Programma EEF 2017

Het programma EEF 2017 is bijna rond en de meeste optredens staan op deze pagina. Nog even en dan staan ook de blokkenschema's hier. Geen illusies, want wereldsterren of mega-idolen staan daar weer niet tussen. EEF blijft bescheiden, maar gaat wel voor de vonk die overslaat, de melodie die het hart raakt en de weemoed waaruit een troostende glimlach voortkomt. Als kunst de kracht heeft te ontroeren dan zit je bij EEF op rozen. En stiekem halen we toch wat wereldsterren in huis. Luister hoe een klassiek orkest kan toveren met de muziek van Radiohead, of waar de kracht ligt in de muziek van Leonard Cohen of Carole King. Veel muziek, maar tussendoor loop je gewoon even binnen bij de BOSBIOS of wandel je tussen de poëziebomen in het BOEKENBOS …. ssstt

Drie dagen feest in het natuurterrein bij landschapcamping Wilgenoord. Iedere dag een paar goede redenen om er bij te zijn. 

Locatie Eindeloos Eiland Festival

EEF vindt plaats midden op het eindeloze eiland Noord-Beveland in Zeeland. Het festivalterrein ligt naast de Landschapscamping Wilgenoord buiten Wissenkerke. Het terrein grenst aan een ruig en waterrijk natuurgebied: Bokkegat. De zeedijk van Nationaal Park Oosterschelde ligt op een steenworp afstand. Voor overnachtingen, lees hier verder. 

Openingstijden

Vrijdag 15 juni17.00 uur, tussen 17.00 en 19.00 is er welkomstmuziek, vanaf 18.50 starten de optredens.
Zaterdag 16 juni van 12.00 tot 23.55 uur
Zondag 17 juni 11.45 uur tot 18.00 uur 

Routebeschrijving

Volg de N256, Goes-Zierikzee, neem de afslag Kamperland, volg de N255 richting Kamperland, neem de afslag Wissenkerke, gelijk de eerste weg rechts (Oostmolenweg) en daarna de eerste weg links, hier bent u aangekomen op de Vlietenburgweg, volg de bordjes 'Landschapscamping Wilgenoord' Vlietenburgweg 6 4491 PH Wissenkerke.

Er is ruim parkeergelegenheid bij het festivalterrein.

Festival Vervoer

Nieuw in 2018 is dat tijdens het festival de Hop-on/Hop-off "Zomerbus" bus rijdt vanaf diverse locaties op Noord-Beveland naar het festival terrein en terug. Het vervoer is gratis, mits men in bezit is van een geactiveerde Zeelandpas.

Openbaar vervoer

Met openbaar vervoer is het festivalterrein te bereiken vanaf treinstation Goes met bus 31 richting Kamperland Tunnel. Deze vertrekt zaterdag tot 18.34 elk uur. Uitstappen halte Dorpsweg. Lopen in de rijrichting tot het einde van de Dorpsweg, waar je rechtsaf de Dorpsdijk op kunt. Loop deze af tot de eerste weg rechts: dat is de Vlietenburgweg.
Terug gaat de laatste bus op zaterdag om 19.12. Op zondag rijden er geen bussen.

Er is dag en nacht taxivervoer op, van en naar Noord-Beveland (taxidekoster.nl). Plan altijd uw openbaarvervoerreis via 9292.nl.

Pinnen

Het is mogelijk te pinnen op het festival.

Sponsor worden van EEF?

EEF is altijd op zoek naar nieuwe sponsors. Ook sponsor worden van EEF, vul dan onderstaand formulier in.

Gemeente Noord Beveland

Gemeente Noord Beveland

Word ook vrijwilliger van EEF

EEF zoekt mensen die zich voor 100% willen inzetten om EEF tot een onvergetelijk succes te maken. Niet alleen op de drie dagen zelf, maar ook in de maanden voorafgaand aan én de week na afloop van het festival.

Vrijwilligers vormen de ruggengraat van een festival als EEF. Ze verzetten ontzettend veel werk. Ze zorgen dat het terrein er netjes uitziet, artiesten hun ding kunnen doen en de bezoekers goed worden verzorgd. Alles moet op rolletjes lopen en fijn en safe zijn.

Wat verwacht EEF van vrijwilligers?

 • Je bent minimaal 16 jaar oud
 • Je bent enthousiast, vrolijk, vriendelijk, betrouwbaar, verantwoordelijk en flexibel
 • Je houdt je aan gemaakte afspraken, want vrijwillig betekent niet vrijblijvend!

Wat biedt EEF aan haar vrijwilligers?

 • Een enorm leuke werkervaring en veel waardering voor je bijdrage
 • Gratis toegang tot het festival
 • Een waardevolle uitbreiding van je netwerk in de culturele sector
 • Tijdens je werk een lunch en/of diner en genoeg te drinken

De vrijwilligersfuncties zijn

Artiestenbegeleiding, publieksbegeleiding, beveiliging en toezicht, catering, ecoteam, publiciteit, kaart- en muntverkoop, op- en afbouw, techniek, logistiek, verkeersbegeleiding, opruimen, vliegende brigade.

Herken jij jezelf in het bovenstaande en wil je graag het team versterken, aarzel dan niet langer en meld je meteen aan via onderstaand formulier.

Wie is EEF?

Wie is EEF?

Het bestuur van de stichting EEF is: Johan Sturm (voorzitter), Annelies Steendijk(secretaris), Cherry Strating (penningmeester).

De werkgroep EEF bestaat verder uit Corine Verburg, Marianne Verburg, Zjuul Burgering, Kees Buizer, Ko Kallewaard, Esther en Rudi van 't Westeinde.

René de Dreu en Josje de Koning ondersteunen het bestuur en de werkgroep.

Zakelijke gegevens:

Stichting EEF
IBAN: NL 16 RABO 0195 298 403
BIC: RABO NL 2U

Wat biedt EEF op zaterdag 9 mei?

Op zaterdag is er voor elk wat wils: acts, theater, pop en klassiek, verkleden, knutselen, knoeien, lachen, genieten, eten, drinken, vrolijk zijn. Een dag om te doen en lekker te liggen luisteren en luieren. Een dag om te maken en te kijken. Feest voor jong en oud. Echt een festival van iedereen en dus van EEF. Bij goed weer buiten, bij regen onder afdakken en in de boerenschuur.

Zo komt het Groendoenpaviljoen met een auto vol recyclebare zooi. Dat wordt onder hun leiding lekker bouwen (www.groendoenpaviljoen.nl).

Creatievelingen krijgen les van Anke van Maris in sieraden haken van plastic tasjes. De bekende oer-Zeeuwse dichter/verhalenverteller Jan Zwemer, bekend van televisie, radio en zijn tientallen boeken, verzorgt op EEF verschillende pop-upoptredens. Je kunt gezellig aanschuiven bij de veelgevraagde Supervoorlezer Johan. De Zeeuwse Stichting tot Behoud van Roodkapje & De Boze Wolf sticht overal op EEF verwarring. Ook uit Zeeland komt Theatergroep Bries onder leiding van Josien de Graaf met dde geheimzinnige eenakter De Vleermuizensuite, die zich afspeelt in het Slot Oostende te Goes. De huisband van EEF, Six Times Fun, treedt op. Het Volksoperahuis brengt de aangrijpende voorstelling De Dood en de Zee (www.het.volksoperahuis.nl). Karel en de Boswachters spelen hun gezellige muziek tegen de achtergrond van de bossen van Het Bokkegat.

En er valt nog heel veel meer te genieten. Bekijk ook het blokkenschema hieronder voor een volledig overzicht van het aanbod op deze dag.

Tijd: 12.00-23.00 uur.

Toegang 10,00 Euro of met een passe-partout. Kinderen tot en met 12 jaar mogen zonder betalen mee. (Goed eten & drinken tegen betaling.)

"Wie zou dit willen missen?", vraagt EEF zich af.

Download het programmaboekje 2015

Blokkenschema zaterdag 9 mei

Wat biedt EEF op zondag 10 mei?

Zondag is het tijd voor een fikse en gezonde brunch. Verder wandelt wie wil onder leiding van ervaren gidsen in het bos, door weidevelden, over de dijk en langs Nationaal Park Oosterschelde. Daar is het die dag rond 14.00 uur eb met prachtig zicht op de wijdse slikken waar talloze vogels foerageren. Op het festivalterrein zijn er weer diverse activiteiten, attracties en entertainment. Er is veel mooie luistermuziek. Speciaal voor de kleintjes spelen Kees & Koos ’s ochtends hun peutervoorstelling Het Visje en ’s middags brengen ze voor iets oudere kinderen De Dames De Wolf (www.keesenkoos.nl). Met de meerstemmige Sound of Music mag ook het publiek lekker meezingen en uithalen. De vijf meiden van Staatruis zingen a capella en close harmony: prachtig! En nog veel meer, bekijk ook het blokkenschema hieronder voor een volledig overzicht van deze dag.

Een geweldige afsluiter, verwacht EEF.

Tijd: 11.00-15.00 uur.
Toegang 5,00 Euro of met een passe-partout. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen zonder betalen mee. (Goed eten & drinken tegen betaling.)

"Wie zou dit willen missen?", vraagt EEF zich af.

Download het programmaboekje 2015

Blokkenschema 10 mei

Blijf op de hoogte over EEF

Provincie Zeeland

Provincie Zeeland

Sponsors van EEF

Natuurlijk kan EEF niet zonder hulp van buiten. We zijn dan ook heel erg blij met alle bedrijven, fondsen en vrijwilligers die hun steentje bijdragen om EEF mogelijk te maken. 

Komt uw bedrijf hier in 2018 ook te staan, meldt het ons!

 

Voorbereidingen EEF 2015

Voorbereidingen EEF 2015

Het is zover, de eerste editie van EEF wordt opgebouw. Dit jaar zal Noord-Beveland kennis maken met het Eindeloos Eiland Festival, een festival vol kunst, cultuur, muziek en goed eten en drinken. Vele handen komen er aan te pas om alles in gereedheid te brengen maar dankzij de inzet van vele vrijwilligers begint het festivalterrein al aardig vorm te krijgen!

Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015 Voorbereidingen EEF 2015

Contact met EEF

Heb je na het bekijken van de website nog vragen over het Eindeloos Eiland Festival, stuur dan een email naar info@eeffestival.nl of neem contact op met één van onderstaande contactpersonen.

Contactpersoon EEF algemeen

Josje de Koning / josje@josjedekoning.nl / 06 25 06 74 32

Contactpersoon EEF artiesten

René de Dreu / btte@zeelandnet.nl / 06 38 53 67 16

Zakelijke gegevens:

Stichting EEF
IBAN: NL 16 RABO 0195 298 403
BIC: RABO NL 2U
KvK: 61667730

Wie speelt er op EEF 2015?

Bekijk hieronder de video's van een aantal atc's die op EEF zullen optreden en zie waarom je EEF niet mag missen!

Julio Melio

Letters from Nina

Broazinha

Cool Mc Finn

Straatruis

Slan

Kiki Hoefsmid

Spider & The Fly

The Pheasant Pluckers

Thomas Zwijsen & Anne Bakker

Anja Kopmels

Soort van Sven

Keaton

PEER

Monsun

Gregory Page

Test widget

Hieronder een test

Gregory Page

A small festival with a big heart

Het Ezelshuis

Waar een klein eiland groots in kan zijn!

Noah, 3 jaar

Mama, gaan we vandaag weer naar EEF?

Blokkenschema's EEF 2015

Naturlijk wil je als EEF bezoeker niks missen. Download hieronder de blokkenschema's per dag zodat je precies weet waar je moet zijn om welke tijd.

Blokkenschema vrijdag 8 mei 

Blokkenschema zaterdag 9 mei 

Blokkenschema zondag 10 mei

VPRO 3voor12

Het verborgen sprookje van Zeeland

Wat is EEF?

Het Eindeloos Eiland Festival is inmiddels een begrip in heel Zeeland en ver daarbuiten. 3voor12.vpro.nl schreef over de eerste editie van EEF in mei 2015: “Het mooiste festival van Zeeland. Wees gewoon jezelf, samen met de natuur”. En de VPRO zette meteen ook maar onze muzikale trekker Gregory Page uit Californië op de vijfde plaats van de Beste Festivalacts in Zeeland in 2015.

EEF Festival 2016 compilatie

Eindeloos anders

Het publiek was enthousiast over de intieme festivalsfeer en de vele aangename verrassingen die EEF haar gasten bood. Het motto van EEF is dat we “eindeloos anders” willen zijn. EEF is aantrekkelijk door de unieke combinatie van diverse muziekstijlen, bijzondere voorstellingen, spannende kinderactiviteiten, natuurlijke belevingen, lekker en eerlijk eten & drinken. Bekijk de aftermovie op eeffestival.nl, op Facebook of via ‘EEF festival 2015 compilatie’ op Vimeo en zie wat we bedoelen.

Ken je EEF al?

Kenmerkend voor EEF zijn vriendelijkheid, kleinschaligheid, diversiteit, openheid, ongedwongen spontaniteit, meedoen, niks doen, genieten, gezond. EEF richt zich op Zeeuwen van alle leeftijden en op toeristen van heinde en verre. Er is voor elk wat wils. Alles is eindeloos anders. Beleef EEF zelf.

Uitgebreid en gevarieerd programma

De tweede editie van EEF in het eerste weekend van juni 2016 koestert en bewaart sfeer, opzet en genoegens van de eerste aflevering uit 2015. Dit jaar waren er nog meer podia, meer muzikale avonturen, meer doe-dingen voor alle leeftijden, meer originele beeldende kunst en meer infotainment. GoodFood biedt weer goed eten en culinaire verrassingen uit allerlei rollende keukens en er zijn meer loungegelegenheden.

Inmiddels wordt er druk gewerkt aan de vierde editie op 15, 16 en 17 juni 2018. Kom meegenieten van cultuur & natuur in een prachtige omgeving onder de Zeeuwse zomerzon. Wil je alle dagen meemaken en op het festivalterrein blijven slapen? Dat kan. Op de landschapscamping kun je je tentje opzetten of je kampeerwagen een mooi plekje geven.

Vriend van EEF

EEF zoekt echte vrienden.

Vind jij het belangrijk en waardevol dat EEF ook dit jaar weer kan plaatsvinden zodat jij en vele bezoekers kunnen genieten van diverse muziekstijlen, lekker eten en drinken, in een relaxte omgeving, word dan vriend van EEF.

Hoe meer vrienden hoe mooier EEF wordt.

Vrienden van EEF ontvangen een passe-partout en krijgen eindeloos anders aandacht tijdens het festival. Met het passe-partout heb je van vrijdagavond tot en met zondagmiddag toegang tot het festival.

Vriend van EEF ben je al vanaf 50 euro. Via de website kun je direct Vriend van EEF worden.

Wordt nu vriend van EEF

EEF Cashback Card

Na het succes van de eerste twee edities EEF zijn we nu bezig het Eindeloos Eiland Festival voor de derde maal te laten plaats vinden. We kunnen dit realiseren doordat we steun krijgen vanuit de overheid, de sponsoring vanuit het bedrijfsleven, de vrienden van EEF, die ons een warm hart toe dragen, de bezoekers aan ons festival en de vele vrijwilligers die tijd en middelen beschikbaar stellen om het festival ten uitvoer te brengen. EEF smaakt naar meer, ook volgend jaar en de jaren daarop willen we verzekerd zijn van dit unieke festival op ons eiland.

We bieden je dan ook de EEFCASHBACKkaart aan, waarmee je bij vele aangesloten ondernemers, zowel op Noord- en Zuid-Beveland, maar ook in binnen- en buitenland korting kunt realiseren op jouw aankopen in winkels, horeca, diensten en online shops. Registreer je via info@eeffestival.nl en krijg deze kaart cadeau, zodat je korting krijgt op jouw aankopen en EEF van iedere aankoop 1% ontvangt.

THE BALCONY PLAYERS

THE BALCONY PLAYERS

zaterdag 4 juni / 16:30 - 17:20

Het begon in 2009 met wat musiceren op een balkon. Muzikanten van verschillende nationaliteiten die niets liever doen dan mensen laten lachen en dansen met hun muziek. De oorsprong lag weliswaar in Nederland, maar inmiddels zijn The Balcony Players de wereld al een paar keer rondgereisd met hun muziek. Klezmer, gipsy en folk uit alle hoeken en gaten, met een flinke dosis passie en gevoel voor romantiek. Er verschenen al enkele albums. Een deel van de verkoopopbrengsten gaan naar goede doelen. Frontvrouw en violiste Monique heeft Zeeuwse roots, best iets om trots op te zijn.

LIEVE LOUISE

LIEVE LOUISE

zaterdag 4 juni

Lieve Lamerichs en Louise Donker vormen samen Lieve Louise en de Fanfare. Tweestemmige zang, gitaar, percussie en diverse bijzondere instrumenten zorgen voor het karakteristieke geluid. Hun sfeervolle teksten zijn in het Nederlands. Hartstochtelijk en theatraal, met raakvlakken aan singer-songwriter, pop, folk en kleinkunst. Een veelzijdig duo dat je altijd weer verrast met rake teksten en prachtige tweestemmigheid.

VOETREFLEX-MASSAGES

VOETREFLEX-MASSAGES

zaterdag 4 juni / 13:00 - 15:00 / 16:00 - 19:30

Even toe aan ontspannen op EEF? José van der Stap van praktijk Stap-voets biedt tegen een kleine vergoeding een kennismaking met voetreflexmassage aan. Omdat je gehele lichaam in verbinding staat met alle reflexzonepunten op de voeten, ben je na afloop van de massage lekker ontspannen. Gun jezelf een momentje rust en ... relax! Sessies van circa 30 minuten tussen 13.00 - 19.30 uur. Je kunt een tijdstip afspreken of op goed geluk langsgaan.

Stoomcursus mondharmonica

Stoomcursus mondharmonica

zaterdagavond 4 juni

Behalve muziek luisteren is muziek maken een ingrediënt van het Eindeloos Eiland Festival (EEF) bij Wissenkerke. Zaterdagavond 4 juni is er in de EEF Bluesclub de mogelijkheid om het basisprincipe te leren van de mondharmonica.  Niet alleen een super instrument voor de blues,  maar juist ook voor allerlei liedjes en een veelvoud aan muziekstijlen. Van smartlappen tot deltablues!   En het is een eenvoudig bespeelbaar instrument  en past zo in de binnenzak.  Niet voor niets is de harmonica al jaren onverminderd populair

In deze  workshop 'for absolute beginners' neemt harmonicaspeler Hans ‘homesick’ de Vries deelnemers mee door de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en haar talloze bespelers! Na een kwartier al speelt iedereen een eerste melodie  na afloop van de workshop speelt ‘Homesick’ met zijn band Louisiana Men en is het al mogelijk een deuntje mee te blazen.

Voor bezoekers aan het Eindeloos Eiland festival is deelname aan de workshop gratis. Goede kwaliteit mondharmonica's zijn ter plekke te koop voor 10 euro.  Wie al een bluesharmonica heeft in de toonsoort C kan die gebruiken.

Behalve meedoen aan de bluesworkshop kunnen bezoekers ook onder andere gratis workshops percussie of improvisatiemuziek volgen. Voor die laatste moet je wel een instrument meenemen naar EEF. Dat geldt ook voor deelname aan de BIG BAND, tenzij dat is als zanger. Naast workshop muziek zijn er nog andere EEF activiteiten in het wekeend van 3 t/m 5 juni om mee te doen. Dat loopt uiteen van Hoela Hoep, Tai-Chi tot glasblazen.

Meer informatie en aanmelden via info@eeffestival.nl  of 06 38 53 67 16

CHAMPAGNE CHARLIE

CHAMPAGNE CHARLIE

zondag 5 juni / 15:00

Muziek die we kennen omdat het in onze genen zit. De wortels van folk, blues, jugband en country zoals het moet klinken. Daar zijn ze goed in, al 25 jaar! Hoge school muziek uit Zeeland en tot ver buiten de provincie bejubeld.

Gabrielle & Julio

Gabrielle & Julio

zondag 5 juni / 12:40

We kennen Gabrielle als de frontvrouw van de Ierse band Slan. Maar sinds vorig jaar ook als solozangeres met veel eigen liedjes die het repertoire van de band niet haalden. Dat was een debuut dat naar meer smaakte. Vandaar met gitarist Julio Melio op repeat bij EEF. Mooi, melodieus en een stem die kan ontroeren. En dat tussen de bomen bij een Noord-Bevelandse kreek!

LOUISIANA MEN

LOUISIANA MEN

zaterdag 4 juni / vanaf 21:00

The Louisiana Men: drie muzikanten die de Mississippi Delta in hun hart gesloten hebben, maar per ongeluk in ons kouwe kikkerlandje geboren zijn.

Bandleider Hans ‘Homesick’ de Vries  zingt, speelt gitaar,dobro en mondharmonica. Alex Siegers zingt en speelt percussie en Toon Ekkers speelt gitaar en bajo sexto. De kracht van the Louisiana Men zit in de sfeer.
Het repertoire met blues, New Orleans Tunes en Swamp Music is toegankelijk en afwisselend. Met de combinatie van dobro, gitaar en wasbord heeft dit trio een authentieke Louisiana-klank. Bovendien maakt de band uitstapjes naar soul, waar de meerstemmige samenzang een hoog kippevel-gehalte heeft.

SUNDAYSOUNDS

zondag 5 juni / 12:30

De vijf meiden van StraatRuis kunnen het zingen niet laten. Ze zijn al een paar keer gestopt en kijk daar staan ze weer. Nu op een niet alledaagse EEF zondag bij het aanbreken van de middag. Net terug van een natuurexcursie door het vogelrijke Bokkegat waar ze wat meerstemmige zang betreft de beste zangvogels moeiteloos van hun tak blazen. Muziek om wakker te worden, verder te dromen of de werkelijkheid weer eens van een zonnige kant te zien. Vorig jaar als Sound of Music en nu nog even niet met Cohen Sessies, want dat komt - zo is al beloofd - op  EEF 3 in mei volgend jaar. We doen het dit jaar nog even met hun onovertroffen greatest hits. Podium MURALT om 12.30 uur

Ans (Schilders) en Lotte (van de Schelde)

Ans Schilders is een vaste waarde in de Zeeuwse cabaret en theaterwereld. En dat al meer dan 40 jaar. In die tijd heeft ze heel wat teksten geproduceerd. Die heeft ze onlangs, als kers op de taart van die 40 jaar - gebundeld en uitgegeven. Maar het zou Ans niet zijn als ze daar verder niks mee doet. Bij EEF laat ze horen dat ook het voordragen van fragmenten uit dat boek 'Leuk Bezig' een theatrale/cabareteske voorstelling oplevert. Na afloop is het boek aan te schaffen, gesigneerd en al!

Lotte is een kleindochter van Ans Schilders. Twaalf jaar nog maar en al helemaal thuis in de toneelwereld van haar oma. Onlangs was ze te bewonderen in een monoloog tijdens het eenakter festival in Middelburg. Dat maakte indruk.  Het stuk over 'zakgeld', maar ook een beetje over slimheid en bedrog krijgt bij EEF een reprise. Te zien op zaterdag 4 juni  bij podium HOUT 14.25 uur

Crowdfunding

Het Eindeloos Eiland Festival (EEF) is een magisch, sprookjesachtig driedaags buitenfestival boordevol muziek, kunst, natuur en genieten. Eindeloos anders in de prachtige omgeving van het eindeloos eiland in Zeeland (Noord-Beveland). In 2017 vindt alweer de 3e editie plaats. We zijn al druk bezig met om de plannen vorm te geven en hebben hierbij de wens om samen met jou iets bijzonders te maken. Het plan is om een unieke EEF tent te laten maken die voor en door jullie gemaakt is. Hoe dit kan? EEF is een crowdfundingsactie gestart om zo geld in te zamelen voor het maken van een tent en hoe gaat is het als jij je steentje daarbij ook kan bijdragen. Dit kan al met een donatie vanaf 10 euro. Als we genoeg geld bij elkaar hebben kunnen we dit geweldige plan financieren en zullen we iedereen tijdens de volgende EEF editie ontvangen in onze eigen EEF tent. Wil je direct ons crowdfundingsproject steunen, klik dan op onderstaande button.

EEF maakt zich klaar voor 2018

Editie 4 EEF staat in de steigers …

We geven je alvast een inzicht in het programma

VRIJDAG 15 juni:  
Liedjes en gedichten van Annie M.G. Schmidt,  Fay Lovski met STEAMPOWER, The Suitcase Junket uit de VS, wegdromen met klassiek piano concert en muziek van Einaudi …. Ook zijn er boekenvertellers, theater, beeldende kunst, amusement en natuurlijk hapjes & drankjes à la EEF … en nog veel meer …

ZATERDAG 16 juni:
Nieuwkomer VANWIJCK, Anna Tivel & Jeffrey Martin (VS), een vlieger-jazz-spektakel met DJ Vindictiv. Verhalen van de Beatle Zusjes, dansworkshops, Jaune Toujours … het kinderprogramma met theater, de KunstCrew XXL, het Look at Yourself project in de BosBios en dan nog puur klassiek naast hardrock en hiphop. Teveel? … er volgt nog meer! Wees gerust ze zijn er … de intieme zitjes om alles te verwerken en daarbij een heerlijk hapje te verorberen.  

ZONDAG 17 juni:
La Illustre Compagnie du Chat Noir, Ierse jigs, reels en ballads door Malahide en ook  met melancholiek americana tintje door The Lasses. Theater van Wie Walvis, en ook weer klassiek, folk, world en famenco dans, de ultieme Beatlemania in From us to You, een imponerend poëzie- en boekenpanel en jezelf ontdekken met een lach en traan tussen de EEF bomen.

Kaarten bestellen, ga hier verder

Achtergrondinformatie over het programma, kijk hier. We vullen deze informatie vanaf nu steeds verder aan. 

Partners van EEF

Naast sponsoren en subsidiegevers werkt EEF samen met een aantal partners die op diverse manieren het festival ondersteunen.

Boekhandel Koperen Tuin / Goes, Manda Heddema is adviseur binnen het thema boeken
Kunstbende Zeeland, geeft jongeren geweldige kansen om talent te ontwikkelen, tijdens EEF zijn er workshops voor finalisten van de kunstbende
Muziekpodium Razzmatazz, werkt mee in het EEF programma met PopSport, PopaanZee, Classic!Fever 
NUT Noord-Beveland, verzorgt mede de voorstelling van de FIEP-bus en presenteert het nieuwe programma
Provincie Zeeland, ondersteunt Kunstcrew en PopaanZee academy
Razzmatazz
Tangelder Presenteert
Technasium Pontes

 

 

Kunstbende

Kunstbende

DE BESTE EEN-AKTERS BIJ EEF

19, 20 en 21 mei

EEF serveert dit jaar elke festivaldag een of meer eenakters. Een selectie uit het aanbod van dit seizoen. 

DOLL(Y), JUST A LITTLE FAIRYTALE

DOLL(Y), JUST A LITTLE FAIRYTALE

Vrijdag 19 mei

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand ...  een sprookje? Nou ja, succes willen we eigenlijk allemaal. De één gaat wat verder dan de ander. Het kan zelfs heel bitter zijn om iets te bereiken. Geen sprookje dus. Dat laatste geldt voor Dolly in een kort theaterverhaal. De regie is van Derek Meijer en Sofie Scheyen. De spelers zijn: Astrid de Buck, Roelie van de Velde, René de Jonge en Kees Bayens

 

LETTERS FROM NINA

LETTERS FROM NINA

Zaterdag 20 mei

Natuurlijk willen we bij EEF niet ieder jaar hetzelfde programma aanbieden. Maar toch … wie het festival volgt, ziet wel wat namen terugkomen. Dat zijn dan de acts die zichzelf steeds durven te vernieuwen. Neem ‘Letters from Nina’.  Een nieuwe zangeres betekent al snel een ander geluid. Zoiets als de nieuwe lente dus, waaruit weer een andere zomer tevoorschijn komt. Wat blijft zijn de mooie liedjes en de stijlvolle perfomance. Letters is bij EEF aan een mooie briefwisseling bezig.

 

Overnachten tijdens EEF

Weekendarrangement kamperen

De kampeermogelijkheden op camping Wilgenoord zijn in 2018 beperkt. Alle beschikbare plaatsen zijn bezet. Graag nodigen de onderstaande campings op Noord-Beveland u uit tot een verblijf tijdens EEF. Onderstaande arrangementen zijn inclusief een gratis Zeelandpas, waarmee gratis vervoer van en naar het festivalterrein mogelijk is!

Camping en Villapark de Paardekreek
Verblijf in een lodge € 297,00 incl eindschoonmaak en toegangskaarten Festival voor 2 personen, excl toeristenbelasting en waarborg. Extra personen € 27,50

Verblijf in een 6-persoonsvilla € 515,00 incl eindschoonmaak en toegangskaarten Festival voor 2 personen, excl toeristenbelasting en waarborg. Extra personen € 27,50
Kampeerplaats € 115,- incl 2 personen, extra persoon € 27,50 (exclusief toeristenbelasting)
Voor alle verblijven geldt van vrijdag 15 uur tot zondagavond of maandagochtend 10 uur.
Telefonisch en per mail boekbaar: 0113-302051 of paardekreek@ardoer.com

Familiecamping de Molenhoek
Arrangement Strand: € 250,00
Verblijf in een strandchalet, 2 nachten, 2 personen, inclusief borg, tb, eindschoonmaak en passepartout toegangskaarten voor EEF.  (extra persoon € 75,00)
Arrangement Safari: € 300,00
Verblijf in een safaritent, 2 nachten, 4 personen, inclusief borg, tb, eindschoonmaak, douchemuntjes en passepartout toegangskaarten voor EEF. (Extra persoon € 75,00)
Arrangement Tent: € 125,00
Kampeerplaats voor tent, caravan of vouwwagen, 2 nachten, 2 personen, inclusief, tb, douchemuntjes en passepartout toegangskaarten voor EEF. (Extra persoon € 50,00)
Telefonisch en per email boekbaar 0113 371202 of info@demolenhoek.com

RCN Vakantiepark de Schotsman
Verblijf drie nachten in een 4-persoonsappartement voor €508,-. Dit bedrag is inclusief reserveringskosten en eindschoonmaak, exclusief toeristenbelasting en festivalkaartje. 
Kampeerplaats voor caravan, camper, tent, vouwwagen, 3 nachten voor €69,50. Dit bedrag is voor 2 personen inclusief reserveringskosten en exclusief toeristenbelasting en festivalkaartje. Extra personen €10,- p.p. exclusief toeristenbelasting.
Telefonisch en per email boekbaar 0113-371751 of schotsman@rcn.nl

Camping Anna Friso
Kampeerplaats voor tent, caravan of vouwwagen € 105,-,. Dit bedrag is voor 2 nachten, 2 personen inclusief toeristenbelastingen en passepartout toegangskaarten voor EEF (32,50) en zeelandpas. (Extra persoon € 40,00). Telefonisch en per email boekbaar 0113-371236 of info@annafriso.nl

Roompot vakanties
Bekijk de website voor de uitgebreide mogelijkheden.

Josje de Koning

Projectcoördinator

SONGBIRD

SONGBIRD

Vrijdag 19 mei

Joyce van Bavel maakte een aantal jaar geleden als zangeres diepe indruk in de groep No Frontiers. Een groep die zich vooral richtte op Ierse Folk melodieën. Joyce en bandlid David van Egter van Wissenkerke (viool,mandoline,gitaar) kwamen elkaar na enkele jaren weer tegen en deden met gitarist James Denton wat jamsessies. Dat groeide uit tot de nieuwse band Songbird. De stem van Joyce nog even kraakhelder en indringend. Met de twee vakkundige rasmuzikanten goed voor een aangrijpend concert met intieme luistermuziek.

MARK VAN RHIJN & JOOST ARIENS

Zondag 21 mei

De combinatie van een cellist met een singer-songwriter hoor je niet vaak. Als er dan nog niet-alledaagse Nederlandstalige teksten aan te pas komen is een bijzonder concert gegarandeerd. Twee vrienden uit Breda zoeken een weg tussen klassiek en pop en komen altijd daar uit waar je het niet verwacht.

Food tijdens EEF

Foodtrucks zorgen voor lekkere hapjes en kleine maaltijden; dat gaat van vis, stoofpotjes, tapas en vegetarische curry’s tot poffertjes en pizza en van alles er tussenin. De komende periode zullen alle foodtrucks op de site geplaatst worden, we geven alvast een voorproefje. (update 06-04-2018)

SUITCASE

SUITCASE

Zaterdag 20 mei

Jong poptalent trapt zaterdag om 13.00 uur af op podium MURALT. De eerste stappen op een echt podium ... mooi om mee te maken. Ook jong, maar net al iets meer stappen heeft de band SUITCASE gezet. Een frontvrouw van 13 jaar met de stem van Janis Joplin en muzikanten die hun instrument beheersen. Daar kun je ver mee komen. Maar het gaat bij SUITCASE vooral om de fun samen muziek te maken. Zo hoort het ook!.

STAN BOR

STAN BOR

Zondag 21 mei

Stan Bor zat in de werkgroep van Podium-Z. Het deed mee aan het organiseren van podia voor nieuwe Zeeuwse popbandjes. Wat niemand wist, was dat hij ondertussen thuis ook met muziek bezig was. Vooral om finger-
picking gitaartechnieken aan te leren. Blijkt later dat één van de grootste Zeeuwse talenten niet op maar naast het podium staat. Gelukkig is dat tij snel gekeerd na een eerste optreden. Stan zingt, speelt gitaar, componeert, bewerkt en interpreteert als een ervaren podiumartiest. We kunnen daar nu allemaal getuige van zijn.

 

LOTTE

LOTTE

Zondag 21 mei

LOTTE speelt ‘Binnen de Lijntjes’ (van Ans Schilders). Een 15-jarig meisje vertelt over haar leven in geuren en vooral: in kleuren. Soms weet je niet wat je ziet of wat je voelt.

KIDS

KIDS

Zaterdag 20 mei

Kinderactiviteiten zoals mini workshops met natuurlijk materiaal maar ook voorstellingen van Clown SAAR, MUZIMO THEATER en Voorstellingen door TIJL DAMEN. Op het EEF Festivalterein ook de verkleedkist, schminken, ezels knuffelen, vliegeren, groendoen en hoelahoep.

KIDS Zondag

KIDS Zondag

Zondag 21 mei

Kinderactiviteiten zoals mini workshops met natuurlijk materiaal maar ook voorstellingen van Clown SAAR, MUZIMO THEATER en voorstelling DE WENSAPPEL door LAPPIE LAPSTOK. REUZENBELLEN BLAZEN. Op het EEF Festivalterein ook de verkleedkist, schminken, Ezels knuffelen, vliegeren en hoelahoep

SOORT VAN SVEN

SOORT VAN SVEN

Zondag 21 mei

Het was even stil rond importzeeuw Sven van Rijswijk. Na een sidderend mooie debuutplaat en een enerverend optreden in het EEF bos in 2015 gingen we wachten op een vervolg. Maar het bleef stil. Tot we het seintje kregen dat er nieuw nummers klaarliggen en een try-out er voor EEF altijd wel in zit. HiepHoi , de troubadour is terug.

NYK DE VRIES

NYK DE VRIES

Vrijdag 19, zaterdag 20 mei

Nyk de Vries (1971) is schrijver en dichter van prozagedichten in zowel het Nederlands als het Fries. Hij beschrijft het Friesland van zijn jeugd. Het Nederlandstalig romandebuut van Nyk de Vries kan zich meten met eerdere debuten van schrijvers die in een provincie opgroeien. De thematiek doet denken aan Joe Speedboot van Tommy Wieringa en de eerste delen van De Tandeloze Tijd, waarin A.F.Th. van der Heijden zijn jeugd in Brabant beschrijft.

RAOUL DE JONG

RAOUL DE JONG

Zondag 21 mei

Raoul de Jong (1984) is een Nederlands auteur, columnist, programmamaker en danser. Zijn werk kenmerkt zich door een humoristische, autobiografische en spirituele toon. Hij reisde op zijn negentiende vier maanden in zijn eentje door Afrika. Op zijn eenentwintigste overleefde hij drie maanden in New York met vijftig dollar op zak. Hij schreef columns voor NRC Handelsblad, IS en Het Parool. Hij publiceerde vier boeken.

 

ANS SCHILDERS

ANS SCHILDERS

Zondag 21 mei

Ans Schilders is bekend van haar werk als auteur, regisseuse voor diverse theatergezelschappen. Van haar jarenlange carrière heeft ze een verzameld werk gepubliceerd, Leuk bezig.  Daaruit leest ze voor, aanvullend worden uit haar theaterproducties fragmenten uitgespeeld. 

 

MARJOLEIN MEIJERS

MARJOLEIN MEIJERS

Zondag 21 mei

Meestal begin je bij een aankondiging van Marjolein Meijers over de Rotterdamse succesact De Berini’s of  haar samenwerking met Jan Rot. Niet alleen goede muziek, maar ook humor en dat dan weer in combinatie met voor iedereen herkenbare gevoelens en belevenissen. De lach en de traan dus, maar dan wel met wat extra dimensies vanwege de muzikale hoogstandjes. Marjolein Meijers is de liedjeskunstenaar waar theaters ieder jaar weer naar uitkijken. Ze staat al 40 jaar op de planken en nog steeds bruist ieder nieuw programma. Ze zingt, vertelt, speelt contrabas, gitaar en banjo en krijgt nog eens steun van haar twee vaste rasmuzikanten: Walter en Onno Kuipers. Zij zorgen met viool, bazouki, doedelzak, accordeon, trekzak, mandoline en gitaar voor alles wat nodig is om een wervelende festival show neer te zetten. Voor wie het heeft meegemaakt hoef je eigenlijk geen aankondiging meer te schrijven. Marjolein Meijers komt? Dat is dan genoeg

 

GABRIELE & JULIO

GABRIELE & JULIO

Zondag 21 mei

Gabriele Kohl beheerst het ambacht van het liedjes schrijven tot in de kleinste details. De mooiste melodieën uit de Keltische muziek vormden daarvoor een mooie inspiratiebron. Met haar band Slàn grasduint ze nog steeds in het veelomvattende werk dat in die traditie is ontstaan. Het levert naast mooie arrangementen ook ideeën op voor een eigen repertoire. Dat zorgt weer voor songs waarin ze haar glasheldere stem kan laten schitteren. Julio Melio weet met zijn gitaar subtiel accenten te leggen waardoor ieder detail tot leven kan komen. 

 

BLINGBLING BUFFET

BLINGBLING BUFFET

Zondag 21 mei

BlingBling Buffet: Opscheppen als de Amerikaanse presidentsvrouw
Recycle Materialen en Sieraden zijn de ingrediënten van dit -met recht- schitterende buffet! Op stand tafelen onder een gouden prieel. Stel je eigen BlingBling gerecht samen van de lekkerste 'recycle' blingbling. Schuif aan, schep op en maak unieke creaties. Je eigen broche of coole hanger. Het is hartstikke leuk en iedereen kan het. Alle leeftijden 6+

Programma EEF 2018

De vierde editie van het Eindeloos Eiland Festival, EEF begint langzaam zichtbaar te worden. De drie dagen vullen zich met mooie songs, inspirerende voordrachten, een subtiel kunstwerk, een ongeoorloofde dans …  moeilijk in bedwang te houden door het verlangen om te zien, horen en te beleven.  Nog even geduld … 15, 16 en 17 juni ….  tot tussen de bomen, langs de kreek, op de EEF weide …  gloedvolle herinneringen staan in de steigers. Reserveer om het mee te maken.

Vrijwilligers dag op EEF - NL doet

Vrijwilligers dag op EEF - NL doet

Afgelopen zaterdag 14 maart werd er in het kader van NL DOET hard gewerkt op het festivalterrein. EEF heeft de beschikking gekregen over 10 strandhuisjes, welke ingezet kunnen worden als podia voor kleine muziekoptredens, kunstenaarsateliers of allerelei andere uitingen. 18 vrijwilligers hebben geholpen de oude huisjes op te kanppen en van een nieuw laagje verf te voorzien.
Zowel NL doet, als alle vrijwilligers, bedankt!

DYLAN & NIELS

DYLAN & NIELS

Vrijdag 19 Zaterdag 20 mei

Twee gezichten, gitaristen en stemmen van de Zeeuwse band SMOUT. Dat is al jaren een collectief van songwriters en ervaren, maar nog jonge muzikanten. Het duo Dylan (den Hartog) & Niels (Hariot) vertolken de eigen Nederlandstalige liedjes op zo’n manier dat de inhoud in combinatie met knappe melodieën raken en ontroeren. Geen heftige tranentrekkers, eerder een greep uit het leven van alledag met af en toe een regenbui maar vaak een stralend zonnetje. De liedjes gaan in ieder geval ergens over en balanceren tussen melancholie en die positieve en zonnige uitstraling. Dat past dan weer precies bij EEF.

 

MARSHA

MARSHA

Zaterdag 20 mei

Marsha begon als een vertolker van sterke songs. Van Neil Young en Amos Lee bijvoorbeeld. Niet de minsten. Da’s al even geleden. Inmiddels heeft ze zelf een heel eigen repertoire bij elkaar geschreven, deels uitgebracht op albums, maar vooral her en der laten horen hoe sterk dat eigen werk is. Samen met een stem die kan ontroeren en opzwepen is dat de ideale combinatie voor een singer-songwriter. Ze jaagt niet op de gouden contractbeloften, maar blijft het liefst dicht bij zichzelf. En dat leidt dan weer tot mooie verhalen in knap gearrangeerde songs. Haar uitstraling op een podium en heldere soulvolle stem doen de rest. Bij EEF met Stoffel Biesterbosch op piano.

 

DJANGUS

DJANGUS

Zaterdag 20 mei

Django Boegheim begon een aantal jaren geleden liedjes te schrijven en te zingen. Hij besloot vervolgens aan wat popcontests in Zeeland mee te doen. Hij won ze allemaal. Kreeg daardoor weer meer kansen om vaak op te treden en zich te ontwikkelen. Veel adviezen en tips dus. Zo kwam hij vorig jaar op de Nederlandse Pop Academie in Utrecht terecht … en heeft nu een eigen band. Pop met een singer-songwriter inslag. Django is de frontman, maar vlak de andere bandleden niet uit: Mart Wijker op gitaar, Luc van Dijk drums en Guyon van Vliet op de basgitaar. Samen dienen ze  een uitgekiende coctail van pop, funk, soul  gospel, rock en  hiphop op.

 

LINDA NIJLUNSING - Wildernisjaren

LINDA NIJLUNSING - Wildernisjaren

Zaterdag 20 mei

Na het overlijden van haar moeder vertrekt de Groningse Linda Nijlunsing uit Nederland. Na vele omzwervingen belandt ze in Alaska, waar ze Jim ontmoet, een man die zich teruggetrokken heeft in de natuur en in zijn levensbehoeften voorziet door de jacht op pelsdieren en vissen.
Linda valt als een blok voor Jim en gaat bij hem wonen in zijn hut aan de Yukon-rivier, tientallen kilometers van de bewoonde wereld. Linda beheert de moestuin, ze vangt zalm, ze leert sledehonden mennen, stekelvarkens schieten en elanden villen. Samen met Jim zet ze klemmen voor marters en wolven. Ze past zich volledig aan zijn leven aan en trotseert de barre omstandigheden. Makkelijk is dat niet, ze voelt zich soms eenzaam en bang. Jim windt er geen doekjes om; hij zoekt een vrouw die zijn leven makkelijker maakt. Als Linda zwanger wordt realiseert ze zich dat ze die uitspraak veel letterlijker had moeten nemen dan ze aanvankelijk dacht.

 

EEF werkt samen met de Peelandmars

EEF werkt samen met de Peelandmars

Op de laatste dag van het festival wordt door Rotaryclub Goes-De Bevelanden de Peelandmars georganiseerd. Deze, in het verleden traditionele, wandeltocht vindt behalve over een afstand van 55 km, ook voor 15 en 6 km plaats. Deelnemers met  een startbewijs krijgen op zondag gratis toegang tot het festival. De opbrengst van deze tocht gaat naar stichting Jarige Job. Meer informatie op peelandmars.nl

Hop-on/Hop-off bus

Hop-on/Hop-off bus

Gratis festival vervoer

Gratis festival vervoer

Tijdens het festival rijdt de Hop-on/Hop-off "Zomerbus" bus vanaf diverse locaties op Noord-Beveland naar het festival terrein en terug. Het vervoer is gratis, mits men in bezit is van een geactiveerde Zeelandpas.

De bus is een gezamenlijk initiatief van Recron, afdeling Noord-Beveland en de gemeente Noord-Beveland waarvoor het bestuur van het Eindeloos Eiland Festival zeer erkentelijk is!

THE BALCONY PLAYERS

THE BALCONY PLAYERS

Wereldmuziek
Inmiddels wereldwijd een begrip als feestverhogende festivalband. Kleurrijk, swingend op klanken met Balkan ritmes, latin gevoel en Mediterrane tradities. Soms ook net genoeg melancholie voor een traan tussen de lach. Onder leiding van de Zeeuwse violiste Moniek de Leeuw altijd goed voor interactief festivalplezier. Dansend de eerste festivaldag afsluiten. Moniek en Balcony accordeonist Ilse komen terug met hun eigen kinderfeest op zaterdag. Dan zelfs een demonstratie tapdansen. En altijd met een uitgebalanceerde mix van kwaliteit en humor.

SONGS ON A WIRE

Bijzondere reprise van de EEF Cohen Sessies
Een  groep jonge muziektalenten strooide op de vorige EEF-editie met kippenvelsongs van Leonard Cohen. Wel eigen bewerkingen met een kleurrijke instrumentale en vocale invulling. Ze gingen daar nog een tijdje mee door tot ver buiten Zeeland. Maar een nieuwe uitdaging lag ook al weer op de loer. Dat pas voor zondag. Nu even terug in de tijd tussen de bomen voor wat tot het  mooiste hoort dat popmuziek tot nu toe heeft opgeleverd. Verpakt als Songs on a Wire dus ook een fraai stukje EEF geschiedenis.

Ondernemersborrel

De Schipper Groep, Rabobank Noord-Beveland en Theelen & Partners nodigen u graag uit voor de Eindeloos Eiland Ondernemersborrel 2017.

Het Eindeloos Eiland Festival, georganiseerd door en voor Noord-Bevelanders, is een mooi voorbeeld van hoe je samen meer kunt bereiken. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de natuur, de cultuur, maar ook zeker voor de leefbaarheid en economie van ons eiland. De ondernemers van Noord-Beveland leveren hier een belangrijk bijdrage aan en krijgen nog meer slagkracht door de handen ineen te slaan. Dat begint met elkaar (nog) beter leren kennen.

Wij bieden hiervoor een platform tijdens de Eindeloos Eiland Ondernemersborrel op het festivalterrein op vrijdag 19 mei om 16:30 uur.

Met een hapje en een drankje maken we graag nader kennis met elkaar. We hopen u dan ook te ontmoeten. Inschrijven kan via onderstaand formulier:
 

Aanmelden Ondernemersborrel EEF

* verplicht veld

KINDERTHEATER ‘DANSENDE DIEREN DEUNTJES’

KINDERTHEATER ‘DANSENDE DIEREN DEUNTJES’

Ook op zondag een feestje voor de EEF peuters. Die middag een  beestachtig leuk muzikaal feestje voor alle kinderen vanaf 2 jaar met de meest bekende en ook de meest onbekende peuter- en kleuterliedjes over dieren. Een prachtige muzikale ontmoeting tussen de allerkleinste kinderen en artiest Rosanne de Graaf. Muziektheater om gewoon aan mee te doen.

LANDSCHAPSSCHILDEREN

LANDSCHAPSSCHILDEREN

Wil je zelf iets creatiefs doen in het natuurgebied bij het festivalterrein? Kom dan naar de zondagmiddaginloop landschapsschilderen, van 13.00 – 16.00 uur. Begeleid door Bart Vlasblom teken en schilder je in een uurtje je eigen groene schilderij. Er is tekenmateriaal, verf en papier. Ervaring is niet nodig en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

TRISKELL

TRISKELL

Zondag 21 mei

Van de bijna vijftig muziekacts die dit jaar bij EEF optreden kunnen we op twee bands het etiket ‘Keltisch’ plakken.
Triskell leunt zwaar tegen de Ierse en Schotse muziektraditie. Geen museale aanpak, maar zodanig dat de Kelten met alle respect de 21ste eeuw in tuimelen. Wat overheerst is de triomf van de melodie, vrolijk makend melancholisch tot ontroerend breekbaar luchtig, als luisteraar zit je dus al snel in die schommel van emoties. De afzonderlijke invloeden die de bandleden meenenem zijn terug te horen. Het kleurt de muziek van Triskell. Daar draagt ook de bezetting met zang, viool, fluit, gitaar en basgitaar aan bij. Daardoor is het mogelijk een rijk scala aan stijlen te verkennen en toe te passen op oude en nieuwe traditionals. 

BIG BAND ZMS

BIG BAND ZMS

Zondag 21 mei

Muzikant en dirigent Anja Sinke en haar ZMS BIG BAND garanderen een spetterende EEF finale. Hoogstandjes, maar vooral die swingende nostalgie uit de periode dat muziek er was om op te dansen. Radiomuziek ook waarbij hele families in de jaren veertig en vijftig aan het toestel zaten gekluisterd. Dat alles zit er nog in, stilzitten is geen optie. Ze zeggen dat BIG BANDS zelfs de tijd in beweging hebben gezet. Dat klopt in ieder geval voor de muziek zelf. De eigentijdse draai zit er in. En bij Anja en haar studenten is dat in goede handen. Ze blazen, drummen en spelen EEF al stiekem richting 16, 17 en 18 juni 2018 ...  

 

TECHNASIUM

TECHNASIUM

Zaterdag 20 mei

Woensdag 15 maart zijn de technasiumleerlingen van de brugklas van het Pontes scholengroep op stap geweest om het festivalterrein van EEF te verkennen. 
Aan de leerlingen is gevraagd een bijdrage te leveren aan de Symfonische Wei. Op deze plek worden verschillende objecten gebouwd waar festivalgangers  met elkaar muziek kunnen maken. Voor hun objecten maken de leerlingen gebruik van afvalmateriaal. Tijdens het festivalweekend krijgen de leerlingen de kans om hun ontwerp op de locatie te bouwen
De leerlingen poseren op de foto voor een voorbeeld van een Afrikaanse percussiegroep dat van een vorige editie is blijven staan.

 

2 STADSDICHTERS

2 STADSDICHTERS

Zondag 21 mei

Stadsdichter Karel Leeftink Gemeente Middelburg heeft haar eigen stadsdichter: Karel Leeftink. De stadsdichter dicht over actuele gebeurtenissen, evenementen en dingen die hem opvallen. Karel Leeftink maakte januari 2015 zijn debuut tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Middelburg.

Stadsdichter JAN J.B. KUIPERS publiceerde ongeveer 65 boeken en honderden bijdragen, zowel fictie als non-fictie: geschiedenis, archeologie, letteren, fantastiek, thrillers, jeugdliteratuur, poëzie. De concepten 'tijd' en 'mythe' spelen een grote rol in zijn werk. Hij is een van de eerste live-vertolkers van de 'megafoonpoëzie'.  Kuipers won diverse prijzen en was stadsdichter van Middelburg in 2005/2006. Zie ook janjbkuipers.nl en janjbkuipers.blogspot.nl

TJITSKE JANSEN

TJITSKE JANSEN

Tjitske Jansen (1971) is een Nederlandse dichteres en schrijfster van teksten waarin ze poëzie, proza en theater combineert. Ze is een van de meest gevraagde dichters op scholen en festivals die een grote invloed heeft gehad op zowel het schrijverschap als de performance van veel jonge dichters/ performers na haar. Het voorlezen van haar werk ziet Jansen als een vorm van theater: een uniek punt in de tijd waarop een aantal mensen in een bepaalde ruimte bij elkaar is gekomen met het verlangen ter plekke iets te laten gebeuren.
Tijdens haar optreden wordt zij begeleid door Jasper de Clerck, musicant bij Zapp4.

 

(H)eerlijke Kost

(H)eerlijke Kost

De specialiteit is de mexicaanse keuken.
Knapperig gebakken quesidilla’s  rijkelijk gevuld met verse groente en kaas, waarbij de keuze gemaakt kan worden tussen kip, tonijn en vega. 

Arte Della Pizza

Arte Della Pizza

Op een houtgestookte oven in de Pizza-Piaggio worden heerlijke authentieke Italiaanse pizza’s geserveerd.

Creperie Ohlala

Creperie Ohlala

Heerlijke crepes met verrassende vullingen

Missie Applepie

Missie Applepie

Landelijke groene vintage caravan(foodtruck) met verschillende appeltaarten van Zeeuwse bodem, quiches met appel / geitenkaas Zeeuwse Appelaere sap, puro fairtrade koffie thee en chai lattes.. biologisch & fairtrade

 

Het plakboek van de Beatles-zusjes

Het plakboek van de Beatles-zusjes

Zoals iedereen zitten wij als EEF ook weleens te dagdromen. Van die dromen waarin alles mogelijk is. Voor je het weet heeft de verbeelding je in een melancholieke greep. Grijpbaar  geluk. We weten dat er artiesten zijn die ons meenemen naar die wereld van het dagdromen. Kunstenaars dus. Theo Hendriks is zo’n kunstenaar. John, Paul, George en Ringo bij EEF? Het kan! Met de drie zussen Loes, Joke en Riet,  hun plakboek en een superieure verhalenverteller en zijn pick-up komen de dromen vanzelf.  Om mee te dromen, zo mooi.

Jaune Toujours

Jaune Toujours

Een feestje  met de Brusselse Jaune Toujours is niet om op een stoel mee te maken. Muziek die je gegarandeerd in beweging brengt. Ook in je hoofd gaat het ritmisch duizelen. Mestizo, jazz, pop, brass, rock, fanfare, chanson, ska … gooi weg die hokjes. Jaune Toujours is al 20 jaar een hutspot van alles wat ons  aan het denken en dansen kan brengen.  De wereld in hun muziek, maar ook in hun reizen langs de podia. En toch nog maar zelden in Zeeland gezien of gehoord.  Dat maken we even goed. 
Wil je alvast luisteren klik dan hierhier

Zeeuws Ijsmeisje

Zeeuws Ijsmeisje

De ijswagen van Zeeuws IJSmeisje heeft voor ieder wat wils, de traditionele zoete smaak van aardbeien of juist de verfrissende smaak van citroen. Ambachtelijk bereid roomijs, sorbetijs en yoghurt ijs aan in meer dan 20 smaken.

THE GOAT ROPER RODEO BAND

THE GOAT ROPER RODEO BAND

Country Blues uit Wales.Dat maakt nieuwsgierig.De drie Eleshmen verwijzen naar Dylan, Gram parsons en Wayling Jennings.En dat dan in een Britse jas. Dus vol levenslust, hier en daar wat duister en donker, maar genoeg vrolijke noten om niet al direct in een depressie te vervallen. Ze staan bekend om hun live shows. Dat past dus mooi bij podium VUUR.
 

LIGHTHOUSE COMPAGNIE

EEF start deze editie met muziek van de Bevelanden. Vier Zeeusen met een enorme bagage aan ervaring in iteenlopende bands en muziekstijlen. En die komen nu mooi samen in een akoestisch setting. Eigen werk, maar met duidelijke verwijzingen naar vertrouwede roots. Later op de avond ook nog op podium KREEK.
 

Billy & Bloomfish

De blues kennen we allemaal. We lopen er soms mee rond, maar beter is er om er naar te luisteren. Daar wordt je vrolijk van. Twee dames -  ‘from Belgium’ -beheersen het bluesjargon als geen ander. Traditionals die ze lekker verbouwen  tot akoestische pareltjes. Ze kunnen zeldzaam diep graven in de americana roots en laten hartstocht, tragiek en wereldleed voelbaar uit hun ook al door de blues gevormde stembanden klinken. Het schuurt en schrijnt en dat lucht op …  vooral als er ook nog eens een Chinese Moonguitar aan te pas komt.  Zeker komen dus op de EEF vrijdag naar Kathleen Vandenhoudt & Pascale Michiels .
Wil je alvast luisteren klik dan hierhier

Duo Musiverse

Duo Musiverse

De tijdloze liedjes voor alle leeftijden van Annie M.G. Schmidt kruipen met zinderend gemak in je hoofd om daar nooit meer te verdwijnen.  Met de melodieën door Hannie Bannink op muziek gezet, krijgen die teksten extra warmte. Dus wie boven de 6 jaar is, stapt bij een concert van zangeres Ilse Voorhoeve met pianist Erwin van Bogaert  in een wereld van warme herinneringen.  En Ilse weet die poëtische teksten en vlinderende muziek op indringende wijze te vertolken. Van Bello tot De Noordenwind  …  was alles maar zo mooi! Alle leeftijden dus. Vrijdag!
Wil je alvast luisteren klik dan hier

STEAMPOWER

STEAMPOWER

Voor wie al warm loopt voor een muzikale bezetting van banjo, mandoline, viool, gitaar en bass begint EEF dit jaar op vrijdag gunstig. Voeg er nog een klarinet, zingende zaag en vier harmoniërende stemmen bij en de eerste festivaldag kan niet meer kapot. Besef dat het gaat om getalenteerde en gelouterde muzikanten die samen komen in supergroep STEAMPOWER … en dan is het zeker iets dat je niet mag missen. Plek genoeg bij podium VUUR om Fay Lovski, Laurens Joensen, Janos Koolen en Joost van Es te zien en horen. Country, bluegrass, nooit gehoorde samenzang en sterke composities die verwijzen naar het Americana Songbook. Zo nu en dan een Nederlands tintje. Nu dus live en adembenemend bij EEF op vrijdag. 
Wil je alvast luisteren klik dan hierhierhier

The Suitcase Junket (USA)

The Suitcase Junket (USA)

Ga er maar aanstaan, een hele band en dan toch op je eentje. The Suitcase Junket  bouwt veel zelf en produceert geluiden die je een wereld intrekken waarvan je niet wist dat die bestaat. Een ontwerpkunstenaar, klankartiest en muzikale vakman die heerlijk buiten de lijntjes kleurt. Het past zo perfect bij hartslag van EEF dat we het bijna aan de grote klok willen hangen. Maar pareltjes zet je niet in de etalage, die bewaar je voor het moment dat je naar iets voor jezelf verlangt.  De omgeving is zijn studio, de Amerikaanse traditionals zijn de bouwstenen voor zijn nieuwe geluidsarchitectuur. Dus ook nog herkenbaar … hallo folk, grunge, blues en westcoast strandmuziek. Toch dus maar 1 man: Matt Lorenz alias The Suitcase Junket is op vrijdag te gastvoor een bijzonder concert  bij EEF.
Wil je alvast luisteren klik dan hierhierhierhier

ARANIS

ARANIS

Al meer dan 16 jaar  bijzonder programma’s met eigen bewerkingen en composities. Optredens van Japan tot de VS, zeven albums en diverse prijzen.  Opnieuw een groep perfecte beeldhouwers met klanken bij EEF. De ARANIS bandleden zijn klassiek geschoold, maar behept met het DNA van zo’n beetje alle denkbare muziekstijlen. Ze slaan met gemak een brug tussen klassieke barok, Philip Glass, grunge, volksmuziek en experimentele rock. Wat ze ook spelen het blijft een virtuoze vorm van akoestische kamermuziek. Met gemak gaan ze 600 jaar terug in de tijd, een fictieve tijdreis want de muziek is zo anno nu als maar zijn kan. Kortom, iets om je te laten verrassen, precies wat we willen bij EEF. En het vakmanschap druipt ervan af, dus niet bang zijn. Echt iets voor een mooie EEF zondag.
Wil je alvast luisteren klik dan hier, hier, hier

Op zoek naar het BOKMONSTER

Op zoek naar het BOKMONSTER

Op zoek naar het BOKMONSTER
Teken het Bokmonster en/of schrijf de Bokkegat Legende

Het EEF festivalterrein grenst aan een bijzonder natuurgebied: Het Bokkegat. Ongerepte natuur, water, bos en struiken en grote rijkdom aan flora en fauna. Een fraai litteken dat herinnert aan een stormvloed en dijkdoorbraak in 1682.  Maar ook het decor van het Eindeloos Eiland Festival en tevens een avontuurlijk wandelgebeid. Over de naam Bokkegat gaan wat speculaties rond. Vaag en nooit officieel opgetekend. Daarom gaan we bij EEF op zoek naar een nieuw avontuur, sterker nog een nieuwe legende. Wie helpt mee en maakt een tekening van een tot nu toe onbekend BOKMONSTER. En wie bedenkt het verhaal waarmee we die nieuwe legende aan het natuurgebied kunnen koppelen.

Iedereen (oud en jong) kan een tekening of verhaal of beide insturen. Tijdens EEF 2018 exposeren we de inzendingen en laten we het BOKMONSTER tot leven komen!  Doe mee  en stuur in voor 15 mei naar:  EEF bok, Veerse Meerdreef 1,  4484 MA Kortgene of mail (hoge resolutie als jpg of pdf) naar e-mail: btte@zeelandnet.nl

TRIO WOUTER DEWIT

TRIO WOUTER DEWIT

Modern Klassiek, piano, cello en viool
Muziek die zich gemakkelijk vertaalt in emotionele beelden. Pianist en componist Wouter DeWit geeft zijn noten de tijd om te bezinken. Wie daarin mee kan gaan maakt een mooie impressionistische reis in een landschap met modern klassieke klanken. Viool en cello leggen de accenten op de lijnen die de pianist aanreikt. Het laatste album ‘Still’ uit 2017 liet al menig hart sneller kloppen. Vergelijkingen met Nils Frahm en Ólafur Arnalds zongen al direct na het verschijnen rond. Muzikanten die zowel concertpodia als popzalen in vervoering wisten te brengen. Tijd voor een festivaloptreden … EEF dus, want daar ritselen de bladeren rond podium SSST vrijdagavond gegarandeerd sfeervol mee. 

Luna Zeegers

Luna Zeegers

Flamenco zangeres Luna Zegers rondt in 2010 cum laude de studie jazz-zang af aan conservatorium van Amsterdam. Ze studeert verder in New York en vervolgens in Bangladore India voor een studie Indiase zang. In India ontdekt ze de flamenco-zang, vanwege de wortels die deze Spaanse muziekstijl onder andere heeft in de eeuwenoude traditie van Indiase muziek.  Dat leidt tot een vertrek naar Spanje. In 2015 studeert ze af als eerste niet-Spaanse aan de opleiding flamenco-zang aan het prestigieuze conservatorium in Barcelona. De flamencomuziek waarin zowel diep verdriet als intense levensvreugde doorklinkt blijkt voor haar ook een manier uiting te geven aan groot verdriet dat haar en haar familie is overkomen. Als flamencozangeres vond ze een stem om haar bitterzoete levenslied te vertolken. Haar muziek verscheen vorig jaar op CD.  Hoe dat leven verliep heeft ze inmiddels ook vastgelegd in een aangrijpend en inspirerend boek ‘Solo’.  Zowel muziek als boek zijn uniek en persoonlijk en geven houvast voor wie dat zoekt.

KINDERTHEATER ‘BERE BOOS’

KINDERTHEATER ‘BERE BOOS’

De hele familie is welkom bij EEF. Dat laten we weten door voor iedereen wel wat op het programma te krijgen. Dus ook de kleinsten, minder kleinsten, broertjes, zusjes, papa’s en mama’s en oma’s en opa’s die daar dan weer bij horen. Vrolijke boel denk je dan. Totdat je zaterdag Evy tegenkomt. Die is boos, mega reuze bere boos zelfs. Herkenbaar? Vast wel. Maar ook om vrolijk van te worden want ‘Bere Boos!’ is een grappige, herkenbare en interactieve voorstelling over boos zijn, weglopen, thuiskomen en zelf de wereld ontdekken. Vanaf 2 jaar. Kindertheater door Lotte Middendorp

Wim Steenbakker

Wim Steenbakker

Zanger en klassiek gitarist
Met een kersverse Liesbeth List prijs op zak reist Wim Steenbakker op zaterdag 16 juni af naar EEF.  Daar laat hij horen hoe hij zich de laatste jaren op muziekgebeid heeft ontwikkeld tot een meester in diverse genres.  Zijn repertoire bestaat vooral uit bewerkingen van bestaande songs en chansons en klassieke stukken die hij een eigen draai geeft. Interpretaties die hij vakkundig en met gevoel voor ontroering kan vertolken.  In 2017 afgestudeerd aan het conservatorium en dit jaar dus deelnemer aan het internationaal Concours de la Chanson te Den Haag. Daar behaalde hij de prestigieuze  Liesbeth List-prijs met het klassieke Franse chanson ‘La maladie d’amour’ en het eigentijdse chanson ‘Savoir dire Merci’.  Twee nummers die we ongetwijfeld tijdens het EEF optreden te horen krijgen.

Zeeuws Jeugd Orkest

Zeeuws Jeugd Orkest

Klassieke toekomstmuziek uit Zeeland
Het barst op de drie EEF dagen van het jong talent. Theater, filmprojecten en vooral ook muziek. Van punkrock, hiphop, indiepop, singer-songwriters tot de puur klassieke oorsprong met Haydn, Bach en Elgar, Jong talent van her en der, maar dus vooral ook uit Zeeland. Ook al is EEF zelf ook nog jong, er is al sprake van een traditie. En dat leidt steevast tot verrassingen en ontroering. Zo ook op zaterdagmiddag met in Muralt talentvolle hiphop en in podium Loods twee Zeeuwse orkesten met een extreem lage gemiddelde leeftijd. Eerst het Zeeuws kinderorkest (tussen 7 en 12 jaar) en daarna de jongeren tussen de 11 en 20 jaar van het Zeeuws Jeugd Orkest.  Dat is een symfonieorkest voor jonge Zeeuwse muzikanten tussen ongeveer 11 en 19  jaar, en bestaat op het moment uit ongeveer 30 leden, onder de bezielende leiding van Carlo Nabbe. Voornaamste doel van het orkest is het samen muziek maken, de gezamenlijke muzikale ontwikkeling. Elke vrijdagavond komen de leden uit de hele provincie naar Middelburg om te repeteren. Tijdens hun jaarlijkse toer nu dus te gast bij EEF voor een eerste festivaloptreden. Spannend!

Rosemary & Garlic

Rosemary & Garlic

Verstilde droompop met alure
Hoe verstild, kabbelend en toch indringend dichtbij kan muziek klinken? Het duo Rosemary & Garlic bracht vorig jaar de song ‘I’m Here’ uit als voorloper van een album. Het nummer belandde al snel in de Spotify playlist van ‘Most Beautiful Songs’. Begin dit jaar verscheen dat album en daarop nog veel meer van al dat moois.  Liedjes als kleine landschappen om eindeloos in te verdwalen. Ongrijpbaar soms, dan weer duidelijk verwijzend naar een folktraditie die past bij verhalende singer-songwriters. De verstilde zang  komt van Anne van den Hoogen en de gelaagde muzikale omlijsting van piano en subtiele elektronica van Dolf Smolenaers. Anne studeerde literatuurgeschiedenis en hield daar een voorliefde voor de Romantiek aan over – een stroming uit de 19e eeuw, waarin de natuur emoties weerspiegelt en personages op zoek zijn naar authenticiteit. Haar teksten zijn beeldend en laten ruimte aan de luisteraar om er een eigen interpretatie aan te geven. Kortom: muziek om in mee te gaan. Rosemary & Garlic heeft in Nederland 700.000 vaste luisteraars., en de song ‘Old Now’ kent al 7 miljoen streams.

BALCONY GIRLS

BALCONY GIRLS

MuziektheaterMuziek is een Wereldtaal
Muziek is voor alle leeftijden. Dat bewijzen de twee frontvrouwen Moniek en Ilse van wereldband The Balcony Players. Een kinderprogramma dus voor alle leeftijden en nationaliteiten, want .. muziek is een wereldtaal. Spreek jij ook de taal van muziek of wil je die wel leren? Dan ben je klaar voor een avontuurlijke, te gekke wereldreis langs alle landen waar de Balcony’s de laatste jaren naartoe zijn gereisd. Soms reizen ze met de zigeuners te paard, dan weer zingen ze zeemansliedjes op een groot schip op weg naar Amerika. En misschien dat ze zelfs nog per luchtballon naar het verre warme Brazilië varen. Hoeveel avontuur kun je aan? 

DE BOUWMEESTERS

Interactief kunstwerk
Bezoekers aan eerdere EEF edities kennen het GroendDoenPaviljoen. Vooral voor kinderen die van bouwen houden. En in het bijzonder dan weer van bouwen met natuurlijke materialen. Samen werken aan een kunstwerk. De initiatiefnemers vieren dit jaar een 20-jarig bestaan en noemen zich nu De Bouwmeesters. Dus met een groot assortiment bouwmateriaal en een grote dosis enthousiasme kunnen we ook deze EEF iedereen uitdagen een steentje of takje bij te dragen aan een monumentaal kunstwerk. Dus ook nu hoeven we niet naar Oerol, Into The Great Wide Open Sommerset House Londen of Antwerp Open om met dit interactieve programma kennis te maken. Kom meedoen of kijk hoe creativiteit en duurzaamheid hand in hand gaan.

VISSER & ZWEMER

VISSER & ZWEMER

Walcherse zang- en dichtkunst
In het najaar van 2017 besloten de enige artiest die zingt in de Walcherse streektaal en de enige dichter die in die streektaal optreedt tot samenwerking.  Een logische stap, zei noe zelf.  Singer-songwriter Dingeman de Visser, ooit bekend met de band Dønder maar alweer jaren solo, en schrijver, verhalenverteller en dichter Jan Zwemer vonden elkaar in een afwisselend programma met soms een licht melancholische, dan weer een maatschappijkritische en vaak ook humoristische ondertoon. Briengt jen ooren mee en laet ze verwenne!

Jeannette Brinkman

Secretaris

STRAINED CORDAS, BACKYARD PROJECT

STRAINED CORDAS, BACKYARD PROJECT

19, 20 en 21 mei

Opnieuw nodigen we een aantal jonge muzikanten uit om van zich te laten horen. De uitdaging ligt in de verschillende settings en met verschillende ladingen waarin ze hun muziek bij EEF kunnen verpakken. Tijdens de drie festivaldagen zijn ze in diverse gedaanten te horen. De fingerpicking gitaristen Julio en Sifra met bassist Laura en gitarist Rick en zangeres Femke als het duo Backyard Project. En dan maar variëren van solo tot kwintet en van klassiek tot metal.

 

TINY LEGS TIM

TINY LEGS TIM

Zaterdag 20 mei

Gentenaar Tim de Graeve (1978) is al drie albums lang met een geweldige opmars bezig in de blues en roots wereld. Dat doet hij onder de naam Tiny Legs Tim en met eerlijke authentieke blues. Als een echte onafhankelijke singer-songwriter en met een eigen platenlabel weet hij een plek te veroveren zonder een kopie te zijn van welke bluesheld dan ook. Al zijn de verwijzingen er in alle opzichten. Hij vermijd gemeenplaatsen die in de blues voor het oprapen liggen en trekt zijn eigen plan. Debuut ‘One Man Band’ in 2011 klonk puur en met een desolate sfeer op de akoestische slidegitaar de best denkbare introductie van een nieuw bluestalent. België ging al direct voor de bijl. Vier albums verder is Tiny Legs Tim een begrip in de finger picking en slide blues die hij met een behoorlijke schop verder brach

 

KUNSTBENDE ‘CIRCO NOSTALGIA’

KUNSTBENDE ‘CIRCO NOSTALGIA’

19, 20 en 21 mei

Het Eindeloos Eiland Festival kun je met gemak veelkleurig noemen, De KUNSTBENDE is dat in veel opzichten nog meer. Daar komen bijna alle kunstvormen aan bod die je maar kan bedenken. De KUNSTBENDE geeft in iedere provincie jongeren tussen de 12 en 19 jaar jaarlijks de kans zich te presenteren. De ‘beste’ presentaties uit elke categorie komen in een landelijke finale. In Zeeland krijgen de meest creatieve en talentvolle jongeren nog extra kansen hun talenten te ontwikkelen. EEF biedt een podium voor de beste deelnemers uit de Zeeuwse finale. Niet alleen om hun act te presenteren, maar vooral om tijdens het festival met elkaar en professionele coaches een inspirerend traject te volgen. Dat resulteert weer in een voorstelling waarin die veelkleurigheid tot uiting komt. Dat gebeurde in 2016 voor de eerste keer. Wegens groot succes gaan we daar in samenwerking met en steun van de KUNSTBENDE organisatie mee door. Dit jaar weer drie dagen aan de slag met uitdagingen en verbeelding onder de noemer’Circo Nostalgia’ Met bijzondere dank aan kunstenaar, muzikant, artistiek filosoof en cultureel ondernemer Rob Maaskant en zijn duizendpotige crew.  


Inspiratie voor CIRCO NOSTALGIA is afkomstig van het nostalgische reizende circus en variété theater uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Op het festival terrein staat een ouderwetse bioscooptent waar onder andere de circus-fantasiefilm Circádâ van Rob Maaskant zal worden vertoond. En verder staat er het Museum van de Verbeelding dat geïnspireerd is op de vroegere side-shows die onderdeel waren van de oude circussen en het publiek lieten kennismaken met allerlei bizarre rariteiten en uitvindingen. De kennis en shows van de VUURKUNSTENAAR vormen een extra theatrale toevoeging  aan zowel de verbeelding als het EEF festivalprogramma … een aanrader voor jong & oud!.

THE DELTA BLUES BAND & OLDPACK

THE DELTA BLUES BAND & OLDPACK

Zaterdag 20 mei

We kunnen het ons niet voorstellen, maar het gebeurt. Ook op een festival lopen mensen rond met hun ziel onder de arm. Vandaar dus de Blues bij EEF. Het ultieme medicijn om je niet langer verlaten, alleen en uitgesloten te voelen. Op het podium zitten geen artsen of therapeuten, maar muzikanten. En zij maken een ieder deelgenoot van de collectieve ellende die altijd wel ergens in ons huist. Ze putten ieder op zich uit het enorme  arsenaal bluesklassiekers en strooien met onbekende pareltjes en vooral herkenning hun medicijn uit voor iedereen die daar behoefte aan heeft. En wie heeft dat niet?
Om in de stemming te komen eerst even naar Podium Muralt voor Tiny Legs Tim en dan als een haas naar Podium Inlaag waar de EEF Bluesclub de poorten opent voor een special saturday night met:

THE DELTA BLUES BAND

Laten we eerlijk zijn, De blues kreeg in de jaren zestig een injectie, revival, misschien wel een explosie door de Engelse bands. John Mayal en zijn Bluesbreakers, Jeff Beck, The Kinks en natuurlijk The Stones … zij haalden de grondleggers uit de VS uit de vergetelheid.  Zo erg dat de Amerikanen daarna pas zelf ontdekten wat er allemaal in hun achtertuin lag te borrelen. En in de hausse ging ook in Zeeland een band behoorlijk aan de weg timmeren: THE DELTA BLUES BAND. Die heeft dus inmiddels een geschiedenis van meer dan 50 jaar! Want ze zijn nog met de oude basis alive and kickin’.  Ze staan er met werk van legenden als Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, Fleetwood Mac, John Mayall, The Animals en zelfs Harry Muskee. Wie er in 1968 niet bij was kan dat bij EEF goed maken. Met zang en mondharmonica van Johannes Milhous, gitaar van Sander Gerretse, leunend op ritmiek van Han van Nieuwenhuijzen (bas) en Ben(jamin) Klink (drums)

OLDPACK

Blues van Noord-Beveland bij EEF. The OLD PACK komt weer voort uit het initiatief voor de eerste EEF editie om een eigen huisbluesband samen te stellen. Dat lukte en vorig jaar kwam een deel terug als OLDPACK. Een traditie was geboren, hoe blues wil je het hebben. Want daar draait het bij OLDPACK om, voortborduren op de traditie. En bij EEF laten we graag horen waar de wortels van het één en ander liggen … daarmee kom je echt verder.  Dat is het motto van het trio Noord-Bevelanders: Ronald van de Berg ( drums ) Anton Bardolf ( solo gitaar , mondharmonica ) en Jacques van Leeuwen ( zang , slaggitaar ).

Jeffrey Martin en Anna Tivel

Jeffrey Martin en Anna Tivel

Jeffrey Martin en Anna Tivel stonden al op de lijst van de vorige EEF editie. De twee Amerikaanse singer-songwriters waren in Europa, maar te ver van EEF om langs te komen. Nu zijn ze er wel. Rechtstreeks uit Portland, Oregon en met ieder een set. Met stemmen die karakter en authenticiteit uitstralen. Met teksten die je raken. Zoals muziek bedoeld is dus. Bij EEF zullen ze ook samen te horen zijn. Ook dat is al afgesproken. 
Wil je alvast luisteren klik dan hierhier

Anita Berrevoets

Voorzitter

MARJOLIJN POLFLIET

MARJOLIJN POLFLIET

Zaterdag 20 mei

Brel. Piaf, Aznavour ... het verblijf op EEF verandert in een  mooie ‘rêverie’ Voordat je het weet waan je je in de Dordogne of Provence.  Marjolijn Polfliet kan daar voor zorgen. Met haar geschoolde en  kristalheldere stem neemt ze de luisteraar met haar vertolkingen van oude en nieuwe chansons mee op een mooie reis. Ze won er al veel prijzen en harten mee. Een Zeeuwse Française als ambassadeur van een rijke muziekwereld. Bij EEF geeft ze een voorproefje van een concert dat komend theaterseizoen bij ’t NUT Noord-Beveland is te horen. 
EEF is 3 dagen een cultureel feest, het Nut een heel theaterseizoen lang. Interessant genoeg om eens te kijken op www.hetnutnoordbeveland.nl.

 

LA CORNEILLE

LA CORNEILLE

Zaterdag 20 mei

Jongens waren het. Soms aardig, vaak onbekommerd naïef en meestal gewoon drie vrienden. Ze deelden de liefde voor muziek, eerst nog alleen in lange gesprekken, pas later met een instrument in hun handen. En ieder ging zijn weg, bandjes met andere vrienden kwamen en gingen. Totdat ze beseften niet meer echt jong te zijn, halverwege de 20 en op weg naar wie of wat? Weer filosoferen over de jeugd die als een vuurvlieg in de nacht voorbij was gevlogen. Wel hadden ze de muziek nog, en weer pakten ze de instrumenten en bezongen de gemeenschappelijk afgelegde weg naar volwassenheid, La Corneille was ontstaan.. Muziek om iets van je af te schudden, eindelijk je vleugels uit te slaan, wegvliegen uit de kooi waarin je langzaam terecht was gekomen. Het debuutalbum ‘I Was A Bird’ was meteen raak. Een EP later hoor je nog beter de  invloed van Radiohead, Antony and the Johnsons en Leonard Cohen.

 

ELLEN SHAE

ELLEN SHAE

Zaterdag 20 mei

Vanuit Zeeuws-Vlaanderen stuurt Ellen Shae een hele collectie mooi americana songs de wereld in. In 2014 een debuutalbum vol eigen songs die klinken alsof de beruchte Zeeuwse zuidwester in een koele Nashville bries is veranderd. Dicht op de huid geschreven liedjes die ze met  haar muzikanten, James Denton: gitaar; Frank Faber: contrabas; David Egter van Wissekerke: viool, tijdloos vertolkt. En dat met een loepzuivere stem die de urgentie van de teksten naar melancholieke hoogte tilt. De manier waarop ze arrangeert voegt op subtiele manier extra dimensies toe. Nou ja, ook Johan Derksen is fan. Daarmee staat ze gewoon naast Danny Vera als Zeeuws boegbeeld te boek bij de in rootsrock, folk, blues en country getinte radioprogramma’s. Met band en nieuwe songs op de EEF zaterdag, feestje!

BROEDER DIELEMAN

BROEDER DIELEMAN

Zondag 21 mei

Net als je denkt dat er eindelijk een Zeeuwse alternatieve folkzanger is, klinkt er een in het Zeeuws-Vlaams gezongen tribute aan Amsterdamse op de radio. Broeder Dieleman heeft met zijn dialect het Zeeuws tot in Paradiso en verre omstreken gebracht. Sterker nog, hij stond in het voorprogramma van Kris Kristofferson en verscheen in de VS op een vinylplaat samen met zijn grote voorbeeld Bonie Prince Billy.  Het zijn ook niet zomaar liedjes in het Zeeuws. Teksten die ergens over gaan, die verwijzen naar wat was en tegelijk naar wie we zijn. Je hoeft niet alles te verstaan om te voelen waar het over gaat. Je hoort iets dat  tot ver boven de polders uitstijgt, iets dat wellicht een collectief  bewustzijn vermoedt. De oudtestamentische poëzie om het hier en nu te begrijpen?  Zeeuwse folk, ook al gaat het over Amsterdam.

 

BDM LIVE EXPERIENCE

BDM LIVE EXPERIENCE

Zaterdag 20 mei

Hij is een gevestigde naam in de hiphopscene van het zuidwesten, BDM, ofwel Bas de Meijer. De 27-jarige geboren Vlissinger zoekt dit voorjaar de festivals op met zijn BDM-experience. Dit liet hij aan 3voor12 VPRO weten: 
“De festivals die we dit jaar doen kunnen een onwijs swingende, te gekke en energieke show verwachten voor jong en oud. Ik speel dus met de voltallige liveband en dit is echt te gek. Het zijn zulke goede muzikanten van professioneel niveau. Daar ben ik altijd naar op zoek geweest. Dat wat je in de studio maakt te gek is, maar dat je er live een extra dimensie aan kan geven. Alle neuzen staan dezelfde kant op met maar één doel: muziek maken, voetjes van de vloer, handen omhoog en naar huis gaan met het ‘WAUW’ gevoel. Dat is BDM en dat is wat BDM Live Experience brengt naar de festivals waar we spelen.

 

RIES DE VUYST & ‘T GENTS VOLK

RIES DE VUYST & ‘T GENTS VOLK

Zondag 21 mei

Vraag Ries de Vuyst (Zeeuws-Vlaming, ook Gentenaar) of hij wat vrienden meeneemt en laat je verrassen. Zo ken ik hem al jaren. De man die al van ver voor het menselijk bewustzijn muziek maakt, nog maar twee albums uitgaf, maar altijd met teksten, bewerkingen, gitaaracrobatiek kan toveren. Zingt folk, rock, blues en country in twee dialecten, het Amerikaanse southern drawl en diverse varianten van het Vlaams.  Op de vraag: Ries kom je naar EEF en neem wat mensen mee kwam het volgende antwoord: ‘René, I'm gonna make you an offer you can't refuse: Een stringbandset als trio met Vincent Chambon op de sologitaar en Remco Houtman-Janssen,de wereldvermaarde ukulele-wizard, en een set daarna van Gitano Swing, met Bieske Limberger contrabas en Jan van Poucke rhythmegitaar, waarbij Remco en ik een paar mopjes meedoen. Als Rianto het leuk vindt kunnen we die lijn een beetje voortzetten in zijn set, maar dat moet ie wel leuk vinden natuurlijk. Maar anders geef ik ‘m nooit meer gitaarles.’ 
Ries & ’t Gents Volk dus op zondagmiddag op Podium VUUR al vanaf 13.15 uur… ‘Amai’

KAWIENBI

KAWIENBI

19, 20 en 21 mei

Zo af en toe even de spieren en grijze hersencellen wat los gooien kan geen kwaad. Voorwaarde is een aanstekelijk ritme dat meester percussionisten weten op te roepen. KAWIENBI dus. Authentieke klanken en communicatie middelen die ooit dienst deden als een voorgangers van de moderne social media. Smatphones weg en gewoon even naar de basis met djembe’s, doundouns, kessekessedi, balafon, krins, fluit en waterdrums. De namen van die instrumenten alleen al brengen een stramme zendmast in beweging. KAWIENBI doseert en kan ook ruisen als de prilgroene blaadjes aan de bomen. Een soort samenzang met oergevoel op ons bospodium dus. Met een wijntje erbij ontdooit dan zelfs de nuchtere Zeeuw.

 

ESTHER GROENENBERG

ESTHER GROENENBERG

Zondag 21 mei

Zangeres Esther Groenenberg is sinds jaar en dag gefascineerd door de muziek en het leven van Carole King. Die fascinatie heeft nu geleid tot een prachtig muzikaal eerbetoon: Carole King – A Natural Woman. De fascinatie van Esther Groenenberg voor Carole King neigde naar een obsessie: ze studeerde de laatste jaren verwoed alle liedjes van Tapestry in. De biografie van Carole King naast haar bed; Tapestry op de draaitafel.  Dit eerbetoon is dan ook niet minder dan een logische stap in haar carrière. De muziek van Tapestry staat centraal in Carole King – A Natural Woman, met daar doorheen verweven de hits die ze schreef voor andere artiesten. Ook muziek van haar muzikale soulmate James Taylor ontbreekt niet
Esther Groenenberg staat, als altijd, op het podium met louter topmuzikanten: bassist Dirk Schreuders (Her Majesty, Bertolf, Erwin Nyhoff), drummer/zanger Bauke Bakker (Her Majesty, Bertolf) en gitarist Bas Schouten (The Handsome Poets, Lisa Lois)

 

SARAJA

SARAJA

19, 20 en 21 mei

EEF is voor alle leeftijden… dus ook voor de allerkleinsten. Maar dan mogen pa en ma ook best meedoen en genieten van de voorstelling. Van een clown en een kip bijvoorbeeld.  De clown is SARAJA. Deze poppenspeelster en maakt al jaren kindervoorstellingen met clownerie en poppenspel voor kleuters, waarmee zij optreedt op basisscholen. Ze volgde een dansopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, heeft verschillende theaterprojecten doorlopen en zich geschoold tot clown, lees meer over haar op Muzimo Theaterproducties - Clown Saar

HUIBERT-JAN VADER & ANOUSHKA KOPPELAAR

HUIBERT-JAN VADER & ANOUSHKA KOPPELAAR

Zondag 21 mei

Gitarist Huibert-Jan Vader en zangeres Anoushka Koppelaar vormen een sterk duo. Behalve een bundeling aan vakmanschap en ervaring zijn het meesters in arrangeren. Dat doen ze met een mooi afgewogen greep uit het folk, pop en americana genre.  Anoushka  volgde lessen en masterclasses techniek, interpretatie en presentatie bij onder andere Rob van der Meule en Leoni Jansen.
Huibert-Jan Vader studeerde klassiek gitaar aan het Brabants conservatorium. Ruim 20 jaar is hij als gitarist en arrangeur binnen de Argentijnse Tango werkzaam geweest. Op het programma staan eigen(zinnige) bewerkingen van muziek van onder meer Natalie Merchant, Joey Heatherton, KT Tunstall en Joni Mitchell

 

JUANITA, TRICYCLE, STAN BOR

JUANITA, TRICYCLE, STAN BOR

Zaterdag 20 mei

Singer-songwriter Juanita (de Potter) heeft haar muzikale draai gevonden in een mix van pop, folk en country. Met een kraakheldere stem vindt ze de toon om haar eigen schrijfsels de juiste lading mee te geven. Bewerkingen komen ook langs, maar ook die steeds meer met haar handtekening. Nog jong, maar al met de podiumbravoure van een echte ster. 
Nieuw in het rijtje aanstormend talent is het trio Tricycle. Vera, Noelle en Eva: drie meiden met gitaar en een sterke frontzangeres.  Donkere stem die aankomt en invloed van onder andere Ed Sheeran …  het begin zit al helemaal  goed. 
Al wat langer timmert Stan Bor uit Domburg aan de weg. En niet zo’n klein beetje. Stan heeft wekelijks wel een paar optredens. Begonnen als fingerpickin’ gitarist en later als volwaardige singer-songwriter. Stan schroomt niet om tussen wat eigen werk de grote hits naar zijn hand te zetten. Dus altijd een mix van herkenning en avontuur en dat met een karakteristieke stem en acrobatisch gitaarwerk.

 

PODIUM-Z, SUITCASE, QUBE

PODIUM-Z, SUITCASE, QUBE

Zaterdag 20 mei

Als popmuziek je passie is zit je bij EEF ook al goed. Het Walcherse muziekproject Podium-Z laat zien en vooral horen hoe snel je een band bij elkaar sleutelt.  Het plezier spat er van af bij de workshopacts. Stapje verder en er is een echte band. SUITCASE is het bewijs. Nog een treetje hoger en via het project PopaanZee kom je in het echte circuit terecht. PEER bewees al dat Racoon en Bløf niet de enigen zijn die tot ver buiten de provincie naam maken. Die route zit er ook voor het rap duo QUBE aan te komen. Dus ook bij EEF even kennismaken voor wie dat nog niet wist.  Qube tilt met intelligente teksten de rap al sowieso naar grotere hoogte.

 

Foto's vrijdag 8 mei, the kick off

Foto's vrijdag 8 mei, the kick off

Vrijdag 8 mei 2015 18:00 gaat voor Noord Beveland de boeken in als de aftrap van EEF! We hebben er hard aan gewerkt en nu kunnen we samen met alle vrienden van EEF genieten van alles wat we beloofd hebben. Natuur, cultuur, muziek, theater, het is er allemaal en we genieten ervan onder het genot van lekker eten en drinken! Hieronder de eerste beelden van de aftrap, met grote dank aan Mischa de Muynck voor het maken van deze prachtige beelden! We hebben na vandaag nog twee dagen te gaan dus als je nog twijfelt ... kom gezellig langs en ervaar EEF met eigen ogen en oren!

Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off Foto's vrijdag 8 mei, the kick off

THE BLUE CLAY

THE BLUE CLAY

Vrijdag 19 mei

Wie nog even dacht dat EEF een festival is met vooral droommuziek schudden we vrijdagavond even lekker wakker. Geen duinpannetjes romantiek, opwaaiende zomerjurken aan de vloedlijn of schreeuwende meeuwen boven de eenzame wandelaar. We gaan naar de Zeeuwse klei, het achterland waar modder nog gewoon slik heet. Terug naar de jaren vijftig uit de vorige eeuw. Waar nieuwe muziek is ontdekt omdat die er altijd al was, hoe simpel kan het zijn. Een jonge Zeeuw zocht en vond het geluk in Antwerpen, maar daalt zo nu en dan met wat maten af naar het onder de zeespiegel gelegen Zeeuwse om weer te ontdekken waar het begon. Er mag melancholie klinken, zelfs een hartverscheurende blues. Maar om los te komen van die verdomde klei heb je meer nodig. Folkkabilly dus. Of kom je daar nooit los van, hoever je ook vlucht. Wouter Verhelst is die Zeeuw die altijd terugkeert om met zijn band The Blue Clay die Zeeuwse klei even flink op te schudden. Nu weer met bijzondere gastmuzikanten. Daarna weer rustig verder dromen. 

DJ VINDICTIV (NL) & STEVEN DE BRUYN (BE)

DJ VINDICTIV (NL) & STEVEN DE BRUYN (BE)

Vrijdag 19 mei

DJ Vindictive (Chris Smith) is een  draaitafel tovenaar die weet hoe je ieder geluid kan omtoveren in onwaarschijnlijke muziek. Verwacht geen hardcore house of rampestamp kolder. Vindictiv mikt op een subtiel construeren van verborgen parels, wat jazz, rock, ambient, noise of heel herkenbare blues. De meest innovatieve manier om geluiden te recyclen tot iets nieuws. Achteraf denk je vaak …‘dit is de muziek die ik wilde horen’. 
Hij doet dat solo, of met een band. Steven de Bruyn woont nog geen 100 kilometer onder Wissenkerke en scoort sinds 2004 internationale roem met zijn band The Rhytm Junks. Een mondharmonica kunstenaar die de blues omzet in een nieuwe ervaring. Hij heeft zijn eigen herkenbare stijl en sound en houdt van improvisatie. Toen hij begon te spelen dacht hij al snel, "dit zou wel eens mijn paspoort tot de wereld kunnen worden". Zijn muziek hip hopt tussen blues, free jazz en wereldmuziek.
Met zijn eerste groep EL Fish speelt Steven in de nineties in héél Europa met hun eigenwijze blues. In 2003 richt hij het hard blazende en groove collectief The Rhythm Junks op en daarmee toeren ze naast Europa tot in Azië en Afrika.
Steven heeft met El Fish enkele ZAMU-awards in de wacht gesleept en werd in 2004 uitgeroepen tot beste muzikant. Dat is een hele eer, net zoals het alfabet aan samenwerkingen die hij tot nog toe deed: van Zap Mama tot Raymond van het Groenewoud, van Roland Van Campenhout tot het Brussels Philharmonic.
Solo gaat hij aan de slag met loops zoals een singer-songwriter.

Die twee op één podium, wie droomt daar niet van. Het gebeurt, bij EEF.

ASSORTED TRAVELLERS

ASSORTED TRAVELLERS

Zaterdag 20 mei

De nieuwste aanwinst in het land van de americana. Muziek die teuggrijpt op de roots van folk, country en singer-songwriters. Juist dat gedeelte waar de mooiste melodieën zich schuil houden. De vijf bandleden weten ze naar boven te halen in hun eigen composities waar de geest van Johnny Cash, Bob Dylan en John Pirne doorheen waait. O ja, ook die onbestemde melancholie waar de Ieren meesters in zijn klinkt in hun muziek door. Genoeg, lijkt ons, om er bij te zijn. Met net een kersvers album waar Tim Knol behoorlijk aan heeft meegeholpen zijn ze voor het eerst in Zeeland. Grijp die kans.

 

MOUNT SOON

MOUNT SOON

Zaterdag 20 mei

Pop en rock in handen van Mount Soon gaat weer een stap verder. Noem het gerust een sprong. Herinneringen aan de alt in die klanken van Radiohead, Bon Iver, zelfs Jeff Buckley, maar dan helemaal nu en hier. De soundtrack van de zoete droom die genadeloos in een nachtmerrie dreigt te veranderen. Kortom strak gearrangeerde emotie zoals alleen de zuiderburen dat kunnen. En daar in Vlaanderen huist toch de bron van waaruit de muziek van morgen opwelt. We wachten niet totdat iedereen weet dat Mount Soon daar weer een bewijs van is. Nu al met een kakelvers debuutalbum bij EEF dus!

 

PAVADITA EN MARIA DE FATIMA

PAVADITA EN MARIA DE FATIMA

Zaterdag 20 mei

EEF gaat bijzondere confrontaties niet uit de weg. Stiekem zoeken we naar de ontmoeting tussen het schijnbaar onverenigbare. Spanning, avontuur en ontroering liggen op de loer bij de confrontatie van het Pavadita Tango Strijkkwartet en fado-zangeres Maria de Fatima. Een muzikale reis die waaiert van Lissabon naar Buenos Aires en vice versa. Reken op een wervelende tocht waarbij passie en emotie de sfeer bepalen. Dat we daarvoor de beste reisgidsen uit beide genres naar EEF halen, maakt het alleen nog maar mooier. Zorg dat je erbij bent als de tango de Portugese blues ontmoet.

 

TYRCONNELL

TYRCONNELL

Zaterdag 20 mei

Van de bijna vijftig muziekacts die dit jaar bij EEF optreden kunnen we op twee bands het etiket ‘Keltisch’ plakken. Maar dat zegt nog niet alles, want in dat genre kun je weer alle kanten op. Nog een paar labels: dansbaar, drinkbaar, melancholiek, ontroerend, humoristisch, tijdloos  en vrolijk. We doen een poging ….  zaterdag komt Tyrconnell met bekende en onbekende klassiekers,  zondag leunt Triskell  zodanig tegen de Ierse en Schotse traditie dat die zomaar de 21ste eeuw in tuimelt. En wat overheerst is de triomf van de melodie, vrolijk makend melancholisch tot ontroerend breekbaar luchtig, als luisteraar zit je dus  al snel in die schommel van emoties.

SMUTFISH

SMUTFISH

Zaterdag 20 mei

Dochter Elin (2) verbiedt Melle de Boer (43) op de fiets Engels te zingen. Dus vertaalt hij Bird On A Wire – dat zingt hij altijd – in het Nederlands. Hij denkt: "Hoe zouden mijn eigen Engelse liedjes eigenlijk in het Nederlands klinken?" Anderhalf jaar later staat De Boer, alias Smutfish, alias Smetvis, in de theaters met zeventien Nederlandse liedjes, hertalingen van zijn Engelse country noir songs. Zeventien schrijvers hebben elk één liedje op uitnodiging behandeld, van Freek de Jonge tot Lévi Weemoedt, van Maartje Wortel tot Bart Chabot, van Frédérique Spigt tot Leon Verdonschot. De zeventien liedjes staan inmiddels ook op de cd Smetvis – De Vis Die Niet Kon Zwemmen.
De muziek van Melle gaat richting Tom Waits, alernatieve folk, rock en roots. Altijd wel in een eigen variant, soms rauw, dan weer ingetogen, maar altijd puur.

Een van de schrijvers die ook onderdeel vormen van Smutfish is Joubert Pignon (1978), hij debuteerde in het onheilsjaar 2012 met de roman-in-korte-verhalen Er gebeurde o.a. niets. Dit boek belandde op de longlist voor de Academica Literatuurprijs, maar won de prijs niet. Tussen zijn boek Huil maar ik wens je uitstel toe (2015) en Er gebeurde o.a. niets in schreef Pignon een theaterstuk: Waar beren drinken, een geweigerde roman: Dierenkerkhof nummer drie, en reportages en verhalen voor o.a. Nieuwe Revu, HP/De Tijd, De Revisor, De Titaan en Das Magazin. Joubert Pignon is een graag geziene gast op voorleespodia als Lowlands, Crossing Border en de Boekennacht.

EEF Zoekt jou!

EEF Zoekt jou!

Ben jij enthousiast, gedreven, flexibel en hou je van muziek en kunst, dan is EEF op zoek naar jou! EEF is op zoek naar vrijwilligers om dit jaar ons team te versterken. Weten wat we van je verwachten of wat we te bieden hebben, klik dan hieronder op de button.

Meld je aan als vrijwilliger

Foto's zaterdag 9 mei

Foto's zaterdag 9 mei

EEF was vandaag ook weer genieten en beleven. Er stond een stevige bries maar de diverse acts lieten zch niet van de wijs brengen en zorgden vandaag ook weer voor een enegieke sfeer. Voor de kleintjes was er ook een hoop te doen. Zo zijn er talloze moederdagkado's geknutseld, konden de kindjes zich laten schminken en waren er verschillende leuke theatervoorstellingen waar we heel veel blije gezichten hebben gezien. Natuurlijk was er voor de volwassenen ook weer genoeg te doen. De foto's hieronder geven een korte impressie van een tweede geslaagde dag van het Eindeloos EIland Festival. Ben je nog niet geweest? Vandaag is de laatste dag EEF, zorg dat je erbij bent!

Foto's door: Mischa de Muynck

Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei Foto's zaterdag 9 mei

AMARISZI

AMARISZI

Zaterdag 20 mei

‘t Was even stil, rond de vijf wereldmuzikanten …  maar dan ineens is daar in februari album drie en gaat alles weer los. De Balkan in popuitvoering met een scheut chanson en dan nog in zeven talen. De muziek van AMARISZI betovert, danst, huilt en lacht. Inderdaad alles in 1

THOMAS ZWIJSEN TRIO

THOMAS ZWIJSEN TRIO

19, 20 en 21 mei

Vanaf de eerste EEF editie is flametal- en flamencogitarist Thomas Zwijsen een vaste gast. Hij trakteert ons op onnavolgbare vertolkingen, eigen composities en komt dan ook met een aantal opzienbarende gasten naar het Eindeloos Eiland. Een trio met violist Anne Bakker en zanger Blaze Bayley houden we te goed  …. Maar ook dit jaar staat Thomas Zwijsen op EEF met andere gasten. Hij komt met broer Anton (basgitaar), Engelsman Nathanael Taekema (percussie) en als special guest de Braziliaanse singer-songwriter Ingrid Pontes. 

AN & JAN VAKANTIEALBUM

AN & JAN VAKANTIEALBUM

Vrijdag 19 mei

Met alle zomerhits op een rijtje kom je een eind in de sfeer en de voorpret van de zomer. Maar herinneringen aan wreed verstoorde vakantieliefdes, autopech op een verlaten bergweg of een ondergelopen tentje liggen natuurlijk op  de loer. 

Niet als An (Marjolein Meijers) en Jan (Jan Rot) met multi-muzikant Jan van der Meij die heerlijke zomerhits een bijzondere duw geven.  Sterker nog … was het maar weer zo’n ouderwetse grote vakantie toen de wereld nog klein en behapbaar was en de zon iedere dag volop scheen. We hebben de foto’s nog. Maar vooral de muziek van ‘Lambada’ tot ‘Summer in the City’ die voorzien van Jan Rot’s Nederlandstalige teksten behoorlijk kunnen relativeren. Het ultieme ‘O ja gevoel’. 

GEVLEUGELDE VERTELLINGEN door MEES

GEVLEUGELDE VERTELLINGEN door MEES

19, 20 en 21 mei

Dit jaar kun je de stilte ervaren in het EEF Boekenbos. Niet dat daar niets is te beleven of te horen. De poëzie valt er als herfstbladeren tussen je oren en de verhalen zetten de tijd even stil. 
Die stilte dus. Verhalenvertelster en liedjeskunstenares MEES komt tijdelijk in het Boekenbos bivakkeren. Ooit afgevraagd wat de vogels in een vogelhuis uitspoken? MEES laat je binnen in haar vogelhuis en ontrafelt daarvan iets met haar gevleugelde vertellingen. En dan klinkt er ook ineens muziek in ons Boekenbos. Die stilte dus … SSSSTT

GRAS Theatergroep Roerend Goed

GRAS Theatergroep Roerend Goed

Zaterdag 20 en Zondag 21 mei

Stap ook dit jaar binnen in het EEF openluchttheater. En bij regen zit je droog. We gaan dit jaar voor een thrillerachtig absurdistisch stuk met de niets verhullende titel ‘GRAS’. Theatergroep Roerend Goed uit Utrecht speelt het stuk naar een tekst van Esther Gerritsen. De EEF wei verandert even in een camping waar het noodlot toevallig ook een mooi kampeerplekje heeft uitgezocht. Iets om in de vakantiesfeer te komen? 

DANS: VIER & DANSZ

DANS: VIER & DANSZ

Zondag 21 mei

Muziek en dans vormen bij EEF een perfect huwelijk. Het zijn tot nu toe dan wel de bezoekers die dansen op de muzikanten die we uitnodigen. Vooral de dagelijkse afsluitingen in de LOODS doen het goed. Maar in EEF 3 krijgen we een echte dansvoorstelling. Wel met muziek natuurlijk en dat ook nog eens met klassieke allure gezongen. ‘Jij, ik, samen …. En soms alleen’. Zo luidt de titel van deze muziek-dans productie. Nederlandstalige luisterliedjes om op te bewegen door VIER, bariton Wilbert, mezzosopraan Rianne, en de tenoren Peter en Dick. Die laatste met gitaar. Ze leveren de brandstof waarop de dansers van Stichting Dansz hun gestileerde bewegingen laten zien.  De choreografie is van Iris Veekens.

ANNE van DAMME

ANNE van DAMME

Zaterdag 20 mei

Anne komt uit Zeeuws-Vlaanderen en schreef al heel snel eigen liedjes, gitaar erbij en ze merkte dat ze daarmee mensen wist te raken. Dat gebeurde ook bij haar aanmelding voor de rock-academie in Tilburg.  Een warme stem, gevoelig en breekbaar, maar als het moet doordringend explosief. De popliedjes vinden zo een weg naar hoofd en hart wie naar haar luistert. Doen dus!

 

ZAPP4

ZAPP4

Zaterdag 20 mei

Een kwartet dat de wereld over reist en dan ook nog even EEF aandoet. Klassieke muziek, maar dan anders. Op de setlijst van de vier gelouterde muzikanten prijken bijvoorbeeld nummers van Nirvana en Radiohead. Dat is dus dubbel klassiek. Het kwartet strijkers rockt en ontluistert zoals Bach en Bowie dat konden. Dit is dus iets om mee te maken in een EEF setting, tussen de bomen en heel dichtbij de luisteraar.

 

INGRID PONTES

INGRID PONTES

19, 20 en 21 mei

Voor het eerst ook de bossa nova bij EEF. Ingrid Pontes is de Braziliaanse singer-songwriter die met haar stem en gitaarspel zelfs een nuchtere Peelander doet smelten. Haar wapen is een stem waarmee ze de jazzy samba naar eigen inzicht kan kleuren. Overigens met datzelfde gemak geeft ze daar een poppy draai aan of komt met de begeleiding van Thomas Zwijsen uit bij een metal song. Op enkele albums van Thomas is ze al te horen. Inmiddels werkt ze aan haar eigen debuut solo album. Daarvan krijgen we bij EEF de première.

RIANTO DELRUE & L. COHEN

RIANTO DELRUE & L. COHEN

Zondag 21 mei

Voor nieuwe  kunst of cultuur zit  je in Zeeland goed. In verhouding met andere provincies is er veel jong talent. Dat komt voor een deel langs op de drie EEF dagen. Maar ook speuren we altijd naar dat talent van buiten Zeeland. En wie weleens Songs from the Heart in de Middelburgse Spot bezoekt weet dat daar uit Gent altijd wel iets onverwachts kan komen opdagen. Zoals die keer met de tribute voor Leonard Cohen. Daar stond ineens Rianto Delrue, een roots singer-songwriter met en paar wonderschone Cohen-vertolkingen. We namen zijn net verschenen album mee en belden vervolgens direct voor een uitnodiging om bij EEF meer te laten horen. Geen punt …. hij komt graag, speelt met eigen band een set en doet ook meer aan onze Cohen tribute op zondagmiddag. En daaraan doet dan weer ook ons eigen Zeeuwse talent aan mee.

René de Dreu

Programmering

Rob Hubrechsen

Penningmeester

Didy Huysse

Communicatie

Hanny de Dreu

Vrijwilligers

Corine Verburg

Catering

Francien Nijsse

Promotie

VOETREFLEX-MASSAGES

VOETREFLEX-MASSAGES

Zaterdag 20 mei

Even toe aan ontspannen op EEF?  
José van der Stap van praktijk Stap-voets biedt tegen een kleine vergoeding een kennismaking met voetreflexmassage aan. Omdat je gehele lichaam in verbinding staat met alle reflexzonepunten op de voeten, ben je na afloop van de massage lekker ontspannen.
Gun jezelf een momentje rust en ....relax! Sessies van circa 30 minuten tussen 13.00 -  19.30 uur. Je kunt een tijdstip afspreken of op goed geluk langsgaan.

 

LANDSCHAPSSCHILDEREN

LANDSCHAPSSCHILDEREN

Zondag 21 mei

Wil je zelf iets creatiefs doen in het natuurgebied bij het festivalterrein? Meld je dan aan voor de zondagmiddagworkshop landschapsschilderen. Begeleid door Bart Vlasblom teken en schilder je in twee uurtjes je eigen groene schilderij. Je betaalt een kleine vergoeding voor tekenmateriaal, verf en papier. Ervaring is niet nodig. Er is plaats voor 8 deelnemers en je kunt je aanmelden bij de kassa van EEF

 

Foto's zondag 21 mei

Foto's zondag 21 mei
Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei Foto's zondag 21 mei

TAI-CHI LES

TAI-CHI LES

Zaterdag, Zondag 12 uur

Wil je de zaterdag of zondag beginnen met Tai-Chi/ Qigong? Dat kan. Pieter Minnaard van Tai-Chi Zeeland uit Kamperland geeft op EEF groepsles op het gras. Tai-Chi is een Chinese bewegingskunst, bevordert de gezondheid en  maakt de gedachten rustig. De langzame en gracieuze bewegingen vergroten het concentratievermogen en hebben een diepe uitwerking op het innerlijk. Als je regelmatig oefent, worden de gewrichten soepeler en leren de spieren zich meer te ontspannen. Het is een plezierige en uitdagende wijze van zelfontplooiing en spirituele groei, en werkt goed bij stress en burn-out. Tai-Chi Zeeland geeft wekelijkse lessen, zomers ook in het weekend aan het strand.

 

GROENDOENPAVILJOEN

GROENDOENPAVILJOEN

Zaterdag 20 mei, Zondag 21 mei

Het GroenDoenPaviljoen is een natuureducatief kunstwerk dat rondreist en steeds weer anders is. Kinderen bouwen samen al spelend een monumentaal kunstwerk van natuurlijke en recyclingmaterialen. 
Het werken met "oer-LEGO" leert dat ook "waardeloze" materialen een bijzondere waarde krijgen en prikkelt de fantasie. Er wordt alleen gebruik gemaakt van de techniek van knopen en binden. Als bindmateriaal worden o.a. diverse soorten touw en oude fietsbanden gebruikt.
De kinderen worden op deze manier uitgedaagd om hun ideeen in vorm om te zetten.

Foto's zondag 10 mei

Foto's zondag 10 mei

Ondanks dat EEF vandaag om 11 uur al van start ging wisten toch al heel veel mensen het festivalterein te vinden. De weesrverwachtingen zagen er goed uit en we zijn daarin ook niet teleurgesteld. Het was dan ook op en top genieten bij EEF en wederom heeft iedereen weer genoten van muziek, poezie en theater. Vandaag was o.a. Ezelshuis met twee ezeltjes op het terein te vinden, werden de peuters vermaakt door het duo Kees & Koos en was er wederom een zeer gevarieerd aanbod van muziek. Onderstaande foto's geven wederom goed weer dat het een topdag is geweest en dat we nu al uitkijken naar volgend jaar!

Foto's door: Mischa de Muynck

Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei Foto's zondag 10 mei

Foto's natuurwandeling Bokkegat

Foto's natuurwandeling Bokkegat

Naast alle muziekale activiteiten was er vandaag ook de gelegenheid om onder leiding van een gids natuurgebied het Bokkegat te verkennen. Een prachtige wandeling waarbij we uitgebreide informatie kregen over alle flora en fauna die dit natuurgebied te bieden heeft.

Foto's door: Mischa de Muynck

Foto's natuurwandeling Bokkegat Foto's natuurwandeling Bokkegat Foto's natuurwandeling Bokkegat Foto's natuurwandeling Bokkegat Foto's natuurwandeling Bokkegat Foto's natuurwandeling Bokkegat Foto's natuurwandeling Bokkegat Foto's natuurwandeling Bokkegat Foto's natuurwandeling Bokkegat Foto's natuurwandeling Bokkegat Foto's natuurwandeling Bokkegat Foto's natuurwandeling Bokkegat

CLEAN PETE

CLEAN PETE

zondag 5 juni / 16:10 - 17:00

Twee mooie breekbare stemmen, liedjes die dansen op het licht en teksten die je bij de keel kunnen grijpen. De tweeling Loes en Renee Wijnhoven (1992) combineren Nederlandse tradities die zijn begonnen bij Boudewijn de Groot en via Spinvis, Eefje de Visser en Roosbeef in het hier en nu zijn terecht gekomen. Gitaar, cello en vooral die twee hemelse stemmen tillen het luisterlied ver boven de middelmaat uit. Popfolkliedjes met een cabareteske uitstraling over lief en leed met een zachte ‘Limburgse’ G. Na de Grote Prijs van Nederland volgde al snel in 2012 een heel album (‘Al Zeg Ik Het Zelf’) met van die liedjes waar je naar kan blijven luisteren. De opvolger (‘Aan Het Licht’) verscheen eind vorig jaar met dezelfde sfeer, soms pijnlijk oprecht en soms onbeschrijfelijk lief. Zeg maar alles wat ligt tussen liedteksten als ‘Sorry dat ik stoor’ en ‘alles moet kapot’. Het dringt tot Nederland door dat Loes en Renee iets toevoegen aan het Nederlandstalige lied. Een week na EEF - helemaal niet gek dat ze dan op Pinkpop staan dus.

YOURI LENTJES

YOURI LENTJES

zondag 5 juni / 13:45 - 14:35

Youri Lentjes is één van die talenten die een mooi visitekaartje kon afgeven in het 3FM programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Je hoeft dan aan het eind niet de beste te zijn om toch veel indruk te maken. Youri deed dat en vervolgde na de uitzending de muzikale weg die hij was ingeslagen, zonder druk, bemoeienis van managers en lekker eigenzinnig dichtbij zichzelf blijvend. Ook dat is een talent na zo’n programma. (Demira kon het en Jeroen Kant ook … toevallig ook dit jaar te gast bij EEF). Youri heeft iets van een moderne Dylan, goede songs, een wat rauwe ongepolijste stem en vakkundige gitaartechniek, herkenbaar pianospel. Het leven met soms wind mee, vaak wind tegen van alle kanten belicht. Die stem, melodieën, en de woorden vallen bij hem altijd samen om een uitgebalanceerd geheel te vormen.  Een verhaal dat binnenkomt … luisteren dus!

DIEGO ARIAS

DIEGO ARIAS

vrijdag 3 juni / 18:30

Diego Arias is een singer-songwriter die bekend is als mede-oprichter van de band Negritos. Als solist treedt hij op onder de naam Flux Taxidios. In alles wat hij doet klinkt zijn Argentijnse afkomst door. Maar Deigo is ook een wereldreiziger die  van alle plekken wel iets aan muzikale bagage weet mee te nemen. Zijn muziek beweegt zich tussen beklemmend en onnavolgbaar.

THOMAS ZWIJSEN & BLAZE BAYLEY

THOMAS ZWIJSEN & BLAZE BAYLEY

vrijdag 3 / 21:15 - 22:00, zondag 5 juni 14:00 - 14:50

Blaze Bayley komt op z’n motor uit Engeland naar Wilgenoord. De man die van 1995 tot 2000 optrad als frontman en zanger van de metalband Iron Maiden. Drie albums lang en shows in volle stadiums voor duizenden fans. Daarvoor maakte hij furore met de band Wolfsbane en na Iron Maiden klonk zijn rockbariton in bands met zijn eigen naam. Meestal knoerthard, strak, symfonisch en met een eigenzinnige performance, ook in kunstig bewerkte akoestische arrangementen. Voor het vertolken van die akoestische versies stapt hij nu op z’n motor naar EEF voor optredens op vrijdag én zondag. Daar wacht flamenco en klassiek gitarist Thomas Zwijsen, die vorig jaar al op EEF optrad, hem op. Hij was degene die bijzondere Iron Maiden songs instrumentaal en klassiek bewerkte en op YouTube dropte. Een filmpje dat in een mum van tijd miljoenen kijkers bereikte. Dat ontdekte ook Blaze en na een telefoontje lag er al snel een afspraak samen wat te gaan doen. Ze toerden dat het een lieve lust was van Azië tot Latijns-Amerika en zo’n beetje alles daartussen. Ze bewerkten nog meer songs en namen samen al veel op. Metal meets Classic… Op EEF gaat alles toch weer net even ‘anders’.

DEMIRA

DEMIRA

zaterdag 4 juni / 15:00 - 15:50

Démira (Jansen) maakte indruk met haar Engelse folkliedjes bij het programma ‘De Beste Singer-Songwriter’ in 2013. “Niet alleen lief en teer, maar ze kon ook vurig voor de dag komen. Ze was 16 jaar!” Inmiddels behoorlijk gegroeid als het om muziek gaat, maar nog steeds piepjong. De derde EP (‘White Ravens’) is net uit.  Démira ontwikkelde haar moderne folksongs tot poëtische alternatieve popliedjes met sterke melodielijnen en vooral ook overtuigend gezongen. Gegroeid dus en overtuigend authentiek. Onlangs ook bij De Wereld Draait Door. Dus daarvan kun je later zeggen ... ‘nog gezien en gehoord bij EEF’.

ZORITA

ZORITA

zaterdag 4 juni / 22:10 - 23:30

Het lijkt wel of bij de Amsterdamse band Zorita alles van de muziek samenkomt. Moeiteloos mengen ze muziekstijlen en instrumenten om met alle klankkleuren van de muzikale regenboog te schilderen. Het is die eclectische benadering van muziek en de  sfeer die zweeft tussen melancholie en uitbundigheid die betovert. Beetje vergelijken mag wel, ook al lijkt het ondoenlijk. Maar wie luistert hoort wel iets van Manu Chao, Beirut, Devotchka en Calexico. En dan vergeten we nog de links naar Tom Waits, Jacques Brel en zelfs Leonard Cohen. Zorita heeft vooral een eigen sound ontwikkeld die tot ver over de landsgrenzen is opgevallen. Hun muziek kwam terecht bij de aankondigingen van El Classico (Barcelona – Real Madrid) en leverde mooie kritieken op na optredens bij festivals als Mundial en Lowlands. Zorita is een band die zowel bittere als zoete muziek maakt. Diep hartzeer maar toch swingend; serieus, intens en uitbundig tegelijk… en dat totdat ze erbij neer vallen. Dans of hou elkaar vast… doe iets!

Carlos Zorita Diaz, Joost Abbel, Robert Koomen, Zoli Soos, Kay Krijnen, Thomas Geerts, Robert Orvalho, Mark Nieuwenhuis.

CLEAR CLAMOUR

CLEAR CLAMOUR

zaterdag 4 juni / 17:20 - 18:05

Het is rock of  progressieve poprock met invloeden uit de blues, funk en hardrock. Ze timmeren al bijna drie jaar aan de weg met als hoogtepunten de deelname aan de Sena PopNL awards in de Melkweg in Amsterdam. Dit na uitgeroepen te zijn tot de Zeeuwse belofte van 2015 en het openen van de Vestrock 2014 mainstage met later op de avond de Amerikaanse band Limp Bizkit. Om hier te komen, wonClear Clamour in 2014 de locale muziekwedstrijden Steenworp, Podium Z en Regioruis .

Deze band is ambitieus met binnenkort de release van een videoclip en het bandcoachingstraject Pop aan Zee in het vooruitzicht. In 2016 hopen de mannen op zoveel mogelijk festivalposters te komen. Op het podium staat Clear Clamour in vuur en vlam, de energie en het enthousiasme spat er vanaf.

WARME WANTEN

WARME WANTEN

vrijdag 3 juni / 20:20 - 21:00

Acteur en verhalenverteller Willem Ploum van theatergroep SPLIT komt naar EEF om een dorpsgeheim te onthullen. Warme Wanten doet dit naar een verhaal van de Vlaamse auteur Walter van den Broeck. En in handen van Willem Ploum blijft het niet bij een simpel verhaal. De verhalenverteller neemt een aantal muzikanten mee. Roland Stolk, James van de Water, Dominique Ventura en Debora Meier zorgen vrijdagavond 3 juni om 20.00 uur op podium MURALT samen met Willem Ploum voor een verrassende muziektheaterproductie, een intrigerend samenspel van woord en muziek.

JEROEN KANT

JEROEN KANT

zaterdag 4 juni / 20:40 - 21:30

Brabander, dat kun je horen aan het mooie melodieuze accent. En de liedjes van Jeroen gaan altijd ergens over. Iemand die wat verder durft te kijken. Gedachten die slingeren tussen fel en alarmerend of zacht en mijmerend. De zon die ondergaat of de ‘nooit genoeg’ maatschappij waarin we samen rondspartelen.

DOEN!

DOEN!

Het krioelt van de artiesten tijdens de 3 EEF-dagen op Noord-Beveland. Maar bij EEF kan iedereen die dat wil en durft zich artiest noemen. Meedoen aan Part II van de Surf-Henge maakt een echte kunstschilder van je. Door mee te doen aan het ontwerpen van nieuwe instrumenten zit je zo in de innovatieve sector. Voor 1 euro een bluesharmonica aanschaffen en naar hartenlust meedoen met de bluesworkshop of daarbij aansluiten bij de grootse BIG BAND van Zeeland. Muzikant ben je voordat je het weet. En waarom geen standbeeld oprichten van wilgentakken? EEF biedt iedereen een kans je talent, creativiteit of enthousiasme in te zetten.

Workshop percussie/djembé

Workshop percussie/djembé

zaterdag 4 en zondag 5 juni

Workshop voor iedereen van 8 tot 88. Voor gevorderden en degenen die nog nooit een instrument bespeeld hebben. Workshop o.l.v. Onno van Tongeren (Yutaka).

Instrumenten zijn aanwezig, maar voor de bouw van de Symfonische Wei kunnen we van alles gebruiken: fietswielen, bussen, stukken pijp, PVC buis, vaten enz.

Maximaal 25 personen
Workshop zaterdag:  13.00 - 13.50 uur /  19.00 - 19.50 uur.   Zondag: 11.00 – 11.50 uur.

Talkshow: ‘Peeland draait door (PDD)’

Talkshow: ‘Peeland draait door (PDD)’

zaterdag 4 juni 14:00

Een enerverende verkenningstocht naar de kern van ondernemerschap

Een talkshow over creatief ondernemerschap op EEF. Over hoe je tot innovatie komt, hoe je langdurig en succesvol kunt blijven ondernemen zonder jezelf en je passies kwijt te raken. Gespreksleider Leen de Waal gaat hierover in gesprek met ondernemers, kunstenaars én bezoekers van de talkshow. Hij bespreekt en verkent het ondernemersklimaat aan de hand van het ‘klassieke’ uitgangspunt van schaarste & behoefte, maar vooral ook, en daardoor wordt het echt interessant én persoonlijk, aan de hand van verbazing, frustratie, inspiratie en vernieuwing. Tussendoor verzorgen festival-artiesten wervende ‘teaser-optredens’. 

Wil je in een uur over deze onderwerpen worden bijgepraat en zelf aan de hand van een aantal opdrachtjes uitzoeken hoe inspiratie voor jou kan werken? Meld je vooraf aan via info@eeffestival.nl voor zaterdag 4 juni om 14.00 uur. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

HET WEZEN VAN DE OLIFANT

HET WEZEN VAN DE OLIFANT

vrijdag 3 juni / 19:00 - 19:45

Willem Ploum en muzikanten van Split

Bij EEF op vrijdag het muzikale verhaal over de olifant die wil weten wat er omgaat in ‘de verte’ Daarvoor moet hij in een boom zien te komen en dan nog …. wat verbergt de verte zoal? ‘Het wezen van de olifant’ naar een verhaal van Toon Tellegen wakkert niet alleen de fantasie aan, maar is ook best leerzaam…

Met acteur/verteller en regisseur Willem Ploum en muzikanten van theatergroep Split

GEBROEDERS BIN

GEBROEDERS BIN

vrijdag 3 juni / 20:00 - 22:00 (3 sessies van ca. 30min.)

De Gebroeders Bin, aangevuld met onder andere violiste Jeanine Melis maken muziek die de bezinning voedt. Al enkele jaren werken ze aan een project over de eerste wereldoorlog. De ‘Grote Oorlog’ die schijnbaar aan Nederland als neutraal land voorbijging. Maar kan een oorlog zomaar aan je voorbijgaan? Met verhalen, gedichten en gedachten aan kleine gebeurtenissen in die oorlog brengen ze alles heel dichtbij. De muziek laat niemand onberoerd. Op EEF is er tussen de bomen of bij de kreek ook tijd voor een moment van bezinning.

SOLOF

SOLOF

vrijdag 3 juni / 19:50 - 20:30 / 21:00 - 21:40

Met zijn band The Outpack maakte Olof Sinke in 2013 het album ‘Home’ waarin elke song klinkt als een ode aan de zomer. Het was een visitekaartje waarin hij zijn talent als zanger en liedjesschrijver in verschillend lagen uit de verf liet komen. Als Solof ging hij daarmee solo en soms met bevriende muzikanten consequent door. In zijn songs is altijd een plek voor minstens een glimlach ook al zit het even tegen.

LETTERS FROM NINA

vrijdag 3 juni / 19:45 – 20:30

Zet een groep jonge muziektalenten bij elkaar en je krijgt gegarandeerd iets bijzonders. Op de grens van pop en folk met mooie stemmen en knappe arrangementen is Zeeland een paradepaardje rijker. Nina zang, Nathalie gitaar en zang, Julio gitaar, Patrick percussie en Laura basgitaar.

THE BACKYARD PROJECT

vrijdag 3 juni / 18:50 – 19:20

Een nieuw trio met een duidelijk eigen versie van folky popliedjes. De stem van Femke neigt naar zacht en fluisterend. Ze dwingt het luisteren af. Samen met Rick kleurt ze de vocalen mooi in en dat ook nog eens met subtiele gitaarbegeleiding.

THE VENUES

THE VENUES

zaterdag 4 juni / 19:25 - 20:05

Een band uit Zeeland die als vaste waarde welkom is op ieder zichzelf respecterend festival. Vooral ook omdat ze behalve gedegen en constante kwaliteit, voortdurend zorgen voor een nieuwe stap.  Wat blijft is de inspiratie sinds de beginjaren die de Britpop veroorzaakte. Jawel, The Verve, Paul Weller … dat soort muziek. Daar kun je mee verder … en vooral dat maakt The Venues na 5 jaar nog steeds en interessante Zeeuwse rockband. Blijven volgen dus.

LOTTE van der SCHELDE / Monoloog

LOTTE van der SCHELDE / Monoloog

zaterdag 4 juni / 14:00 / als intro van Peeland Draait Door

De korte monoloog ‘Geld Stinkt Niet’ van Lotte van der Schelde duurt circa 10 minuten. Zij vertelt hoe zij geld uit de zak van haar vader weet te kloppen. Het heeft iets te maken met haar ‘hulp in de huishouding’.  Daar krijgt ze dan steeds 2 euro van vader voor. List en bedrog. En Lotte is nog maar 12 jaar … ! Daar zit een luchtje aan.

THE FLAGEOLETTES

THE FLAGEOLETTES

vrijdag 3 juni / 22:00 - 23:30

Een eerste EEF dag sluit je op passende wijze af. Bijvoorbeeld met muziek waar we al snel tal van herinneringen aan kunnen koppelen. Drie dames die als een geluidmakende muziekencyclopedie stad en land afreizen. De hits van toen, maar dan wel overal vandaan gehaald en op een Flageolette-manier gebracht. In stijl dus en als een verwarmende hutspot in de koude wintermaanden. Maar het is lente bij EEF en dan bereik je al snel een kookpunt. Ook op de Flageolette-manier, dat betekent dan weer dat het smaakt naar tango’s, jazz, old time rock, klezmer of ontspannende lounge. Gitaren, bass, accordeon, klarinet en daarboven de harmonische zanglijnen.

’t Ouwe Glasuus – Glasblazen in de polder

’t Ouwe Glasuus – Glasblazen in de polder

zaterdag 4 juni / zondag 5 juni

Rinus en Bart Rentmeester, vader en zoon, zijn echte glaskunstenaars. Vanuit hun werkatelier in Nieuwdorp maken ze de mooiste glascreaties die zelfs in het buitenland in trek zijn. Dat Bart zijn naam vooruitsnelt bleek twee jaar geleden wel, toen hij op uitnodiging 3 maanden lang mocht werken in Singapore.

Met de ontwikkeling van een mobiele oven opende zich de deur naar glasblazen op locatie: en daarmee kan EEF natuurlijk niet overgeslagen worden!

WINDBROKE

WINDBROKE

zaterdag 4 juni / 12:15 - 13:10 / 15:15 - 16:00

Zo vroeg in de middag heeft het iets van ochtendgymnastiek, maar dan voor hart en ziel. Ontspan op de muziek die traditie ademt uit de landen die wereldkampioen zijn als het om de mooiste en ontroerendste melodieën gaat: Ierland en Schotland.

Een simpel blikken fluitje was een belangrijk souvenir waarmee Vlissinger Jan van Wallenburg terug kwam na een vakantie in Ierland. Dat was twintig jaar geleden. Geen grote investering voor dat ‘fluitje van een cent’ maar wel één die een sleutel vormde naar de Keltische muziek  en het ontstaan van de band WINDBROKE. Een band die dicht bij de traditie blijft. Vorig jaar verscheen een eerste album ‘The Library Sessions’.

John van Rossum: bodhrán, Ed van der Kuil: zanger/gitarist, Jan van Wallenburg: tin en low whistles en Jaap van Liere: accordeon, gitaar, banjo.

TAI-CHI LES

TAI-CHI LES

zaterdag 4 juni / 12:00 - 13:00

Wil je de zaterdag beginnen met Tai-Chi? Dat kan. Pieter Minnaard van Tai-Chi Zeeland uit Kamperland geeft op EEF een gratis groepsles op het gras. Tai-Chi is een Chinese bewegingskunst, bevordert de gezondheid en  maakt de gedachten rustig. De langzame en gracieuze bewegingen vergroten het concentratievermogen en hebben een diepe uitwerking op het innerlijk. Als je regelmatig oefent, worden de gewrichten soepeler en leren de spieren zich meer te ontspannen. Het is een plezierige en uitdagende wijze van zelfontplooiing en spirituele groei, en werkt goed bij stress en burn-out. Tai-Chi Zeeland geeft wekelijkse lessen, zomers ook in het weekend aan het strand en op campings, groepslessen op aanvraag.

DYLAN & NIELS

DYLAN & NIELS

vrijdag 3 juni / 20:55 - 21:40

Dylan en Niels zijn de schrijvers en gitaristen van de in 2008 opgerichte band Smout.  Als duo komen ze naar EEF met Nederlandstalig werk, Nederpop bestaande uit eigen werk, covers en vrije vertalingen uit het Engels. Gevoelige luistermuziek en stevige popnummers wisselen elkaar af.

KAILAS, JUANITA & VALERIE

zondag 5 juni / 12:00 - 12:40

Jong talent is dagelijkse kost bij EEF. Vandaag weer singer-songwriters uit de selectie ‘toekomstmuziek’. Kailas, de jongste, maakt sinds kort eigen liedjes, maar bewerkt ook graag de klassiekers uit de popgeschiedenis. Juanita ook met gitaar is de zangeres die inmiddels een heel repertoire heeft met eigen werk. Ze gebruikt graag de vele registers die haar stem rijk is. Daar zet Valerie juist heel breekbaar en ingetogen werk tegenover. Zinnig eigenzinnig talent dus.

JAIMY VERSTEEG

JAIMY VERSTEEG

vrijdag 3 juni / 19:00 - 19:40

Jaimy Versteeg is een singer-songwriter die in Zeeland al aardig van zich heeft doen spreken. Ze laat geen kans onbenut om haar eigen songs te laten horen, zo ook op EEF en dat is genieten voor iedereen die daarbij kan zijn. Jaimy is liedjesschrijver, gitarist en zangeres met een stem die uit duizenden is te herkennen door het eigen karakter en de vele lage registers. Haar liedjes zijn – alhoewel Engelstalig – poëtisch en melodieus tegelijk. Onlangs geselecteerd uit een grote groep aanstormende muzikanten om te studeren aan de Utrechtse muziekacademie … en dat is alvast één droom die uitkomt.

Symfonische Wei

De Symfonische Wei is een soort klankentuin in aanbouw die ieder festival verder groeit met een aantal bijzondere, zelfgebouwde, uitheemse instrumenten. Deze instrumenten gaan een rol spelen in de concerten en workshops van onder andere Yutaka en anderen. Aan de groei van deze Wei kan iedereen een bijdrage leveren door o.a. het verzamelen van materialen die op welke manier dan ook klank voortbrengen.

JAN ZWEMER

JAN ZWEMER

zaterdag 4 juni / 13:30 - 14:10

In zo’n mooi stukje Zeeuwse natuur vallen de gedichten en vertelsels van Jan Zwemer als bloesems in de late lente. Afgestudeerd en gepromoveerd in de geschiedenis en al 25 jaar een schrijver in hart en nieren. Natuurlijk ook van de Zeeuwse geschiedenis. Nu en dan vertelt hij zijn verhalen: poëtisch, met humor en altijd in het Zeeuws. Hij treedt op samen met Ko de Pree op accordeon.

Zaterdag 4 juni bij Zeeuws Dictee / 15.00 uur.

Jan is ook de leverancier van de Zeeuwse teksten voor het Zeeuws Dictee. Samen met Zeeuwse Sien lopen hij langs de valkuilen van de Zeeuwse taal.

St. LO

St. LO

zaterdag 4 juni / 19:00 - 19:35

Band uit Middelburg die een weg zoekt tussen folk en psychedelische rock. Alleen dat zoeken al zorgt voor avontuur in hun muziek. Een zanger (Henk Treurniet) met een stem die gemaakt is voor dat genre en associaties oproept met de zang bij bands al Sheerwater en The Bowerbirds. Niet de minste in het genre. Soms om heerlijk op weg te dromen, dan weer muziek die je als een wekker bij de les houdt. Contrasten dus die van ST. Lo en hun muziek een belevenis maakt.

HET EILAND SPEELT

zaterdag 4 juni / 13:30 – 15.30

Kinderen in aanraking brengen met muziek kan niet vroeg genoeg gebeuren. Muziek verrijkt het leven, inspireert en draagt bij aan sociale, emotionele en intellectuele ontwikkeling. Luisteren, maar misschien musiceren nog meer. Om kinderen met muziek maken in contact te brengen is er op de basisscholen van Noord-Beveland het project ‘Heel Het Eiland Speelt gehouden. Wat de ongeveer 100 kids hebben geleerd laten ze zaterdagmiddag zien en horen in twee sessies van 45 minuten.

EEF BLUESCLUB

zaterdag 4 juni / 19:00 – 22.00

De blues is terug op Noord-Beveland. Een lokale band - Oldpack - begon een jaar geleden om vervolgens bij EEF te debuteren. Ze spelen nu in de exclusieve EEF Bluesclub. Daar kan overigens ook iedereen terecht, wel of niet muzikaal, voor een bluesworkshop. En let op, na wat oefening blaast iedereen een partijtje mee. Dit is geen samen zingen maar samen swingen. The Louisiana Men weten hoe je zoiets aanpakt. Dus luisteren, meedoen ... het kan allemaal in onze bluesclub.

DJANGO BOEGHEIM

DJANGO BOEGHEIM

vrijdag 3 juni / 19:50 - 20:30

Django is de singer-songwriter waarvan je denkt waarom is die nog niet beroemd. Hij kan schrijven, heeft een eigen stemgeluid en maakt liedjes die boordevol mooie lagen zitten. Ed Sheeran, Jake Bugg … de nieuwe garde dus. We zetten hem er graag bij. Django maakt toekomstmuziek en daar is nu al naar te luisteren bij EEF.

RICK & FEMKE

vrijdag 3 juni

Vrijdagavond op het podium tussen de bomen een primeur. Een duo dat al snel de kwalificatie ‘belofte’ oproept: Rick & Femke. Ze brengen alternatieve folkmuziek met een wat psychedelische benadering gecombineerd met een randje poppunk. Het folk element zit vooral in de intieme manier van musiceren, dichtbij de stilte en juist daardoor weten ze met hun muziek en bewerkingen de luisteraar te raken.

Optreden met de EEF BIG BAND

Optreden met de EEF BIG BAND

zaterdag 4 juni

Altijd al eens willen zingen of meespelen met een echte BIG BAND? Zaterdag 4 juni zijn muzikanten van allerlei kunnen en pluimage welkom om mee te doen aan de openbare repetities van de EEF Big Band. In het kader van ‘van nul tot Sinatra’ gaan we oefenen en optreden met de EEF Big Band. Schuif aan met gitaar, trompet trombone, saxofoon .... of met je stem. Wél eigen instrumenten meenemen.

De repetities onder leiding van professionele coaches Franklin Schieman en Marijke Poppe
starten zaterdag om 12.00 uur. Aan het eind van de middag is er een optreden op podium LOODS om 17.15 uur. Op het programma staan nummers die we kennen van FRANK SINATRA .... we beginnen van niets en bouwen het samen op tot een leuke show. Van Zero to Sinatra dus. En ja, dat kan instrumentaal, maar met zang daarbij wordt dat natuurlijk nog interessanter.

EEF zoekt de beste crooner van Noord-Beveland (en dat mag ook iemand van buiten Noord-Beveland zijn). Crooner betekent in dit geval dat je je uiterste best doet om lekker te zingen, alsof je onder de douche staat of gewoon vindt dat je de mooiste stem van de hele wereld hebt. Iedereen mag meedoen: zangers, zangeressen, jong, oud, ervaren of ultieme beginner.

We hebben teksten en maken een keuze uit:

 • New York New York
 • Don’t get around much anymore
 • Fly me to the moon
 • Blues in the night
 • Hello Dolly
 • How high the moon
 • I’m getting sentimental over you
 • Witchcraft
 • Drinking water
 • Mood Indigo
 • Mack the knife

Daar zit ongetwijfeld iets tussen, een uitdaging!
Vooraf aanmelden (muzikanten en zangers/zangeressen) via info@eeffestival.nl.

MOLLY & TENBROOKS

MOLLY & TENBROOKS

zaterdag 4 juni / 19:15 - 19:45 / 20:45 - 21:20

Molly & Tenbrooks is een band, bestaande uit Ties Versteeg, Floris en Sjoerd Bin (Gebroeders Bin) en Job de Keijzer, die voornamelijk Johnny Cash en oude traditionals speelt. De band is opgezet rondom de stem van Ties Versteeg die op een heerlijke en unieke manier de liedjes van Cash weet neer te zetten. De band heeft speciale aandacht voor de minder bekende maar niet minder swingende en mooie liedjes van Cash. Met de stuwende bas van Job en creativiteit van Gebroeders Bin kan het op een waar feest uitlopen met deze jongens. De band hoopt de muziek en boodschap van Cash op deze manier voort te laten leven.

SARAJA

SARAJA

zaterdag 4 en zondag 5 juni

EEF is voor alle leeftijden… dus ook voor de allerkleinsten. Maar dan mogen pa en ma ook best meedoen en genieten van de voorstelling. Van een clown en een kip bijvoorbeeld.  De clown is SARAJA. Deze poppenspeelster en maakt al jaren kindervoorstellingen met clownerie en poppenspel voor kleuters, waarmee zij optreedt op basisscholen. Ze volgde een dansopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, heeft verschillende theaterprojecten doorlopen en zich geschoold tot clown.

JULIO MELIO

JULIO MELIO

vrijdag, zaterdag en zondag

Zeeland is sinds een aantal jaar een gitaartalent rijker. Julio Melio is met zijn 18 jaar meer dan een talent als het om de fingerpicking gitaarstijl gaat. Niet verwonderlijk met idolen als Tommy Emmanuel en Harry Saksioni. Eind vorig jaar verscheen zijn debuutalbum. Julio en Nina … en dan zijn de Letters nooit ver weg. Julio is iemand die snel muzikale samenwerking zoekt. Daarvoor komen ook panfluitiste Chrisina de Korte en gitariste Sifra Tempelman op het EEF weekend hem muzikaal ondersteunen. Bovendien zien en horen we hem zondag als begeleider van folkzangers Gabriele Kohl.

ZEEUWS DICTEE MET SIEN, JAN EN KO

ZEEUWS DICTEE MET SIEN, JAN EN KO

zaterdag 4 juni, de SCHOOLBUS

Zeeuwse Sien krijgt met haar show een Middelburgse schouwburg met gemak gevuld. Terecht want ze neemt geen blad voor haar mond, prikkelt en wandelt ontwapenend naïef door de grootste chaos die ze als nuchtere Zeeuwse genadeloos glad kan strijken. Dat ze educatief amusant van wanten weet laat ze bij EEF zien en horen. De teksten die de Zeeuwse dichter en schrijver Jan Zwemer voor het speciale Zeeuwse EEF Dictee maakte, voorziet ze van ter zake doende toelichtingen en uitwijdingen. In het Zeeuws uiteraard… en ja ‘oe schrief je da’. Als het te gortig dreigt te worden snoert Ko met zijn accordeon haar even de mond zodat de deelnemers in all rust hun kennis van het Zeeuws kunnen etaleren.

PREEK bij de KREEK

zondag 5 juni / 12:30 – 13:00

Even stilstaan bij het waar en waarom. Daarom toch maar een preek, door Henrik de Groot, niet te lang wel diep.

SURF HENGE part II op de EEF-Kunstweide

SURF HENGE part II op de EEF-Kunstweide

Vorig jaar maakten we een begin met het kunstschilderwerk SURF HENGE. Een permanent te bezichtigen cirkel met surfplanken waarop (amateur)kunstschilders hun creativiteit konden botvieren. Dit jaar krijgt dat project een vervolg, dit keer tijdens het festival op 3, 4 en 5 juni.

Een goede reden om naar de EEF-kunstweide af te reizen. Professionele kunstenaars zijn aanwezig om tips en adviezen te geven. Kwasten en verf zijn voorhanden. Een nieuwe kring surfplanken staat klaar. Doe mee aan SURF HENGE part II.

KAREL EN DE BOSWACHTERS

KAREL EN DE BOSWACHTERS

zaterdag 4 juni / 21:10 - 22:00

Het levensliederenensemble Karel en de Boswachters met zanger Karel Leeftink brengt levensliederen en smartlappen op legendarische wijze.

Workshop improvisatie muziek

Workshop improvisatie muziek

zaterdag 4 en zondag 5 juni

Workshop voor kinderen van 8 tot 12 die al een instrument bespelen en daarmee willen leren improviseren. Workshop o.l.v. Ingeborg Cneut (Yutaka). Eigen instrument meebrengen.

Wel opgeven van te voren.

Maximaal 12 personen
Workshop zaterdag:  13.00 - 13.50 uur /  19.00 - 19.50 uur.   Zondag: 11.00 – 11.50 uur.

NICOLE BIANCHET

vrijdag 3 juni / 20:45 – 21:30

Geboren in Los Angelos, bivakkeerde een tijdje in Vlissingen en inmiddels woont ze in Berlijn. Ze heeft als singer-songwriter een mooi repertoire opgebouwd dat ook al op diverse albums is verschenen. Haar repertoire drijft op gelaagde muziek met een groot gevoel voor mooie melodieën en een eigenzinnige inkleuring met ritmes en geluiden. Zo kom je terecht in folk en hoor je invloeden uit alle continenten. Dat maakt de muziek van Nicole internationaal, maar tegelijk ook heel klein, intiem en soms fluisterzacht en breekbaar. Bij EEF met percussionist Jaimy Quitte uit Vlissingen en de in Barcelona woonachtige Argentijn Fux Taxidios. Niet bij nadenken, gewoon ondergaan.

Schminken

zaterdag 4 juni / zondag 5 juni

Laat je schminken door Jaenet Kallewward of Hanneke en Elkse van der Bilt. Wordt Batman, Spiderman, loop in de zon als een Clown of laat gewoon een vliner op je wang tekenen, het kan allemaal en niks is te gek!

Peer

Peer

zondag 5 juni / 12:00 - 12:40

Net terug van Vestrock en onderweg naar Concert at Sea. Tussendoor nog even met RACOON op de Goese Grote markt. De grote festivals kunnen ook al niet meer om PEER heen. Vier jonge Walcherse popmuzikanten maken er een lekker punkpopfeestje van. Muziek die zich gemakkelijk tussen je oren nestelt en daar best eens een zomer lang kan blijven zitten. Hitgevoelig dus. PEER begon anderhalf jaar geleden en maakte een droomstart. Ze wonnen Zeeuwse pop contests, kwamen in beeld bij 3 FM en mochten zelfs al een studio in. Da's genieten als dat de weerklank is van een gedeelde passie. En dat genieten straalt bij ieder optreden van de vier jongens af. Toekomstmuziek dus bij EEF op de vroege zondagmiddag. De 4 muzikale vrienden zijn:  Renzo Rijn (1999/Drums), Gijs Teuwsen (1998/Zang en Gitaar), Bas Boudens (1998/Basgitaar) en Jesper de Jonge (1999/Gitaar).

QUATORZE

zaterdag 4 juni / 14:20-15:00 / 16:20 - 17:05

De 14 muzikanten van Quatorze maken vrij theatrale muziek. Hun repertoire gaat van Bach tot Metallica en van Klezmer tot pure pop. Ze dienen hun muziek op met verhalen, verzinsels en vertier. Quatorze zorgt zaterdag op meerdere plekken voor een energieke mix van Yiddische ballades en Afrikaanse ritmes. Een wereldfeest met passie als drijvende kracht!

Kunstbende Zeeland met voorstelling ‘Eindelanders’

Kunstbende Zeeland met voorstelling ‘Eindelanders’

zaterdag 4 en zondag 5 juni

‘Eindelanders’ is een verrassende theatrale wandeling waarin de finalisten van de Zeeuwse Kunstbende op zoek gaan naar de waarheid achter de ‘EEF’: de ‘Eindeloos Eiland Fabel’. Is het wel waar wat er daar allemaal in het bos gefluisterd wordt? Een fantasievolle locatieproductie met muziek, dans, theater, performance en verbeelding.

Start wandeling bij het Kunstbende kampement.  Tijden: zaterdag: 16.00 en 20.00 uur / zondag 16.00 uur

‘Eindelanders’ is een ‘work in progress’ en een coproductie van Kunstbende Zeeland met Het Bedrijf v/h en mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

6 TIMES FUN

6 TIMES FUN

zaterdag 4 juni / 13:10 / 19:00 / zondag 5 juni / 12:30 / 16:20

Het begon met een simpel 'wie wil er samen met anderen een popbandje beginnen' en al snel waren er 6 aanmeldingen. Na wat bezettingswijzigingen sinds het begin in 2014 is er inmiddels sprake van een band waar we in Zeeland rekening mee moeten houden. 6 TIMES FUN is het bewijs dat veel optreden je beter maakt. Want ze hebben al heel wat achter de rug en laten overal waar ze komen een spoor van bewondering achter. De trots van EEF kun je ze noemen.  De eerste editie van het festival was de reden om het  ‘bandje’ te beginnen. Dus  benieuwd wat ze nu weer uit die hoge pophoed toveren.

COHEN SESSIES

zondag 5 juni /

‘Hey, That’s No Way To Say Goodbye’ ... zong Leonard Cohen al lang geleden. Vandaar dat we met zijn liedjes langzaam en in passende droefenis naar een afsluiting van de tweede EEF gaan. De meiden van Straatruis hebben daarvoor de mooiste Cohen songs op een onnavolgbare harmonische manier in elkaar gezet en ook nog eens her en der wat muzikale vrienden bijeengescharreld. Hoe feestelijk kan het zijn met de meest depressieve, maar hemels mooie, songs van Leonard Cohen. Een sterke opwarmer voor Clean Pete en ondertussen de zakken vullen met EEF-herinneringen. Zo kun je afscheid nemen en tot ziens zeggen.

ELLY KELLNER & BJ BAARTMANS

ELLY KELLNER & BJ BAARTMANS

zondag 5 juni / 14:20 - 15:10

Elly Kellner heeft een nieuw album uitgebracht: Zinken & Zweven. Een verzameling gevoelige, intieme en breekbare liedjes. Teksten en akkoorden die zich soepel om haar overtuigende zang wentelen. Het valt allemaal samen op een natuurlijke manier en dat maakt alles aan haar nieuwe album authentiek. De folky luisterliedjes van Elly draaien om emoties, kleine en grote momenten van geluk, verdriet en liefde. Elly nam eerder op met onder andere Iain Matthews (van Mathhews Southern Comfort waarmee ze ook toerde) en Shannon Lyon. Voor het ‘Zinken & Zweven’ werkte ze samen met BJ Baartmans. Hij komt met Elly naar EEF voor een optreden op zondag 5 juni bij podium HOUT.

MILLEMANOS

zaterdag 4 juni / 13:50 - 14:15

Nog maar net een maand geleden liet MilleManos voor het eerst echt van zich horen. Meedoen aan De Kunstbende Zeeland en dan al gelijk winnen. Het eigen nummer ‘The Rules’ bleek ook ijzersterk. Vrolijke poprock uit Hulst door vier jonge honden. Frontvrouw is zangeres Femke Bun. Die is nog steeds verbaasd over die eerste prijs en wat het teweeg brengt. Deelname aan de landelijke finale in Tivoli Utrecht, extra optredens in Zeeland en natuurlijk een weekendje EEF bij het Kunstbende atelier. Als ze er dan toch zijn …

EEF THEATER

zondag 5 juni / 14:00

BLAUWDRUK

‘Blauwdruk’ van de gelegenheidsgroep is ‘Theater er was eens, een stuk met drie vrouwen in felgroene overalls achter een werkbank alsof het robuuste houtbewerkers zijn. Zij moeten gezamenlijk een houtsculptuur maken volgens een model en zijn daarbij op elkaar aangewezen. Dat maakt het moeilijk, want er is voortdurend onderling iets uit te vechten.

DE ONTMMOETING

‘De Ontmoeting’ is een intieme voorstelling door gelegenheidsgroep ‘Marinade’. Het zijn twee speelsters, een oudere en een jongere, die beiden een relatie hebben met dezelfde man.

GEMINA

GEMINA

zondag 5 juni

Geselecteerd voor Pop aan Zee

De twee zussen Marith en Isabelle van Gemina uit Zeeland maken al van jongs af aan muziek. Isabelle begon op haar zesde met drummen en op haar dertiende met gitaar. Ze treedt nu al twee en een half jaar op als singer-songwriter. Marith speelt al vanaf haar zesde piano. Samen zingen ze veel tweestemmig. Marith en Isabelle maken vernieuwende popmuziek met invloeden uit de soul en jazz, in hun muziek is ritme heel erg belangrijk waardoor je voeten uit zichzelf gaan dansen. De zussen werken vernieuwend, hun helden zijn Amy Winehouse en Selah Sue.   

GEMINA werkt hard aan haar droom en timmert al een eindje aan de weg. Zo zijn ze bijvoorbeeld in de landelijke finale van de compositiewedstrijd van het NBE geëindigd, hebben ze gezongen bij de EP release van Isabelle in de Spot, openingsact Stukafest 2016 en hebben ze al een groot repertoire aan eigen muziek.

Yutaka

Yutaka

zaterdag 4 en zondag 5 juni

Yutaka! Maakt eigenzinnige wereldmuziek die, als het een naam moet krijgen, omschreven kan worden als passievolle, ritmische oorspelen met uitstapjes naar de geïmproviseerde tangojazz.

MOLLY MALONE

zondag 5 juni / 11:00 – 12:30

Het was vorig jaar lekker wakker worden bij EEF op de vrolijke klanken van Ierse en Schotse tunes en songs. Doen we nog eens om ons opnieuw voor te bereiden op een dag vol avontuur. Alive, Alive O!

CONVOI EXCEPTIONAL

zondag 5 juni / 13:20 -13:45 / 17:00

Convoi Exceptional dat is Rock and Roll op trommels & sax. Straatmuzikanten die de ware aard van Rock and Roll echt begrijpen: spelen, spelen, spelen! Werk jezelf in het zweet, swing de pan uit en laat de mensen dansen. De mannen hebben sinds 2006 op vele podia gespeeld: Oerol, de Parade, op Pinkpop en toch blijft de straat de mooiste plek, nou ja ...een EEF-natuurgebied mag er ook zijn.

WATERPIJPIMPERIUM

zondag 5 juni / vanaf 13:00

Film, gedichten, heerlijke geuren en muziek door nieuwe Nederlanders. Loungen en genieten op zaterdag en zondag.

KLIEDERKERK

zondag 5 juni / 12:30

Voor kinderen die naar een verhaal over de schepping willen en mogen luisteren en ook een potje schilderen op een doordeweekse zondag wel zien zitten.

Esther van ’t Westeinde

Locatiemanager

Rudi van ’t Westeinde

Locatiemanager

BROAZINHA

zondag 5 juni / 11:45 - 12.30 / 13:45 - 14.30

James & Debora komen naar EEF om de zomer aan te kondigen. Hun muziek is opgebouwd uit zonnestralen afkomstig uit Portugal en de Kaapverdische eilanden. Hoe warm willen we het hebben? Na vorig jaar nog eens bij EEF omdat we het zo graag horen.

Jannie Boen / Historische kostuums

zaterdag 4 juni / vanaf 12:00

Ook dit jaar is Jannie Boen weer aanwezig op EEF met talrijke schitterende historische kostuums zowel voor volwassenen en kinderen. Iedereen die zich wil verkleden is van harte welkom. Voordat je het weet ga je als een kleine ridder of een beeldschone jonkvrouw over het festivalterrein.

STAN BOR

STAN BOR

zaterdag 4 juni / 13:00 / 16:30 / 18:00

Stan begon als gepassioneerd gitarist. Al heel jong legde hij zich toe op het fingerpicking genre dat we kennen van Tommy Emanuel en Harry Saksioni. Maar langzaam ontwikkelde hij zich als een gitarist die zichzelf begeleidt bij uiteenlopende songs. Als een flow kwamen de klassieke pop en rocknummers zijn leven binnenwandelen. Hij schaafde ze bij totdat ze echt van hem waren. En dan is er de stap naar eigen werk. In welk stadium van die muzikale ontwikkeling je Stan ook tegenkomt, altijd weer die passie en de kunst om met muziek te raken en ontroeren.

Natuurwandelingen op zondag

Natuurwandelingen op zondag

zondag 5 juni

Op zondag kun je mee met Natuurwandelingen onder leiding van gids Karel Leeftink, boswachter van Staatsbosbeheer. Start om 11.00 uur vanaf het festivalterrein. Deelname uitsluitend met toegangskaarten van EEF.

Jerome Bohg

Website en ontwerp

THEATER – BLAUWDRUK

THEATER – BLAUWDRUK

zondag 5 juni / 14:00

De Toneelgroep ‘Er was eens’ presenteert zich met het stuk ‘Blauwdruk’ van Toneelgroep ‘Het Volk’ onder regie van Lejon van Es. In een atelier trachten drie collega’s tot een gemeenschappelijke houtconstructie te komen aan de hand van een ingewikkelde bouwtekening, een blauwdruk. Ze zijn hierbij op elkaar aangewezen omdat geen van hen in staat is de blauwdruk zelfstandig te lezen. Egoïsme, achterdocht en grove zelfoverschatting vertroebelen echter de onderlinge verhoudingen. En ….dat is voor het publiek ontzettend leuk om te zien en te horen.

CLOWN SAAR EN KIP TOK

zaterdag 4 en zondag 5 juni

Saraja de Jonge van Muzimo

Het verhaal clown Saar en kip Tok. Clown Saar is Saraja de Jonge van Muzimo. Voor de allerkleinsten weet ze met minimale middelen te ontroeren en kinderen mee te nemen in een verhaal. Saraja maakt theatervoorstellingen voor groepen 1-4 op basisscholen en speelt familievoorstellingen en clownerietjes op festivals… zoals dus zaterdag en zondag bij EEF).

JIP EN JANNEKE en meer

JIP EN JANNEKE en meer

zaterdag 4 juni / 16:10 - 17:00

Clownsduo Rijn en Trijn

Ook clownsduo Rijn & Trijn komt zaterdag naar het tweede EEF festival met diverse betoverende kleine optredens op de weide en een hele voorstelling ‘Jip en Janneke’. Dat is voor kinderen van 3 tot 8 jaar, maar ook een aanrader voor de ouders/ouderen. Jip en Janneke vormen de leidraad voor de bekende verhaaltjes van Annie M.G. Schmidt.

Niet alleen kijken … ook doen

Niet alleen kijken … ook doen

Voor de allerkleinsten zijn er zaterdag en zondag behalve voorstellingen ook mogelijkheden de handjes uit de mouwtjes te steken. Zelf een instrument maken bijvoorbeeld en daar dan ook nog samen met anderen wat op musiceren. Mee bouwen aan de reuzen van wilgentakken of een sessie op djembé’s en ander slagtuig meemaken. Kinderen kunnen zich laten schminken, zich verkleden, een korte wandeling maken met de knuffelézels van Bianca Plune (onder begeleiding), en nog veel meer.