Programma EEF 2019

2019

Download het blokkenschema
vrijdag zaterdag zondag

zaterdag

CIRQUE BIZARRE DE FEU

CIRQUE BIZARRE DE FEU

Vrijdag 14 juni

EEF is jarig, en dat vier je dan als festival met de bezoekers.  Vlaggetjes, lampjes, feestneuzen en natuurlijk …. de taart. Daarop staan al vijf kaarsjes … die veranderen op vrijdag- en zaterdagavond in een spectaculaire vuurshow. Daarvoor komen vuurkunstenaars/acteurs Yvon Linders en Marc Geraads  met hun Cirque Bizarre de Feu naar EEF. Theater, vuurkunst, acrobatiek, magie  …. alles wat  je van een nostalgisch circus kan verwachten.  
Direct na de entree dit jaar dus een kennismaking met de duistere  en mysterieuze wereld van de circusartiest. Het circus bevolkt het BUUTENDIEKS EEF eiland. De artiesten bieden daar een inkijkje in de kunst van het onverklaarbare en ongrijpbare.  Het is de EEF taart die symbool staat voor het onbekende en verrassende in de wereld van de verbeelding.  Een plek waar je voor iedere show best even terug kan keren.  Terug naar een begin  …  hier ontdek je het vuur, de passie en de kunst van het vermaken en verwonderen.

Behalve de vuurshows ’s avonds laat  zijn er alle festivaldagen walking acts en is er een circus voorstelling in de piste. Bovendien is het de plek voor diverse andere optredens zoals bij de opening een percussieconcert, Afrikaanse dans op zaterdag en een gamelanconcert en bellringers op zondag. Bij het circus een bord met daarop de tijden van de voorstellingen.

ERIC VLOEIMANS

ERIC VLOEIMANS

Zaterdag 15 juni

ERIC VLOEIMANS komt met pianist Sjoerd van Eijck.
Er is geen (muziek)festival te bedenken waar Eric Vloeimans niet op z’n plek  zou zijn. Alle genres en hokjes kunnen bij hem overboord.  Hij kan zijn trompet laten schreeuwen en fluisteren, maar altijd om je het gevoel te geven dat iemand je meeneemt naar een plek waar je had willen zijn, dierbaar of onontgonnen. Intieme akoestische huiskamer klanken. Om bij weg te dromen. Onderuit  of op het puntje van je stoel genieten in het  EEF ‘Boktheater’ op de vroege zaterdagmiddag,  LUISTER LUISTER

AAD - KUNSTCREWXXL

AAD - KUNSTCREWXXL

Zaterdag 15 juni

Soms komen de grootste verrassingen van heel dichtbij. Ineens is er een nieuwe jonge Zeeuwse band met weliswaar al wat ervaren muzikanten, maar toch weer spiksplinternieuw. Even luisteren en al gelijk is er dat ‘wow’ gevoel. Noem het een soloproject van Adriaan van den Berg (o.a. Jimmy Dumbbell) en Anouk van de Zande (o.a. Zaniac), maar dan wel met bassist en drummer erbij. Een echte band dus. Vooral de songwriter kwaliteiten van Adriaan komen herkenbaar terug, maar ook zijn kortdurende carrière als succesvolle singer-songwriter. Mooie Melancholie ligt op de loer met fraaie uitgebalanceerde droompop en getemperde maar ontregelende progressieve rock. Een eerste album dit jaar was al meteen raak. AAD zet een ferme stap in vernieuwing en verjonging van de Zeeuwse pop. Zaterdag eind van de middag toch maar even zien en dan ook geloven.LUISTER

Bandgladesh ‘Bubble’ music

Bandgladesh ‘Bubble’ music

Zaterdag 15 juni

Een muziekgroep die iets toevoegt aan de muziek die ze maken. Behalve een ongebruikelijk samenstelling van instrumenten nemen ze een eigen bubbel mee waarin ze optreden. Het brengt de luisteraar in een sfeer die bij de muziek past- soms meditatief, dan weer bevlogen en experimenteel. Een concert van Bandgladesh  is vooral een ervaring.  Met trompet, twee handpan drums en Afrikaanse harp n’goni) een feestje voor de verbeelding.
Muzikanten: Ania Brzezinska, Joris Cohen, Javier Murugarren en Hassie Dune. 

Balcony Girls – muzikale wereldreis

Balcony Girls – muzikale wereldreis

Zaterdag 15 juni

Met Moniek de Leeuw op viool en Ilse Roskam op accordeon is een muzikaal kinderfeest voor alle leeftijden gegarandeerd. Samen hebben ze de hele wereld rondgereisd op zoek naar bijzondere muziek, waardoor ze terechtkwamen in zigeunerdorpjes in Roemenië, een oude muziekschool in Bulgarije, een groots carnavalfestival in Brazilië en de oude cajunkroegen van New Orleans. En meedoen kan, de instrumenten liggen klaar en dansen maar!

LES FAUVES: Fanfare 9x13

LES FAUVES: Fanfare 9x13

Zaterdag 15 juni

Neo-Fanfare 9x13
Met tuba, trombones, trompet, saxen, fluit en percussie brengt 9×13 hedendaagse muziek naar een breed publiek. 9×13 daagt componisten uit tot het schrijven van een nieuwe compositie of arrangement voor deze hedendaagse fanfare. Met een swingende of juist strakke choreografie en een uitgekiende en uitdagende regie brengt het ensemble nieuw gecomponeerde muziek rechtstreeks naar een groot publiek. Of dat nu op festivals, in het park, op straat, bij allerlei feestelijkheden of in de concertzaal is.
Les Fauves
Negen levens kruisen elkaar in een dynamische hotellobby die op het eerste gezicht kleurrijk en vrolijk oogt, maar onder de oppervlakte een wereld van melancholie over dingen die nooit waren verbergt…
De kleurrijke productie waar 9×13 in 2019 mee naar festivals trekt heet Les Fauves. Geïnspireerd op de schilderstroming het Fauvisme (De Wilden) uit de 20e eeuw, het door Ilja Leonard Pfeijffer zo mooi beschreven verval van Hotel Europa, en de surrealistische werelden van filmmaker Wes Anderson, worden scenes opgevoerd die plaatsvinden in een denkbeeldige hotellobby. Een plek waar de levens van mensen op allerlei manieren met elkaar in contact komen. Op het eerste gezicht vrolijk en vol levenslust, maar ook altijd met een zweem van melancholie en verlangen.
Alvast kijken

Tijdens EEF vindt de try-out/avant-première van Les Fauves plaats.

PAUL CHERRYSEED

PAUL CHERRYSEED

Zaterdag 15 juni

Gitaar, accordeon en zang … maar toch lijkt het of er een heel orkest staat op podium Hout. Paul (de stem en gitaar) en Ilse (accordeon en backing vocals) vallen in de categorie popmuziek als singer-songwriters, maar wel met een twist naar ‘latin’, ‘folk’ en ‘gospel’. Dat is niet alleen bijzonder, ook nog eens zomers en luchtig, ondanks het lief en leed dat in de teksten passeert. Het hippietijdperk is niet ver weg en vandaar de kwalificaties troostrijk, breekbaar en hoopvol. Liedjes verpakt als dansende verhalen.

JSRL

JSRL

Zaterdag 15 juni

JSRL de letters die staan voor  de gitaristen JULIO en SIFRA, zangeres ROWENNA & percussioniste LENYA.  Bijzondere talenten met een eigenzinnige invulling van hun favoriete songs. Rowenna met een heldere atletische stem en de begeleiders met genoeg muzikaliteit in huis om  

Caravan rand KREEK

Zaterdag 15 juni

DE HUISMUSSEN
‘Onder de wol’ heeft het programma van De HUISMUSSE. Het speelt zich af in een caravan die aan de EEF kreek is te vinden. Voor wie even wil bijkomen, nieuwsgierig is of nooit eerder in een caravan heeft geslapen. Want dat doen de HUISMUSSEN in die caravan: ze stoppen je lekker in en zingen je toe. En de oldskool kip van de mussen is ook nog eens erg sfeervol. Met Annelies van der Haar, Bregje de Heer, Edith Mulder en Lotus Tjoonk. Reken op 10 minuten per sessie  … en de tijden staan op het bord bij de KIP.

MONIEK DE LEEUW CD presentatie

MONIEK DE LEEUW CD presentatie

Zaterdag 15 juni

Moniek de Leeuw presenteert 15 juni haar eerste solo album ‘ Sea Roots’ 
Violiste en componiste Moniek de Leeuw, met haar ‘Roots’ in Zeeland, is een muzikale wereldreizigster! Noem het wereldmuziek, gypsy, klezmer, New Orleans-style, of hoe je wilt ; met haar eigen geluid en improvisatietalent doet het etiket er eigenlijk niet meer toe. Er gaan geruchten dat Moniek kan vioolspelen en tap-dansen, tegelijkertijd!
15 juni presenteerd Moniek bij EEF haar eerste Solo album ‘ Sea Roots’ samen met haar geliefde bandleden van de Balcony Players, waarmee ze al vaker optrad bij het Eef festival. Na het uitbrengen van 2 albums met de Balcony Players, reisde en toerde Moniek solo & met verschillende bands in o.a  India, Israel, Louisiana en de Balkan! Geïnspireerd door de muziek uit die landen, componeerde ze bijzondere muziek met een mix van folk , klezmer en gypsy muziek! 
De CD release toer begint 15 juni in Zeeland, en gaat deze zomer door in onder andere België en Zwitserland! In Oktober gaat Moniek haar CD presenteren in Israel & daarna staat New Orleans in de planning!
Moniek  - viool, piano, Ilse Roskam - accordeon/zang, Daniel van Huffelen - Contrabas, Polle van Gijzel – Drums

 

HANDKERCHIEF

HANDKERCHIEF

Zaterdag 15 juni

Handkerchief is een jong collectief uit Antwerpen. Een band  die graag speelt met een arsenaal aan muziekgenres zoals rock ‘n roll, blues, ska, gypsy, gospel, surf, calypso and rumba. In 2015 verscheen een eerste album ‘Dancing Bones’ en in 2017 kwam de opvolger ‘Sean Rain River’.  Muziek die altijd rauw en ongepolijst blijft, met een doorleefd randje waar vooral zanger Christof Annaert  met zijn ‘Tom Waits’ geluid aan bijdraagt. Uiteindelijk is het een feest om te horen, en vooral lekker om op te bewegen. We denken dat stilzitten geen optie is. Past dus helemaal bij de inmiddels traditionele afsluiting van de EEF zaterdag!
Handkerchief is: Christof Annaert (Vocals, Guitar, Blues Harp), Tijs Bonner (Organ, Piano, Guitar, Vocals), Tom De Wilde (Drums), Simon Beeckaert (Double Bass), Rein Reggers (Tenor saxophone), Floris De Smet (sax), Lies Vandeburie (Trumpet) en Nele Paelinck (violin, accordion).

VAGANTEN KOST

VAGANTEN KOST

Zaterdag 15 juni

Op het podium waar de wortels van muziekgenres doorklinken beginnen we zaterdag met de traditie van het volkslied. Het duo Anna en Peter Clijsen (zang, harp en gitaar) reizen al  6 jaar met  eigen werk en stukken uit renaissance en op Keltische- en Noorse volksmelodieën geïnspireerd werk. De liedjes van Peter zijn deels gedicht in ‘een kleine taele’, een type nedervlaams.  Het duo is tot in Frankrijk te horen.  Dat rondreizen is iets wat bij echte vaganten hoort.  Hun reis voert dit jaar naar het EEF bos, waar tradities bloeien als nooit tevoren. 

Blueberry Blossom Band

Blueberry Blossom Band

Zaterdag 15 juni

Microfoon in het midden en de acht muzikanten daarom heen. Bluegrass, hillbilly en country dus in het bos. Amerikaanse tradities uit de zuidelijke staten. Heel herkenbaar en een onuitputtelijke bron om mee te werken. De Bluesberry Blossom  Band doet de rijkelijk en naar hartenlust. Met die instelling weet je al snel de ziel van deze muziek te raken. met een lekker up-tempo americana sausje. De Blossoms komen voort uit ontspannen jamsessies en spelen nog steeds met het daarbij behorende en aanstekelijke enthousiasme. Hillbilly voorzien van een lekker up-tempo americana sausje.

ESKINA

ESKINA

Zaterdag 15 juni

Pop en neo-klassiek komen bij Eskina heel dichtbij elkaar.  De muziek heeft iets weg van een ontmoeting tussen Radiohead en Philip Glass. Minimalistisch en Alles draait in deze band om gitarist Merel van den Hoek. Met haar band  imponeerde ze in 2018 in bij De Grote Prijs van Nederland toen nog onder de naam VanHoek. Inmiddels zijn de opnamen van een debuut CD voltooid.  Niet op wachten, maar dus eerst naar podium Hout in het EEF bos. 
Merel van Hoek (guitar/compositions), Kellen McDaniel (viola), Berber Heerema (violoncello), Joop de Graaf (bass), Milan Pestel (drums)

Inlaag Moniek

Zaterdag 15 juni

Moniek treedt zaterdag ook op met accordeoniste onder de naam BALCONY GIRLS bij INLAAG met een ‘reis’programma voor kinderen. Ze kunnen meedoen!

ZOEM met echte IMKERS

Zaterdag 15 juni

ZOEM met echte IMKERS
Bijenhotel maken – bijen-observatiekast – workshop lippenbalsem

KEES & KOOS

Zaterdag 15 juni en zondag 16 juni

WAAR IS HARRY?
Harry, de kat van Oma Kees & Oma Koos is weg… wat raar, dat doet ie anders nooit… Er kwam een vlinder binnenvliegen en Harry ging er zómaar achteraan. Misschien is Harry verdwaald?
We moeten Harry zoeken, alle kinderen zoeken mee. Een tocht langs verschillende huizen, hokken en nesten. Als we Harry gevonden hebben, wordt het een waar knuffelfeest.
De voorstelling (voor 2 +, ca. 30 min.) is  geïnspireerd op het boek ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers.

JEREMY LAHR BAND

JEREMY LAHR BAND

Zaterdag 15 juni

Jeremy Lahr zocht zijn weg via jaren 70 rock naar  punkrock en een alternatief  singer-songwriter genre. Na deelname aan popprojecten zete hij een volgernde stap naar een muziekopleiding. En dan komen ineens die diverse genres samen. Dat horen we dus allemaal in een uitgebalanceerde eigen stijl terug bij zijn  de Jeremy Lahr Band.

 

Golden Glows

Golden Glows

Zaterdag 15 juni

Nooit kreeg de Amerikaanse folkmuziek een glanzender eerbetoon dan door de Belgische Golden Glows. In het thuisland weten ze dat al geruime tijd, uitverkochte zalen daar. Het kan geen kwaad dat hun muziek ook hier die status krijgt die het verdient. Soms adembenemend mooi, dan weer onheilspellend donker of onnavolgbaar krachtig. De sturende melodieën bepalen de sfeer en de spanning die in hun songs besloten ligt. Mooie stemmen doen de rest. Alles wijst richting folk met country en gospel als leidraad.  Maar verrassen kunnen ze ook, zoals met het uitbrengen van een korte film compleet met een eigen soundtrack..  Afterglow heet dat Golden Glows product. Maar het zijn vooral hun concerten en een serie albums/songbooks die te beluisteren zijn als een historisch verantwoorde bloemlezing van de Amerikaanse folk. Een aanrader!

Bridget & The Goldfish

Bridget & The Goldfish

Zaterdag 15 juni

Bridget is een fladderaar wiens tochten haar door heel Europa en Latijns-Amerika hebben geleid. De sporen daarvan draagt ze nog op haar vleugels, en neemt ze dan ook mee in haar muziek. Zo zingt ze graag in het Frans, Engels en Spaans over onder andere onbereikbare liefdes, maar ook over de rare, onrechtvaardige wereld waarin we leven. Bridget laat daarover haar gedachten gaan, maar doet dat vaak met een mooie en vooral mooie muzikale glimlach. Met The Goldfish en de inbreng van de muzikanten beweegt de muziek zich ergens tussen folk en chanson. Niet vreemd dus dat de groep de Prix de la Créativité van de Alliance Française Nederland op de Concours de la Chanson heeft gewonnen.  Dat brengt ze  eerder vandaag ook nog naar het EEF Café chantant  voor een ‘Franse sessie’. 

La Chapelle Sauvage

La Chapelle Sauvage

Zaterdag 15 juni

Op zaterdag een aantal klassiek geschoolde muzikanten die de grote meesters naar EEF brengen: La Chapelle Sauvage’. Het klinkt als de titel van een spannende avonturenfilm. Voor een muzikaal avontuur zorgen ze zeker. La Chapelle Sauvage ontstond onder impuls van de jonge Belgische dirigent Karel De Wilde. Hij kwam met een internationaal initiatief om jonge professionele musici uit heel de wereld samen te brengen. Wat hen bindt en typeert is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse, kritische en reflectieve houding.  Daar ga je dus voor zitten. Dat kan op het EEF eiland SSST waar boeken en klassieke muziek samenkomen; Karel de Wilde komt achtereenvolgens met achtereenvolgens een strijktrio met werk van Beethoven, een sextet met de vier seizoenen van Vivaldi en tenslotte een kwartet voor een set ‘zomerse muziek’ van Purceel tot Gershwin.  Maestro …. Laat het avontuur maar beginnen!

VIERdeMUZIEK

VIERdeMUZIEK

Zaterdag 15 juni

Vier mensen vieren het leven met het maken van kleinkunnst. En komen ze langs bij EEF dan blijft het niet bij muziek, maar komt ook dans om de hoek kijken. Daarvoor schuiven de dansers van Stichting Dansz aan. De liedjes  komen uit het hart, de dans uit alle vezels van het lichaam.  De liedjes behoren veelal tot het cultureel erfgoed, zoals het werk van Toon Hermans. Overwegend Nederlandstalige luisterliedjes dus, mooi en ontroerend … echt uit het hart. Het zingen gebeurt zowel solo als meerstemmig. Een feestje dus, en dat daar dans bij past maakt het bovendien zichtbaar bijzonder. 
De muzikanten: Wilbert van Waas (bariton), Rianne Walhout-Ivens (mezzosopraan),  Peter Reinders (tnor), Dick van Waas (tenor, gitaar).

Le Jardin Secret - KUNSTCREWXXL

Le Jardin Secret - KUNSTCREWXXL

Zaterdag 15 juni

België heeft een reputatie als het gaat om grote componisten, muzikanten zangers. Django Reinhardt, Toots Tielemand, Brel, Adamo …. Wereldberoemd. Maar nog meer namen komen nauwelijks tot over de grens. Niet omdat ze minder zijn, maar behalve in eigen land gewoon niet ontdekt. Misschien wel omdat je iets moois voor jezelf wil houden. Dat gevoel krijg je als je de muziek van Gentenaar Lieven Tavernier hoort. Ingetogen, melancholiek, romantisch en van een hartverscheurende schoonheid. Gerard van Maasakkers had al een bescheiden succes met zijn lied ‘fanfare van honger en dorst’. Maar veel bleef hier onbekend. In Zeeland trad hij op bij muziekfestival Pasorale in Nisse. Daar bleef het bij. Maar nu bij EEF een bijzonder eerbetoon door andere ‘grote’ Belgische muzikanten. Ze noemen zich Le Jardin Secret en komen met een Frans repertoire bedacht en geschreven door Lieven Tavernier. Zijn muziek vertrouwd hij toe aan zangers Kimberley Claeys (Little Kim) . Ze krijgt muzikale begeleiding van onder andere Philippe de Chaffoy (viool), Stan Vangheluwe (piano), Mario Vermandel (contrabass) en speciale gast, Rony Verbiest (sax, mondharmonica, accordeon). Hun muziek blijft niet beperkt tot de vertalingen van Tavernier. Ook andere componisten en eigen werk komen aan bod.

 

EEFRAPCREW

Zaterdag 15 juni

Zaterdagavond 15 juni EEFRAPCREW
Op zaterdagavond  even lekker rappen. En dat met de beste aanstormende Zeeuwse rapacts. The Family First dit jaar uitverkoren voor deelname aan PopaanZee Gold, sTony, die daar vorig jaar aan deelnam en nu duizenden volgers erbij krijgt bij elke stream die hij online zet. Qube ging er dit jaar al met de titel Zeeuwse Belofte 2019 vandoor. Dat belooft dus wat!

The Family First

The Family First

Zaterdag 15 juni

EEFRAPCREW The Family first zijn zanger Gayito Joval en rapper Thenselo. Ze maken zomerse vrolijk en positieve muziek in de genres dancehall en R&B. Met over de 400.000 streams op Spotify en hier en daar optredens in Zeeland timmeren ze al goed aan de weg. Ze vonden het tijd om erkenning te krijgen voor wat ze doen en wie ze zijn. En die kans krijgen zij binnen het traject van Popaanzee Gold waarbij veelbelovende Zeeuwse acts een jaar lang gecoacht worden in hun creatieve en zakelijke ontwikkeling.

sTONY

sTONY

Zaterdag 15 juni

EEFRAPCREW Vorig jaar was Antonio Lorello (sTONY) al bij EEF met zijn groep Zero-One –Eighteen. Maar hij had meer in zijn hoofd, dingen die met de groep niet konden. Dus pakte Antonio het solo aan onder zijn artiestennaam sTONY . En dat was geen verkeerde keuze. Bijzondere teksten en zelfs een meezinghit (Loes onder de DOUCH) vloeiden uit gedachten naar een groeiende schare fans.  Een EP vindt gretig aftrek op de bekende steamingsdiensten. sTony zet Zeeland op de kaart als hiphopland. EEF doet mee.

Alex Roeka

Alex Roeka

Zaterdag 15 juni

Een lied van Alex Roeka gaat je niet zomaar in de koude kleren zitten. Het is meestal een rake klap die aankomt. Romanticus en realist strijden in zijn liedjes om een waarheid die stand houdt. Dat beroert en raakt.
Roeka bezingt het leven in al zijn facetten op een weinig verhullende wijze. Maar de eenvoudige melodieën en simpele akkoorden camoufleren de enorme rijkdom aan woorden en gevoelens die in zijn muziek zit verborgen. De breekbaarheid klinkt er meedogenloos.  Voor teksten en muziek put Alex Roeka al vanaf zijn eerste album uit 1996 uit zijn eigen leven. Inmiddels, met tien albums op zak, is het een levenswerk dat hij zelf omschrijft als de ‘Autobiografische Stroom’. 
De jeugd in het Brabantse Ravenstein, zijn jaren als schipper en als psycholoog en de liefde (of het ontbreken daarvan) komen steeds terug. Op veertigjarige leeftijd kiest Alex Roeka voor de muziek en verschijnt het eerste album ‘Zee van Onrust’. Die onrust zal altijd blijven. Het leven is lijden … ,,maar’’, zo laat hij in een interview weten, ,als je dat lijden in muziek kan vertalen dan levert dat weer schoonheid en troost op. Hoe dieper je lijdt, hoe meer je gevoelens onder ogen kan zien.’’ 
Roeka is schatplichtig aan Bob Dylan, Tom Waits en Leonard Cohen. Zijn intensieve manier van musiceren doet denken aan Brel. In de schaduw van die grote namen heeft  Roeka inmiddels wel de erkenning gekregen die hij verdient. Met zijn lied ‘Noem ’T Geen Liefde’ behaalde hij al in 2000 de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Roeka vertaalt het leven en geeft er een poëtische betekenis aan waarmee we de toekomst tegemoet kunnen treden. ‘Ik wil leven … want waar leef ik anders voor’. Onlangs verscheen een bundel proza gedichten: ‘Al het waaien van de wereld’.

 

Isabel Provoost

Isabel Provoost

Zaterdag 15 juni

Isabel Provoost traalt ambitie aan alle kanten uit. En terecht. Wie de pop volgt kent haar al door haar deelname aan het programma The Voice Kids (2014) en later met haar deelname aan The Voice of Holland (2017). Bij beide talentenjachten werd zij tweede. Onlangs toerde zij met begeleidingsband (Bart Kuijpers – drums, Jaimy Manuhutu – bas, Niek de Koster, Jarmo Lopulisa – gitaar) langs verschillende Nederlandse theaters met haar show ‘This is me’. Met het schrijven van hun eigen nummers zijn zij toe aan een volgende serieuze stap.

 

QUBE

QUBE

Zaterdag 15 juni

EEFRAPCREW Jasper van den Bovenkamp uit Middelburg, beter bekend als dichter en rapper Qube heeft de Zeeuwse Belofte gewonnen. De Zeeuwse Belofte is de grote finale van de Zeeuwse bandcompetities Spectra, PodiumZ, Regioruis en Steenworp. Al deze competities vaardigen één van hun deelnemers af om te strijden voor de titel de Zeeuwse Belofte. De jury loofde Qube voor zijn originaliteit, kalme en zelfverzekerde podiumuitstraling en zijn oldschool beats die muzikaal toch erg goed in elkaar steken.  Van Qube verscheen onlangs een 2de EP. Opvallend zijn de sterke poëtische, vaak wat donkere, teksten. Melancholie verpakt in opbeurende ritmes.  

Mentasticles

Zaterdag 15 juni

Zaterdag bij INLAAG/EEF BEACH 13.30 – 14.00 uur. Mentasticles: 
Wat? Je leert op een voelende manier je lichaam en bewegingen kennen. Daarbij staat genieten en gemak voorop. Denk aan soepelheid, en een ontspannen natuurlijke houding. Nieuwsgierig …  gewoon eens meedoen.

EEF BEACH

Vrijdag 14, Zaterdag 15, Zondag 16 juni

HUISJES – EEF BEACH 
Vrijdag 19.00 – 22.30 uur
Zaterdag 11.00 – 22.00 uur
Zondag 11.00 – 17.00 uur

Een omgebouwde bouwkeet, 4 strandhuisjes en een mini-muziektentje vormen de drie festivaldagen het beleefgebied achter de Kreek. 

MADELIEF
In de bouwkeet (omgedoopt tot ‘MADELIEF’) een eigen programmaatje voor maximaal 15 bezoekers, Korte films, zo nu en dan een optreden, en verrassende performances. Kijk op de aankondigingen wanneer er wat te beleven is. Dat geldt voor alle EEF BEACH huisjes.

HUISJE EEF BEACH 1
Gezonde voeding, het opklaren van het gemoed, ontdekken van nieuwe emoties en beleven te worden wie je bent  …  welkom bij EEF  … daar kan wat ongestructureerd bewegen dus zomaar bij. De HOELA-HOEP experience is terug bij EEF.  Drie dagen. Hier ook de TAI-CHI en MENTASTICLES op zaterdag en zondag.

HUISJE EEF BEACH 2
Kunstenares Magdeleen van Eersel richt er tijdens de drie EEF dagen haar ‘DROOMKAMER’  in, want behalve beëdigd kunstenaar is ze ook gediplomeerd droomgids. Die 2 feiten komen dus mooi bij elkaar tijdens haar EEF verblijf. Hoe?: ,, Ik zit aan tafel met papier, potloden, krijtjes en inkt, klaar om de droom te tekenen die iemand getekend wil zien. De droom in kwestie mag er een van de nacht zijn, maar ook bijvoorbeeld een wensdroom.’’  Maar evengoed kun je aankloppen voor een portret of (voor kinderen) een kleurplaat.  Voor een kleine bijdrage (3 euro droomtekening, portret en 1,50 kleurplaat)) dus een herinnering aan een herinnering  … zoiets? 
vrijdag 18.30 – 21.30 uur
zaterdag en zondag 11.00 – 18.00 uur

Workshop Droomreizen
Onder begeleiding van beeldend kunstenaar en droomgids Magdeleen van Eersel ga je je droom vangen, een van afgelopen nacht of eerder. Op papier, want we hebben potloden, pennen, krijtjes, inkt en kwasten. Door je potloden over het papier te laten reizen, vang je de droom, kun je hem verder dromen, en kun je beter horen wat hij je influistert. 
Zaterdag: 13.30 – 15:00 uur en 16.30 – 18:00 uur
Zondag:  13.30 – 15:00 uur
Kosten deelname 5 euro

HUISJE EEF BEACH 3
De Stichting Vlam geeft aansprekende en toegankelijke inkijkjes in het leven van vroeger. Dat doen ze met (heel) oude foto’s onder de titel ‘O kijk dat zijn oude foto’s van hier’.  Dit jaar komen met dat project naar dorp Wissenkerke. Een mooi ommetje met een ‘raamexpo’ van zo’n 24 foto’s van meer dan 100 jaar oud. De moeite waard om daar dus een kijkje te nemen. Maar om een idee te krijgen van het hoe en wat richt het team VLAM een EEF huisje een pop-up expo in en  toont drie dagen een inkijkje in hun bijzondere manier om geschiedenis terug te halen naar het hier en nu.
 
HUISJE EEF BEACH 4
Kunstenares Annemie Abelshausen  is weer drie dagen aanwezig. Voor vrijdag staat het werken met alcoholinkt op tegeltjes op de agenda (19.00 – 22.00 uur). 
Zaterdag kunnen belangstellenden (volwassen) om 14.00 uur  en om 16.00 uur een groepsschilderij komen maken met verf gieten ( Fluid Art). Kleine groepjes van minimaal 2 en maximaal 5 mensen kunnen samen een schilderij gieten. (en na drogen – zondag – ophalen). Maximaal 15 mensen per workshop. Deelname kost 10 euro. Er zijn ook demonstraties verf gieten.

MINI MUZIEKTENT
Gun jezelf de ervaring dat muziek je hoofd insluipt. Dat kan drie dagen bij de silent sessies het kleine EEF BEACH podium.  Een verlengstukje van het Kunstcrew Eiland voor singer-songwriters. Een bijzondere indringende manier om heel dichtbij en onontkoombaar deel uit maken van een mini-concert.  LET OP: bij het podium de aankondigingen van wie, wat, en wanneer. 

Vrijdag o.a. FAURE, Sigourney de Roos
Zaterdag o.a. Julio , Rowenna, Lenya 
Zondag o.a. Thijs & Lois, Marith van Beek, Tricycle

SPONS & DRAAD

Zaterdag 15 juni

Muzikanten die klanken binnen het collectief een eigen weg laten zoeken. Experimenteel en ondefinieerbaar, een muzikaal anarchisme. Dansbaar en poëtisch. Da-Da Punk

ANNE van DAMME

ANNE van DAMME

Zaterdag 15 juni

EEF BEACH – ‘tussen de oren’ huisje: silent concerts met koptelefoons door ANNE van DAMME
Singers-songwriter van het zuiverste water. Ze klinkt helder en heeft een stem die golft op de mooie teksten die ze schrijft.  Ze zingt zoals ze is, nuchter, maar met diepgang en behendig laverend tussen tristesse en joie de vivre.  Anne komt van oorsprong uit Zeeland, vertok voor een muziekstudie naar Tilburg en woont tegenwoordig in Den Bosch. In 2016 verscheen de debuut CD ‘June’. Vorig jaar verscheen een opnieuw verrassende opvolger ‘Waves’.  
https://www.youtube.com/watch?time_continue=75&v=5AGzC-HQLnc

Het verborgen sprookje van Zeeland

- VPRO 3voor12 -

Blijf op de hoogte over EEF

Eindeloos Eiland Festival wordt mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Noord Beveland Peet ICT Provincie Zeeland

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje: