Programma EEF 2018

2018

Alles Vrijdag Zaterdag Zondag

Zaterdag

TENFOLD

TENFOLD

Een eigenzinnige jonge singer-songwriter. Kan zowel onderkoeld als meeslepend klinken. De melancholie en satire zorgen voor een relativerend contrast. Tenfold vertelt met haar folky liedjes verhalen die je meenemen. Inspiratiebronnen als The Tallest Man On Earth en Laura Marling zijn terug te horen in haar zang- en gitaarspel. Zo iemand maakt EP's die moeilijk zijn onder te brengen bij welke categorie dan ook. Soms ga je terug in de tijd door haar jazzy draai, een knipoog naar Peggy Lee, dan weer vlieg je een nieuwe toekomst van musiceren binnen met onnavolgbare melodieën. Voor het eerst in Zeeland met ook een blik op  een aankomend debuut album.

JP

JP

Jan Piet (JP) de Klerk (JP & The Seeger Session Band) heeft vorig jaar eigen werk uitgebracht op het album ‘Old Cold Church Road’. Een verzameling songs op het snijvlak van country, folk en rootsrock. JP DeKlerk komt voor een bijzondere set met dochter Lonneke (backing vocals) en gitarist Ralf Wychgel naar EEF.

Louis Johnson & The Desert Wolf

Louis Johnson & The Desert Wolf

Zoals de EEF bezoeker zijn ontdekkingstocht langs podia kan maken, zo ontdekte de Amerikaanse zanger-gitarist Ry Cooder de blues uit Mali. Authentieke Afrikaanse muziek waarin de herhaling, het stuwende lyrische en hypnotiserende ritme en behalve de gitaar dat kenmerkende snaarinstrument de kora sfeerbepalend zijn. Bij EEF zatermiddag een variant door Louis Johnson & The Desert Wolf.

ASUNTA & THE LIGHT ORCHESTRA

Achter die enigszins verwarrende naam gaat een zeer bijzonder Belgisch muzikaal duo schuil dat opviel door een bijdrage in het VPRO-programma Vrije Geluiden Dat leverde een spervuur aan enthousiaste reacties opleverde. De zwoele stem van Mandaglio en het klassiek geschoolde gitaarspel van Thys vormen samen een platina eenheid en tonen bijzonder muzikaal lef met subtiel en doorleefde muziek

 

Vliegerconcert

Vliegerconcert

Spelen met Wind en Muziek - Vliegerconcert met DJ Vindictive en saxofonist Erwin Vann  Het zijn kunstenaars; de mannen en vrouwen die ieder jaar bij EEF het luchtruim kleurrijk versieren. Vuurwerk zonder geknal en rook, maar van een verstilde pracht. Ze ontbreken deze vierde editie niet. Pakken zelfs uit met een klein eigen podium waar omheen muziek zweeft. Zo is er op zaterdag, als ook één van de langste dagen moet wijken voor het duister, een eerste ‘vliegerconcert’. Een eerbetoon aan de grote jazzlegenden door DJ Vindictive en saxofonist Erwin Vann. Vindictive (de artiestennaam van Chris Smith) was al vaker te gast bij EEF. Een kunstenaar in het veroorzaken van sfeer en ontroering. Bij zijn DJ Big Band ontmoette hij de Belgische saxofonist met een enorme staat van dienst. Erwin Vann speelde met  grootheden als Wayne Shorter en Toots Tielemans. Vindictive ‘s reputatie is niet minder en hij is de muzikant die altijd en met iedereen muzikale verbindingenkan smeden. Nu met  Erwin Vann en de vliegkunstenaars om jazzmusici als Miles Davis, Sarah Vaughan en Billy Holiday hun ‘hemelvaart’ te geven

 

Low Joe Hansdsome

Low Joe Hansdsome

Denk aan de cellosuites van Bach en tegelijk ook aan de bluesgrass van Bill Monroe of Chet Atkins. Die combinatie lijkt moeilijk of zelfs onmogelijk, maar bij Slow Joe Handsome (we kennen hem misschien beter als Laurens Joensen), klopt het als een bus. Droommuziek, een genot om op weg te dromen. Een gitaar en een mandoline ... en uiteindelijk Bachgrass. 
Foto 3voor12drenthe

FLAMENCO

FLAMENCO

Myrddin is een Belgische gitarist die zijn hart en ziel aan de gitaar heeft verpand. Een lid van één van Belgisch muzikaalste families. Met verwijzingen naar klassiek, jazz en gipsy blijkt flamenco de rode draad in alles wat hij doet en hoe hij ademt. Bij EEF treedt Myrddin op met danseres Saïdjah Galo en zanger Jose Ligero en een programma waarin een wereld vol passie zich ontvouwt. Ook ligero komt uit een kunstenaarsfamilie  uit Sevilla. Als kind leerde hij van zijn vader en andere meesters uit de zigeunerwijk van Triana de cante flamenco in zijn pure form. Saïdjah Galo krijgt de eerste lessen in famenco van haar moeder die een dansschool heeft. Later studeerde ze onder andere aan de flamenco-academie ‘La Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco’. Drie flamenco kunstenaars bij EEF!

KAWIENBI

KAWIENBI

Kawienbi is een vrolijke percussie- groep onder leiding van Onno van Tongeren. Ze brengen een programma van moderne arrangementen van authentieke Afrikaanse ritme's gespeeld op djembe's, doundouns, krins, kessekessedi, balafon, fluit en waterdrums.
Bandleden: Ron Breve, Richard van der Elburg, Pieter Fokkens, Onno van Tongeren, Michela Heijnsbroek, Margo Philipsen, Jan Blijenberg, Ilja Fase.
Eind zaterdagmiddag met een workshop Afrikaanse Dans olv Yvonne Dingjan, ‘s avonds een concert.

Jeffrey Martin en Anna Tivel

Jeffrey Martin en Anna Tivel

Jeffrey Martin en Anna Tivel stonden al op de lijst van de vorige EEF editie. De twee Amerikaanse singer-songwriters waren in Europa, maar te ver van EEF om langs te komen. Nu zijn ze er wel. Rechtstreeks uit Portland, Oregon en met ieder een set. Met stemmen die karakter en authenticiteit uitstralen. Met teksten die je raken. Zoals muziek bedoeld is dus. Bij EEF zullen ze ook samen te horen zijn. Ook dat is al afgesproken. 
Wil je alvast luisteren klik dan hierhier

Het plakboek van de Beatles-zusjes

Het plakboek van de Beatles-zusjes

Zoals iedereen zitten wij als EEF ook weleens te dagdromen. Van die dromen waarin alles mogelijk is. Voor je het weet heeft de verbeelding je in een melancholieke greep. Grijpbaar  geluk. We weten dat er artiesten zijn die ons meenemen naar die wereld van het dagdromen. Kunstenaars dus. Theo Hendriks is zo’n kunstenaar. John, Paul, George en Ringo bij EEF? Het kan! Met de drie zussen Loes, Joke en Riet,  hun plakboek en een superieure verhalenverteller en zijn pick-up komen de dromen vanzelf.  Om mee te dromen, zo mooi.

Jaune Toujours

Jaune Toujours

Een feestje  met de Brusselse Jaune Toujours is niet om op een stoel mee te maken. Muziek die je gegarandeerd in beweging brengt. Ook in je hoofd gaat het ritmisch duizelen. Mestizo, jazz, pop, brass, rock, fanfare, chanson, ska … gooi weg die hokjes. Jaune Toujours is al 20 jaar een hutspot van alles wat ons  aan het denken en dansen kan brengen.  De wereld in hun muziek, maar ook in hun reizen langs de podia. En toch nog maar zelden in Zeeland gezien of gehoord.  Dat maken we even goed. 
Wil je alvast luisteren klik dan hierhier

Lars van der Werf

Lars van der Werf

LARS VAN DER WERF verstaat de kunst om met gedichten een glimlach op gezichten te toveren. Gedichten die kort en eenvoudig klinken, maar iets hebben dat raakt en ontroert. Noem het gedichtenbundels die hij maakt, altijd is het een verzameling om vrolijk van te worden. Iets voor op een nachtkastje en met een glimlacht in te slapen. Op EEF met zijn typemachine om zijn repertoire met jouw verhaal in dichtvorm aan te vullen.

Sanneke van Hassel

Sanneke van Hassel

SANNEKE VAN HASSEL debuteerde in 2005 met IJsregen. Deze verhalenbundel werd geprezen om de licht absurdistische sfeer, de poëtische stijl en de aandacht voor details. Begin juni 2007 verscheen haar tweede verhalenbundel, Witte veder, die opnieuw een groot succes werd en waarvoor de schrijfster de BNG Literatuurprijs kreeg. In 2010 verscheen haar eerste roman ‘Nest’ en in 2017 haar nieuwe roman ‘Stille grond’, een actuele roman over de wil goed te doen en de angst voor het onbekende.

Pop aan Zee GOLD - Charades

Pop aan Zee GOLD - Charades

CHARADES - Ze omschrijven hun muziek zelf als een frontale botsing tussen een droom en de werkelijkheid. Postpunk en alternatieve rock dus. Niet alles is keihard afrekenen geblazen, de weemoed en melancholie zit er bij Charades gegarandeerd ook tussen. ’Grey Pillar Sky’ heet de debuut EP die vorig jaar uitkwam. De band bestaat uit zanger/gitarist Gerben Kieviet, bassist Frank Mastenbroek en drummer Rick Kouwenberg.

Wim Steenbakker

Wim Steenbakker

Zanger en klassiek gitarist
Met een kersverse Liesbeth List prijs op zak reist Wim Steenbakker op zaterdag 16 juni af naar EEF.  Daar laat hij horen hoe hij zich de laatste jaren op muziekgebeid heeft ontwikkeld tot een meester in diverse genres.  Zijn repertoire bestaat vooral uit bewerkingen van bestaande songs en chansons en klassieke stukken die hij een eigen draai geeft. Interpretaties die hij vakkundig en met gevoel voor ontroering kan vertolken.  In 2017 afgestudeerd aan het conservatorium en dit jaar dus deelnemer aan het internationaal Concours de la Chanson te Den Haag. Daar behaalde hij de prestigieuze  Liesbeth List-prijs met het klassieke Franse chanson ‘La maladie d’amour’ en het eigentijdse chanson ‘Savoir dire Merci’.  Twee nummers die we ongetwijfeld tijdens het EEF optreden te horen krijgen.

Zeeuws Jeugd Orkest

Zeeuws Jeugd Orkest

Klassieke toekomstmuziek uit Zeeland
Het barst op de drie EEF dagen van het jong talent. Theater, filmprojecten en vooral ook muziek. Van punkrock, hiphop, indiepop, singer-songwriters tot de puur klassieke oorsprong met Haydn, Bach en Elgar, Jong talent van her en der, maar dus vooral ook uit Zeeland. Ook al is EEF zelf ook nog jong, er is al sprake van een traditie. En dat leidt steevast tot verrassingen en ontroering. Zo ook op zaterdagmiddag met in Muralt talentvolle hiphop en in podium Loods twee Zeeuwse orkesten met een extreem lage gemiddelde leeftijd. Eerst het Zeeuws kinderorkest (tussen 7 en 12 jaar) en daarna de jongeren tussen de 11 en 20 jaar van het Zeeuws Jeugd Orkest.  Dat is een symfonieorkest voor jonge Zeeuwse muzikanten tussen ongeveer 11 en 19  jaar, en bestaat op het moment uit ongeveer 30 leden, onder de bezielende leiding van Carlo Nabbe. Voornaamste doel van het orkest is het samen muziek maken, de gezamenlijke muzikale ontwikkeling. Elke vrijdagavond komen de leden uit de hele provincie naar Middelburg om te repeteren. Tijdens hun jaarlijkse toer nu dus te gast bij EEF voor een eerste festivaloptreden. Spannend!

Rosemary & Garlic

Rosemary & Garlic

Verstilde droompop met alure
Hoe verstild, kabbelend en toch indringend dichtbij kan muziek klinken? Het duo Rosemary & Garlic bracht vorig jaar de song ‘I’m Here’ uit als voorloper van een album. Het nummer belandde al snel in de Spotify playlist van ‘Most Beautiful Songs’. Begin dit jaar verscheen dat album en daarop nog veel meer van al dat moois.  Liedjes als kleine landschappen om eindeloos in te verdwalen. Ongrijpbaar soms, dan weer duidelijk verwijzend naar een folktraditie die past bij verhalende singer-songwriters. De verstilde zang  komt van Anne van den Hoogen en de gelaagde muzikale omlijsting van piano en subtiele elektronica van Dolf Smolenaers. Anne studeerde literatuurgeschiedenis en hield daar een voorliefde voor de Romantiek aan over – een stroming uit de 19e eeuw, waarin de natuur emoties weerspiegelt en personages op zoek zijn naar authenticiteit. Haar teksten zijn beeldend en laten ruimte aan de luisteraar om er een eigen interpretatie aan te geven. Kortom: muziek om in mee te gaan. Rosemary & Garlic heeft in Nederland 700.000 vaste luisteraars., en de song ‘Old Now’ kent al 7 miljoen streams.

BALCONY GIRLS

BALCONY GIRLS

MuziektheaterMuziek is een Wereldtaal
Muziek is voor alle leeftijden. Dat bewijzen de twee frontvrouwen Moniek en Ilse van wereldband The Balcony Players. Een kinderprogramma dus voor alle leeftijden en nationaliteiten, want .. muziek is een wereldtaal. Spreek jij ook de taal van muziek of wil je die wel leren? Dan ben je klaar voor een avontuurlijke, te gekke wereldreis langs alle landen waar de Balcony’s de laatste jaren naartoe zijn gereisd. Soms reizen ze met de zigeuners te paard, dan weer zingen ze zeemansliedjes op een groot schip op weg naar Amerika. En misschien dat ze zelfs nog per luchtballon naar het verre warme Brazilië varen. Hoeveel avontuur kun je aan? 

Pop aan Zee GOLD - Zero One Eighteen

Pop aan Zee GOLD - Zero One Eighteen

ZERO ONE EIGHTEEN - een Engelstalige hip-hop formatie van 2 rappers, Sienta (Sietse) en MRN (Antonio). Sinds kort is ook DJ Syrup (Stefan) onderdeel van de groep. De naam verraadt overigens al dat alle leden van Walcheren komen. Denk aan rap, toegankelijk, herkenbaar, feest, Engelstalig en 0118 ... hebbes!

Pop aan Zee GOLD - Bas de Meijer

Pop aan Zee GOLD - Bas de Meijer

BAS de MEIJER - EEF heeft iets met Bas. Dit jaar voor de derde keer op een podium. En - zo is Bas - altijd met weer met iets nieuws. Rode draad in zijn ‘spoken word’ en knallende ‘flows’ is de sfeer waarin tolerantie hoogtijd viert en Bas steeds weer een persoonlijke draai aan een collectief gevoel kan geven. Een Old School rapper die altijd z’n eigen nieuwe route zoekt. Een wegbereider van hiphop in Zeeland.

Pop aan Zee GOLD - De Hobbyisten

Pop aan Zee GOLD - De Hobbyisten

DE HOBBYISTEN- Hiphop is de basis van deze band, maar ze mixen dit met elektronische sounds in een bandsetting. Mede hierdoor is de sound eigen en levendig, in combinatie met de twee energieke frontmannen wordt een optreden van deze band een echte beleving. De Hobbyisten profileren zichzelf als echte levensgenieters en willen iedereen laten meegenieten van hun hobby: muziek maken. Ze combineren hun elektronische sound met de akoestische instrumenten. Begin dit jaar verscheen de EP ‘E.P & Vloed’.

LOOK@YOURSELF

EEF Bosbios

LOOK@YOURSELF
Het beleven in optima forma. Wie de route naar de EEF BosBios volgt wacht een verrassing. Althans voor wie het kan zien. Een vertraginsgtactiek om zelf een korte geschiedenis te schrijven van het verblijf op het Eindeloze Eiland. De alternatieve bioscoop staring yourself dus. Als het leven zelf waarin we uiteindelijk allemaal onze rol spelen. Met dank aan kunstenaars Joost, Paco en Hanny.

DE BOUWMEESTERS

DE BOUWMEESTERS

EEF Kids

BouwMeesters is een interactief kunstwerk voor en door kinderen dat rondreist en steeds weer anders is. Het is een initiatief van Hendrien en Hester Pilz (beide beeldend kunstenaar) en wordt uitgevoerd en verder ontwikkeld door Hendrien, Leo Houtekamer (bewegend raadgever) en Dagmar van Wersch (beeldend kunstenaar). Met natuurlijke en gerecyclede eigenzinnige materialen bouwen kinderen al spelend hun eigen fantasiewereld. Ze creëren samen een monumentaal kunstwerk, vol beeldverhalen en plezier. Het hele kunstwerk wordt weer gerecycleerd. Dit natuur-educatieve kunstproject, heeft zijn oorsprong in 1998 en was onder andere te beleven tijdens Oerol, Somerset-House Londen en Into The Great Wide Open. Voor de 3de keer bij EEF op zaterdag en zondag bij podium Inlaag.

VISSER & ZWEMER

VISSER & ZWEMER

Walcherse zang- en dichtkunst
In het najaar van 2017 besloten de enige artiest die zingt in de Walcherse streektaal en de enige dichter die in die streektaal optreedt tot samenwerking.  Een logische stap, zei noe zelf.  Singer-songwriter Dingeman de Visser, ooit bekend met de band Dønder maar alweer jaren solo, en schrijver, verhalenverteller en dichter Jan Zwemer vonden elkaar in een afwisselend programma met soms een licht melancholische, dan weer een maatschappijkritische en vaak ook humoristische ondertoon. Briengt jen ooren mee en laet ze verwenne!

BlueBerry Blossom

BlueBerry Blossom

Wat is er mooier dan samen muziek maken? Kijk en luister naar The Blueberry Blossom Band en er is maar een antwoord mogelijk: Niets. Maar kijken en, luisteren naar dat plezier is ook al een belevenis.  De songs en tunes komen bovendien uit een collectief geheugen, dus dat verschaft toegang. Tijdloos dus, net als het plezier dat muziek maken geeft. De Bleuberry Blossom Band knispert van geluk bij iedere bluegrass traditonal die ze uit hun instrumenten en kelen tevoorschijn toveren. Zaterdag twee kansen om met de band dat akoestische feestje mee te vieren. Al vroeg (12.00 uur) bij podium LOODS en ’s avonds bij podium INLAAG.Voor de sfeer klik hier

Mees landt op het Eindeloos Eiland

Mees landt op het Eindeloos Eiland

Vorig jaar was Mees met haar volgelhuis  te gast bij EEF met gevleugelde vertellingen en beeldende liedjes. Dit jaar vliegt ze opnieuw uit en landt voor een driedaags verblijf op het Eindeloos Eiland. Een plek vindt ze altijd wel, zoals een strandhuis of de mobiele EEF huiskamer MADELIEF aan de rand van de kreek. En dan gebeurt het: een serie korte muziektheater voorstellingen over de relatie tussen mens & vogel.
Vergezeld door haar gitaar verhaalt en zingt Mees over de absurde en hilarische personages die deze serie voorstellingen zo bont gekleurd maken. Ondeugend, grappig, spannend; maar altijd intiem en liefdevol.
Als het leven een vogel was, dan waren muziek en fantasie haar vleugels. Dan was de lucht een podium om verhalen in te verspreiden.
Alvast een mooie foto van Billie-Jo Krul om haar komst te  vieren!

Blaze Bayley, Thomas Zwijsen & Anne Bakker

Blaze Bayley, Thomas Zwijsen & Anne Bakker

Zaterdagavond terug bij EEF … BLAZE BAYLEY met zijn akoestische vertolkingen van het Iron Maiden repertoire. Bayley toert nog steeds onder eigen naam met een complete hardrock-metalband over de wereld. En nieuwe albums van hem komen nog keihard binnen en krijgen lovende kritieken. Maar met zijn stem kan hij ook ontroeren, zijn teksten een extra dimensie geven en zinderend emoties vertolken. Dat past bij de passie van de flamenco die Thomas Zwijsen in zijn gitaarspel legt. En de singer-songwriter en violist Anne Bakker voegt daar subtiel accenten aan toe. Het trio toert door Europa en EEF is een halteplaats. Bovendien laat Anne eerder die dag eigen werk horen van haar nieuwe album in podium SSST en speelt ze op zondag met Thomas als extra toegift een briljant vaarwel. Een trio dat met hun visie op muziek helemaal thuis hoort op het Eindneloos Eiland Festival.
https://www.youtube.com/watch?v=gRzvJCAdPfE

Convoi Exeptional

Convoi Exeptional

CONVOI EXCEPTIONAL
EEF had al in 2016 ondervonden dat het uitnodigen van CONVOI EXCEPTIONAL in een feestje ontaard. Maar ze kunnen ook ingetogen ‘tekeer’ gaan. Een bijzonder muziekgezelschap. Op het nippertje toegevoegd aan de EEF 2018 Line-Up. Met Barre Verkerke in de bezetting op toetsen, zoals dus in 2015, en toch weer heel anders, want ‘time goes by’ en stilstaan is geen optie. Zaterdag bij EEF, hou ze in de gaten.

Dansende Dieren Deuntjes

Dansende Dieren Deuntjes

EEF Kids

THEATER
Zaterdag de voorstelling DANSENDE DIEREN DEUNTJES door Rosanne de Graaf. 
Een prachtige muzikale ontmoetingen tussen de allerkleinste kinderen en artiest Rosanne de Graaf. 

Schminken, knutselen en peuteropvanlg

Schminken, knutselen en peuteropvanlg

EEF Kids

Bij Els, Willeke en Daniële kunnen kids van alle leeftijden op allerlei manier knutselen. Schminken is natuurlijk voor alle leeftijden net als rondlopen in een mooi camouflagepak.

En - het moet niet gekker worden - er is dit jaar een peuteropvang bij EEF, niet als attractie maar om onbezorgd van het festival te genieten.

Ezels knuffelen

Ezels knuffelen

EEF Kids

Wandelen met ezels werkt heel ontspannend en is een unieke gebeurtenis. Door de kalmte en de rust van de ezel, sta je dicht bij de natuur en gaat deze niet zomaar aan je voorbij. De ezels zoeken graag contact en op EEF kun je er eindeloos mee knuffelen.

Florence Tonk

Florence Tonk

FLORENCE TONK ‘is een goede verhalenvertelster en zet enkele keren de lezer op het verkeerde been. Ook zorgt ze voor een relatief verrassende afloop, die je als lezer niet kan voorzien.’ Dat schreef een jonge lezer op de website scholieren. Mooi, vooral als je weet dat Florence, net als Lars en Sanneke overigens, tot een nieuwe garde dichters en verhalenvertellers hoort. De scholier had ‘IJsheiligen’ gelezen, de roman die in 2017 verscheen. Het was haar 2de roman. Daarin weet ze te ontroeren met een verhaal dat actueel, persoonlijk en op een verrassende en inspirerende manier een maatschappelijk thema aansnijdt. Eerder verscheen een dichtbundel ‘Anders komen de Wolven’ en de roman ‘Blijf bij ons’.

KunstcrewXXL

KunstcrewXXL

EEF geeft jong talent kansen en een eigen podium

Tijdens het festival weekend krijgen jongeren die al actief bezig zijn met de uitvoering van een kunstvorm de kans daarmee bij EEF verder aan de slag te gaan.
Niet zomaar jongeren, wel talenten op gebied van de diverse kunststromingen. Een aantal heeft dat al bewezen door mee te doen aan de diverse projecten voor kunst en cultuur in de provincie, zoals de contesten voor popbandjes, De Kunstbende, een theater-, dans- of muziekschool. Maar ook degenen die in alle stilte op een zolderkamer de mooiste gedichten schrijven, geluiden aan elkaar verbinden of ongekende modetrends  bedenken zijn dan welkom. Welkom om met een team aan professionele coaches samen een eigen, nieuwe productie op te zetten en die twee keer op het festival uit te voeren (zaterdagavond en zondagmiddag). Een voorstelling waarin al die kunstuitingen een plek krijgen ... vandaar dus meer dan alleen muziek of alleen dans... nee ... alles komt samen. Daarom ook die toevoeging met ‘XXL’.

En zo kom je met die passie  een stap verder en grijp je de kans om dat wat al zo mooi en interessant was een leuke duw voorwaarts te geven. En voor het EEF- publiek de kans om een kijkje in de keuken van talentontwikkeling te nemen. Zo is dat uiteindelijk dubbel genieten!

Het project KunscrewXXL is mogelijk dankzij steun van de provincie Zeeland

Symfonisch Eiland

Symfonisch Eiland

SYMFONISCH EILAND
In 2016 kreeg EEF het verzoek van Pontes Technasium in Goes om een opdracht voor hun brugklasleerlingen te bedenken. Dat gebeurde. En sindsdien is op de school gewerkt, door inmiddels meer dan 120 (!) leerlingen aan het vormgeven van een ‘symfonisch eiland’. Vorig jaar resulteerde het in veel ideeën en een aantal objecten van gerecycled materiaal. Daarmee gaf een groep leerlingen bij EEF hun eigen concert. Dit jaar gaat de opdracht weer een stap verder. Geluidskunstenaars en vormgevers Hans van Dorp en Onno van Tongeren zijn ingeschakeld om de leerlingen te begeleiden naar drietonige grotere objecten die als instrument dienst kunnen doen. Een symfonisch eiland als een symfonisch orkest ... spannend of dat gaat lukken!

‘Symfonische Wei’ gaat in samenwerking van EEF met: Technasium Pontes, Classic!Fever, Kunstcrewxxl

POPacademy Zeeland & POPaanZEE Gold

POPacademy Zeeland & POPaanZEE Gold

POPACADEMY ZEELAND & POPaanZEE GOLD

Zeeland timmert aan de landelijke popweg met bands als Peer, Bløf en Racoon. Maar met zo mogelijk nog meer succes gebeurt dat met jong poptalent. Er zijn aardig wat kansen voor jonge muzikanten om van zich te laten horen. Dat blijkt voor anderen weer een stimulans om ook met muziek aan de slag te gaan. Het verklaart deels het grote aantal talentvolle jongeren uit de provincie dat voor een opleiding aan een landelijke popacademie of conservatorium kiest. En in Zeeland zelf zijn er naast de reguliere muziekscholen veel projecten die bijdragen aan die keuze. Ze bieden mogelijkheden om je hier al vroeg op een speelse manier in muziek te bekwamen. Denk aan RegioRuis (Schouwen-Duiveland), Spectra (Zuid-Beveland), Podium-Z (Walcheren) en Steenworp (Zws-Vlaanderen). EEF doet daar op een actieve manier aan mee. Niet alleen door eigen projecten zoals De ‘Kunstcrewxxl’ en dit jaar ‘From us to You’, maar ook door met die bovengenoemde organisaties samen te werken. En dan krijg je op vrijdagavond het beste van de startende muziekacts en vooraf Podium-Z workshop bands. Op zaterdagmiddag bij EEF de acts die al wat meer ervaring en reputatie hebben opgebouwd in het Pop aan Zee traject. Bekijk alle optredens bij elkaar.

Vliegkunst & DJ Vindictiv & Erwinn Vann

Vliegkunst & DJ Vindictiv & Erwinn Vann

VLIEGKUNST ALS EEN LUCHTAQUARIUM
Voor de grote jazz legenden moeten we zaterdagavond - als het duister zijn intrede heeft gedaan  - bij het Vliegerpodium zijn. Een samenwerking tussen vliegerkunstenaars en de muzikanten DJ Vindictiv en saxofonist ERWIN VANN leidt dan tot een heuse hemelvaart. Natuurlijk op de klanken van de onsterfelijke muziek van grootheden als Miles Davis, Billy Holiday, Sarah Vaughan en Chet Baker.

Hemelvaart Jazzlegenden

Voorstelling ‘HEMELVAART JAZZLEGENDEN met DJ VINDICTIV en saxofonist Erwin VANN zaterdagavond na optreden Jaune Toujours bij tent LOODS

Meditatie en Muziek

Meditatie en Muziek

De dag beginnen met een meditatie om daarna heerlijk te genieten van de geweldige verrassingen die EEF ons deze keer gaat bieden. We starten de meditatie met een aantal ademhalingsoefeningen en daarna kun je liggend genieten van verschillende klanken. Een ontspannen begin van de dag.

Roerend Goed

Roerend Goed

Wat kan Roodkapje leren van Klein Duimpje? En hoe Groot en Boos is die Grote Boze Wolf? Enneh… waar kent Sneeuwwitje de wolf eigenlijk van? Theatergroep ROEREND GOED komt naar EEF met een muzikaal sprookje

Het is maar goed dat de jagermannen altijd in de buurt zijn. Altijd? Nou ja, behalve als het uitverkoop is, natuurlijk. Roerend Goed trakteert deze EEF editie op een kleurrijke voorstelling vol humor, live muziek en vreemde ontwikkelingen. Een voorstelling voor jong én oud, voor iedereen die nog geloven wil in de liefde én in ouderwetse sprookjes. ... O ja, en voor iedereen die diep van binnen weet dat moeders altijd gelijk hebben.

Fiepbus

Fiepbus

EEF Kids

FIEPBUS - DANSENDE DIEREN - BERE BOOS – MUZIEKREIS
De FIEPBUS is ontstaan in 2016 ter gelegenheid van de viering van de 100e verjaardag van Fiep Westendorp. Deze vrolijk gedecoreerde dubbeldekkerbus rijdt sindsdien door heel Nederland. Het rijdend kunstwerk is maar liefst 9,5 meter lang en meer dan 3,5 meter hoog! Op de benedenverdieping van de bus kunnen de jongsten (4-8 jaar) in een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Ze vinden er allerlei spelletjes en bekende Fiepkarakters. Op de bovenverdieping kunnen 36 kinderen en begeleiders op de bankjes plaatsnemen om daar spelletjes te doen, te knutselen en nog veel meer. Deze brede variatie aan activiteiten prikkelen op een vernieuwende of bijzondere manier de fantasie van kinderen en belichten het vak illustratie. Zaterdag en zondag bij EEF!

50 JAAR Blues in Zeeland

50 JAAR Blues in Zeeland

De blues zoals de DELTA BLUES BAND daarmee omgaat verdient het etiket klassiek. En dan niet in de betekenis van belegen of ouwerwets, maar juist van authentiek en onverwoestbaar. Oude mannen muziek? forget it. De Blues zoals zij dat dus al vijftig jaar doen is niet stuk te krijgen. Levenslust door pijn, weltschmerz en tragedie getekend krijgt vleugels. Gefundeerd in de jaren zestig Britse bluesrevival van Amerikaanse rootsmuziek, maar gewoon nooit stilgestaan. Denk Kinks, Pretty Things, John Mayel en ga mee in de reis door een bluesgekleurd landschap. We moeten tensotte toch af en achterom kijken om verder te gaan. Ook in de Delta! Wie er in 1968 niet bij was kan dat bij EEF goed maken. Met zang en mondharmonica van Johannes Milhous, gitaar van Sander Gerretse, leunend op ritmiek van Han van Nieuwenhuijzen (bas) en Ben(jamin) Klink (drums). 

WILLO & THE WOODY’S

WILLO & THE WOODY’S

Ze spelen op houtblazers en ook de percussie is van hout … Woody’s dus. Het kwintet ladies stond al eerder bij EEF en dan is het feest!. Vrolijke meiden, vrolijke muziek met hier en daar ook een traantje en een mix van stijlen. Van klassiek via rock ‘n roll naar klezmer.  Da’s dus duidelijk bij EEF op z’n plek. Vier saxofoons en percussie is iets dat je niet dagelijks hoor … en dit jaar op zaterdag vanaf 14.00 uur ook nog eens met zangeres Willemijn. Vandaar Willo & The Woody’s. En altijd vakwerk … ook dat nog. Niet te missen.

LUNA ZEGERS

LUNA ZEGERS

LUNA ZEGERS vond in Spaanse flameco haar stem en passie. Maar dat niet alleen. Een leven vol tegenslag en verdriet zoekt ook naar een uitweg en antwoorden. En ook die vond ze in die traditionele muziek. Daar  schreef ze het boek ‘SOLO’ over en bij EEF laat ze met haar muziek en verhaal horen hoe troostend die passie kan zijn. Luna Zegers studeerde in 2015 als eerste niet-Spaanse af als flamenco-zangeres aan het conservatorium in Barcelona. Ze schreef zelf de teksten en muziek voor haar debuut album ‘Entre dos Mundos’ (Tussen twee Werelden). Daarop ook te horen dat ze eigen weg heeft gevonden in de traditionele flamenco, gekleurd met onder andere invloeden uit de jazz. Niet vreemd, want in 2010 studeerde ze com laude af aan het Amsterdams conservatorium in jazz zang. Haar boek  Solo is een verhaal over rouw en verdriet, maar ook over liefde, vriendschap en natuurlijk muziek.
EEF-optreden Luna Zegers zaterdagavond in boekenpodium SSST.

Voetreflexmassage

Voetreflexmassage

Even toe aan ontspannen op EEF?  
José van der Stap van praktijk Stap-voets biedt tegen een kleine vergoeding een kennismaking met voetreflexmassage aan. Omdat je gehele lichaam in verbinding staat met alle reflexzonepunten op de voeten, ben je na afloop van de massage lekker ontspannen. Gun jezelf een momentje rust en ....relax! 

Waar een klein eiland groots in kan zijn!

- Het Ezelshuis -

Blijf op de hoogte over EEF

Eindeloos Eiland Festival wordt mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Noord Beveland Provincie Zeeland Rabobank VSB Fonds Lirafonds

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje: