Programma EEF 2018

2018

Alles Vrijdag Zaterdag Zondag

Vrijdag

Duo Musiverse

Duo Musiverse

De tijdloze liedjes voor alle leeftijden van Annie M.G. Schmidt kruipen met zinderend gemak in je hoofd om daar nooit meer te verdwijnen.  Met de melodieën door Hannie Bannink op muziek gezet, krijgen die teksten extra warmte. Dus wie boven de 6 jaar is, stapt bij een concert van zangeres Ilse Voorhoeve met pianist Erwin van Bogaert  in een wereld van warme herinneringen.  En Ilse weet die poëtische teksten en vlinderende muziek op indringende wijze te vertolken. Van Bello tot De Noordenwind  …  was alles maar zo mooi! Alle leeftijden dus. Vrijdag!
Wil je alvast luisteren klik dan hier

The Suitcase Junket (USA)

The Suitcase Junket (USA)

Ga er maar aanstaan, een hele band en dan toch op je eentje. The Suitcase Junket  bouwt veel zelf en produceert geluiden die je een wereld intrekken waarvan je niet wist dat die bestaat. Een ontwerpkunstenaar, klankartiest en muzikale vakman die heerlijk buiten de lijntjes kleurt. Het past zo perfect bij hartslag van EEF dat we het bijna aan de grote klok willen hangen. Maar pareltjes zet je niet in de etalage, die bewaar je voor het moment dat je naar iets voor jezelf verlangt.  De omgeving is zijn studio, de Amerikaanse traditionals zijn de bouwstenen voor zijn nieuwe geluidsarchitectuur. Dus ook nog herkenbaar … hallo folk, grunge, blues en westcoast strandmuziek. Toch dus maar 1 man: Matt Lorenz alias The Suitcase Junket is op vrijdag te gastvoor een bijzonder concert  bij EEF.
Wil je alvast luisteren klik dan hierhierhierhier

THE BALCONY PLAYERS

THE BALCONY PLAYERS

Wereldmuziek
Inmiddels wereldwijd een begrip als feestverhogende festivalband. Kleurrijk, swingend op klanken met Balkan ritmes, latin gevoel en Mediterrane tradities. Soms ook net genoeg melancholie voor een traan tussen de lach. Onder leiding van de Zeeuwse violiste Moniek de Leeuw altijd goed voor interactief festivalplezier. Dansend de eerste festivaldag afsluiten. Moniek en Balcony accordeonist Ilse komen terug met hun eigen kinderfeest op zaterdag. Dan zelfs een demonstratie tapdansen. En altijd met een uitgebalanceerde mix van kwaliteit en humor.

SONGS ON A WIRE

Bijzondere reprise van de EEF Cohen Sessies
Een  groep jonge muziektalenten strooide op de vorige EEF-editie met kippenvelsongs van Leonard Cohen. Wel eigen bewerkingen met een kleurrijke instrumentale en vocale invulling. Ze gingen daar nog een tijdje mee door tot ver buiten Zeeland. Maar een nieuwe uitdaging lag ook al weer op de loer. Dat pas voor zondag. Nu even terug in de tijd tussen de bomen voor wat tot het  mooiste hoort dat popmuziek tot nu toe heeft opgeleverd. Verpakt als Songs on a Wire dus ook een fraai stukje EEF geschiedenis.

THE GOAT ROPER RODEO BAND

THE GOAT ROPER RODEO BAND

Country Blues uit Wales.Dat maakt nieuwsgierig.De drie Eleshmen verwijzen naar Dylan, Gram parsons en Wayling Jennings.En dat dan in een Britse jas. Dus vol levenslust, hier en daar wat duister en donker, maar genoeg vrolijke noten om niet al direct in een depressie te vervallen. Ze staan bekend om hun live shows. Dat past dus mooi bij podium VUUR.
 

LIGHTHOUSE COMPAGNIE

EEF start deze editie met muziek van de Bevelanden. Vier Zeeuwen met een enorme bagage aan ervaring in uiteenlopende bands en muziekstijlen. En die komen nu mooi samen in een akoestisch setting. Eigen werk, maar met duidelijke verwijzingen naar vertrouwde roots. Later op de avond ook nog op podium KREEK.
 

STEAMPOWER

STEAMPOWER

Voor wie al warm loopt voor een muzikale bezetting van banjo, mandoline, viool, gitaar en bass begint EEF dit jaar op vrijdag gunstig. Voeg er nog een klarinet, zingende zaag en vier harmoniërende stemmen bij en de eerste festivaldag kan niet meer kapot. Besef dat het gaat om getalenteerde en gelouterde muzikanten die samen komen in supergroep STEAMPOWER … en dan is het zeker iets dat je niet mag missen. Plek genoeg bij podium VUUR om Fay Lovski, Laurens Joensen, Janos Koolen en Joost van Es te zien en horen. Country, bluegrass, nooit gehoorde samenzang en sterke composities die verwijzen naar het Americana Songbook. Zo nu en dan een Nederlands tintje. Nu dus live en adembenemend bij EEF op vrijdag. 
Wil je alvast luisteren klik dan hierhierhier

TRIO WOUTER DEWIT

TRIO WOUTER DEWIT

Modern Klassiek, piano, cello en viool
Muziek die zich gemakkelijk vertaalt in emotionele beelden. Pianist en componist Wouter DeWit geeft zijn noten de tijd om te bezinken. Wie daarin mee kan gaan maakt een mooie impressionistische reis in een landschap met modern klassieke klanken. Viool en cello leggen de accenten op de lijnen die de pianist aanreikt. Het laatste album ‘Still’ uit 2017 liet al menig hart sneller kloppen. Vergelijkingen met Nils Frahm en Ólafur Arnalds zongen al direct na het verschijnen rond. Muzikanten die zowel concertpodia als popzalen in vervoering wisten te brengen. Tijd voor een festivaloptreden … EEF dus, want daar ritselen de bladeren rond podium SSST vrijdagavond gegarandeerd sfeervol mee. 

VISSER & ZWEMER

VISSER & ZWEMER

Walcherse zang- en dichtkunst
In het najaar van 2017 besloten de enige artiest die zingt in de Walcherse streektaal en de enige dichter die in die streektaal optreedt tot samenwerking.  Een logische stap, zei noe zelf.  Singer-songwriter Dingeman de Visser, ooit bekend met de band Dønder maar alweer jaren solo, en schrijver, verhalenverteller en dichter Jan Zwemer vonden elkaar in een afwisselend programma met soms een licht melancholische, dan weer een maatschappijkritische en vaak ook humoristische ondertoon. Briengt jen ooren mee en laet ze verwenne!

Popacademy - Tricycle

Popacademy - Tricycle

Op vrijdagavond ook de drie meiden van TRICYCLE. Vorig jaar maakten ze al hun EEF-debuut. Breekbaar, stoer en verrassend. De eigen nummers klinken steeds overtuigender. Begonnen als schoolband, maar al aardig op weg om op andere podia harten te veroveren.

Popacademy - Marith van Beek

Popacademy - Marith van Beek

Ook singer-songwriter MARITH VAN BEEK heeft al een flinke dosis podiumervaring te pakken. Zij stond eerder op een EEF podium met haar zus Isabel als duo Gemina. Maar wie jong is blijft zoeken naar nieuwe uitdagingen ook Marith dus. Bij de Kunstbende Zeeland finale 2018 kwam ze duo met Roos van de Velde (BROOK & FIELD) als beste uit de bus. Op naar de landelijke finale dus, maar eerst nog bij EEF.

Popacademy - Dax Hovius

Popacademy - Dax Hovius

De nog erg jonge DAX HOVIUS uit Kapelle staat alleen op het podium met gitaar, maar vooral een vette knipoog naar Elvis Presley. Hela ... dat was meer dan een halve eeuw geleden. Niet voor Dax, Elvis leeft!

Popacademy - Silken de Poorter

Popacademy - Silken de Poorter

Bij SILKEN DE POORTER uit Zeeuws-Vlaanderen hoor je veel herkenbare muziek. Ze verstaat de kunst met invloeden te spelen en die van een eigen karakter te voorzien. Dat heet ‘veelbelovend’ en dat zullen we weten!

LOOK@YOURSELF

EEF Bosbios

LOOK@YOURSELF
Het beleven in optima forma. Wie de route naar de EEF BosBios volgt wacht een verrassing. Althans voor wie het kan zien. Een vertraginsgtactiek om zelf een korte geschiedenis te schrijven van het verblijf op het Eindeloze Eiland. De alternatieve bioscoop staring yourself dus. Als het leven zelf waarin we uiteindelijk allemaal onze rol spelen. Met dank aan kunstenaars Joost, Paco en Hanny.

Mees landt op het Eindeloos Eiland

Mees landt op het Eindeloos Eiland

Vorig jaar was Mees met haar volgelhuis  te gast bij EEF met gevleugelde vertellingen en beeldende liedjes. Dit jaar vliegt ze opnieuw uit en landt voor een driedaags verblijf op het Eindeloos Eiland. Een plek vindt ze altijd wel, zoals een strandhuis of de mobiele EEF huiskamer MADELIEF aan de rand van de kreek. En dan gebeurt het: een serie korte muziektheater voorstellingen over de relatie tussen mens & vogel.
Vergezeld door haar gitaar verhaalt en zingt Mees over de absurde en hilarische personages die deze serie voorstellingen zo bont gekleurd maken. Ondeugend, grappig, spannend; maar altijd intiem en liefdevol.
Als het leven een vogel was, dan waren muziek en fantasie haar vleugels. Dan was de lucht een podium om verhalen in te verspreiden.
Alvast een mooie foto van Billie-Jo Krul om haar komst te  vieren!

KunstcrewXXL

KunstcrewXXL

EEF geeft jong talent kansen en een eigen podium

Tijdens het festival weekend krijgen jongeren die al actief bezig zijn met de uitvoering van een kunstvorm de kans daarmee bij EEF verder aan de slag te gaan.
Niet zomaar jongeren, wel talenten op gebied van de diverse kunststromingen. Een aantal heeft dat al bewezen door mee te doen aan de diverse projecten voor kunst en cultuur in de provincie, zoals de contesten voor popbandjes, De Kunstbende, een theater-, dans- of muziekschool. Maar ook degenen die in alle stilte op een zolderkamer de mooiste gedichten schrijven, geluiden aan elkaar verbinden of ongekende modetrends  bedenken zijn dan welkom. Welkom om met een team aan professionele coaches samen een eigen, nieuwe productie op te zetten en die twee keer op het festival uit te voeren (zaterdagavond en zondagmiddag). Een voorstelling waarin al die kunstuitingen een plek krijgen ... vandaar dus meer dan alleen muziek of alleen dans... nee ... alles komt samen. Daarom ook die toevoeging met ‘XXL’.

En zo kom je met die passie  een stap verder en grijp je de kans om dat wat al zo mooi en interessant was een leuke duw voorwaarts te geven. En voor het EEF- publiek de kans om een kijkje in de keuken van talentontwikkeling te nemen. Zo is dat uiteindelijk dubbel genieten!

Het project KunscrewXXL is mogelijk dankzij steun van de provincie Zeeland

POPacademy Zeeland & POPaanZEE Gold

POPacademy Zeeland & POPaanZEE Gold

POPACADEMY ZEELAND & POPaanZEE GOLD

Zeeland timmert aan de landelijke popweg met bands als Peer, Bløf en Racoon. Maar met zo mogelijk nog meer succes gebeurt dat met jong poptalent. Er zijn aardig wat kansen voor jonge muzikanten om van zich te laten horen. Dat blijkt voor anderen weer een stimulans om ook met muziek aan de slag te gaan. Het verklaart deels het grote aantal talentvolle jongeren uit de provincie dat voor een opleiding aan een landelijke popacademie of conservatorium kiest. En in Zeeland zelf zijn er naast de reguliere muziekscholen veel projecten die bijdragen aan die keuze. Ze bieden mogelijkheden om je hier al vroeg op een speelse manier in muziek te bekwamen. Denk aan RegioRuis (Schouwen-Duiveland), Spectra (Zuid-Beveland), Podium-Z (Walcheren) en Steenworp (Zws-Vlaanderen). EEF doet daar op een actieve manier aan mee. Niet alleen door eigen projecten zoals De ‘Kunstcrewxxl’ en dit jaar ‘From us to You’, maar ook door met die bovengenoemde organisaties samen te werken. En dan krijg je op vrijdagavond het beste van de startende muziekacts en vooraf Podium-Z workshop bands. Op zaterdagmiddag bij EEF de acts die al wat meer ervaring en reputatie hebben opgebouwd in het Pop aan Zee traject. Bekijk alle optredens bij elkaar.

Geert van Oorschot

Geert van Oorschot

Het optreden bij EEF van Femke Bun op vrijdagavond  is gecancelled. Daarvoor in de plaatst ook weer niet de minste … singer-songwriter Geert van Oorschot!
Het jonge Zeeuwse talent met sprankelende Nederlandstalige liedjes en ongecompliceerd gitaarwerk is uitgegroeid tot een popartiest die op een eigen weg heeft gevonden in de Nederlandse popcultuur. Die weg in de muziek heeft singer-songwriter Geert van Oorschot inmiddels al glorieus afgelegd. Soms solo, dan weer met band (in Zeeland als Geert & The Chiefs, de laatste jaren in Moeders Mooiste). Vrijdagavond presenteert hij een nieuwe lichting  Zeeuwse singer-songwriters op Podium Muralt bij de PopaanZee Academie showcases. Zelf laat hij horen hoe zijn muziek nu klinkt. Maar wees gerust … Geert blijft verrassen en doet dat op zijn onnavolgbare manier waarmee hij ooit zelf zijn eerste stappen op de Zeeuwse podia zette.  

Mama, gaan we vandaag weer naar EEF?

- Noah, 3 jaar -

Blijf op de hoogte over EEF

Eindeloos Eiland Festival wordt mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Noord Beveland Provincie Zeeland Rabobank VSB Fonds Lirafonds

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje: