15, 16 en 17 juni 2018 - Eindeloos Eiland Festival Noord Beveland

EEF

EEF 2017 was .....

Het dromen over EEF 2017 is voorbij, het was echt! Zo veel geweldige artiesten, met zoveel diverse kwaliteiten, zo veel enthousiaste bezoekers, sponsoren en vrijwilligers, het was fantastisch. En dat op een plek die weinigen kennen, het verborgen sprookje van Zeeland.
We zijn trots op iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.
We gaan straks weer dromen over EEF 2018, maar voor nu nog even genieten van wat er was.
We bedanken iedereen die er was, of heeft bijgedragen aan deze realisatie van een geweldig EEF 2017!

EEF is wat breder gegaan… niet meer, niet minder, maar een tikkeltje kleurrijker. Hat was een driedaags avontuur in de natuur om te ontspannen, genieten en vooral veel te beleven! Een wandeling, culinair feestje, intiem bosconcert, ontmoetingen in een vogelhuis, de ontroering bij een theatervoorstelling of het hemelse gevoel bij een ontspannende massage. Het waren drie dagen vluchten in de gedroomde werkelijkheid van EEF …  het ‘andere’ festival van Zeeland.

Naast heel veel muzikale optredens onderscheidt EEF zich:
Met de KUNSTBENDE, PODIUM-Z, CLASSIC!FEVER, POPAANZEE en leerlingen van het TECHNASIUM haalt EEF bijzonder talent, maar vooral ook de TOEKOMST in huis!

EEF JONG TALENT

De toekomst van het podiumaanbod ligt in handen van jongeren die de kans krijgen hun creatief talent te presenteren en te ontwikkelen. Zeeland doet het in dat opzicht niet slecht. Vooral de laatste vijftien jaar zijn hier projecten en podia van de grond gekomen die jongeren tal van kansen bieden. Vooral op gebied van muziek is er in Zeeland sprake van een voortrekkersrol. De laatste jaren komen ook andere kunstuitingen voor jongeren steeds meer in beeld, alhoewel De KUNSTBENDE er al decennia ook in Zeeland behoorlijk mee aan de weg timmert.  EEF sluit zich daarbij aan door niet alleen kansen te bieden om podiumerving op te doen, maar ook actief jong talent de kans te geven weer een stap verder te komen.  Daarvoor zijn uitdagingen nodig en dat gebeurt bij EEF. Het past ook in de manier waarop we programmeren …  heel breed, niet alles standaard, maar samen zoeken naar nieuwe bronnen en zorgen voor verrassing en avontuur. Dat lijkt ons niet echt leeftijdsgebonden …  eerder een voorwaarde om het beleven van kunst & cultuur in combinatie met ontspanning in een sprekende omgeving naar grote hoogte te brengen. En daar vaart jong talent wel bij.
"Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal" (Albert Einstein)

KUNSTBENDE ‘CIRCO NOSTALGIA’

workshopproject en presentaties 19, 20 en 21 mei
Het Eindeloos Eiland Festival kun je met gemak veelkleurig noemen, De KUNSTBENDE is dat in veel opzichten nog meer. Daar komen bijna alle kunstvormen aan bod die je maar kan bedenken. De KUNSTBENDE geeft in iedere provincie jongeren tussen de 12 en 19 jaar jaarlijks de kans zich te presenteren. De ‘beste’ presentaties uit elke categorie komen in een landelijke finale. In Zeeland krijgen de meest creatieve en talentvolle jongeren nog extra kansen hun talenten te ontwikkelen. EEF biedt een podium voor de beste deelnemers uit de Zeeuwse finale. Niet alleen om hun act te presenteren, maar vooral om tijdens het festival met elkaar en professionele coaches een inspirerend traject te volgen. Dat resulteert weer in een voorstelling waarin die veelkleurigheid tot uiting komt. Dat gebeurde in 2016 voor de eerste keer. Wegens groot succes gaan we daar in samenwerking met en steun van de KUNSTBENDE organisatie mee door. Dit jaar weer drie dagen aan de slag met uitdagingen en verbeelding onder de noemer’Circo Nostalgia’ Met bijzondere dank aan kunstenaar, muzikant, artistiek filosoof en cultureel ondernemer Rob Maaskant en zijn duizendpotige crew.  

Inspiratie voor CIRCO NOSTALGIA is afkomstig van het nostalgische reizende circus en variété theater uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Op het festival terrein staat een ouderwetse bioscooptent waar onder andere de circus-fantasiefilm Circádâ van Rob Maaskant zal worden vertoond. En verder staat er het Museum van de Verbeelding dat geïnspireerd is op de vroegere side-shows die onderdeel waren van de oude circussen en het publiek lieten kennismaken met allerlei bizarre rariteiten en uitvindingen. De kennis en shows van de VUURKUNSTENAAR vormen een extra theatrale toevoeging  aan zowel de verbeelding als het EEF festivalprogramma … een aanrader voor jong & oud!.

EEF BOSBIOS

Verwacht geen wereldpremières, geen Peeland Hollywood, geen Dolby Surround, laat staan een megabioscoop met pluch en veel reclame. De enigszins versleten rode loper ligt er alleen en vooral voor het publiek.  Maar film zal er zijn voor wie de kunst van het kijken** voor even voorrang geeft. Films die aansluiten bij wat er nog meer bij EEF valt te beleven.  …. Circádâ, Heimatklänge, Broken Circle Breakdown, Brother Where Art Thou, KAOS  … allemaal binnenkort in het EEF filmtheater.
**De ‘Kunst van het Kijken’ is toevallig de naam van een voordracht … ook in de EEF BosBios.  

EEF KINDERFESTIVAL 

Kinderen die hun ouders meenemen kunnen gerust hun gang gaan. De ouders hoeven zich niet te vervelen terwijl ze zelf naar hun EEF Kinderfestival beleven. Maar Saraja die elke festivaldag voor verrassingen zorgt of de speciale Tijl Damen voorstellingen op zaterdag en de wonderlijke avonturen van Lappie Lastock op zondag zijn in staat het kind in de ouderen wakker te schudden. Dan hebben we het nog geeneens over de klankkastverhalen van Toon Tellegen in de het boekenbos of de spel- en knutselactiviteiten op de kids speelwei.  Dit jaar bij EEF dus nog meer aandacht voor het jongste publiek. Naast de knuffelezels, het schminken, de verkleedkist en de vliegerman … een eigen EEF kinderpodium, ook  voor opa’s en oma’s. 

EEF THEATER

EEF serveert dit jaar elke festivaldag een of meer eenakters. Een selectie uit het aanbod van dit seizoen. 

 

Het verborgen sprookje van Zeeland

- VPRO 3voor12 -

EEF Zoekt jou!

Ben jij enthousiast, gedreven, flexibel en hou je van muziek en kunst, dan is EEF op zoek naar jou! EEF is op zoek naar vrijwilligers om dit jaar ons team te versterken. Weten wat we van je verwachten of wat we te bieden hebben, klik dan hieronder op de button.

Meld je aan als vrijwilliger

Blijf op de hoogte over EEF

Eindeloos Eiland Festival wordt mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Noord Beveland Kunstbende Provincie Zeeland

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje: