Programma 2017

2017

Zaterdag

Zaterdag 20 mei start het festival vanaf 12 uur. Vanaf 11 uur is er verse koffie, iedreen maakt zich klaar voor weer een geweldige festivaldag.

DE BESTE EEN-AKTERS BIJ EEF

19, 20 en 21 mei

EEF theater

EEF serveert dit jaar elke festivaldag een of meer eenakters. Een selectie uit het aanbod van dit seizoen. 

LETTERS FROM NINA

LETTERS FROM NINA

Zaterdag 20 mei

EEF Muziek

Natuurlijk willen we bij EEF niet ieder jaar hetzelfde programma aanbieden. Maar toch … wie het festival volgt, ziet wel wat namen terugkomen. Dat zijn dan de acts die zichzelf steeds durven te vernieuwen. Neem ‘Letters from Nina’.  Een nieuwe zangeres betekent al snel een ander geluid. Zoiets als de nieuwe lente dus, waaruit weer een andere zomer tevoorschijn komt. Wat blijft zijn de mooie liedjes en de stijlvolle perfomance. Letters is bij EEF aan een mooie briefwisseling bezig.

 

SUITCASE

SUITCASE

Zaterdag 20 mei

EEF Muziek

Jong poptalent trapt zaterdag om 13.00 uur af op podium MURALT. De eerste stappen op een echt podium ... mooi om mee te maken. Ook jong, maar net al iets meer stappen heeft de band SUITCASE gezet. Een frontvrouw van 13 jaar met de stem van Janis Joplin en muzikanten die hun instrument beheersen. Daar kun je ver mee komen. Maar het gaat bij SUITCASE vooral om de fun samen muziek te maken. Zo hoort het ook!.

KIDS

KIDS

Zaterdag 20 mei

EEF kids

Kinderactiviteiten zoals mini workshops met natuurlijk materiaal maar ook voorstellingen van Clown SAAR, MUZIMO THEATER en Voorstellingen door TIJL DAMEN. Op het EEF Festivalterein ook de verkleedkist, schminken, ezels knuffelen, vliegeren, groendoen en hoelahoep.

NYK DE VRIES

NYK DE VRIES

Vrijdag 19, zaterdag 20 mei

Nyk de Vries (1971) is schrijver en dichter van prozagedichten in zowel het Nederlands als het Fries. Hij beschrijft het Friesland van zijn jeugd. Het Nederlandstalig romandebuut van Nyk de Vries kan zich meten met eerdere debuten van schrijvers die in een provincie opgroeien. De thematiek doet denken aan Joe Speedboot van Tommy Wieringa en de eerste delen van De Tandeloze Tijd, waarin A.F.Th. van der Heijden zijn jeugd in Brabant beschrijft.

DYLAN & NIELS

DYLAN & NIELS

Vrijdag 19 Zaterdag 20 mei

EEF Muziek

Twee gezichten, gitaristen en stemmen van de Zeeuwse band SMOUT. Dat is al jaren een collectief van songwriters en ervaren, maar nog jonge muzikanten. Het duo Dylan (den Hartog) & Niels (Hariot) vertolken de eigen Nederlandstalige liedjes op zo’n manier dat de inhoud in combinatie met knappe melodieën raken en ontroeren. Geen heftige tranentrekkers, eerder een greep uit het leven van alledag met af en toe een regenbui maar vaak een stralend zonnetje. De liedjes gaan in ieder geval ergens over en balanceren tussen melancholie en die positieve en zonnige uitstraling. Dat past dan weer precies bij EEF.

 

MARSHA

MARSHA

Zaterdag 20 mei

Marsha begon als een vertolker van sterke songs. Van Neil Young en Amos Lee bijvoorbeeld. Niet de minsten. Da’s al even geleden. Inmiddels heeft ze zelf een heel eigen repertoire bij elkaar geschreven, deels uitgebracht op albums, maar vooral her en der laten horen hoe sterk dat eigen werk is. Samen met een stem die kan ontroeren en opzwepen is dat de ideale combinatie voor een singer-songwriter. Ze jaagt niet op de gouden contractbeloften, maar blijft het liefst dicht bij zichzelf. En dat leidt dan weer tot mooie verhalen in knap gearrangeerde songs. Haar uitstraling op een podium en heldere soulvolle stem doen de rest. Bij EEF met Stoffel Biesterbosch op piano.

 

DJANGUS

DJANGUS

Zaterdag 20 mei

EEF Muziek

Django Boegheim begon een aantal jaren geleden liedjes te schrijven en te zingen. Hij besloot vervolgens aan wat popcontests in Zeeland mee te doen. Hij won ze allemaal. Kreeg daardoor weer meer kansen om vaak op te treden en zich te ontwikkelen. Veel adviezen en tips dus. Zo kwam hij vorig jaar op de Nederlandse Pop Academie in Utrecht terecht … en heeft nu een eigen band. Pop met een singer-songwriter inslag. Django is de frontman, maar vlak de andere bandleden niet uit: Mart Wijker op gitaar, Luc van Dijk drums en Guyon van Vliet op de basgitaar. Samen dienen ze  een uitgekiende coctail van pop, funk, soul  gospel, rock en  hiphop op.

 

LINDA NIJLUNSING - Wildernisjaren

LINDA NIJLUNSING - Wildernisjaren

Zaterdag 20 mei

Na het overlijden van haar moeder vertrekt de Groningse Linda Nijlunsing uit Nederland. Na vele omzwervingen belandt ze in Alaska, waar ze Jim ontmoet, een man die zich teruggetrokken heeft in de natuur en in zijn levensbehoeften voorziet door de jacht op pelsdieren en vissen.
Linda valt als een blok voor Jim en gaat bij hem wonen in zijn hut aan de Yukon-rivier, tientallen kilometers van de bewoonde wereld. Linda beheert de moestuin, ze vangt zalm, ze leert sledehonden mennen, stekelvarkens schieten en elanden villen. Samen met Jim zet ze klemmen voor marters en wolven. Ze past zich volledig aan zijn leven aan en trotseert de barre omstandigheden. Makkelijk is dat niet, ze voelt zich soms eenzaam en bang. Jim windt er geen doekjes om; hij zoekt een vrouw die zijn leven makkelijker maakt. Als Linda zwanger wordt realiseert ze zich dat ze die uitspraak veel letterlijker had moeten nemen dan ze aanvankelijk dacht.

 

TECHNASIUM

TECHNASIUM

Zaterdag 20 mei

Woensdag 15 maart zijn de technasiumleerlingen van de brugklas van het Pontes scholengroep op stap geweest om het festivalterrein van EEF te verkennen. 
Aan de leerlingen is gevraagd een bijdrage te leveren aan de Symfonische Wei. Op deze plek worden verschillende objecten gebouwd waar festivalgangers  met elkaar muziek kunnen maken. Voor hun objecten maken de leerlingen gebruik van afvalmateriaal. Tijdens het festivalweekend krijgen de leerlingen de kans om hun ontwerp op de locatie te bouwen
De leerlingen poseren op de foto voor een voorbeeld van een Afrikaanse percussiegroep dat van een vorige editie is blijven staan.

 

TJITSKE JANSEN

TJITSKE JANSEN

Tjitske Jansen (1971) is een Nederlandse dichteres en schrijfster van teksten waarin ze poëzie, proza en theater combineert. Ze is een van de meest gevraagde dichters op scholen en festivals die een grote invloed heeft gehad op zowel het schrijverschap als de performance van veel jonge dichters/ performers na haar. Het voorlezen van haar werk ziet Jansen als een vorm van theater: een uniek punt in de tijd waarop een aantal mensen in een bepaalde ruimte bij elkaar is gekomen met het verlangen ter plekke iets te laten gebeuren.
Tijdens haar optreden wordt zij begeleid door Jasper de Clerck, musicant bij Zapp4.

 

STRAINED CORDAS, BACKYARD PROJECT

STRAINED CORDAS, BACKYARD PROJECT

19, 20 en 21 mei

Opnieuw nodigen we een aantal jonge muzikanten uit om van zich te laten horen. De uitdaging ligt in de verschillende settings en met verschillende ladingen waarin ze hun muziek bij EEF kunnen verpakken. Tijdens de drie festivaldagen zijn ze in diverse gedaanten te horen. De fingerpicking gitaristen Julio en Sifra met bassist Laura en gitarist Rick en zangeres Femke als het duo Backyard Project. En dan maar variëren van solo tot kwintet en van klassiek tot metal.

 

TINY LEGS TIM

TINY LEGS TIM

Zaterdag 20 mei

EEF Muziek

Gentenaar Tim de Graeve (1978) is al drie albums lang met een geweldige opmars bezig in de blues en roots wereld. Dat doet hij onder de naam Tiny Legs Tim en met eerlijke authentieke blues. Als een echte onafhankelijke singer-songwriter en met een eigen platenlabel weet hij een plek te veroveren zonder een kopie te zijn van welke bluesheld dan ook. Al zijn de verwijzingen er in alle opzichten. Hij vermijd gemeenplaatsen die in de blues voor het oprapen liggen en trekt zijn eigen plan. Debuut ‘One Man Band’ in 2011 klonk puur en met een desolate sfeer op de akoestische slidegitaar de best denkbare introductie van een nieuw bluestalent. België ging al direct voor de bijl. Vier albums verder is Tiny Legs Tim een begrip in de finger picking en slide blues die hij met een behoorlijke schop verder brach

 

KUNSTBENDE ‘CIRCO NOSTALGIA’

KUNSTBENDE ‘CIRCO NOSTALGIA’

19, 20 en 21 mei

Het Eindeloos Eiland Festival kun je met gemak veelkleurig noemen, De KUNSTBENDE is dat in veel opzichten nog meer. Daar komen bijna alle kunstvormen aan bod die je maar kan bedenken. De KUNSTBENDE geeft in iedere provincie jongeren tussen de 12 en 19 jaar jaarlijks de kans zich te presenteren. De ‘beste’ presentaties uit elke categorie komen in een landelijke finale. In Zeeland krijgen de meest creatieve en talentvolle jongeren nog extra kansen hun talenten te ontwikkelen. EEF biedt een podium voor de beste deelnemers uit de Zeeuwse finale. Niet alleen om hun act te presenteren, maar vooral om tijdens het festival met elkaar en professionele coaches een inspirerend traject te volgen. Dat resulteert weer in een voorstelling waarin die veelkleurigheid tot uiting komt. Dat gebeurde in 2016 voor de eerste keer. Wegens groot succes gaan we daar in samenwerking met en steun van de KUNSTBENDE organisatie mee door. Dit jaar weer drie dagen aan de slag met uitdagingen en verbeelding onder de noemer’Circo Nostalgia’ Met bijzondere dank aan kunstenaar, muzikant, artistiek filosoof en cultureel ondernemer Rob Maaskant en zijn duizendpotige crew.  


Inspiratie voor CIRCO NOSTALGIA is afkomstig van het nostalgische reizende circus en variété theater uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Op het festival terrein staat een ouderwetse bioscooptent waar onder andere de circus-fantasiefilm Circádâ van Rob Maaskant zal worden vertoond. En verder staat er het Museum van de Verbeelding dat geïnspireerd is op de vroegere side-shows die onderdeel waren van de oude circussen en het publiek lieten kennismaken met allerlei bizarre rariteiten en uitvindingen. De kennis en shows van de VUURKUNSTENAAR vormen een extra theatrale toevoeging  aan zowel de verbeelding als het EEF festivalprogramma … een aanrader voor jong & oud!.

THE DELTA BLUES BAND & OLDPACK

THE DELTA BLUES BAND & OLDPACK

Zaterdag 20 mei

EEF BLUES CLUB

We kunnen het ons niet voorstellen, maar het gebeurt. Ook op een festival lopen mensen rond met hun ziel onder de arm. Vandaar dus de Blues bij EEF. Het ultieme medicijn om je niet langer verlaten, alleen en uitgesloten te voelen. Op het podium zitten geen artsen of therapeuten, maar muzikanten. En zij maken een ieder deelgenoot van de collectieve ellende die altijd wel ergens in ons huist. Ze putten ieder op zich uit het enorme  arsenaal bluesklassiekers en strooien met onbekende pareltjes en vooral herkenning hun medicijn uit voor iedereen die daar behoefte aan heeft. En wie heeft dat niet?
Om in de stemming te komen eerst even naar Podium Muralt voor Tiny Legs Tim en dan als een haas naar Podium Inlaag waar de EEF Bluesclub de poorten opent voor een special saturday night met:

THE DELTA BLUES BAND

Laten we eerlijk zijn, De blues kreeg in de jaren zestig een injectie, revival, misschien wel een explosie door de Engelse bands. John Mayal en zijn Bluesbreakers, Jeff Beck, The Kinks en natuurlijk The Stones … zij haalden de grondleggers uit de VS uit de vergetelheid.  Zo erg dat de Amerikanen daarna pas zelf ontdekten wat er allemaal in hun achtertuin lag te borrelen. En in de hausse ging ook in Zeeland een band behoorlijk aan de weg timmeren: THE DELTA BLUES BAND. Die heeft dus inmiddels een geschiedenis van meer dan 50 jaar! Want ze zijn nog met de oude basis alive and kickin’.  Ze staan er met werk van legenden als Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, Fleetwood Mac, John Mayall, The Animals en zelfs Harry Muskee. Wie er in 1968 niet bij was kan dat bij EEF goed maken. Met zang en mondharmonica van Johannes Milhous, gitaar van Sander Gerretse, leunend op ritmiek van Han van Nieuwenhuijzen (bas) en Ben(jamin) Klink (drums)

OLDPACK

Blues van Noord-Beveland bij EEF. The OLD PACK komt weer voort uit het initiatief voor de eerste EEF editie om een eigen huisbluesband samen te stellen. Dat lukte en vorig jaar kwam een deel terug als OLDPACK. Een traditie was geboren, hoe blues wil je het hebben. Want daar draait het bij OLDPACK om, voortborduren op de traditie. En bij EEF laten we graag horen waar de wortels van het één en ander liggen … daarmee kom je echt verder.  Dat is het motto van het trio Noord-Bevelanders: Ronald van de Berg ( drums ) Anton Bardolf ( solo gitaar , mondharmonica ) en Jacques van Leeuwen ( zang , slaggitaar ).

MARJOLIJN POLFLIET

MARJOLIJN POLFLIET

Zaterdag 20 mei

EEF Muziek

Brel. Piaf, Aznavour ... het verblijf op EEF verandert in een  mooie ‘rêverie’ Voordat je het weet waan je je in de Dordogne of Provence.  Marjolijn Polfliet kan daar voor zorgen. Met haar geschoolde en  kristalheldere stem neemt ze de luisteraar met haar vertolkingen van oude en nieuwe chansons mee op een mooie reis. Ze won er al veel prijzen en harten mee. Een Zeeuwse Française als ambassadeur van een rijke muziekwereld. Bij EEF geeft ze een voorproefje van een concert dat komend theaterseizoen bij ’t NUT Noord-Beveland is te horen. 
EEF is 3 dagen een cultureel feest, het Nut een heel theaterseizoen lang. Interessant genoeg om eens te kijken op www.hetnutnoordbeveland.nl.

 

LA CORNEILLE

LA CORNEILLE

Zaterdag 20 mei

EEF freakfolk

Jongens waren het. Soms aardig, vaak onbekommerd naïef en meestal gewoon drie vrienden. Ze deelden de liefde voor muziek, eerst nog alleen in lange gesprekken, pas later met een instrument in hun handen. En ieder ging zijn weg, bandjes met andere vrienden kwamen en gingen. Totdat ze beseften niet meer echt jong te zijn, halverwege de 20 en op weg naar wie of wat? Weer filosoferen over de jeugd die als een vuurvlieg in de nacht voorbij was gevlogen. Wel hadden ze de muziek nog, en weer pakten ze de instrumenten en bezongen de gemeenschappelijk afgelegde weg naar volwassenheid, La Corneille was ontstaan.. Muziek om iets van je af te schudden, eindelijk je vleugels uit te slaan, wegvliegen uit de kooi waarin je langzaam terecht was gekomen. Het debuutalbum ‘I Was A Bird’ was meteen raak. Een EP later hoor je nog beter de  invloed van Radiohead, Antony and the Johnsons en Leonard Cohen.

 

ELLEN SHAE

ELLEN SHAE

Zaterdag 20 mei

EEF americana

Vanuit Zeeuws-Vlaanderen stuurt Ellen Shae een hele collectie mooi americana songs de wereld in. In 2014 een debuutalbum vol eigen songs die klinken alsof de beruchte Zeeuwse zuidwester in een koele Nashville bries is veranderd. Dicht op de huid geschreven liedjes die ze met  haar muzikanten, James Denton: gitaar; Frank Faber: contrabas; David Egter van Wissekerke: viool, tijdloos vertolkt. En dat met een loepzuivere stem die de urgentie van de teksten naar melancholieke hoogte tilt. De manier waarop ze arrangeert voegt op subtiele manier extra dimensies toe. Nou ja, ook Johan Derksen is fan. Daarmee staat ze gewoon naast Danny Vera als Zeeuws boegbeeld te boek bij de in rootsrock, folk, blues en country getinte radioprogramma’s. Met band en nieuwe songs op de EEF zaterdag, feestje!

BDM LIVE EXPERIENCE

BDM LIVE EXPERIENCE

Zaterdag 20 mei

EEF hiphop

Hij is een gevestigde naam in de hiphopscene van het zuidwesten, BDM, ofwel Bas de Meijer. De 27-jarige geboren Vlissinger zoekt dit voorjaar de festivals op met zijn BDM-experience. Dit liet hij aan 3voor12 VPRO weten: 
“De festivals die we dit jaar doen kunnen een onwijs swingende, te gekke en energieke show verwachten voor jong en oud. Ik speel dus met de voltallige liveband en dit is echt te gek. Het zijn zulke goede muzikanten van professioneel niveau. Daar ben ik altijd naar op zoek geweest. Dat wat je in de studio maakt te gek is, maar dat je er live een extra dimensie aan kan geven. Alle neuzen staan dezelfde kant op met maar één doel: muziek maken, voetjes van de vloer, handen omhoog en naar huis gaan met het ‘WAUW’ gevoel. Dat is BDM en dat is wat BDM Live Experience brengt naar de festivals waar we spelen.

 

KAWIENBI

KAWIENBI

19, 20 en 21 mei

EEF Afrikaanse percussie

Zo af en toe even de spieren en grijze hersencellen wat los gooien kan geen kwaad. Voorwaarde is een aanstekelijk ritme dat meester percussionisten weten op te roepen. KAWIENBI dus. Authentieke klanken en communicatie middelen die ooit dienst deden als een voorgangers van de moderne social media. Smatphones weg en gewoon even naar de basis met djembe’s, doundouns, kessekessedi, balafon, krins, fluit en waterdrums. De namen van die instrumenten alleen al brengen een stramme zendmast in beweging. KAWIENBI doseert en kan ook ruisen als de prilgroene blaadjes aan de bomen. Een soort samenzang met oergevoel op ons bospodium dus. Met een wijntje erbij ontdooit dan zelfs de nuchtere Zeeuw.

 

SARAJA

SARAJA

19, 20 en 21 mei

EEF kids

EEF is voor alle leeftijden… dus ook voor de allerkleinsten. Maar dan mogen pa en ma ook best meedoen en genieten van de voorstelling. Van een clown en een kip bijvoorbeeld.  De clown is SARAJA. Deze poppenspeelster en maakt al jaren kindervoorstellingen met clownerie en poppenspel voor kleuters, waarmee zij optreedt op basisscholen. Ze volgde een dansopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, heeft verschillende theaterprojecten doorlopen en zich geschoold tot clown, lees meer over haar op Muzimo Theaterproducties - Clown Saar

JUANITA, TRICYCLE, STAN BOR

JUANITA, TRICYCLE, STAN BOR

Zaterdag 20 mei

Singer-songwriter Juanita (de Potter) heeft haar muzikale draai gevonden in een mix van pop, folk en country. Met een kraakheldere stem vindt ze de toon om haar eigen schrijfsels de juiste lading mee te geven. Bewerkingen komen ook langs, maar ook die steeds meer met haar handtekening. Nog jong, maar al met de podiumbravoure van een echte ster. 
Nieuw in het rijtje aanstormend talent is het trio Tricycle. Vera, Noelle en Eva: drie meiden met gitaar en een sterke frontzangeres.  Donkere stem die aankomt en invloed van onder andere Ed Sheeran …  het begin zit al helemaal  goed. 
Al wat langer timmert Stan Bor uit Domburg aan de weg. En niet zo’n klein beetje. Stan heeft wekelijks wel een paar optredens. Begonnen als fingerpickin’ gitarist en later als volwaardige singer-songwriter. Stan schroomt niet om tussen wat eigen werk de grote hits naar zijn hand te zetten. Dus altijd een mix van herkenning en avontuur en dat met een karakteristieke stem en acrobatisch gitaarwerk.

 

PODIUM-Z, SUITCASE, QUBE

PODIUM-Z, SUITCASE, QUBE

Zaterdag 20 mei

EEF Muziek

Als popmuziek je passie is zit je bij EEF ook al goed. Het Walcherse muziekproject Podium-Z laat zien en vooral horen hoe snel je een band bij elkaar sleutelt.  Het plezier spat er van af bij de workshopacts. Stapje verder en er is een echte band. SUITCASE is het bewijs. Nog een treetje hoger en via het project PopaanZee kom je in het echte circuit terecht. PEER bewees al dat Racoon en Bløf niet de enigen zijn die tot ver buiten de provincie naam maken. Die route zit er ook voor het rap duo QUBE aan te komen. Dus ook bij EEF even kennismaken voor wie dat nog niet wist.  Qube tilt met intelligente teksten de rap al sowieso naar grotere hoogte.

 

ASSORTED TRAVELLERS

ASSORTED TRAVELLERS

Zaterdag 20 mei

EEF muziek

De nieuwste aanwinst in het land van de americana. Muziek die teuggrijpt op de roots van folk, country en singer-songwriters. Juist dat gedeelte waar de mooiste melodieën zich schuil houden. De vijf bandleden weten ze naar boven te halen in hun eigen composities waar de geest van Johnny Cash, Bob Dylan en John Pirne doorheen waait. O ja, ook die onbestemde melancholie waar de Ieren meesters in zijn klinkt in hun muziek door. Genoeg, lijkt ons, om er bij te zijn. Met net een kersvers album waar Tim Knol behoorlijk aan heeft meegeholpen zijn ze voor het eerst in Zeeland. Grijp die kans.

 

MOUNT SOON

MOUNT SOON

Zaterdag 20 mei

EEF muziek

Pop en rock in handen van Mount Soon gaat weer een stap verder. Noem het gerust een sprong. Herinneringen aan de alt in die klanken van Radiohead, Bon Iver, zelfs Jeff Buckley, maar dan helemaal nu en hier. De soundtrack van de zoete droom die genadeloos in een nachtmerrie dreigt te veranderen. Kortom strak gearrangeerde emotie zoals alleen de zuiderburen dat kunnen. En daar in Vlaanderen huist toch de bron van waaruit de muziek van morgen opwelt. We wachten niet totdat iedereen weet dat Mount Soon daar weer een bewijs van is. Nu al met een kakelvers debuutalbum bij EEF dus!

 

PAVADITA EN MARIA DE FATIMA

PAVADITA EN MARIA DE FATIMA

Zaterdag 20 mei

EEF Fado-Tango

EEF gaat bijzondere confrontaties niet uit de weg. Stiekem zoeken we naar de ontmoeting tussen het schijnbaar onverenigbare. Spanning, avontuur en ontroering liggen op de loer bij de confrontatie van het Pavadita Tango Strijkkwartet en fado-zangeres Maria de Fatima. Een muzikale reis die waaiert van Lissabon naar Buenos Aires en vice versa. Reken op een wervelende tocht waarbij passie en emotie de sfeer bepalen. Dat we daarvoor de beste reisgidsen uit beide genres naar EEF halen, maakt het alleen nog maar mooier. Zorg dat je erbij bent als de tango de Portugese blues ontmoet.

 

TYRCONNELL

TYRCONNELL

Zaterdag 20 mei

EEF Keltisch

Van de bijna vijftig muziekacts die dit jaar bij EEF optreden kunnen we op twee bands het etiket ‘Keltisch’ plakken. Maar dat zegt nog niet alles, want in dat genre kun je weer alle kanten op. Nog een paar labels: dansbaar, drinkbaar, melancholiek, ontroerend, humoristisch, tijdloos  en vrolijk. We doen een poging ….  zaterdag komt Tyrconnell met bekende en onbekende klassiekers,  zondag leunt Triskell  zodanig tegen de Ierse en Schotse traditie dat die zomaar de 21ste eeuw in tuimelt. En wat overheerst is de triomf van de melodie, vrolijk makend melancholisch tot ontroerend breekbaar luchtig, als luisteraar zit je dus  al snel in die schommel van emoties.

SMUTFISH

SMUTFISH

Zaterdag 20 mei

EEF Muzikale Poëzie

Dochter Elin (2) verbiedt Melle de Boer (43) op de fiets Engels te zingen. Dus vertaalt hij Bird On A Wire – dat zingt hij altijd – in het Nederlands. Hij denkt: "Hoe zouden mijn eigen Engelse liedjes eigenlijk in het Nederlands klinken?" Anderhalf jaar later staat De Boer, alias Smutfish, alias Smetvis, in de theaters met zeventien Nederlandse liedjes, hertalingen van zijn Engelse country noir songs. Zeventien schrijvers hebben elk één liedje op uitnodiging behandeld, van Freek de Jonge tot Lévi Weemoedt, van Maartje Wortel tot Bart Chabot, van Frédérique Spigt tot Leon Verdonschot. De zeventien liedjes staan inmiddels ook op de cd Smetvis – De Vis Die Niet Kon Zwemmen.
De muziek van Melle gaat richting Tom Waits, alernatieve folk, rock en roots. Altijd wel in een eigen variant, soms rauw, dan weer ingetogen, maar altijd puur.

Een van de schrijvers die ook onderdeel vormen van Smutfish is Joubert Pignon (1978), hij debuteerde in het onheilsjaar 2012 met de roman-in-korte-verhalen Er gebeurde o.a. niets. Dit boek belandde op de longlist voor de Academica Literatuurprijs, maar won de prijs niet. Tussen zijn boek Huil maar ik wens je uitstel toe (2015) en Er gebeurde o.a. niets in schreef Pignon een theaterstuk: Waar beren drinken, een geweigerde roman: Dierenkerkhof nummer drie, en reportages en verhalen voor o.a. Nieuwe Revu, HP/De Tijd, De Revisor, De Titaan en Das Magazin. Joubert Pignon is een graag geziene gast op voorleespodia als Lowlands, Crossing Border en de Boekennacht.

GEVLEUGELDE VERTELLINGEN door MEES

GEVLEUGELDE VERTELLINGEN door MEES

19, 20 en 21 mei

EEF Boekenbos

Dit jaar kun je de stilte ervaren in het EEF Boekenbos. Niet dat daar niets is te beleven of te horen. De poëzie valt er als herfstbladeren tussen je oren en de verhalen zetten de tijd even stil. 
Die stilte dus. Verhalenvertelster en liedjeskunstenares MEES komt tijdelijk in het Boekenbos bivakkeren. Ooit afgevraagd wat de vogels in een vogelhuis uitspoken? MEES laat je binnen in haar vogelhuis en ontrafelt daarvan iets met haar gevleugelde vertellingen. En dan klinkt er ook ineens muziek in ons Boekenbos. Die stilte dus … SSSSTT

AMARISZI

AMARISZI

Zaterdag 20 mei

EEF Muziek

‘t Was even stil, rond de vijf wereldmuzikanten …  maar dan ineens is daar in februari album drie en gaat alles weer los. De Balkan in popuitvoering met een scheut chanson en dan nog in zeven talen. De muziek van AMARISZI betovert, danst, huilt en lacht. Inderdaad alles in 1

GRAS Theatergroep Roerend Goed

GRAS Theatergroep Roerend Goed

Zaterdag 20 en Zondag 21 mei

EEF Theater

Stap ook dit jaar binnen in het EEF openluchttheater. En bij regen zit je droog. We gaan dit jaar voor een thrillerachtig absurdistisch stuk met de niets verhullende titel ‘GRAS’. Theatergroep Roerend Goed uit Utrecht speelt het stuk naar een tekst van Esther Gerritsen. De EEF wei verandert even in een camping waar het noodlot toevallig ook een mooi kampeerplekje heeft uitgezocht. Iets om in de vakantiesfeer te komen? 

THOMAS ZWIJSEN TRIO

THOMAS ZWIJSEN TRIO

19, 20 en 21 mei

EEF muziek

Vanaf de eerste EEF editie is flametal- en flamencogitarist Thomas Zwijsen een vaste gast. Hij trakteert ons op onnavolgbare vertolkingen, eigen composities en komt dan ook met een aantal opzienbarende gasten naar het Eindeloos Eiland. Een trio met violist Anne Bakker en zanger Blaze Bayley houden we te goed  …. Maar ook dit jaar staat Thomas Zwijsen op EEF met andere gasten. Hij komt met broer Anton (basgitaar), Engelsman Nathanael Taekema (percussie) en als special guest de Braziliaanse singer-songwriter Ingrid Pontes. 

INGRID PONTES

INGRID PONTES

19, 20 en 21 mei

Voor het eerst ook de bossa nova bij EEF. Ingrid Pontes is de Braziliaanse singer-songwriter die met haar stem en gitaarspel zelfs een nuchtere Peelander doet smelten. Haar wapen is een stem waarmee ze de jazzy samba naar eigen inzicht kan kleuren. Overigens met datzelfde gemak geeft ze daar een poppy draai aan of komt met de begeleiding van Thomas Zwijsen uit bij een metal song. Op enkele albums van Thomas is ze al te horen. Inmiddels werkt ze aan haar eigen debuut solo album. Daarvan krijgen we bij EEF de première.

ANNE van DAMME

ANNE van DAMME

Zaterdag 20 mei

EEF Jong Talent

Anne komt uit Zeeuws-Vlaanderen en schreef al heel snel eigen liedjes, gitaar erbij en ze merkte dat ze daarmee mensen wist te raken. Dat gebeurde ook bij haar aanmelding voor de rock-academie in Tilburg.  Een warme stem, gevoelig en breekbaar, maar als het moet doordringend explosief. De popliedjes vinden zo een weg naar hoofd en hart wie naar haar luistert. Doen dus!

 

ZAPP4

ZAPP4

Zaterdag 20 mei

EEF klassiek

Een kwartet dat de wereld over reist en dan ook nog even EEF aandoet. Klassieke muziek, maar dan anders. Op de setlijst van de vier gelouterde muzikanten prijken bijvoorbeeld nummers van Nirvana en Radiohead. Dat is dus dubbel klassiek. Het kwartet strijkers rockt en ontluistert zoals Bach en Bowie dat konden. Dit is dus iets om mee te maken in een EEF setting, tussen de bomen en heel dichtbij de luisteraar.

 

VOETREFLEX-MASSAGES

VOETREFLEX-MASSAGES

Zaterdag 20 mei

Even toe aan ontspannen op EEF?  
José van der Stap van praktijk Stap-voets biedt tegen een kleine vergoeding een kennismaking met voetreflexmassage aan. Omdat je gehele lichaam in verbinding staat met alle reflexzonepunten op de voeten, ben je na afloop van de massage lekker ontspannen.
Gun jezelf een momentje rust en ....relax! Sessies van circa 30 minuten tussen 13.00 -  19.30 uur. Je kunt een tijdstip afspreken of op goed geluk langsgaan.

 

TAI-CHI LES

TAI-CHI LES

Zaterdag, Zondag 12 uur

Wil je de zaterdag of zondag beginnen met Tai-Chi/ Qigong? Dat kan. Pieter Minnaard van Tai-Chi Zeeland uit Kamperland geeft op EEF groepsles op het gras. Tai-Chi is een Chinese bewegingskunst, bevordert de gezondheid en  maakt de gedachten rustig. De langzame en gracieuze bewegingen vergroten het concentratievermogen en hebben een diepe uitwerking op het innerlijk. Als je regelmatig oefent, worden de gewrichten soepeler en leren de spieren zich meer te ontspannen. Het is een plezierige en uitdagende wijze van zelfontplooiing en spirituele groei, en werkt goed bij stress en burn-out. Tai-Chi Zeeland geeft wekelijkse lessen, zomers ook in het weekend aan het strand.

 

GROENDOENPAVILJOEN

GROENDOENPAVILJOEN

Zaterdag 20 mei, Zondag 21 mei

EEF Kids

Het GroenDoenPaviljoen is een natuureducatief kunstwerk dat rondreist en steeds weer anders is. Kinderen bouwen samen al spelend een monumentaal kunstwerk van natuurlijke en recyclingmaterialen. 
Het werken met "oer-LEGO" leert dat ook "waardeloze" materialen een bijzondere waarde krijgen en prikkelt de fantasie. Er wordt alleen gebruik gemaakt van de techniek van knopen en binden. Als bindmateriaal worden o.a. diverse soorten touw en oude fietsbanden gebruikt.
De kinderen worden op deze manier uitgedaagd om hun ideeen in vorm om te zetten.

Het verborgen sprookje van Zeeland

- VPRO 3voor12 -

Blijf op de hoogte over EEF

Eindeloos Eiland Festival wordt mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Noord Beveland Kunstbende Provincie Zeeland

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje: