Programma 2017

2017

Vrijdag

Op vrijdag 19 mei start EEF vanaf 17.00. Langzaam komt het festival tot leven. Na wekenlang voorbereiding is het eindelijk zover. Artiesten, spopnsoren, bezoekers en vrijwilligers hebben zich al maandenlang verheugd op 3 dagen genieten van dit geweldige festival.

DE BESTE EEN-AKTERS BIJ EEF

19, 20 en 21 mei

EEF theater

EEF serveert dit jaar elke festivaldag een of meer eenakters. Een selectie uit het aanbod van dit seizoen. 

DOLL(Y), JUST A LITTLE FAIRYTALE

DOLL(Y), JUST A LITTLE FAIRYTALE

Vrijdag 19 mei

EEF Theater

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand ...  een sprookje? Nou ja, succes willen we eigenlijk allemaal. De één gaat wat verder dan de ander. Het kan zelfs heel bitter zijn om iets te bereiken. Geen sprookje dus. Dat laatste geldt voor Dolly in een kort theaterverhaal. De regie is van Derek Meijer en Sofie Scheyen. De spelers zijn: Astrid de Buck, Roelie van de Velde, René de Jonge en Kees Bayens

 

SONGBIRD

SONGBIRD

Vrijdag 19 mei

Joyce van Bavel maakte een aantal jaar geleden als zangeres diepe indruk in de groep No Frontiers. Een groep die zich vooral richtte op Ierse Folk melodieën. Joyce en bandlid David van Egter van Wissenkerke (viool,mandoline,gitaar) kwamen elkaar na enkele jaren weer tegen en deden met gitarist James Denton wat jamsessies. Dat groeide uit tot de nieuwse band Songbird. De stem van Joyce nog even kraakhelder en indringend. Met de twee vakkundige rasmuzikanten goed voor een aangrijpend concert met intieme luistermuziek.

NYK DE VRIES

NYK DE VRIES

Vrijdag 19, zaterdag 20 mei

Nyk de Vries (1971) is schrijver en dichter van prozagedichten in zowel het Nederlands als het Fries. Hij beschrijft het Friesland van zijn jeugd. Het Nederlandstalig romandebuut van Nyk de Vries kan zich meten met eerdere debuten van schrijvers die in een provincie opgroeien. De thematiek doet denken aan Joe Speedboot van Tommy Wieringa en de eerste delen van De Tandeloze Tijd, waarin A.F.Th. van der Heijden zijn jeugd in Brabant beschrijft.

DYLAN & NIELS

DYLAN & NIELS

Vrijdag 19 Zaterdag 20 mei

EEF Muziek

Twee gezichten, gitaristen en stemmen van de Zeeuwse band SMOUT. Dat is al jaren een collectief van songwriters en ervaren, maar nog jonge muzikanten. Het duo Dylan (den Hartog) & Niels (Hariot) vertolken de eigen Nederlandstalige liedjes op zo’n manier dat de inhoud in combinatie met knappe melodieën raken en ontroeren. Geen heftige tranentrekkers, eerder een greep uit het leven van alledag met af en toe een regenbui maar vaak een stralend zonnetje. De liedjes gaan in ieder geval ergens over en balanceren tussen melancholie en die positieve en zonnige uitstraling. Dat past dan weer precies bij EEF.

 

STRAINED CORDAS, BACKYARD PROJECT

STRAINED CORDAS, BACKYARD PROJECT

19, 20 en 21 mei

Opnieuw nodigen we een aantal jonge muzikanten uit om van zich te laten horen. De uitdaging ligt in de verschillende settings en met verschillende ladingen waarin ze hun muziek bij EEF kunnen verpakken. Tijdens de drie festivaldagen zijn ze in diverse gedaanten te horen. De fingerpicking gitaristen Julio en Sifra met bassist Laura en gitarist Rick en zangeres Femke als het duo Backyard Project. En dan maar variëren van solo tot kwintet en van klassiek tot metal.

 

KUNSTBENDE ‘CIRCO NOSTALGIA’

KUNSTBENDE ‘CIRCO NOSTALGIA’

19, 20 en 21 mei

Het Eindeloos Eiland Festival kun je met gemak veelkleurig noemen, De KUNSTBENDE is dat in veel opzichten nog meer. Daar komen bijna alle kunstvormen aan bod die je maar kan bedenken. De KUNSTBENDE geeft in iedere provincie jongeren tussen de 12 en 19 jaar jaarlijks de kans zich te presenteren. De ‘beste’ presentaties uit elke categorie komen in een landelijke finale. In Zeeland krijgen de meest creatieve en talentvolle jongeren nog extra kansen hun talenten te ontwikkelen. EEF biedt een podium voor de beste deelnemers uit de Zeeuwse finale. Niet alleen om hun act te presenteren, maar vooral om tijdens het festival met elkaar en professionele coaches een inspirerend traject te volgen. Dat resulteert weer in een voorstelling waarin die veelkleurigheid tot uiting komt. Dat gebeurde in 2016 voor de eerste keer. Wegens groot succes gaan we daar in samenwerking met en steun van de KUNSTBENDE organisatie mee door. Dit jaar weer drie dagen aan de slag met uitdagingen en verbeelding onder de noemer’Circo Nostalgia’ Met bijzondere dank aan kunstenaar, muzikant, artistiek filosoof en cultureel ondernemer Rob Maaskant en zijn duizendpotige crew.  


Inspiratie voor CIRCO NOSTALGIA is afkomstig van het nostalgische reizende circus en variété theater uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Op het festival terrein staat een ouderwetse bioscooptent waar onder andere de circus-fantasiefilm Circádâ van Rob Maaskant zal worden vertoond. En verder staat er het Museum van de Verbeelding dat geïnspireerd is op de vroegere side-shows die onderdeel waren van de oude circussen en het publiek lieten kennismaken met allerlei bizarre rariteiten en uitvindingen. De kennis en shows van de VUURKUNSTENAAR vormen een extra theatrale toevoeging  aan zowel de verbeelding als het EEF festivalprogramma … een aanrader voor jong & oud!.

KAWIENBI

KAWIENBI

19, 20 en 21 mei

EEF Afrikaanse percussie

Zo af en toe even de spieren en grijze hersencellen wat los gooien kan geen kwaad. Voorwaarde is een aanstekelijk ritme dat meester percussionisten weten op te roepen. KAWIENBI dus. Authentieke klanken en communicatie middelen die ooit dienst deden als een voorgangers van de moderne social media. Smatphones weg en gewoon even naar de basis met djembe’s, doundouns, kessekessedi, balafon, krins, fluit en waterdrums. De namen van die instrumenten alleen al brengen een stramme zendmast in beweging. KAWIENBI doseert en kan ook ruisen als de prilgroene blaadjes aan de bomen. Een soort samenzang met oergevoel op ons bospodium dus. Met een wijntje erbij ontdooit dan zelfs de nuchtere Zeeuw.

 

SARAJA

SARAJA

19, 20 en 21 mei

EEF kids

EEF is voor alle leeftijden… dus ook voor de allerkleinsten. Maar dan mogen pa en ma ook best meedoen en genieten van de voorstelling. Van een clown en een kip bijvoorbeeld.  De clown is SARAJA. Deze poppenspeelster en maakt al jaren kindervoorstellingen met clownerie en poppenspel voor kleuters, waarmee zij optreedt op basisscholen. Ze volgde een dansopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, heeft verschillende theaterprojecten doorlopen en zich geschoold tot clown, lees meer over haar op Muzimo Theaterproducties - Clown Saar

DJ VINDICTIV (NL) & STEVEN DE BRUYN (BE)

DJ VINDICTIV (NL) & STEVEN DE BRUYN (BE)

Vrijdag 19 mei

EEF muziek

DJ Vindictive (Chris Smith) is een  draaitafel tovenaar die weet hoe je ieder geluid kan omtoveren in onwaarschijnlijke muziek. Verwacht geen hardcore house of rampestamp kolder. Vindictiv mikt op een subtiel construeren van verborgen parels, wat jazz, rock, ambient, noise of heel herkenbare blues. De meest innovatieve manier om geluiden te recyclen tot iets nieuws. Achteraf denk je vaak …‘dit is de muziek die ik wilde horen’. 
Hij doet dat solo, of met een band. Steven de Bruyn woont nog geen 100 kilometer onder Wissenkerke en scoort sinds 2004 internationale roem met zijn band The Rhytm Junks. Een mondharmonica kunstenaar die de blues omzet in een nieuwe ervaring. Hij heeft zijn eigen herkenbare stijl en sound en houdt van improvisatie. Toen hij begon te spelen dacht hij al snel, "dit zou wel eens mijn paspoort tot de wereld kunnen worden". Zijn muziek hip hopt tussen blues, free jazz en wereldmuziek.
Met zijn eerste groep EL Fish speelt Steven in de nineties in héél Europa met hun eigenwijze blues. In 2003 richt hij het hard blazende en groove collectief The Rhythm Junks op en daarmee toeren ze naast Europa tot in Azië en Afrika.
Steven heeft met El Fish enkele ZAMU-awards in de wacht gesleept en werd in 2004 uitgeroepen tot beste muzikant. Dat is een hele eer, net zoals het alfabet aan samenwerkingen die hij tot nog toe deed: van Zap Mama tot Raymond van het Groenewoud, van Roland Van Campenhout tot het Brussels Philharmonic.
Solo gaat hij aan de slag met loops zoals een singer-songwriter.

Die twee op één podium, wie droomt daar niet van. Het gebeurt, bij EEF.

AN & JAN VAKANTIEALBUM

AN & JAN VAKANTIEALBUM

Vrijdag 19 mei

EEF Pretproject

Met alle zomerhits op een rijtje kom je een eind in de sfeer en de voorpret van de zomer. Maar herinneringen aan wreed verstoorde vakantieliefdes, autopech op een verlaten bergweg of een ondergelopen tentje liggen natuurlijk op  de loer. 

Niet als An (Marjolein Meijers) en Jan (Jan Rot) met multi-muzikant Jan van der Meij die heerlijke zomerhits een bijzondere duw geven.  Sterker nog … was het maar weer zo’n ouderwetse grote vakantie toen de wereld nog klein en behapbaar was en de zon iedere dag volop scheen. We hebben de foto’s nog. Maar vooral de muziek van ‘Lambada’ tot ‘Summer in the City’ die voorzien van Jan Rot’s Nederlandstalige teksten behoorlijk kunnen relativeren. Het ultieme ‘O ja gevoel’. 

GEVLEUGELDE VERTELLINGEN door MEES

GEVLEUGELDE VERTELLINGEN door MEES

19, 20 en 21 mei

EEF Boekenbos

Dit jaar kun je de stilte ervaren in het EEF Boekenbos. Niet dat daar niets is te beleven of te horen. De poëzie valt er als herfstbladeren tussen je oren en de verhalen zetten de tijd even stil. 
Die stilte dus. Verhalenvertelster en liedjeskunstenares MEES komt tijdelijk in het Boekenbos bivakkeren. Ooit afgevraagd wat de vogels in een vogelhuis uitspoken? MEES laat je binnen in haar vogelhuis en ontrafelt daarvan iets met haar gevleugelde vertellingen. En dan klinkt er ook ineens muziek in ons Boekenbos. Die stilte dus … SSSSTT

THOMAS ZWIJSEN TRIO

THOMAS ZWIJSEN TRIO

19, 20 en 21 mei

EEF muziek

Vanaf de eerste EEF editie is flametal- en flamencogitarist Thomas Zwijsen een vaste gast. Hij trakteert ons op onnavolgbare vertolkingen, eigen composities en komt dan ook met een aantal opzienbarende gasten naar het Eindeloos Eiland. Een trio met violist Anne Bakker en zanger Blaze Bayley houden we te goed  …. Maar ook dit jaar staat Thomas Zwijsen op EEF met andere gasten. Hij komt met broer Anton (basgitaar), Engelsman Nathanael Taekema (percussie) en als special guest de Braziliaanse singer-songwriter Ingrid Pontes. 

INGRID PONTES

INGRID PONTES

19, 20 en 21 mei

Voor het eerst ook de bossa nova bij EEF. Ingrid Pontes is de Braziliaanse singer-songwriter die met haar stem en gitaarspel zelfs een nuchtere Peelander doet smelten. Haar wapen is een stem waarmee ze de jazzy samba naar eigen inzicht kan kleuren. Overigens met datzelfde gemak geeft ze daar een poppy draai aan of komt met de begeleiding van Thomas Zwijsen uit bij een metal song. Op enkele albums van Thomas is ze al te horen. Inmiddels werkt ze aan haar eigen debuut solo album. Daarvan krijgen we bij EEF de première.

Mama, gaan we vandaag weer naar EEF?

- Noah, 3 jaar -

Blijf op de hoogte over EEF

Eindeloos Eiland Festival wordt mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Noord Beveland Kunstbende Provincie Zeeland

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje: