2016

2016

LIEVE LOUISE

LIEVE LOUISE

zaterdag 4 juni

Lieve Lamerichs en Louise Donker vormen samen Lieve Louise en de Fanfare. Tweestemmige zang, gitaar, percussie en diverse bijzondere instrumenten zorgen voor het karakteristieke geluid. Hun sfeervolle teksten zijn in het Nederlands. Hartstochtelijk en theatraal, met raakvlakken aan singer-songwriter, pop, folk en kleinkunst. Een veelzijdig duo dat je altijd weer verrast met rake teksten en prachtige tweestemmigheid.

VOETREFLEX-MASSAGES

VOETREFLEX-MASSAGES

zaterdag 4 juni / 13:00 - 15:00 / 16:00 - 19:30

Even toe aan ontspannen op EEF? José van der Stap van praktijk Stap-voets biedt tegen een kleine vergoeding een kennismaking met voetreflexmassage aan. Omdat je gehele lichaam in verbinding staat met alle reflexzonepunten op de voeten, ben je na afloop van de massage lekker ontspannen. Gun jezelf een momentje rust en ... relax! Sessies van circa 30 minuten tussen 13.00 - 19.30 uur. Je kunt een tijdstip afspreken of op goed geluk langsgaan.

CHAMPAGNE CHARLIE

CHAMPAGNE CHARLIE

zondag 5 juni / 15:00

Muziek die we kennen omdat het in onze genen zit. De wortels van folk, blues, jugband en country zoals het moet klinken. Daar zijn ze goed in, al 25 jaar! Hoge school muziek uit Zeeland en tot ver buiten de provincie bejubeld.

Gabrielle & Julio

Gabrielle & Julio

zondag 5 juni / 12:40

We kennen Gabrielle als de frontvrouw van de Ierse band Slan. Maar sinds vorig jaar ook als solozangeres met veel eigen liedjes die het repertoire van de band niet haalden. Dat was een debuut dat naar meer smaakte. Vandaar met gitarist Julio Melio op repeat bij EEF. Mooi, melodieus en een stem die kan ontroeren. En dat tussen de bomen bij een Noord-Bevelandse kreek!

THE BALCONY PLAYERS

THE BALCONY PLAYERS

zaterdag 4 juni / 16:30 - 17:20

Het begon in 2009 met wat musiceren op een balkon. Muzikanten van verschillende nationaliteiten die niets liever doen dan mensen laten lachen en dansen met hun muziek. De oorsprong lag weliswaar in Nederland, maar inmiddels zijn The Balcony Players de wereld al een paar keer rondgereisd met hun muziek. Klezmer, gipsy en folk uit alle hoeken en gaten, met een flinke dosis passie en gevoel voor romantiek. Er verschenen al enkele albums. Een deel van de verkoopopbrengsten gaan naar goede doelen. Frontvrouw en violiste Monique heeft Zeeuwse roots, best iets om trots op te zijn.

Stoomcursus mondharmonica

Stoomcursus mondharmonica

zaterdagavond 4 juni

Behalve muziek luisteren is muziek maken een ingrediënt van het Eindeloos Eiland Festival (EEF) bij Wissenkerke. Zaterdagavond 4 juni is er in de EEF Bluesclub de mogelijkheid om het basisprincipe te leren van de mondharmonica.  Niet alleen een super instrument voor de blues,  maar juist ook voor allerlei liedjes en een veelvoud aan muziekstijlen. Van smartlappen tot deltablues!   En het is een eenvoudig bespeelbaar instrument  en past zo in de binnenzak.  Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair

In deze  workshop 'for absolute beginners' neemt harmonicaspeler Hans ‘homesick’ de Vries deelnemers mee door de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en haar talloze bespelers! Na een kwartier al speelt iedereen een eerste melodie  na afloop van de workshop speelt ‘Homesick’ met zijn band Louisiana Men en is het al mogelijk een deuntje mee te blazen.

Voor bezoekers aan het Eindeloos Eiland festival is deelname aan de workshop gratis. Goede kwaliteit mondharmonica's zijn ter plekke te koop voor 10 euro.  Wie al een bluesharmonica heeft in de toonsoort C kan die gebruiken.

Behalve meedoen aan de bluesworkshop kunnen bezoekers ook onder andere gratis workshops percussie of improvisatiemuziek volgen. Voor die laatste moet je wel een instrument meenemen naar EEF. Dat geldt ook voor deelname aan de BIG BAND, tenzij dat is als zanger. Naast workshop muziek zijn er nog andere EEF activiteiten in het wekeend van 3 t/m 5 juni om mee te doen. Dat loopt uiteen van Hoela Hoep, Tai-Chi tot glasblazen.

Meer informatie en aanmelden via info@eeffestival.nl  of 06 38 53 67 16

LOUISIANA MEN

LOUISIANA MEN

zaterdag 4 juni / vanaf 21:00

The Louisiana Men: drie muzikanten die de Mississippi Delta in hun hart gesloten hebben, maar per ongeluk in ons kouwe kikkerlandje geboren zijn.

Bandleider Hans ‘Homesick’ de Vries  zingt, speelt gitaar,dobro en mondharmonica. Alex Siegers zingt en speelt percussie en Toon Ekkers speelt gitaar en bajo sexto. De kracht van the Louisiana Men zit in de sfeer.
Het repertoire met blues, New Orleans Tunes en Swamp Music is toegankelijk en afwisselend. Met de combinatie van dobro, gitaar en wasbord heeft dit trio een authentieke Louisiana-klank. Bovendien maakt de band uitstapjes naar soul, waar de meerstemmige samenzang een hoog kippevel-gehalte heeft.

SUNDAYSOUNDS

zondag 5 juni / 12:30

De vijf meiden van StraatRuis kunnen het zingen niet laten. Ze zijn al een paar keer gestopt en kijk daar staan ze weer. Nu op een niet alledaagse EEF zondag bij het aanbreken van de middag. Net terug van een natuurexcursie door het vogelrijke Bokkegat waar ze wat meerstemmige zang betreft de beste zangvogels moeiteloos van hun tak blazen. Muziek om wakker te worden, verder te dromen of de werkelijkheid weer eens van een zonnige kant te zien. Vorig jaar als Sound of Music en nu nog even niet met Cohen Sessies, want dat komt - zo is al beloofd - op  EEF 3 in mei volgend jaar. We doen het dit jaar nog even met hun onovertroffen greatest hits. Podium MURALT om 12.30 uur

Ans (Schilders) en Lotte (van de Schelde)

Ans Schilders is een vaste waarde in de Zeeuwse cabaret en theaterwereld. En dat al meer dan 40 jaar. In die tijd heeft ze heel wat teksten geproduceerd. Die heeft ze onlangs, als kers op de taart van die 40 jaar - gebundeld en uitgegeven. Maar het zou Ans niet zijn als ze daar verder niks mee doet. Bij EEF laat ze horen dat ook het voordragen van fragmenten uit dat boek 'Leuk Bezig' een theatrale/cabareteske voorstelling oplevert. Na afloop is het boek aan te schaffen, gesigneerd en al!

Lotte is een kleindochter van Ans Schilders. Twaalf jaar nog maar en al helemaal thuis in de toneelwereld van haar oma. Onlangs was ze te bewonderen in een monoloog tijdens het eenakter festival in Middelburg. Dat maakte indruk.  Het stuk over 'zakgeld', maar ook een beetje over slimheid en bedrog krijgt bij EEF een reprise. Te zien op zaterdag 4 juni  bij podium HOUT 14.25 uur

CLEAN PETE

CLEAN PETE

zondag 5 juni / 16:10 - 17:00

Twee mooie breekbare stemmen, liedjes die dansen op het licht en teksten die je bij de keel kunnen grijpen. De tweeling Loes en Renee Wijnhoven (1992) combineren Nederlandse tradities die zijn begonnen bij Boudewijn de Groot en via Spinvis, Eefje de Visser en Roosbeef in het hier en nu zijn terecht gekomen. Gitaar, cello en vooral die twee hemelse stemmen tillen het luisterlied ver boven de middelmaat uit. Popfolkliedjes met een cabareteske uitstraling over lief en leed met een zachte ‘Limburgse’ G. Na de Grote Prijs van Nederland volgde al snel in 2012 een heel album (‘Al Zeg Ik Het Zelf’) met van die liedjes waar je naar kan blijven luisteren. De opvolger (‘Aan Het Licht’) verscheen eind vorig jaar met dezelfde sfeer, soms pijnlijk oprecht en soms onbeschrijfelijk lief. Zeg maar alles wat ligt tussen liedteksten als ‘Sorry dat ik stoor’ en ‘alles moet kapot’. Het dringt tot Nederland door dat Loes en Renee iets toevoegen aan het Nederlandstalige lied. Een week na EEF - helemaal niet gek dat ze dan op Pinkpop staan dus.

YOURI LENTJES

YOURI LENTJES

zondag 5 juni / 13:45 - 14:35

Youri Lentjes is één van die talenten die een mooi visitekaartje kon afgeven in het 3FM programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Je hoeft dan aan het eind niet de beste te zijn om toch veel indruk te maken. Youri deed dat en vervolgde na de uitzending de muzikale weg die hij was ingeslagen, zonder druk, bemoeienis van managers en lekker eigenzinnig dichtbij zichzelf blijvend. Ook dat is een talent na zo’n programma. (Demira kon het en Jeroen Kant ook … toevallig ook dit jaar te gast bij EEF). Youri heeft iets van een moderne Dylan, goede songs, een wat rauwe ongepolijste stem en vakkundige gitaartechniek, herkenbaar pianospel. Het leven met soms wind mee, vaak wind tegen van alle kanten belicht. Die stem, melodieën, en de woorden vallen bij hem altijd samen om een uitgebalanceerd geheel te vormen.  Een verhaal dat binnenkomt … luisteren dus!

DIEGO ARIAS

DIEGO ARIAS

vrijdag 3 juni / 18:30

Diego Arias is een singer-songwriter die bekend is als mede-oprichter van de band Negritos. Als solist treedt hij op onder de naam Flux Taxidios. In alles wat hij doet klinkt zijn Argentijnse afkomst door. Maar Deigo is ook een wereldreiziger die  van alle plekken wel iets aan muzikale bagage weet mee te nemen. Zijn muziek beweegt zich tussen beklemmend en onnavolgbaar.

THOMAS ZWIJSEN & BLAZE BAYLEY

THOMAS ZWIJSEN & BLAZE BAYLEY

vrijdag 3 / 21:15 - 22:00, zondag 5 juni 14:00 - 14:50

Blaze Bayley komt op z’n motor uit Engeland naar Wilgenoord. De man die van 1995 tot 2000 optrad als frontman en zanger van de metalband Iron Maiden. Drie albums lang en shows in volle stadiums voor duizenden fans. Daarvoor maakte hij furore met de band Wolfsbane en na Iron Maiden klonk zijn rockbariton in bands met zijn eigen naam. Meestal knoerthard, strak, symfonisch en met een eigenzinnige performance, ook in kunstig bewerkte akoestische arrangementen. Voor het vertolken van die akoestische versies stapt hij nu op z’n motor naar EEF voor optredens op vrijdag én zondag. Daar wacht flamenco en klassiek gitarist Thomas Zwijsen, die vorig jaar al op EEF optrad, hem op. Hij was degene die bijzondere Iron Maiden songs instrumentaal en klassiek bewerkte en op YouTube dropte. Een filmpje dat in een mum van tijd miljoenen kijkers bereikte. Dat ontdekte ook Blaze en na een telefoontje lag er al snel een afspraak samen wat te gaan doen. Ze toerden dat het een lieve lust was van Azië tot Latijns-Amerika en zo’n beetje alles daartussen. Ze bewerkten nog meer songs en namen samen al veel op. Metal meets Classic… Op EEF gaat alles toch weer net even ‘anders’.

DEMIRA

DEMIRA

zaterdag 4 juni / 15:00 - 15:50

Démira (Jansen) maakte indruk met haar Engelse folkliedjes bij het programma ‘De Beste Singer-Songwriter’ in 2013. “Niet alleen lief en teer, maar ze kon ook vurig voor de dag komen. Ze was 16 jaar!” Inmiddels behoorlijk gegroeid als het om muziek gaat, maar nog steeds piepjong. De derde EP (‘White Ravens’) is net uit.  Démira ontwikkelde haar moderne folksongs tot poëtische alternatieve popliedjes met sterke melodielijnen en vooral ook overtuigend gezongen. Gegroeid dus en overtuigend authentiek. Onlangs ook bij De Wereld Draait Door. Dus daarvan kun je later zeggen ... ‘nog gezien en gehoord bij EEF’.

ZORITA

ZORITA

zaterdag 4 juni / 22:10 - 23:30

Het lijkt wel of bij de Amsterdamse band Zorita alles van de muziek samenkomt. Moeiteloos mengen ze muziekstijlen en instrumenten om met alle klankkleuren van de muzikale regenboog te schilderen. Het is die eclectische benadering van muziek en de  sfeer die zweeft tussen melancholie en uitbundigheid die betovert. Beetje vergelijken mag wel, ook al lijkt het ondoenlijk. Maar wie luistert hoort wel iets van Manu Chao, Beirut, Devotchka en Calexico. En dan vergeten we nog de links naar Tom Waits, Jacques Brel en zelfs Leonard Cohen. Zorita heeft vooral een eigen sound ontwikkeld die tot ver over de landsgrenzen is opgevallen. Hun muziek kwam terecht bij de aankondigingen van El Classico (Barcelona – Real Madrid) en leverde mooie kritieken op na optredens bij festivals als Mundial en Lowlands. Zorita is een band die zowel bittere als zoete muziek maakt. Diep hartzeer maar toch swingend; serieus, intens en uitbundig tegelijk… en dat totdat ze erbij neer vallen. Dans of hou elkaar vast… doe iets!

Carlos Zorita Diaz, Joost Abbel, Robert Koomen, Zoli Soos, Kay Krijnen, Thomas Geerts, Robert Orvalho, Mark Nieuwenhuis.

CLEAR CLAMOUR

CLEAR CLAMOUR

zaterdag 4 juni / 17:20 - 18:05

Het is rock of  progressieve poprock met invloeden uit de blues, funk en hardrock. Ze timmeren al bijna drie jaar aan de weg met als hoogtepunten de deelname aan de Sena PopNL awards in de Melkweg in Amsterdam. Dit na uitgeroepen te zijn tot de Zeeuwse belofte van 2015 en het openen van de Vestrock 2014 mainstage met later op de avond de Amerikaanse band Limp Bizkit. Om hier te komen, wonClear Clamour in 2014 de locale muziekwedstrijden Steenworp, Podium Z en Regioruis .

Deze band is ambitieus met binnenkort de release van een videoclip en het bandcoachingstraject Pop aan Zee in het vooruitzicht. In 2016 hopen de mannen op zoveel mogelijk festivalposters te komen. Op het podium staat Clear Clamour in vuur en vlam, de energie en het enthousiasme spat er vanaf.

WARME WANTEN

WARME WANTEN

vrijdag 3 juni / 20:20 - 21:00

Acteur en verhalenverteller Willem Ploum van theatergroep SPLIT komt naar EEF om een dorpsgeheim te onthullen. Warme Wanten doet dit naar een verhaal van de Vlaamse auteur Walter van den Broeck. En in handen van Willem Ploum blijft het niet bij een simpel verhaal. De verhalenverteller neemt een aantal muzikanten mee. Roland Stolk, James van de Water, Dominique Ventura en Debora Meier zorgen vrijdagavond 3 juni om 20.00 uur op podium MURALT samen met Willem Ploum voor een verrassende muziektheaterproductie, een intrigerend samenspel van woord en muziek.

JEROEN KANT

JEROEN KANT

zaterdag 4 juni / 20:40 - 21:30

Brabander, dat kun je horen aan het mooie melodieuze accent. En de liedjes van Jeroen gaan altijd ergens over. Iemand die wat verder durft te kijken. Gedachten die slingeren tussen fel en alarmerend of zacht en mijmerend. De zon die ondergaat of de ‘nooit genoeg’ maatschappij waarin we samen rondspartelen.

DOEN!

DOEN!

Het krioelt van de artiesten tijdens de 3 EEF-dagen op Noord-Beveland. Maar bij EEF kan iedereen die dat wil en durft zich artiest noemen. Meedoen aan Part II van de Surf-Henge maakt een echte kunstschilder van je. Door mee te doen aan het ontwerpen van nieuwe instrumenten zit je zo in de innovatieve sector. Voor 1 euro een bluesharmonica aanschaffen en naar hartenlust meedoen met de bluesworkshop of daarbij aansluiten bij de grootse BIG BAND van Zeeland. Muzikant ben je voordat je het weet. En waarom geen standbeeld oprichten van wilgentakken? EEF biedt iedereen een kans je talent, creativiteit of enthousiasme in te zetten.

Workshop percussie/djembé

Workshop percussie/djembé

zaterdag 4 en zondag 5 juni

Workshop voor iedereen van 8 tot 88. Voor gevorderden en degenen die nog nooit een instrument bespeeld hebben. Workshop o.l.v. Onno van Tongeren (Yutaka).

Instrumenten zijn aanwezig, maar voor de bouw van de Symfonische Wei kunnen we van alles gebruiken: fietswielen, bussen, stukken pijp, PVC buis, vaten enz.

Maximaal 25 personen
Workshop zaterdag:  13.00 - 13.50 uur /  19.00 - 19.50 uur.   Zondag: 11.00 – 11.50 uur.

Talkshow: ‘Peeland draait door (PDD)’

Talkshow: ‘Peeland draait door (PDD)’

zaterdag 4 juni 14:00

Een enerverende verkenningstocht naar de kern van ondernemerschap

Een talkshow over creatief ondernemerschap op EEF. Over hoe je tot innovatie komt, hoe je langdurig en succesvol kunt blijven ondernemen zonder jezelf en je passies kwijt te raken. Gespreksleider Leen de Waal gaat hierover in gesprek met ondernemers, kunstenaars én bezoekers van de talkshow. Hij bespreekt en verkent het ondernemersklimaat aan de hand van het ‘klassieke’ uitgangspunt van schaarste & behoefte, maar vooral ook, en daardoor wordt het echt interessant én persoonlijk, aan de hand van verbazing, frustratie, inspiratie en vernieuwing. Tussendoor verzorgen festival-artiesten wervende ‘teaser-optredens’. 

Wil je in een uur over deze onderwerpen worden bijgepraat en zelf aan de hand van een aantal opdrachtjes uitzoeken hoe inspiratie voor jou kan werken? Meld je vooraf aan via info@eeffestival.nl voor zaterdag 4 juni om 14.00 uur. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

HET WEZEN VAN DE OLIFANT

HET WEZEN VAN DE OLIFANT

vrijdag 3 juni / 19:00 - 19:45

Willem Ploum en muzikanten van Split

Bij EEF op vrijdag het muzikale verhaal over de olifant die wil weten wat er omgaat in ‘de verte’ Daarvoor moet hij in een boom zien te komen en dan nog …. wat verbergt de verte zoal? ‘Het wezen van de olifant’ naar een verhaal van Toon Tellegen wakkert niet alleen de fantasie aan, maar is ook best leerzaam…

Met acteur/verteller en regisseur Willem Ploum en muzikanten van theatergroep Split

GEBROEDERS BIN

GEBROEDERS BIN

vrijdag 3 juni / 20:00 - 22:00 (3 sessies van ca. 30min.)

De Gebroeders Bin, aangevuld met onder andere violiste Jeanine Melis maken muziek die de bezinning voedt. Al enkele jaren werken ze aan een project over de eerste wereldoorlog. De ‘Grote Oorlog’ die schijnbaar aan Nederland als neutraal land voorbijging. Maar kan een oorlog zomaar aan je voorbijgaan? Met verhalen, gedichten en gedachten aan kleine gebeurtenissen in die oorlog brengen ze alles heel dichtbij. De muziek laat niemand onberoerd. Op EEF is er tussen de bomen of bij de kreek ook tijd voor een moment van bezinning.

SOLOF

SOLOF

vrijdag 3 juni / 19:50 - 20:30 / 21:00 - 21:40

Met zijn band The Outpack maakte Olof Sinke in 2013 het album ‘Home’ waarin elke song klinkt als een ode aan de zomer. Het was een visitekaartje waarin hij zijn talent als zanger en liedjesschrijver in verschillend lagen uit de verf liet komen. Als Solof ging hij daarmee solo en soms met bevriende muzikanten consequent door. In zijn songs is altijd een plek voor minstens een glimlach ook al zit het even tegen.

LETTERS FROM NINA

vrijdag 3 juni / 19:45 – 20:30

Zet een groep jonge muziektalenten bij elkaar en je krijgt gegarandeerd iets bijzonders. Op de grens van pop en folk met mooie stemmen en knappe arrangementen is Zeeland een paradepaardje rijker. Nina zang, Nathalie gitaar en zang, Julio gitaar, Patrick percussie en Laura basgitaar.

THE BACKYARD PROJECT

vrijdag 3 juni / 18:50 – 19:20

Een nieuw trio met een duidelijk eigen versie van folky popliedjes. De stem van Femke neigt naar zacht en fluisterend. Ze dwingt het luisteren af. Samen met Rick kleurt ze de vocalen mooi in en dat ook nog eens met subtiele gitaarbegeleiding.

THE VENUES

THE VENUES

zaterdag 4 juni / 19:25 - 20:05

Een band uit Zeeland die als vaste waarde welkom is op ieder zichzelf respecterend festival. Vooral ook omdat ze behalve gedegen en constante kwaliteit, voortdurend zorgen voor een nieuwe stap.  Wat blijft is de inspiratie sinds de beginjaren die de Britpop veroorzaakte. Jawel, The Verve, Paul Weller … dat soort muziek. Daar kun je mee verder … en vooral dat maakt The Venues na 5 jaar nog steeds en interessante Zeeuwse rockband. Blijven volgen dus.

LOTTE van der SCHELDE / Monoloog

LOTTE van der SCHELDE / Monoloog

zaterdag 4 juni / 14:00 / als intro van Peeland Draait Door

De korte monoloog ‘Geld Stinkt Niet’ van Lotte van der Schelde duurt circa 10 minuten. Zij vertelt hoe zij geld uit de zak van haar vader weet te kloppen. Het heeft iets te maken met haar ‘hulp in de huishouding’.  Daar krijgt ze dan steeds 2 euro van vader voor. List en bedrog. En Lotte is nog maar 12 jaar … ! Daar zit een luchtje aan.

THE FLAGEOLETTES

THE FLAGEOLETTES

vrijdag 3 juni / 22:00 - 23:30

Een eerste EEF dag sluit je op passende wijze af. Bijvoorbeeld met muziek waar we al snel tal van herinneringen aan kunnen koppelen. Drie dames die als een geluidmakende muziekencyclopedie stad en land afreizen. De hits van toen, maar dan wel overal vandaan gehaald en op een Flageolette-manier gebracht. In stijl dus en als een verwarmende hutspot in de koude wintermaanden. Maar het is lente bij EEF en dan bereik je al snel een kookpunt. Ook op de Flageolette-manier, dat betekent dan weer dat het smaakt naar tango’s, jazz, old time rock, klezmer of ontspannende lounge. Gitaren, bass, accordeon, klarinet en daarboven de harmonische zanglijnen.

’t Ouwe Glasuus – Glasblazen in de polder

’t Ouwe Glasuus – Glasblazen in de polder

zaterdag 4 juni / zondag 5 juni

Rinus en Bart Rentmeester, vader en zoon, zijn echte glaskunstenaars. Vanuit hun werkatelier in Nieuwdorp maken ze de mooiste glascreaties die zelfs in het buitenland in trek zijn. Dat Bart zijn naam vooruitsnelt bleek twee jaar geleden wel, toen hij op uitnodiging 3 maanden lang mocht werken in Singapore.

Met de ontwikkeling van een mobiele oven opende zich de deur naar glasblazen op locatie: en daarmee kan EEF natuurlijk niet overgeslagen worden!

WINDBROKE

WINDBROKE

zaterdag 4 juni / 12:15 - 13:10 / 15:15 - 16:00

Zo vroeg in de middag heeft het iets van ochtendgymnastiek, maar dan voor hart en ziel. Ontspan op de muziek die traditie ademt uit de landen die wereldkampioen zijn als het om de mooiste en ontroerendste melodieën gaat: Ierland en Schotland.

Een simpel blikken fluitje was een belangrijk souvenir waarmee Vlissinger Jan van Wallenburg terug kwam na een vakantie in Ierland. Dat was twintig jaar geleden. Geen grote investering voor dat ‘fluitje van een cent’ maar wel één die een sleutel vormde naar de Keltische muziek  en het ontstaan van de band WINDBROKE. Een band die dicht bij de traditie blijft. Vorig jaar verscheen een eerste album ‘The Library Sessions’.

John van Rossum: bodhrán, Ed van der Kuil: zanger/gitarist, Jan van Wallenburg: tin en low whistles en Jaap van Liere: accordeon, gitaar, banjo.

TAI-CHI LES

TAI-CHI LES

zaterdag 4 juni / 12:00 - 13:00

Wil je de zaterdag beginnen met Tai-Chi? Dat kan. Pieter Minnaard van Tai-Chi Zeeland uit Kamperland geeft op EEF een gratis groepsles op het gras. Tai-Chi is een Chinese bewegingskunst, bevordert de gezondheid en  maakt de gedachten rustig. De langzame en gracieuze bewegingen vergroten het concentratievermogen en hebben een diepe uitwerking op het innerlijk. Als je regelmatig oefent, worden de gewrichten soepeler en leren de spieren zich meer te ontspannen. Het is een plezierige en uitdagende wijze van zelfontplooiing en spirituele groei, en werkt goed bij stress en burn-out. Tai-Chi Zeeland geeft wekelijkse lessen, zomers ook in het weekend aan het strand en op campings, groepslessen op aanvraag.

DYLAN & NIELS

DYLAN & NIELS

vrijdag 3 juni / 20:55 - 21:40

Dylan en Niels zijn de schrijvers en gitaristen van de in 2008 opgerichte band Smout.  Als duo komen ze naar EEF met Nederlandstalig werk, Nederpop bestaande uit eigen werk, covers en vrije vertalingen uit het Engels. Gevoelige luistermuziek en stevige popnummers wisselen elkaar af.

KAILAS, JUANITA & VALERIE

zondag 5 juni / 12:00 - 12:40

Jong talent is dagelijkse kost bij EEF. Vandaag weer singer-songwriters uit de selectie ‘toekomstmuziek’. Kailas, de jongste, maakt sinds kort eigen liedjes, maar bewerkt ook graag de klassiekers uit de popgeschiedenis. Juanita ook met gitaar is de zangeres die inmiddels een heel repertoire heeft met eigen werk. Ze gebruikt graag de vele registers die haar stem rijk is. Daar zet Valerie juist heel breekbaar en ingetogen werk tegenover. Zinnig eigenzinnig talent dus.

JAIMY VERSTEEG

JAIMY VERSTEEG

vrijdag 3 juni / 19:00 - 19:40

Jaimy Versteeg is een singer-songwriter die in Zeeland al aardig van zich heeft doen spreken. Ze laat geen kans onbenut om haar eigen songs te laten horen, zo ook op EEF en dat is genieten voor iedereen die daarbij kan zijn. Jaimy is liedjesschrijver, gitarist en zangeres met een stem die uit duizenden is te herkennen door het eigen karakter en de vele lage registers. Haar liedjes zijn – alhoewel Engelstalig – poëtisch en melodieus tegelijk. Onlangs geselecteerd uit een grote groep aanstormende muzikanten om te studeren aan de Utrechtse muziekacademie … en dat is alvast één droom die uitkomt.

Symfonische Wei

De Symfonische Wei is een soort klankentuin in aanbouw die ieder festival verder groeit met een aantal bijzondere, zelfgebouwde, uitheemse instrumenten. Deze instrumenten gaan een rol spelen in de concerten en workshops van onder andere Yutaka en anderen. Aan de groei van deze Wei kan iedereen een bijdrage leveren door o.a. het verzamelen van materialen die op welke manier dan ook klank voortbrengen.

JAN ZWEMER

JAN ZWEMER

zaterdag 4 juni / 13:30 - 14:10

In zo’n mooi stukje Zeeuwse natuur vallen de gedichten en vertelsels van Jan Zwemer als bloesems in de late lente. Afgestudeerd en gepromoveerd in de geschiedenis en al 25 jaar een schrijver in hart en nieren. Natuurlijk ook van de Zeeuwse geschiedenis. Nu en dan vertelt hij zijn verhalen: poëtisch, met humor en altijd in het Zeeuws. Hij treedt op samen met Ko de Pree op accordeon.

Zaterdag 4 juni bij Zeeuws Dictee / 15.00 uur.

Jan is ook de leverancier van de Zeeuwse teksten voor het Zeeuws Dictee. Samen met Zeeuwse Sien lopen hij langs de valkuilen van de Zeeuwse taal.

St. LO

St. LO

zaterdag 4 juni / 19:00 - 19:35

Band uit Middelburg die een weg zoekt tussen folk en psychedelische rock. Alleen dat zoeken al zorgt voor avontuur in hun muziek. Een zanger (Henk Treurniet) met een stem die gemaakt is voor dat genre en associaties oproept met de zang bij bands al Sheerwater en The Bowerbirds. Niet de minste in het genre. Soms om heerlijk op weg te dromen, dan weer muziek die je als een wekker bij de les houdt. Contrasten dus die van ST. Lo en hun muziek een belevenis maakt.

HET EILAND SPEELT

zaterdag 4 juni / 13:30 – 15.30

Kinderen in aanraking brengen met muziek kan niet vroeg genoeg gebeuren. Muziek verrijkt het leven, inspireert en draagt bij aan sociale, emotionele en intellectuele ontwikkeling. Luisteren, maar misschien musiceren nog meer. Om kinderen met muziek maken in contact te brengen is er op de basisscholen van Noord-Beveland het project ‘Heel Het Eiland Speelt gehouden. Wat de ongeveer 100 kids hebben geleerd laten ze zaterdagmiddag zien en horen in twee sessies van 45 minuten.

EEF BLUESCLUB

zaterdag 4 juni / 19:00 – 22.00

De blues is terug op Noord-Beveland. Een lokale band - Oldpack - begon een jaar geleden om vervolgens bij EEF te debuteren. Ze spelen nu in de exclusieve EEF Bluesclub. Daar kan overigens ook iedereen terecht, wel of niet muzikaal, voor een bluesworkshop. En let op, na wat oefening blaast iedereen een partijtje mee. Dit is geen samen zingen maar samen swingen. The Louisiana Men weten hoe je zoiets aanpakt. Dus luisteren, meedoen ... het kan allemaal in onze bluesclub.

DJANGO BOEGHEIM

DJANGO BOEGHEIM

vrijdag 3 juni / 19:50 - 20:30

Django is de singer-songwriter waarvan je denkt waarom is die nog niet beroemd. Hij kan schrijven, heeft een eigen stemgeluid en maakt liedjes die boordevol mooie lagen zitten. Ed Sheeran, Jake Bugg … de nieuwe garde dus. We zetten hem er graag bij. Django maakt toekomstmuziek en daar is nu al naar te luisteren bij EEF.

RICK & FEMKE

vrijdag 3 juni

Vrijdagavond op het podium tussen de bomen een primeur. Een duo dat al snel de kwalificatie ‘belofte’ oproept: Rick & Femke. Ze brengen alternatieve folkmuziek met een wat psychedelische benadering gecombineerd met een randje poppunk. Het folk element zit vooral in de intieme manier van musiceren, dichtbij de stilte en juist daardoor weten ze met hun muziek en bewerkingen de luisteraar te raken.

Optreden met de EEF BIG BAND

Optreden met de EEF BIG BAND

zaterdag 4 juni

Altijd al eens willen zingen of meespelen met een echte BIG BAND? Zaterdag 4 juni zijn muzikanten van allerlei kunnen en pluimage welkom om mee te doen aan de openbare repetities van de EEF Big Band. In het kader van ‘van nul tot Sinatra’ gaan we oefenen en optreden met de EEF Big Band. Schuif aan met gitaar, trompet trombone, saxofoon .... of met je stem. Wél eigen instrumenten meenemen.

De repetities onder leiding van professionele coaches Franklin Schieman en Marijke Poppe
starten zaterdag om 12.00 uur. Aan het eind van de middag is er een optreden op podium LOODS om 17.15 uur. Op het programma staan nummers die we kennen van FRANK SINATRA .... we beginnen van niets en bouwen het samen op tot een leuke show. Van Zero to Sinatra dus. En ja, dat kan instrumentaal, maar met zang daarbij wordt dat natuurlijk nog interessanter.

EEF zoekt de beste crooner van Noord-Beveland (en dat mag ook iemand van buiten Noord-Beveland zijn). Crooner betekent in dit geval dat je je uiterste best doet om lekker te zingen, alsof je onder de douche staat of gewoon vindt dat je de mooiste stem van de hele wereld hebt. Iedereen mag meedoen: zangers, zangeressen, jong, oud, ervaren of ultieme beginner.

We hebben teksten en maken een keuze uit:

 • New York New York
 • Don’t get around much anymore
 • Fly me to the moon
 • Blues in the night
 • Hello Dolly
 • How high the moon
 • I’m getting sentimental over you
 • Witchcraft
 • Drinking water
 • Mood Indigo
 • Mack the knife

Daar zit ongetwijfeld iets tussen, een uitdaging!
Vooraf aanmelden (muzikanten en zangers/zangeressen) via info@eeffestival.nl.

MOLLY & TENBROOKS

MOLLY & TENBROOKS

zaterdag 4 juni / 19:15 - 19:45 / 20:45 - 21:20

Molly & Tenbrooks is een band, bestaande uit Ties Versteeg, Floris en Sjoerd Bin (Gebroeders Bin) en Job de Keijzer, die voornamelijk Johnny Cash en oude traditionals speelt. De band is opgezet rondom de stem van Ties Versteeg die op een heerlijke en unieke manier de liedjes van Cash weet neer te zetten. De band heeft speciale aandacht voor de minder bekende maar niet minder swingende en mooie liedjes van Cash. Met de stuwende bas van Job en creativiteit van Gebroeders Bin kan het op een waar feest uitlopen met deze jongens. De band hoopt de muziek en boodschap van Cash op deze manier voort te laten leven.

JULIO MELIO

JULIO MELIO

vrijdag, zaterdag en zondag

Zeeland is sinds een aantal jaar een gitaartalent rijker. Julio Melio is met zijn 18 jaar meer dan een talent als het om de fingerpicking gitaarstijl gaat. Niet verwonderlijk met idolen als Tommy Emmanuel en Harry Saksioni. Eind vorig jaar verscheen zijn debuutalbum. Julio en Nina … en dan zijn de Letters nooit ver weg. Julio is iemand die snel muzikale samenwerking zoekt. Daarvoor komen ook panfluitiste Chrisina de Korte en gitariste Sifra Tempelman op het EEF weekend hem muzikaal ondersteunen. Bovendien zien en horen we hem zondag als begeleider van folkzangers Gabriele Kohl.

SARAJA

SARAJA

zaterdag 4 en zondag 5 juni

EEF is voor alle leeftijden… dus ook voor de allerkleinsten. Maar dan mogen pa en ma ook best meedoen en genieten van de voorstelling. Van een clown en een kip bijvoorbeeld.  De clown is SARAJA. Deze poppenspeelster en maakt al jaren kindervoorstellingen met clownerie en poppenspel voor kleuters, waarmee zij optreedt op basisscholen. Ze volgde een dansopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, heeft verschillende theaterprojecten doorlopen en zich geschoold tot clown.

ZEEUWS DICTEE MET SIEN, JAN EN KO

ZEEUWS DICTEE MET SIEN, JAN EN KO

zaterdag 4 juni, de SCHOOLBUS

Zeeuwse Sien krijgt met haar show een Middelburgse schouwburg met gemak gevuld. Terecht want ze neemt geen blad voor haar mond, prikkelt en wandelt ontwapenend naïef door de grootste chaos die ze als nuchtere Zeeuwse genadeloos glad kan strijken. Dat ze educatief amusant van wanten weet laat ze bij EEF zien en horen. De teksten die de Zeeuwse dichter en schrijver Jan Zwemer voor het speciale Zeeuwse EEF Dictee maakte, voorziet ze van ter zake doende toelichtingen en uitwijdingen. In het Zeeuws uiteraard… en ja ‘oe schrief je da’. Als het te gortig dreigt te worden snoert Ko met zijn accordeon haar even de mond zodat de deelnemers in all rust hun kennis van het Zeeuws kunnen etaleren.

PREEK bij de KREEK

zondag 5 juni / 12:30 – 13:00

Even stilstaan bij het waar en waarom. Daarom toch maar een preek, door Henrik de Groot, niet te lang wel diep.

SURF HENGE part II op de EEF-Kunstweide

SURF HENGE part II op de EEF-Kunstweide

Vorig jaar maakten we een begin met het kunstschilderwerk SURF HENGE. Een permanent te bezichtigen cirkel met surfplanken waarop (amateur)kunstschilders hun creativiteit konden botvieren. Dit jaar krijgt dat project een vervolg, dit keer tijdens het festival op 3, 4 en 5 juni.

Een goede reden om naar de EEF-kunstweide af te reizen. Professionele kunstenaars zijn aanwezig om tips en adviezen te geven. Kwasten en verf zijn voorhanden. Een nieuwe kring surfplanken staat klaar. Doe mee aan SURF HENGE part II.

KAREL EN DE BOSWACHTERS

KAREL EN DE BOSWACHTERS

zaterdag 4 juni / 21:10 - 22:00

Het levensliederenensemble Karel en de Boswachters met zanger Karel Leeftink brengt levensliederen en smartlappen op legendarische wijze.

Workshop improvisatie muziek

Workshop improvisatie muziek

zaterdag 4 en zondag 5 juni

Workshop voor kinderen van 8 tot 12 die al een instrument bespelen en daarmee willen leren improviseren. Workshop o.l.v. Ingeborg Cneut (Yutaka). Eigen instrument meebrengen.

Wel opgeven van te voren.

Maximaal 12 personen
Workshop zaterdag:  13.00 - 13.50 uur /  19.00 - 19.50 uur.   Zondag: 11.00 – 11.50 uur.

NICOLE BIANCHET

vrijdag 3 juni / 20:45 – 21:30

Geboren in Los Angelos, bivakkeerde een tijdje in Vlissingen en inmiddels woont ze in Berlijn. Ze heeft als singer-songwriter een mooi repertoire opgebouwd dat ook al op diverse albums is verschenen. Haar repertoire drijft op gelaagde muziek met een groot gevoel voor mooie melodieën en een eigenzinnige inkleuring met ritmes en geluiden. Zo kom je terecht in folk en hoor je invloeden uit alle continenten. Dat maakt de muziek van Nicole internationaal, maar tegelijk ook heel klein, intiem en soms fluisterzacht en breekbaar. Bij EEF met percussionist Jaimy Quitte uit Vlissingen en de in Barcelona woonachtige Argentijn Fux Taxidios. Niet bij nadenken, gewoon ondergaan.

Schminken

zaterdag 4 juni / zondag 5 juni

Laat je schminken door Jaenet Kallewward of Hanneke en Elkse van der Bilt. Wordt Batman, Spiderman, loop in de zon als een Clown of laat gewoon een vliner op je wang tekenen, het kan allemaal en niks is te gek!

Peer

Peer

zondag 5 juni / 12:00 - 12:40

Net terug van Vestrock en onderweg naar Concert at Sea. Tussendoor nog even met RACOON op de Goese Grote markt. De grote festivals kunnen ook al niet meer om PEER heen. Vier jonge Walcherse popmuzikanten maken er een lekker punkpopfeestje van. Muziek die zich gemakkelijk tussen je oren nestelt en daar best eens een zomer lang kan blijven zitten. Hitgevoelig dus. PEER begon anderhalf jaar geleden en maakte een droomstart. Ze wonnen Zeeuwse pop contests, kwamen in beeld bij 3 FM en mochten zelfs al een studio in. Da's genieten als dat de weerklank is van een gedeelde passie. En dat genieten straalt bij ieder optreden van de vier jongens af. Toekomstmuziek dus bij EEF op de vroege zondagmiddag. De 4 muzikale vrienden zijn:  Renzo Rijn (1999/Drums), Gijs Teuwsen (1998/Zang en Gitaar), Bas Boudens (1998/Basgitaar) en Jesper de Jonge (1999/Gitaar).

QUATORZE

zaterdag 4 juni / 14:20-15:00 / 16:20 - 17:05

De 14 muzikanten van Quatorze maken vrij theatrale muziek. Hun repertoire gaat van Bach tot Metallica en van Klezmer tot pure pop. Ze dienen hun muziek op met verhalen, verzinsels en vertier. Quatorze zorgt zaterdag op meerdere plekken voor een energieke mix van Yiddische ballades en Afrikaanse ritmes. Een wereldfeest met passie als drijvende kracht!

Kunstbende Zeeland met voorstelling ‘Eindelanders’

Kunstbende Zeeland met voorstelling ‘Eindelanders’

zaterdag 4 en zondag 5 juni

‘Eindelanders’ is een verrassende theatrale wandeling waarin de finalisten van de Zeeuwse Kunstbende op zoek gaan naar de waarheid achter de ‘EEF’: de ‘Eindeloos Eiland Fabel’. Is het wel waar wat er daar allemaal in het bos gefluisterd wordt? Een fantasievolle locatieproductie met muziek, dans, theater, performance en verbeelding.

Start wandeling bij het Kunstbende kampement.  Tijden: zaterdag: 16.00 en 20.00 uur / zondag 16.00 uur

‘Eindelanders’ is een ‘work in progress’ en een coproductie van Kunstbende Zeeland met Het Bedrijf v/h en mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

6 TIMES FUN

6 TIMES FUN

zaterdag 4 juni / 13:10 / 19:00 / zondag 5 juni / 12:30 / 16:20

Het begon met een simpel 'wie wil er samen met anderen een popbandje beginnen' en al snel waren er 6 aanmeldingen. Na wat bezettingswijzigingen sinds het begin in 2014 is er inmiddels sprake van een band waar we in Zeeland rekening mee moeten houden. 6 TIMES FUN is het bewijs dat veel optreden je beter maakt. Want ze hebben al heel wat achter de rug en laten overal waar ze komen een spoor van bewondering achter. De trots van EEF kun je ze noemen.  De eerste editie van het festival was de reden om het  ‘bandje’ te beginnen. Dus  benieuwd wat ze nu weer uit die hoge pophoed toveren.

COHEN SESSIES

zondag 5 juni /

‘Hey, That’s No Way To Say Goodbye’ ... zong Leonard Cohen al lang geleden. Vandaar dat we met zijn liedjes langzaam en in passende droefenis naar een afsluiting van de tweede EEF gaan. De meiden van Straatruis hebben daarvoor de mooiste Cohen songs op een onnavolgbare harmonische manier in elkaar gezet en ook nog eens her en der wat muzikale vrienden bijeengescharreld. Hoe feestelijk kan het zijn met de meest depressieve, maar hemels mooie, songs van Leonard Cohen. Een sterke opwarmer voor Clean Pete en ondertussen de zakken vullen met EEF-herinneringen. Zo kun je afscheid nemen en tot ziens zeggen.

ELLY KELLNER & BJ BAARTMANS

ELLY KELLNER & BJ BAARTMANS

zondag 5 juni / 14:20 - 15:10

Elly Kellner heeft een nieuw album uitgebracht: Zinken & Zweven. Een verzameling gevoelige, intieme en breekbare liedjes. Teksten en akkoorden die zich soepel om haar overtuigende zang wentelen. Het valt allemaal samen op een natuurlijke manier en dat maakt alles aan haar nieuwe album authentiek. De folky luisterliedjes van Elly draaien om emoties, kleine en grote momenten van geluk, verdriet en liefde. Elly nam eerder op met onder andere Iain Matthews (van Mathhews Southern Comfort waarmee ze ook toerde) en Shannon Lyon. Voor het ‘Zinken & Zweven’ werkte ze samen met BJ Baartmans. Hij komt met Elly naar EEF voor een optreden op zondag 5 juni bij podium HOUT.

MILLEMANOS

zaterdag 4 juni / 13:50 - 14:15

Nog maar net een maand geleden liet MilleManos voor het eerst echt van zich horen. Meedoen aan De Kunstbende Zeeland en dan al gelijk winnen. Het eigen nummer ‘The Rules’ bleek ook ijzersterk. Vrolijke poprock uit Hulst door vier jonge honden. Frontvrouw is zangeres Femke Bun. Die is nog steeds verbaasd over die eerste prijs en wat het teweeg brengt. Deelname aan de landelijke finale in Tivoli Utrecht, extra optredens in Zeeland en natuurlijk een weekendje EEF bij het Kunstbende atelier. Als ze er dan toch zijn …

EEF THEATER

zondag 5 juni / 14:00

BLAUWDRUK

‘Blauwdruk’ van de gelegenheidsgroep is ‘Theater er was eens, een stuk met drie vrouwen in felgroene overalls achter een werkbank alsof het robuuste houtbewerkers zijn. Zij moeten gezamenlijk een houtsculptuur maken volgens een model en zijn daarbij op elkaar aangewezen. Dat maakt het moeilijk, want er is voortdurend onderling iets uit te vechten.

DE ONTMMOETING

‘De Ontmoeting’ is een intieme voorstelling door gelegenheidsgroep ‘Marinade’. Het zijn twee speelsters, een oudere en een jongere, die beiden een relatie hebben met dezelfde man.

GEMINA

GEMINA

zondag 5 juni

Geselecteerd voor Pop aan Zee

De twee zussen Marith en Isabelle van Gemina uit Zeeland maken al van jongs af aan muziek. Isabelle begon op haar zesde met drummen en op haar dertiende met gitaar. Ze treedt nu al twee en een half jaar op als singer-songwriter. Marith speelt al vanaf haar zesde piano. Samen zingen ze veel tweestemmig. Marith en Isabelle maken vernieuwende popmuziek met invloeden uit de soul en jazz, in hun muziek is ritme heel erg belangrijk waardoor je voeten uit zichzelf gaan dansen. De zussen werken vernieuwend, hun helden zijn Amy Winehouse en Selah Sue.   

GEMINA werkt hard aan haar droom en timmert al een eindje aan de weg. Zo zijn ze bijvoorbeeld in de landelijke finale van de compositiewedstrijd van het NBE geëindigd, hebben ze gezongen bij de EP release van Isabelle in de Spot, openingsact Stukafest 2016 en hebben ze al een groot repertoire aan eigen muziek.

Yutaka

Yutaka

zaterdag 4 en zondag 5 juni

Yutaka! Maakt eigenzinnige wereldmuziek die, als het een naam moet krijgen, omschreven kan worden als passievolle, ritmische oorspelen met uitstapjes naar de geïmproviseerde tangojazz.

MOLLY MALONE

zondag 5 juni / 11:00 – 12:30

Het was vorig jaar lekker wakker worden bij EEF op de vrolijke klanken van Ierse en Schotse tunes en songs. Doen we nog eens om ons opnieuw voor te bereiden op een dag vol avontuur. Alive, Alive O!

CONVOI EXCEPTIONAL

zondag 5 juni / 13:20 -13:45 / 17:00

Convoi Exceptional dat is Rock and Roll op trommels & sax. Straatmuzikanten die de ware aard van Rock and Roll echt begrijpen: spelen, spelen, spelen! Werk jezelf in het zweet, swing de pan uit en laat de mensen dansen. De mannen hebben sinds 2006 op vele podia gespeeld: Oerol, de Parade, op Pinkpop en toch blijft de straat de mooiste plek, nou ja ...een EEF-natuurgebied mag er ook zijn.

WATERPIJPIMPERIUM

zondag 5 juni / vanaf 13:00

Film, gedichten, heerlijke geuren en muziek door nieuwe Nederlanders. Loungen en genieten op zaterdag en zondag.

KLIEDERKERK

zondag 5 juni / 12:30

Voor kinderen die naar een verhaal over de schepping willen en mogen luisteren en ook een potje schilderen op een doordeweekse zondag wel zien zitten.

BROAZINHA

zondag 5 juni / 11:45 - 12.30 / 13:45 - 14.30

James & Debora komen naar EEF om de zomer aan te kondigen. Hun muziek is opgebouwd uit zonnestralen afkomstig uit Portugal en de Kaapverdische eilanden. Hoe warm willen we het hebben? Na vorig jaar nog eens bij EEF omdat we het zo graag horen.

Jannie Boen / Historische kostuums

zaterdag 4 juni / vanaf 12:00

Ook dit jaar is Jannie Boen weer aanwezig op EEF met talrijke schitterende historische kostuums zowel voor volwassenen en kinderen. Iedereen die zich wil verkleden is van harte welkom. Voordat je het weet ga je als een kleine ridder of een beeldschone jonkvrouw over het festivalterrein.

STAN BOR

STAN BOR

zaterdag 4 juni / 13:00 / 16:30 / 18:00

Stan begon als gepassioneerd gitarist. Al heel jong legde hij zich toe op het fingerpicking genre dat we kennen van Tommy Emanuel en Harry Saksioni. Maar langzaam ontwikkelde hij zich als een gitarist die zichzelf begeleidt bij uiteenlopende songs. Als een flow kwamen de klassieke pop en rocknummers zijn leven binnenwandelen. Hij schaafde ze bij totdat ze echt van hem waren. En dan is er de stap naar eigen werk. In welk stadium van die muzikale ontwikkeling je Stan ook tegenkomt, altijd weer die passie en de kunst om met muziek te raken en ontroeren.

Natuurwandelingen op zondag

Natuurwandelingen op zondag

zondag 5 juni

Op zondag kun je mee met Natuurwandelingen onder leiding van gids Karel Leeftink, boswachter van Staatsbosbeheer. Start om 11.00 uur vanaf het festivalterrein. Deelname uitsluitend met toegangskaarten van EEF.

THEATER – BLAUWDRUK

THEATER – BLAUWDRUK

zondag 5 juni / 14:00

De Toneelgroep ‘Er was eens’ presenteert zich met het stuk ‘Blauwdruk’ van Toneelgroep ‘Het Volk’ onder regie van Lejon van Es. In een atelier trachten drie collega’s tot een gemeenschappelijke houtconstructie te komen aan de hand van een ingewikkelde bouwtekening, een blauwdruk. Ze zijn hierbij op elkaar aangewezen omdat geen van hen in staat is de blauwdruk zelfstandig te lezen. Egoïsme, achterdocht en grove zelfoverschatting vertroebelen echter de onderlinge verhoudingen. En ….dat is voor het publiek ontzettend leuk om te zien en te horen.

CLOWN SAAR EN KIP TOK

zaterdag 4 en zondag 5 juni

Saraja de Jonge van Muzimo

Het verhaal clown Saar en kip Tok. Clown Saar is Saraja de Jonge van Muzimo. Voor de allerkleinsten weet ze met minimale middelen te ontroeren en kinderen mee te nemen in een verhaal. Saraja maakt theatervoorstellingen voor groepen 1-4 op basisscholen en speelt familievoorstellingen en clownerietjes op festivals… zoals dus zaterdag en zondag bij EEF).

JIP EN JANNEKE en meer

JIP EN JANNEKE en meer

zaterdag 4 juni / 16:10 - 17:00

Clownsduo Rijn en Trijn

Ook clownsduo Rijn & Trijn komt zaterdag naar het tweede EEF festival met diverse betoverende kleine optredens op de weide en een hele voorstelling ‘Jip en Janneke’. Dat is voor kinderen van 3 tot 8 jaar, maar ook een aanrader voor de ouders/ouderen. Jip en Janneke vormen de leidraad voor de bekende verhaaltjes van Annie M.G. Schmidt.

Niet alleen kijken … ook doen

Niet alleen kijken … ook doen

Voor de allerkleinsten zijn er zaterdag en zondag behalve voorstellingen ook mogelijkheden de handjes uit de mouwtjes te steken. Zelf een instrument maken bijvoorbeeld en daar dan ook nog samen met anderen wat op musiceren. Mee bouwen aan de reuzen van wilgentakken of een sessie op djembé’s en ander slagtuig meemaken. Kinderen kunnen zich laten schminken, zich verkleden, een korte wandeling maken met de knuffelézels van Bianca Plune (onder begeleiding), en nog veel meer.

Mama, gaan we vandaag weer naar EEF?

- Noah, 3 jaar -

Blijf op de hoogte over EEF

Eindeloos Eiland Festival wordt mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Noord Beveland Kunstbende Provincie Zeeland

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje: