Programma EEF 2018

2018

Programma EEF 2018

De vierde editie van het Eindeloos Eiland Festival, EEF begint langzaam zichtbaar te worden. De drie dagen vullen zich met mooie songs, inspirerende voordrachten, een subtiel kunstwerk, een ongeoorloofde dans …  moeilijk in bedwang te houden door het verlangen om te zien, horen en te beleven.  Nog even geduld … 15, 16 en 17 juni ….  tot tussen de bomen, langs de kreek, op de EEF weide …  gloedvolle herinneringen staan in de steigers. Reserveer om het mee te maken.

Het plakboek van de Beatles-zusjes

Het plakboek van de Beatles-zusjes

Zoals iedereen zitten wij als EEF ook weleens te dagdromen. Van die dromen waarin alles mogelijk is. Voor je het weet heeft de verbeelding je in een melancholieke greep. Grijpbaar  geluk. We weten dat er artiesten zijn die ons meenemen naar die wereld van het dagdromen. Kunstenaars dus. Theo Hendriks is zo’n kunstenaar. John, Paul, George en Ringo bij EEF? Het kan! Met de drie zussen Loes, Joke en Riet,  hun plakboek en een superieure verhalenverteller en zijn pick-up komen de dromen vanzelf.  Om mee te dromen, zo mooi.

Jaune Toujours

Jaune Toujours

Een feestje  met de Brusselse Jaune Toujours is niet om op een stoel mee te maken. Muziek die je gegarandeerd in beweging brengt. Ook in je hoofd gaat het ritmisch duizelen. Mestizo, jazz, pop, brass, rock, fanfare, chanson, ska … gooi weg die hokjes. Jaune Toujours is al 20 jaar een hutspot van alles wat ons  aan het denken en dansen kan brengen.  De wereld in hun muziek, maar ook in hun reizen langs de podia. En toch nog maar zelden in Zeeland gezien of gehoord.  Dat maken we even goed. 
Wil je alvast luisteren klik dan hierhier

Billy & Bloomfish

De blues kennen we allemaal. We lopen er soms mee rond, maar beter is er om er naar te luisteren. Daar wordt je vrolijk van. Twee dames -  ‘from Belgium’ -beheersen het bluesjargon als geen ander. Traditionals die ze lekker verbouwen  tot akoestische pareltjes. Ze kunnen zeldzaam diep graven in de americana roots en laten hartstocht, tragiek en wereldleed voelbaar uit hun ook al door de blues gevormde stembanden klinken. Het schuurt en schrijnt en dat lucht op …  vooral als er ook nog eens een Chinese Moonguitar aan te pas komt.  Zeker komen dus op de EEF vrijdag naar Kathleen Vandenhoudt & Pascale Michiels .
Wil je alvast luisteren klik dan hierhier

Duo Musiverse

Duo Musiverse

De tijdloze liedjes voor alle leeftijden van Annie M.G. Schmidt kruipen met zinderend gemak in je hoofd om daar nooit meer te verdwijnen.  Met de melodieën door Hannie Bannink op muziek gezet, krijgen die teksten extra warmte. Dus wie boven de 6 jaar is, stapt bij een concert van zangeres Ilse Voorhoeve met pianist Erik Hoogenboom  in een wereld van warme herinneringen.  En Ilse weet die poëtische teksten en vlinderende muziek op indringende wijze te vertolken. Van Bello tot De Noordenwind  …  was alles maar zo mooi! Alle leeftijden dus. Vrijdag!
Wil je alvast luisteren klik dan hier

STEAMPOWER

STEAMPOWER

Voor wie al warm loopt voor een muzikale bezetting van banjo, mandoline, viool, gitaar en bass begint EEF dit jaar op vrijdag gunstig. Voeg er nog een klarinet, zingende zaag en vier harmoniërende stemmen bij en de eerste festivaldag kan niet meer kapot. Besef dat het gaat om getalenteerde en gelouterde muzikanten die samen komen in supergroep STEAMPOWER … en dan is het zeker iets dat je niet mag missen. Plek genoeg bij podium VUUR om Fay Lovski, Laurens Joensen, Janos Koolen en Joost van Es te zien en horen. Country, bluegrass, nooit gehoorde samenzang en sterke composities die verwijzen naar het Americana Songbook. Zo nu en dan een Nederlands tintje. Nu dus live en adembenemend bij EEF op vrijdag. 
Wil je alvast luisteren klik dan hierhierhier

The Suitcase Junket (USA)

The Suitcase Junket (USA)

Ga er maar aanstaan, een hele band en dan toch op je eentje. The Suitcase Junket  bouwt veel zelf en produceert geluiden die je een wereld intrekken waarvan je niet wist dat die bestaat. Een ontwerpkunstenaar, klankartiest en muzikale vakman die heerlijk buiten de lijntjes kleurt. Het past zo perfect bij hartslag van EEF dat we het bijna aan de grote klok willen hangen. Maar pareltjes zet je niet in de etalage, die bewaar je voor het moment dat je naar iets voor jezelf verlangt.  De omgeving is zijn studio, de Amerikaanse traditionals zijn de bouwstenen voor zijn nieuwe geluidsarchitectuur. Dus ook nog herkenbaar … hallo folk, grunge, blues en westcoast strandmuziek. Toch dus maar 1 man: Matt Lorenz alias The Suitcase Junket is op vrijdag te gastvoor een bijzonder concert  bij EEF.
Wil je alvast luisteren klik dan hierhierhierhier

ARANIS

ARANIS

Al meer dan 16 jaar  bijzonder programma’s met eigen bewerkingen en composities. Optredens van Japan tot de VS, zeven albums en diverse prijzen.  Opnieuw een groep perfecte beeldhouwers met klanken bij EEF. De ARANIS bandleden zijn klassiek geschoold, maar behept met het DNA van zo’n beetje alle denkbare muziekstijlen. Ze slaan met gemak een brug tussen klassieke barok, Philip Glass, grunge, volksmuziek en experimentele rock. Wat ze ook spelen het blijft een virtuoze vorm van akoestische kamermuziek. Met gemak gaan ze 600 jaar terug in de tijd, een fictieve tijdreis want de muziek is zo anno nu als maar zijn kan. Kortom, iets om je te laten verrassen, precies wat we willen bij EEF. En het vakmanschap druipt ervan af, dus niet bang zijn. Echt iets voor een mooie EEF zondag.
Wil je alvast luisteren klik dan hier, hier, hier

Jeffrey Martin en Anna Tivel

Jeffrey Martin en Anna Tivel stonden al op de lijst van de vorige EEF editie. De twee Amerikaanse singer-songwriters waren in Europa, maar te ver van EEF om langs te komen. Nu zijn ze er wel. Rechtstreeks uit Portland, Oregon en met ieder een set. Met stemmen die karakter en authenticiteit uitstralen. Met teksten die je raken. Zoals muziek bedoeld is dus. Bij EEF zullen ze ook samen te horen zijn. Ook dat is al afgesproken. 
Wil je alvast luisteren klik dan hierhier

Waar een klein eiland groots in kan zijn!

- Het Ezelshuis -

Blijf op de hoogte over EEF

Eindeloos Eiland Festival wordt mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Noord Beveland Kunstbende Provincie Zeeland

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje: