinyl komen wel in de buurt van dat gewicht dus. De daarop vastgelegde 13 nummers zorgen voor aanzienlijk meer gewicht. Knap samengestelde en gearrangeerde verhalende jazzy instrumentale werken die bruisen, ontregelen en bedwelmen. Tussen de bijna minimalistisch, repeterende en dan weer funky voortrollende cadans tovert de muziek een soundtrack van een landschap tevoorschijn. Beeldende klanken dus en op onnadrukkelijke wijze subtiel vertolkt door vijf muzikanten. Die komen uit Schouwen-Duiveland en vooral uit ‘broedplaats’ Zonnemaire.  Na debuut ‘Zout Zaad’ uit 2013 dus die langverwachte opvolger. En daarop is de ervaring van het jarenlang samen musiceren nog duidelijker hoorbaar. Want ook die speelsheid met een experimenteel randje knalt van het vinyl. Dat het tijdens optredens nog extra grandeur krijgt is bij EEF te ervaren. KAVIAAR geeft de jazzy EEF zondag extra glans.
KAVIAAR is: Jaap Verseput (sax, VJ), Rudy Kippel (bass), Brian Martens (drums/beatbox), Willem van Maanen (toetsen), Stefan Fokker (gitaar, piano)
Luisteren

Geert De Kockere

Geert De Kockere

Vrijdag, zaterdag, zondag EEF BEACH

Zonder schrijvers en dichters geen EEF. In ieder geval kunnen de liefhebbers van de in 17 lettergrepen vervatte Haiku’s hun hart ophalen. De Belgische Schrijver en dichter Geert de Kockere heeft aan drie woorden genoeg om iedereen een eigen Haiku te bezorgen. Een EEF productie die inspireert, oplucht en als tasbare herinnering mee naar huis kan.

Geert  De Kockere is een Vlaams schrijver en dichter. Hij schrijft en dicht zowel voor volwassenen als kinderen. Daarnaast werkte hij als journalist en was verbonden aan diverse tijdschriften en betrokken bij de Vlaamse versie van ‘Man bijt Hond’. Inmiddels heeft hij sinds 1989 een omvangrijk oeuvre aan (ruim 100) boeken en bundels bij elkaar geschreven. Zijn werk, vaak in eigen beheer uitgegeven, bracht hem al een tiental onderscheidingen en prijzen waaronder de prestigieuze Van Maerlant prijs, Vlag en Wimpel prijzen en  leespluimen voor diverse uitgaven. In de vorig jaar verschenen schitterend uitgevoerde bundel met een gedicht voor iedere dag van het jaar ‘Ik wou dat ik een vogel was’ (boekentip bij DWDD) zijn een aantal van zijn gedichten opgenomen. De natuur is voor De Kockere een belangrijke inspiratiebron. In 2019 vertoefde hij geruime tijd op Noord-Beveland en maakte foto’s waarbij hij Haiku’s schreef. Het verscheen in boekvorm en was een succes. Inmiddels is een 2de deel verschenen tijdens opnieuw een verblijf op het eiland begin dit jaar. Logisch dat Geert met zijn partner Krishna een belangrijke plek krijgt op het EEF festival. Het festival en  het natuurgebied waar het zich afspeelt zijn het uitgangspunt om op een interactieve manier met bezoekers tot schrijven en dichten te komen. 

Eva de Roovere

Eva de Roovere

Zondag 21 juni

En over taal gesproken. De Vlaamse Eva de Roovere speelt er mee om haar woorden in muzikale vertolkingen betekenis te geven. Luisterliedjes als gedichten die op mooie melodieën drijven. Eva balanceert tussen kleinkunst en pop en vangt in haar vertolkingen altijd iets dat boven het vluchtige zweeft. In Vlaanderen een ster. Haar carrière ging van Kadril, Oblomov, Kleine Blote Liedjes naar de solo toer. Wat altijd bleef was die warme stem. In Nederland had ze een hit met rapper Diggy Dex. Het laatste album ‘La Loba’ heeft ‘loslaten’ als rode draad. Wie haar concert heeft meegemaakt, zal dat in ieder geval nog wel even meedragen.

Marjolein Meijers

Marjolein Meijers

Zondag 21 juni

Over doorleefde liedjes gesproken. Marjolein Meijers verstaat de kunst ze met lach en traan te vertolken. Dat komt aan. Samen met haar twee begeleiders, multi-instrumentalisten Walter en Onno Kuipers, rijgt ze pareltjes uit haar omvangrijke oeuvre aaneen. Ze was eerder bij EEF met Jan Rot en een show met haar trio. Bij Marjolein denk je na afloop altijd dat had wel langer mogen duren. Dus dat gevoel lossen we in 2020 in. Tijdloos heet het programma en zo klinkt het ook. 

Tutu Puoane - The Joni Mitchell  Project

Tutu Puoane - The Joni Mitchell Project

JAZZ Zondag 21 juni

Met een unieke mix van jazz, soul, pop en Afrikaanse muziek haalt EEF dit jaar een hartverwarmend staaltje hedendaagse muziek in huis. Vergeet al die hokjes en geef je over aan de stemacrobatiek van de Zuid Afrikaanse zangeres Tutu Puoane. Zij doet met haar interpretaties van Joni Mitchell songs precies waar we zo vrolijk van worden. Ze tilt de bewezen klasse van Mitchell met haar muzikanten en haar stem naar een nog grotere hoogte. Dat is wat we doen met kunst, teruggrijpen, onderdompelen en als een hergeboorte de toekomst induiken. Alsof ze de rivier waarover Joni Mitchell in de vroege jaren zestig zong heeft ontdekt en de tocht die de legendarische Canadese popzangeres begon voor haar kan afmaken. Ze kan dat ook dankzij een uitgelezen gezelschap muzikanten waarmee ze de magie van muziek een nieuwe dimensie geeft. Jasper van Hulten (percussie), Tineke Postma (saxofoon), Ewout Pierreux (toetsen), Clemens van der Feen (contrabas). LuisterenLuisteren

Lieve Buren

Zondag 21 juni

10 jongeren uit België en 10 uit Nederland hebben dit voorjaar een speciale en bijzondere festival voorstelling gemaakt. Dat kon omdat het om echte talenten gaat. Diverse kunstdisciplines zijn in het twintigtal vertegenwoordigd. Kom dus zien wat er gebeurt als talent samenkomt. Hoog niveau en toekomstmuziek. De hele productie draait onder de noemer Lieve Buren en is een  grensoverschrijdende samenwerking van De Kunstbende Noord-Brabant, Limburg en Zeeland in Nederland en jong talent organisaties Kaaiman en Fameus in Vlaanderen.  Bij de 10 Nederlandse talenten zitten 3 Zeeuwen. Trots dus, ook omdat in een behoorlijk toer langs festivals in België en Nederland EEF in Zeeland is geselecteerd!. Niet missen dus!

TED VAN LIESHOUT & PHILIP HOPMAN

TED VAN LIESHOUT & PHILIP HOPMAN

Zondag 21 juni INLAAG

Ted van Lieshout is één van de bekendste Nederlandse kinder- en jeugdboekenschrijvers. Veel van zijn werk is bekroond, zo kreeg hij in 1995 een Gouden Griffel voor ‘Begin een torentje van niks’. In 2009 werd de driejaarlijkse Theo Thijssenprijs aan hem toegekend voor zijn hele oeuvre. In 2012 verscheen het eerste deel van de prentenboekenserie die hij maakt met illustrator Philip Hopman over een kleuter die een boerderij runt: Boer Boris. Van de succesvolle reeks prentenboeken over Boer Boris die Ted van Lieshout samen met illustrator Philip Hopman maakt, werden tot eind 2018 al meer dan 250.000 exemplaren verkocht. Naar EEF 2020 komt hij met (zijn vaste) illustrator Philip Hopman. 
Daarnaast schrijft Ted van Lieshout ook boeken voor volwassenen. Zo verscheen in 2018 ‘Ze gaan er met je neus vandoor’ en dit jaar ‘Bloot’.
Philip Hopman is sinds 1988  illustrator van een groot aantal kinderboeken. Hij studeerde aan de Rietveldacademie. Zijn werk leverde hem diverse prijzen op, waaronder Vlag en Wimpel (1995 voor Temmer Tom en 2013, voor het Hanengevecht), De Zilveren Penseel voor 22 Wezen (1998 van Tjibbe Veldkamp), en verschillende keren de leespluim onder andere voor het boek ‘Kerstmis met Boer Boris’ van Ted van Lieshout. Met Van Lieshout werkt hij al vanaf 12 samen aan een hele serie (tot nu toe 14 delen). Samen geven ze een Boer Boris voordracht op de 2020 editie van EEF. Een dag eerder is een nieuw  deel dan officieel gepresenteerd. Bekend zijn ook de door Hopman geïllustreerde boeken ‘Wiplala’  en ‘Abeltje’ en ‘De A van Abeltje’(Annie M.G. Schmidt), ‘Het Zwanenmeer (Francine Omen) en ‘Laika’ (Bibi Dumon Tak). Vorig jaar verschenen zijn tekeningen bij het boek ‘De Boom met het Oor’ van Annet Schaap (ook bij EEF).

Ellen Deckwitz & Erwin van Ligten

Ellen Deckwitz & Erwin van Ligten

Zondag 21 juni SSST PODIUMLiteratuurwetenschapper, columnist, schrijfdocent en dichter Ellen Deckwitz gelooft dat we wel gedichten willen lezen, maar niet kunnen. Het uitgeklede literatuuronderwijs heeft ons nooit geleerd hoe we een gedicht moeten lezen. En dus denken we bijvoorbeeld dat een gedicht alles mag betekenen. Of dat songteksten altijd poëzie zijn, terwijl de meeste weinig meer doen dan alledaagsheden herkauwen. Tijd om dat te veranderen. Voor Ellen Deckwitz is poëzie zo veel meer dan we denken: ze kan tegelijkertijd grappig én schrijnend zijn, ontroerend en ontluisterend. Acht regels kunnen de impact hebben van een natuurdocumentaire en actiefilm ineen. In het in 2016 verschenen 'Olijven moet je leren lezen' geeft ze een boeiende en inzicht verschaffende cursus ‘genieten van poëzie’. Haar manier van voordragen is erg direct, een kampioen poetry slam. Vorig jaar verscheen de bundel ‘Hogere Natuurkunde’. Een verzameling ontroerende en confronterende gedichten en verhalen over haar Indische oma en anderen met wortels in Nederlands-Indë. Ontroerend, geestig en confronterend schets ze de gevolgen van een oorlog die in miljoenen Nederlanders doorwerkt en hun levens tekent. Bij EEF 2020 treedt Deckwitz op met intermezzo’s van gitarist Erwin van Ligten. Ook hij heeft diezelfde achtergrond en werkte, evenals Ellen Deckwitz, onder meer mee aan het programma de ‘Indië monologen’.

Annet Schaap & Djurre de Haan

Annet Schaap & Djurre de Haan

Zondag 21 juni SSST PODIUM

Annet Schaap begon vooral als illustratrice van met name kinderboeken. In totaal zijn dat ruim 200 door haar geïllustreerde boeken, vooral van Liesbeth van der Jagt en Jacques Vriens. Ze debuteerde in 2017 zelf als schrijfster met het boek ‘Lampje’.  Een sprookjesachtig verhaal voor alle leeftijden over de dochter van een vuurtorenwachter. Een bestseller! Voor het boek ontving  ze de Nienke van Hichtum prijs, een jaar later ook de Woutertje Pieterse Prijs en de Gouden Griffel. In België de ‘Boekenleeuw’.  In 2019 verscheen ‘De Boom met het Oor’.  Een ontroerend boek over een jongetje dat zijn verhaal niet kwijt kan  .. tot hij de boom met het oor ontdekt.  Het boek is geïnspireerd op de muziek van Modest Moussorgski (schilderijententoonstelling). Het boek is geïllustreerd door Philip Hopman  (ook deze editie bij EEF).  Bij Eef spreekt Annet Schaap over  ‘Lampje’ en krijgt daarbij begeleiding van muzikant Djurre de Haan (Awkward i) die ook de muziek schreef voor de toneelbewerking van het boek.

ALLES OVER DE OLIFANT

ALLES OVER DE OLIFANT

Zondag 21 juni PODIUM EEFKAFFEE

De allereerste EEF in 2015 kwam schrijver, acteur schilder en theatermaker Willem Ploum met muzikanten voor vertellingen van Toon Tellegen over de olifant.  Verhalen die alle leeftijden aanspreken. Het zoeken van het ultieme geluk, het omgaan met verdriet, ja wat zit er niet aan levenslessen in hetgeen Tellegen in zijn talrijke boeken aansnijdt. Ploum selecteert samen met muzikant James van de Water voor de EEF zondag van dit jaar weer een aantal verhalen die het wezen van de olifant  ontrafelen. En daarmee krijgen we opnieuw  een spiegel voorgeschoteld. De voordrachtkunstenaar Ploum met één van Zeeland’s beste gitaristen voor de bijbehorende soundtrack.

Klassiek EEF

Muziek loopt als een rode draad door heel het EEF programma. Of het nu om pop, jazz,  kleinkunst of zelfs hiphop gaat, altijd moet het muziek zijn waarbij de bronnen zijn terug te horen. Een verwijzing naar ons collectief geheugen. Dat zorgt voor herkenning en een richting naar de toekomst met nieuwe interpretaties. Herkennen en ontdekken gaan dan hand in hand. Vandaar bij EEF ook aandacht voor klassieke muziek. Van Bach kun je veel zeggen, maar vooral ook dat anderen met zijn interpretaties en talenten verder zijn gegaan. Niet iedereen is het er mee eens, maar na Bach is het steeds interessanter geworden. Met dank aan  -  om maar wat te noemen – aan Beethoven. Mozart, Debussy, Kurt Weil, Frank Zappa, John en Paul en Daan Manneke. Maar laten we de bronnen niet vergeten. Daarom ook bij EEF 2020 dus puur klassiek.

LA CHAPELLE SAUVAGE

LA CHAPELLE SAUVAGE

KLASSIEK - Zondag 21 juni

La Chapelle Sauvage ontstond onder impuls van de jonge Belgische dirigent Karel De Wilde als een internationaal initiatief van jonge professionele musici  uit de hele de wereld. Wat hen samenbracht en typeert is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse, kritische en reflectieve attitude. Dat bewezen enkele ensembles uit dit collectief al vorig jaar bij EEF. Maar hun bagage aan klassiek muzikale parels is zo groot dat er nog tal van festival-edities mee te vullen zijn. We zien ze dus graag  terug En dat is voor 2020 gelukt op zondag 21 juni.  La Chapelle Sauvage verstaat de kunst de wereld van de klassieke muziek toegankelijk te maken en opnieuw te ontdekken.
Dit jaar opnieuw in het podium bij SSST met verrassende en in bijzondere setting vertokte bekende en onbekende meesterwerken uit het klassieke  repertoire van vroege Barok tot hedendaags klassiek. Een echte EEF aanrader. Voor de drie programma’s, houdt website en blokkenschema’s in de gaten!

Het verborgen sprookje van Zeeland

- VPRO 3voor12 -

Blijf op de hoogte over EEF

Eindeloos Eiland Festival wordt mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Noord Beveland Peet ICT Provincie Zeeland

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje: